icon

Samota rozvedenej matky

margotka33
10. jan 2012

Ahojte, ani naviem ako zacat... Mam problém ktorý ma trápi asi 5 mesiacov... Som rozvedená matka jedného malého dietatka. Máme sa v celku dobre. Vybudovali sme si nové a vlastné bývanie, mám prácu a sme zdraví. Jediná vec čo ma tárpi sú moje vzťahy v poslednej dobe.. Cítim sa dost osamelá. Niekedy mám pocit akoby moji priatelia na mna zabudli. Ked sa neozvem, tak oni sa neozvu a ked sa ozvem, aj tak sa neozvu... Neviem ci ked som sa rozvadzala stali pri mne, alebo boli iba zvedaví na pikosky... Koniec koncov su to ludia ktorých poznám roky. Neviem ci sme sa ocitli kazdy na inej lodi alebo co... ale cítim to aj v práci. Mám tam kolegynu s ktorou sme boli kamosky a poznali sme sa aj pred tym aj sme spolu pracovali.. Niekedy sme si volavali aj o jednej v noci a kecali sme aj 3hodky, ked nam bolo tazko a teraz ako by sme si uz ani namali co povedat.. Ona si v praci nasla inu spriaznenu dusu.. A ja sa citim celkovo nejaka vyflusnuta a sebavedomie na 0. Niekedy mam pocit, ze ani nemam co povedat...Je to zivotnym stylom akym veiem? staram sa o dieta, chodím do práce a na ine uz moc casu neni? Alebo som prekvapila priatelov a závidia? Neviem, kde sa stala chyba... skúsite dat nejaké rady? Dakujem.

Strana
z3
katy318
Odpoveď bola odstránená
didiana333
22. jan 2012

odpovedala som v dotazníku,ak dufam,že aspon v niečom to pomôže 😉

turkija
22. jan 2012

@margotka33 pokiaľ si vydatá, s manželom máte spoločných priateľov, máš priateľky aj nápadníkov. Ale keď sa rozvedieš, zrazu všetci sa kdesi stratia. Spoloční priatelia nevedia ako sa majú k Vám chovať. Keď niečo oslavujú, tak spoločne Vás už pozvať nechcú, tak radšej Vás nepozvú vôbec. Priateľky sa možno boja o svojich mužov 😀 a nápadníci, ktorí ti lichotili, už vedia, že si voľná, nemáš , čo stratiť a oni sa viazať nechcú tak sa radšej stratia oni. Po manželovi rodinu už nemáš, lebo manžel fuč, rodina fuč. A zrazu, kde sa pohneš cítiš sa sama. Dokonca aj vlastnej rodine začínaš byť na príťaž. Ale ty chceš dokázať všetkým, že sa mýlia a ty nikoho nepotrebuješ, máš dieťa a to ti stačí. Usmeješ sa a ideš, ale srdce plače. Lebo večery sú dlhé, myšlienky dotieravé. Niektorá siahne po cigarete, iná po pohári vína, ďalšia sa ponorí do kníh, ale všetko je dočasné. Neboj všetko prejde a nevolaj starým priateľom, ktorí na teba nemajú času, nájdi si iných. Vieš, koľko je ľudí, ktorí čakajú na milý úsmev a milé slovo?. A po čase buď si nájdeš priateľa, alebo si na samotu zvykneš 😉 Neber ma doslovne. To je len môj názor. Prajem všetko dobre

teleranka
24. jan 2012

@turkija napisala si to velmi pravdivo...

margotka33
autor
24. jan 2012

@turkija fakt pravdive, až mi slza vypadla...🙂 baby ako sa hladaju novy priatelia.. Najhorsie na tom je, ze mam pocit ze ,,nemam co povedat,, Ako by som mala nejaky komunikačný blok.... 😖

