Rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky
Ahojte, nechystá sa niektorá z Vás doplniť si vysokoškolské vzdelanie v odbore vychovávateľstvo o špeciálnu pedagogiku (konkrétne špecializáciu pedagogika mentálne postihnutých) na UK v Bratislave? http://www.fedu.uniba.sk/fileadmin/user_upload/... Alebo je tu nejaká mamička, ktorá to má úspešne za sebou a vedela mi poskytnúť nejaké info. Štúdium je finančne náročné, tak zvažujem či áno alebo nie. Začínam pracovať ako vychovávateľka v detskom domove. Ďakujem za odpovede.
@trimi ahoj no velmi to zvažujem , to ani neviem co je to 2,5 ročne štúdium . 😀Viem ze špeciálna pedagogika mentálne postihnutých a potom este sluchovo postihnutých sa študuje 4 roky 😞 Ja zvažujem práve to .No ja tiez zvažujem uk , tam je štúdium myslím. V týždňových blokoch , su 4 za rok , co sa mi zdá lepšie ako každý víkend niekde chodiť , akurat ja neviem ako to poriešim s deťmi , budem ich asi musiet brat so sebou ,lebo na týžden zas od nich odísť .. to asi nie . Ty si odkiaľ ? Mas ba blízko ?
@somavi ano. Ja som priamo z Ba. Ja chcem ist studovat presne toto Špeciálna pedagogika – PORADENSTVO (2,5-ročné 5-semestrálne štúdium):
Štúdium je určené pre absolventov vysokých škôl v študijnom odbore učiteľstvo pre 1. st. ZŠ,
učiteľstvo všeobecnovzdelávacích predmetov (5. – 9. roč., SŠ), v študijnom odbore telesná
výchova a šport – rehabilitácia a v študijnom odbore logopédia.
Štúdium je zamerané na prípravu na činnosť špeciálnych pedagógov v poradenských zariadeniach (centrá
špeciálnopedagogického poradenstva, pedagogicko-psychologické poradne, školský špeciálny pedagóg pre
individuálne integrovaných ţiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami v beţných školách).
Štúdium prináša informácie viaţuce sa na všetky druhy postihnutí a narušení s osobitným dôrazom na
poruchy učenia a správania, na ich diagnostiku a korekciu
ahojte, nájde sa tu nejaká baba, ktorá si robila špeciálnu pedagogiku v Tv alebo si ju potrebuje teraz dorobiť kvôli práci, alebo sa chystá na šp do Košíc? viac rp
@annaslniecko kludne mi napis 🙂
Ahojte je niekto kto robil v primarne vzdelanie V Žiline ,poprosím info do Ip..dakujem
@sue250 Ahoj,kde robila externe 1-4? V Ziline? Prosim info do Ip.Vdaka
@trimi ahoj, ja studujem to rozširujúci štúdium špeciálnej pg. v Žiline. Teraz končím. Dajú sa bez problémom urobiť voliteľné štátnice z poradenstva a logoped jej intervencie. Priplatia si za každú statnicu 60€. Ja mám skončené učiteľstvo Mgr. A mohla som.si vybrať či chcem ísť na vychovavatelstvo ale učiteľstvo.
@trimi Pri špeciálnej pg mentálne postihnutých táto možnosť je. Ale pri inich odboroch neviem. Ak by ťa niečo zaujímalo kľudne napíš správu. Prečo ťa nezobrali na specku? Ja som si ju potrebovala dorobiť kvôli zamestnaniu a prihlasku som si podávala dávno po termíne. A zobrali ma, síce nie do Ba ale do Za, čo mám trochu ďalej ale nevadí zvikla som si.
ahojte, poprosím mamičky, ktoré študujú, budú študovať alebo študovali špec. pedagogiku pre deti s poruchami správania a psychosociálne narušených - kvalifikačné štúdium v BA 2 ročné. Potrebujem informácie, som prijatá na štúdium a zvažujem, či ísť, či nie. Veľmi pekne ďakujem za odpovede.
zdravím všetky študujúce, chcem sa spýtať, keď chcem pracovať v nemocnici ako učiteľka , potrebujem akú pédiu? kde sa študujem, ďakujem za info
@belkare prednášky prebiehajú v blokovej výučbe. Niekedy 5 dní, niekedy 3... Podľa toho ako sú vyučujúci voľní. Na skúšky sa dá učiť aj pri práci. Okolo 10 skúšok je na rocnik. Je to podľa odboru, lebo sú štúdia aj 2,5 ročne. Tezy dávajú vyučujúci, materiály tiež posielajú na spoločný mail. A ľahko zozenies vypracované materiály od bývalých študentov.
@silvijak ďakujem za info, zatiaľ mám rozpis: zápočtov v 1 ročníku je 14 a skúšok 7. Otázka znie, že či bude tolerovať zamestnávateľ v práci toľko dní :( počet hodín pri prednáškach je 140, to keď si nahrubo rozrátam, tak je to cca 20 dní a plus na skúšky /7/ po jednom dni tak je to spolu 27 dní v roku a dovolenka je 35 na jeden rok...takže žiadna sláva. A to som na zápočty nerátala nič - hádam im budú stačiť seminárky.
@belkare skúšky sme si vždy dávali na dni keď sme mali prednášky. Ráno sme si napísali test a potom pokračovali prednášky. Zapocet dávajú vatsinou za dochádzku. Dá sa na všetkom dohodnúť. Ja som si brala na štúdium dovolenku a cukríka som sa v pohode. Prednášky sú vatsinou od 9-15:30. Piatky do 12:30. Teraz nám kopa veci odpadla kvôli zaneprazdnenosti vyucujucej tak nám to len pozapisovala. Vyzerá to keď sa pozrieš na ten rozpis, že je toho veľa ale ja neviem ani ako dva roky ubehli. ešte záverečná práca a štátnice. Keď som ja zvládla skušky, a to som počas štúdia prechádzala onko ochorením,tak to zvládneš aj ty 😁

@sue250 ahoj nasla si niekoho? A lde sa to studuje? Ja idem do Levoce poslat prihlasku. Kamoska mi tam skoncila. Len neviem ci budem moct robit aj v beznej skole