icon

Roztrhalo vám dieťa peniaze?

4. mar 2021

Ahojte prosím stalo sa vám že dieťa roztraholo peniaz? Je na dosť veľa čo s tím?

malva123
4. mar 2021

Hmm...islo nieco platit?.. nic..ist do banky..co neviem ci je dnes mozne,zaplatit pokutu a vymenia bankovku.

autor
4. mar 2021

@malva123 a lepiť či nie?

leuchtturm
4. mar 2021

nelepit, vymenit v banke.

malinoismum
4. mar 2021

@malva123 akú pokutu? Bezplatne vymenia..

3009
4. mar 2021

V banke vám vymenia a vyplatia buď celú nom. hodnotu alebo zrážku podľa toho koľko chýba z bankovky.

alfged
4. mar 2021

V banke nie vzdy, nie vsetky poskodenia a urcite nie zdarma vymenia, ale NBS by to mala robit bezplatne. Teda niekedy to aspon tak bolo.

malinoismum
4. mar 2021

*mne bezplatne vymenili ako klientke konkr. banky
Preto ma zrážka prekvapila 🙂

elizabet173
4. mar 2021

@malinoismum no vies, mozes priniest polovicu 500 eurovky a tu druhu polovicu tvoj muz do inej banky - takto by to neslo, aby dali kazdemu 500

patricia2288
4. mar 2021

Práve preto sa vyžaduje viac ako 50 percent bankovky. Komerčné banky to nemusia robiť zadarmo, závisí od ich cenníka. NBS to robí zadarmo.

aduskatt
4. mar 2021

@elizabet173 nemáš pravdu. Na každú veľkosť bankovky je veľkostná mriežka, tam sa bankovka priloží a musí prekrývať viac ako 50ˇ% plochy, vtedy vymenia kus za kus, inak nie.

malinoismum
4. mar 2021

@elizabet173 ... rozmýšľam že či takô niečo doma mame 🙂 alebo či som takô videla 😅😅😅👌🏽

basska_b
4. mar 2021

Mojho spolužiaka otec robil v Národnej banke. Ak do národnej banky prípadne možno aj do inej banky donesies viac ako 50% plochy bankovky, tak ti dajú novú. Ale takto ti poviem. Zalep nenápadne páskou a funguje to normálne ďalej

3009
4. mar 2021

@basska_b nemáš pravdu, lebo v obchode ti ju neprijmú, ak bude veľmi polepená.

autor
4. mar 2021

@basska_b neviem to bi bolo cele dolepene

aduskatt
4. mar 2021

Nič nelep, zober najväčšiu časť bankovky, ktorú máš, ak má viac ako 50%, v banke Ti to vymenia

kittykat22
4. mar 2021

v mensom meste v banke, v hlavnom meste v narodnej banke. Je to zdarma. Minuly rok som vyprala peniaze na 60.ku s ciernymi vecami, este aj vysusila v susicke 😀 Neopravuj peniaze, zober co mas, a oni to bez problemov vymenia. Idealne mozno zavolaj si do tej banky dopredu a povedz, co sa stalo, kedy mozes prist.

dr_smajlik
4. mar 2021

Ako moc je roztrhaná? Keď ju poskladáš, koľko z nej chýba? Chodia k nám klienti s roztrhnutými bankovkami, chýbajúci roh a podobne. Zatiaľ sa mi nestalo, že by sme nevymenil kus za kus

vevesh
4. mar 2021

Ja som ako dieta rozstrihala manikurnymi noznickami cez 20 tisic na cimpr campr. Tak mali rodicia na tyzden puzzle a aj to museli polepit, lebo ako by tie bankovky odovzdali, ze ano.....takze zalezi ci bankovka je na polku, stvrtinku ci 100 kuskov a podla toho (ne) zalepit. Ak je len natrhnuta (moze byt aj na tristvrte a visi len na polcentimetri alebo je roh otrhnuty,) tak lepit netreba a vymenia kus za kus...

patricia2288
4. mar 2021

@vevesh myslím, že pri tomto príspevku sa aj deti Kardashianiek a Beyonce môžu skryť keď si sa hrala s ozajstnými peniazmi 😂

luccija
4. mar 2021

@elizabet173 to je dobrý biznis plán😀

vevesh
4. mar 2021

@patricia2288 🙈🙈🙈🙈hold rodicia vymysleli blbu skrysu hore v skrini a nedomysleli, ze sa tam vydriapem🙈🙈🙈a bolo im podozrive, ze nejak dlho som nejak ticho🤣🤣🤣 skoro zinfarktovali (aj s celou sirokou rodinou) , kedze to boli vtedy poriadne peniaze🙃🙃🙃

lubkavargova1
4. mar 2021

@vevesh ja som tak nasla po nebohom oteckovy skrisu hore v skrini..to sa tak menili korunky na eura a ked tecko zomrel, tak sme robili poriadky v skrini a pod plachtami som nasla 145 000 sk...nasi rodicia vedeli zaujimavym sposobom zakladat taketo skryse :D :D

elizabet173
4. mar 2021

@aduskatt myslene ako zart, ved pisem, se tak by to neslo

nika1971
5. mar 2021

roztrhol a vyhodil do kosa 😀 ....ja som vybrala, zaniesla do banky a vymenili mi bankovku

elizabet173
5. mar 2021

@luccija ideme na to? 🙂