turkija
26. jan 2012

@margotka33 *Priatelia sú ako štvorlístky-Hľadajú sa ťažko,ale prinášajú šťastie 🙂*
Priateľstvá sa rodia v školách, na internátoch na vysokých a potom pretrvávajú roky a roky, pokiaľ sa niekedy, niečo medzi nimi nepokazí. Taká priateľka vie o tebe skoro všetko. Vie o tvojej prvej láske, vie prvá, ktorej si povedala, že to je ten pravý, márne mame sa nepáčil, že nedokončil školu, hrá na automatoch, pije, páčia sa mu všetky dievčatá v meste. S mamou si nerozumieš a nemieniš počúvať jej rady. Ale priateľka, to je iné. S tou si rozumieš veľmi dobre. Pretože ona ti povie len to, čo chceš počuť, ale matky sú jediné osoby, ktoré ti povedia pravdu. Ale keď v noci zavoláš priateľke, buď to nezdvihne, alebo sa bude snažiť hovor s tebou čím skôr ukončiť, ale mama- mama má pre teba vždy čas. A bude ťa počúvať aj do rána, z tvojich úspechov sa bude tešiť a smiať spolu s tebou. Ale keď budeš plakať a trápiť sa ty, bude plakať a trápiť sa aj ona. Pritom si bude ešte musieť dávať pozor, aby otec nevidel slzy v jej očiach. Lebo hneď začne:" To všetko je tvoja chyba, ty si ju tak vychovala, len ty- ty si všetkému na vine. Keď potrebuješ pomoc, priateľka práve nemá času, ale mama - mama bude letieť aj pol Európy, aby bola pri tebe. Takže z mojich skúsenosti je najlepším priateľom mama. Ostatní sú : kolegyňa - kolega z práce, kamarátka z detského ihriska, s ktorou si sem tam zájdeš na dobrú kávu, susedka, ktorá niekedy aj za teba umyje schody (až bývaš v paneláku), pani, ktorá cestuje tým istým spojom ako ty, pán ktorý chodí na prechádzky so psom, keď ty práve trháš kvietky so svojou dcérkou. Ale len na tebe záleží, či si ochotná sa na nich usmiať, pozdraviť ich a niekedy sa aj prihovoriť, alebo len prejsť a nechcieť mať s nikým nič spoločné. Lebo predsa ty nikoho nepotrebuješ. Ale potrebuješ! Každý niekoho potrebuje. A z takýchto známych sa po rokoch stávajú dobrí priatelia a pritom si to ani neuvedomujú. Ale každý by mal mať aspoň dvoch priateľov - jedného, s ktorým by sa rozprával, a druhého, o ktorom by sa rozprával...

😀 😀 😀

eaka
26. jan 2012

@turkija Ty tu píšeš hotové romány 🙂

turkija
26. jan 2012

@eaka ja som si tiež už kde čím prešla, takže keď tým prejdeš, a vyviazneš z toho so zdravou kožou a rozumom, tak sa ti potom aj ľahšie píše . Pozeráš sa už inač na svet okolo seba a nemeníš to , čo sa zmeniť nedá 😀
Nemôže ísť v živote všetko podľa toho ako to chceš, ani sa nedá mať všetko čo chceš a tiež sa nedá vyhovieť každému, pretože netočíme film, ale žijeme život. Tento citát neviem kto napísal, ale sa mi páčí 😉

margotka33
autor
26. jan 2012

@turkija v konečnom dosledku by som sa asi nemala stazovat. Lebo mam mamu,rodinu co ma podrzí, mam jednu super kamosku este zo strednej a ako pises, vieme o sebe vsetko....🙂 A mam este jednu kamosku ktora nema na mna velmi cas v poslednej dobe, ani ja na nu... ale je to kamoska. To viem... A asi by som sa mala ja prebrat, zobudit a zacat zit... 🙂
Je pravda, ako som písala uz vyssie, ze niektorý ludia po rozvode akoby prestali existovat.. Ale tý ma netrápia.. Skor mi chýba spolocenskejsí zivot...

turkija
27. jan 2012

@margotka33 ja ťa plne chápem. Proste , máš všetko a nemáš všetko. Jednoducho nemáš partnera, s ktorým by si mohla ísť do spoločnosti. A nielen do spoločnosti, všade. Ale neboj ,taký partner je už na ceste. Už ťa aj pozdravil, ale ty si sa tak ponáhľala, že si si to ani nevšimla. Buď trochu všímavejšie. Ale pokiaľ ťa už nepozdraví a tebe sa páči , tak ho pozdrav ty a snaž sa ho niečim zaujať. Chystaj šaty na ples a daj vedieť či som mala pravdu. 😉

margotka33
autor
27. jan 2012

@turkija no ples tento rok asi nehrozí... Jedno ,,pozvanie,, som uz odmietla. 😒 😀

turkija
27. jan 2012

@margotka33 ... a takáááá to bola šanca.... 😀 . A či ty vieš, kto všetko na takom plese mohol byť? Či si už zabudla, čo sa prihodilo popoluške? 😀

dana341
10. feb 2014

Ahojte 🙂 chcela by som Vás veľmi pekne poprosiť o vyplnenie dotazníka k mojej diplomovej práci. Dotazník sa týka slobodných a rozvedených mamičiek. Dotazník nájdete tu https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... na záver dotazníka stačí kliknúť na odoslať. Dotazník je anonymný a pravdaže aj dobrovoľný. Dúfam, že si nájdete chvíľku čas na jeho vyplnenie. Vopred ďakujem

dana341
10. feb 2014

@didiana333 Ďakujem 🙂

dana341
15. feb 2014

Ďakujem všetkým rozvedeným a slobodným mamičkám za vyplnenie dotazníka. Dotazník je ešte stále aktuálny tak môžete vypĺňať aj ostatné slobodné a rozvedené mamičky 🙂 Ďakujeeeeem https://docs.google.com/forms/d/1f8AvENhPQ5UEbF... je anonymnýýýý 🙂

siska8
4. feb 2015

Ahojte mamičky, môžem poprosiť o vyplnenie dotazníka? Poslúži ako podklad k DP. Ďakujem.
http://www.iankety.sk/dotaznik/319808119/

Strana
z3