Rozpoznajú ľudia pohlavie vašich detí správne?
Dnes, ked sme boli na ihrisku, tak tam bolo okrem nasho dietatka este jedno dieta, ktore malo dlhe vlasy v gumicke. Aj nase aj to druhe dieta malo 3 roky. A zrazu hovori matka toho dietatka s dlhymi vlasmi v gumicke na nasho synceka, - Martinko, pust aj dievcatko 😃. Nas chlapcek je teda uplne chlapcek s kratkymi vlasmi. S muzom sme len ocami prevratili, ze pani to ma nejako pomylene. Aj vase dieta, si mylia s inym pohlavim, ked je do oci jasne, ze to je chlapcek?
Mojho syna si neustale mylili s dievcatkom. Nenosil dievcenske, ci neutralne saty. Aj v zime, ked bol uplne chlapcensky obleceny este s hnedou pavukovou ciapkou. Teraz ma dlhsie vlasy, uz si ho nemylia. Je chlap ako hora. A nosil ruzovu mikinu
Zial na Slovensku viac ako 50 % ludí má hlboko zakorenené stereotypy a predsudky rozlišovať pohlavie dietata podla oblecenia , dlžky vlasov, náušníc ako otrepané klišé.
netreba z toho robit vedu, pohlavny dimorfizmus nie je pri malych detoch vyrazny, nemaju vyvinute sekundarne pohlavne znaky, je lahke si pomylit pohlavie, alebo povedala prve co ju napadlo.
Prepac, ale Ty si zakomplexovana az hroza. Je to moja, nasa slobodna volba s muzom. Ak by som ho chcela ostrihat, tak vydrží prvy cvak noznicami. Zatial ma krásne kucerave vlasy. Preco to menit teraz? Lebo nejaka mamicka na MK si mysli, ze si z nich robime dievcatka 🙈🙈doba, ked museli byt chlapci povinne vystrihani je davno za nami
Na ihrisku je fakt tazke rozlisit niekedy, ci je to dieta chlapec alebo dievca :D tie neutralne farby, ktorymi ich rodicia obliekaju tomu nepridavaju :D
ja mam dievcatko 4rocne s kratkymi vlasmi. casto oblecene v modrej. je to nasa volva nie snahao menenie pohlavia
asi neprispejem k podstate veci, len ti chcem, autorka, povedat, ze moj syn v 3r sam povedal, ze chce mat dlhe vlasy (lebo nas dobry dospely kamarat si vtedy zacal pestovat) a trval na tom, takze tiez cca pol roka nosil vlasy v gumicke. potom prislo leto a uz to bolo neprakticke, tak sa dal ostrihat. cize nie vzdy je za tym mamicka, ktora si "robi z chlapca dievca", niektore deti maju aj svoj nazor na vec pomerne skoro. (podobne ako deti, ktore preferuju urcite oblecenie a ine nechcu.)
a este dodam, ze syn ma take jemne "dievcenske" crty (ako by niekto povedal), takze si ho dlho plietli s dievcatom ci uz s dlhymi alebo kratkymi vlasmi. ale normalne sme dotycneho opravili, ze je chalan, a dalej sme to neriesili. ved sa nic nestalo.
Non stop🙂) mam dceru a zakazdym ked sme boli na ihrisku tak to bol chlapcek. Niekdy bola cela v ruzovom🫣ja neviem podla coho to ti ludia zaradili.
Nám dr hovorí,aké krásne dievčatko tu máme (keď išla vystrovat) a ja som sestričku,že to je chlapcek a ona,ze vážne? Ma také nežné dievčenské očká....takže tak no...🤣
A kratkovlase dievcatko je uz dovolene z tvojho pohladu?
Od 2r sa to nestava.
chlapci môžu mať dlhé vlasy a nosiť ružové tričká a dievčatá môžu nosiť krátke vlasy a nosiť modré tričká.... Pani povedala prvé čo ju napadlo, deti vyzerajú ako deti, nemajú telesné znaky na základe ktorých viem hned povedať či je to chlapec alebo dievča.
Môj syn má dlhšie kučeravé vlasy a všimla som si, že ľudia to robia naschvál. Hlavne tie staršie generácie to doslova žerie. A povedia mu, ty nie si Matejko ale Matejka však? Syn má 4 roky, ale začal to už celkom riešiť.. Svoje vlasy ma veľmi rad ale poslednú dobu ho to vždy trápi.. A je to fakt ja dennom poriadku
Ach, neber to tak vazne… moji ked boli mali, taki prvostupniari, isli si nieco spolu kupit do obchodu. Syn modra bunda, sivo modra ciapka, dcera fialova bunda, ruzovo fialova ciapka z ktorej trcal cop po pas a predavacka na nich ze: co si prosite chlapci? 😂😂😂
Ja mám 2 chalanov a bezne sa ľudia pýtajú to máte chlapca a dievčatko? Pričom oblečeni do chalanskych farieb,ale mladší má vraj dievčenskú tvár :D mne to nevadí, už som si zvykla
Aj ja som raz synovi po edala, pusti aj dievcatko na kolotoč. Dievcatko malo asi 7 rokov, blondave vlnite vlasy po plecia, fialovu celenku a tricko s kvetinkami a trblietkami, oranzove leginy a v ruke bábiku. A mama vravi - to je chlapec, Alexander. Bola som fakt ze mimo a ja teda vacsi neriesim, co kto ma oblecene. Ale tu by nikoho cudzieho nenapadlo, ze to je chlapec.
A niektori chlapcci maju jemnejsie crty, tak mozno aj vas a pomylili sa, ludom nevyhovies ;)
Teda, ja som pri takých malých deťoch nikdy nedokázala určiť pohlavie
@inak2022 toto je veľmi smutné a hrozne, aby si štvorročné dieťa začalo uvedomovať ze je niečo "zle" s jeho vlasmi.. Otrasni ľudia fakt.
na moju dcéru bežne hovorili že je chlapček... do 4 rokov jej vôbec nerástli vlasy. mala ich asi tak 1 cm... a potom z ničoho nič jej začali rásť., do prvej tr. išla s malými vrkočmi, .... v súčasnosti ich má do pol pása...
Nie nie je to jasné cudzím ľuďom aké pohlavie má tvoje dieťa pretože niektoré deti majú také črty tváre, že to človek odlíšiť nevie ak su malé.
Noa? Môj brat bol pekné dievčatko.
Nedávno na lyžovačke mi lyžu podávalo dievča asi tak po 5 minútach mi to došlo, že to nie je chlapec.
Podľa mňa si divná ty s tvojím názorom na chlapcove dlhé vlasy. Môj syn mal vždy krátke, mohol byť od hlavy po päty oblečený v modrom a aj tak ho občas niekto oslovil ako dievča. Opravila som a vybavené. Nikdy som za to nemala potrebu zakladať diskusiu na nete ani nikoho ohovárať.
Možno sa len pomýlila. Keď som mala malinké bábätko poštárka sa ma pýtala či je dievča alebo chlapec. A ja s fleku že chlapec 😅 Samozrejme mám dievča
Hej, stalo. Dcerka skork cela v ruzovom a nejaka babka sa ma pyta, ci to je chlapcek alebo dievcatko. A to mala uz hadam aj 4 roky, mozno aj 5.. a do tvaricky ako chlapec zdaleka nevyzerala....😕

Mne je tak trosku luto ,ze vela mamiciek oblieka deti az moc neutralne.pri malickych detoch potom neni rozoznat pohlavie🫣 a ked sme na ihrisku s deckami neviem ako sa opytat ako stare je dieta😂