Rybky a rybičky - akvaristika
Ja sa najprv chcem ospravedlnit,ze na stranke pre mamicky a ich dietky zakladam temu o akvaristike,ale nasla som tu kategoriu Volne diskusie.A viem dopredu,ze keby som sa zaregistrovala na stranke pre akvaristikov tak mi tam budu davat tak vysoko odborne odpovede,ze nebudem vediet kde je sever ci juh.A rybicky tu urcite chovate vy,ci vasi rodicia,surodenci.Takze moj problem je takyto:Mame akvarium asi tristvrte roka.Mame svetlo,okyslicovac,dostatok rastlin a pocet rybiek primerane k velkosti akvaria.vsetko bolo v pohode,ale v priebehu tyzdna nam vsetky rybky pokapali,jedna po druhej...vcera posledny skalar ☹ a ja neviem preco...ked som bola mala mala som akvarko o ktore som sa starala tak ako sa vie starat male dieta(cize nic moc)a rybkam bolo dobre,aj mlade sa rodili.....teraz tymto rybkam som dala to najlepsie co som im vedela dat,ocami som ich hladila cez sklo....neviem si rady,pozeram sa na prazdne akvarko(ak neratam dvoch prisavnikov a dvoch slimakov)a je mi z toho nanic a detom tiez 😢
@medvedik21 tak skus opisat tvoje akvarko a hadam na tu chybu prideme...rozmery, kedy si ho zalozila, kedy si tam dala ryby, kolko je tam ryb a ake ryby, aky je filter, ako casto cistis, akym sposobom cistis...
tak mam 17l akvarko..20x30cm..mam živorodky ostropiska 2ks mečovky 3ks a viktorka prisavnika..menim vodu raz za 7-9 dni 1/3 vody..zasolujem tak po 3-4 vymanach vody kedy si uz myslim že obsah soli sa uz vymenil..davam pripravok do doplnovanej vody na zmekcenie vody..nitrifikacne bakterie tak po mesiac a pol..
@medvedik21 tak vies kde je chyba? ze do 17 litrov nepatria ryby...trpia tam ☹ zivorodky su ryby, co produkuju fakt vela hovienok a obsah dusicnanov v tvojom akvarku musi byt zalostny...a vobec tam nemusis pchat ani sol ani ziadne zmakcovace, to je zbytocne...kto ti vlastne poradil tu sol? to je co za blbost? sol sa dava do akvarka, ked mas chore ryby, resp. krupicku...proste je mi to luto, ale problemy s takou posadkou a v takom objeme budes mat stale...v takom akvarku mozes mat tak krevety...alebo 1 bojovnicu...
aha..no sol mi poradili v obchode..aj rybky vraj 3ostrpiske zivorodky a 3mecovky su vraj v pohode..prisavnij uz bol nad mieru to som tusila..fakt len jednu bojovnicu? tu sme mali rok v 1l..
@medvedik21 vies, v obchode ti poriadia cokolvek, len aby predali...a fakt len 1 bojovnicu na taky objem...alebo skus krevety...to je teraz taky hit..kludne si kup 10 kreviet, napriklad red cherry a uvidis ako tam budes mat zivo...este aj mnozit sa ti budu...
http://rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_cerv...
Dobri den mam akvarko 30l mam v nom 2tetri neonove a4neonky a3kreveti a2cistiace rybki dnes ked som sa vratila zo skoly nasla som jednu rybku za filtrom neviem ako dlho tam bola a ked som ju od tial dostala padla nadne akvarka a nechce plavať ale híbu sa jej žiabri tak asi dýcha no chvilku sa snazila vilava no teraz tam len leží POMÓC som zaciatocnik ☹ :'(
Dobrý den Chcela by som sa opýtat dnes rano som sa prebudila a moja akvariijná rybička bola prehnuta a nehýbala sa, zatial dýcha ale príde mi to ako keby mala nejaku porážku na jednu stranu alebo niečo take, nevie sa pretočit a stale je otočená dolu hlavou.Neviete mi poradit co by som mohla v nablišžích hodinách poriešit aby som ju nestratila? Mám rýchlo záhst do akvaristiky a popýtat sa na nejaké lieky alebo? Prikladám aj foto....Dakujeeem vám

no davala som baktopur lebo jedna mecovka mala takmer zozraty chvostik..a este mi teraz chytili aj parazitov tak davam omnypur a mysilm si ze prave koli tomu mi vcera odisiel aj moj dahy prisavnicek "Viktorko" .. leyal na hladine s nafuknutym bruskom.. ☹ ja neviem co robim zle ze mi stale choreju..