Šaty robia človeka?
Máte skúsenosti s tým, že sa k vám niekto správal odlišne podľa toho, ako ste boli práve oblečení? K vám alebo vášmu partnerovi?
@dkethe Prečo? Čo sa tam v tej diskusii o tom písalo?
@ellieellie hmmm nieco o obliekani a nejaka mamicka hodila skusenost z ordinacie. A ja som si proste uvedomila ze k doktorom uz inak nie...
pracovala som manualne, kazde rano som si chodila kupovat ranajky do jedneho nemenovaneho obchodu vo svojom prcovnom obleceni. predavacky boli hnusne, arogantne a robili naozaj len to, co museli. nasla som si novu pracu, robim asistentku vykonnemu riaditeovi jedneho podniku a tak som musela zmenit aj styl obliekania. stale vsak chodim do toho isteho obchodu s ymi istymi predavackami, ale ich pristup sa radikalne zmenil. mile a ochone. neverila, by som, ze saty tak dokazu ovplyvnit postoj druhych ludi.
@diankadop no, aspon si si takto otestovala, co su to za zeny😉
@diankadop toto zasa mne je úplne jedno, či mi predavačka naúčtuje jogurt a koláč s úsmevom alebo so zvesenou gambou alebo s pohľadom pittbula. Toto mne nikdy nevadilo kto na mňa aké pohľady pri pokladni hádže 😎 vyberiem z košíka, zaplatím, poďakujem a za sekundu ani neviem kto a s akým pohľadom stál pri pokladni 🙂
@dkethe Ktovie, o čo tam išlo, nepoznáš tú mamičku, ani doktora, ani situáciu. Veď väčšina tehotných v tých posledných mesiacoch chodí na poradne v legínach alebo inom pohodlnom oblečení, je to čudné...ale vlastne si ani nenapísala, akú skúsenosť dotyčná mala.
@ellieellie sorry ale mozem si ponechat svoj nazor? :D Skusenost nejakej cudzej konikovej mamicky nepovazujem za svatu a smerodajnu uz aninepamatam podrobne o co slo.. . Len mi rozvirila nejake myslienky na zaklade ktorych som sa nejako rozhodla.
No k lekárovi treba chodit zasadne trosku inak oblečená ako napr. do potravín o ulicu ďalej. Mna odmalička mama cepovala, ze k lekárovi treba ist ako cukrík, od spodného pradla az po účes. A učím to aj svoju dcéru. Podla mna je to určitá vizitka človeka. A ked som chodila na poradňu tak som bola zhrozená, ako chodili zeny, budúce matky oblečené. To nejde len o legíny... celkovo čistota oblečenia, špinavé tenisky z ktorých vypadávalo suché blato, mastné vlasy, špinavé nechty, lak na nechtoch este od leta.... ale v ruke IPhone. A pohľady nechápavé ked som prisla v šatách a v lodickach. Ono aj k leginam sa moze zena pekne obliecť. Niekedy staci pekný účes, náušnice, manikúra. A hned zena inak vyzera. Netreba na to milióny.
@dkethe Kľudne si nechaj svoj názor, prečo by si nemohla? 🙂 Ja ťa o opaku nepresviečam, sama som u lekára nikdy v legínach nebola 🙂 S elegantnejším oblečením k lekárovi súhlasím, tiež tak chodím. Mňa len zaujal dôvod, pre ktorý si sa tak rozhodla, ale tak to už vieš ty sama.
hlavne že najlepšie oblečené ženy sú najväčšie svine z chlievu v robení neporiadku aj na verejných záchodoch
@tinaa64 ale prosim ta netrep, robim 25 rokov v kancelarii a nieco take ako spinavy zachod som zazila ozaj len sporadicky
Vymachlene ako topmodelky, ty sa zobud dievca, uplne normalne zeny, ziadne topmodelky....
Kamoska ma zjavne nejaky komplex, a ty tiez. Vidno, ze si v kancelarii v zivote nerobila. Nieco tak mimo som uz davno necitala.
@tinaa64 človeku stačí ísť na verejné záchody a tam rovno vidí aká modelka v minisukni, v šatách s drahú kabelku ovešaná bižutériu zbegrená jak strašidlo z domu voskových figurín pred ním vyšla z dverí záchoda..otvorí záchod a tam nespláchnuté, tam smrad, tam hnedý plavák v mise alebo rovno krvavý koktejl...v jednej luxusnej reštaurácii takto predomnou vyšla panička zo zachodu a čúza nehala zakrvavený hajzel....radšej so išla na pánske hanba nehanba...také nič iné nezaujíma len dokonalý styling
No, ja zasnem, co sa tu clovek nedozvie a nevidi🙉
@judar Ked sa chces hrat na slusnu, tak tu nenadavaj😉
@tinaa64 Keby si mala trochu mozgovej kory, tak by si vedela, ze v kancelariach je urcity dress code (pouzi google), teda je nutne sa obliekat slusne a nie vystredne. Co tu pises o vymachlenych top modelkach v minisukniach - ty si tak neskutocne mimo....Tolko bludov som uz dlho necitala
PS: Mala si sa lepsie ucit, mozno by si poznala prostredie kancelarii a zistila, ako hlboko sa mylis. Najlepsie sa vyjadrovat o niecom, kam som v zivote nepachla, lebo kamaratka upratovacka povedala....mam dost
@tinaa64 ber kamarátku radšej s rezervou, snáď tie použité vložky nelepia zo srandy na stenu keď ich ani do koša nehodia. Pozri, ľudia sú všelijakí, či ženy či muži, či ženy v kancelárii či pracovníčky vo výrobnom podniku, ale vypisovať tu o vymachlených paničkách ktoré sú humusáčky a ako by zdechli v smrade a špine keby nebolo super žien upratovačiek, no ja neviem, tebe sa to zdá v pohode reakcia? Mne nie...
@tinaa64 Asi si nikdy nerobila v kancli, inak by si nepisala kraviny, ze su to same vymachelene topmodelky. To bol fakt gol toto. U nas vo firme je 750 ludi, z toho asi 400 zien, a takuto poznam jedn, co je dost vystredna (netrufam si tvrdit, ze preto nema hygienicke navyky ako ty) a robim tam 12 rokov. Predtym tiez nic. Nic ine ako komplex a zavist v tom nevidim z tvojej strany. S vymachlenymi topmodelkami som za svoj zivot ani neprisla do styku v pracovnom zivote

Na zaklade nejakej starsej diskusie o obliekani som sa rozhodla ze odteraz na kazdu tehotensku poradnu (a hlavne na konci do nemocnice) budem chodit elegantne nahodena. Sice skusenost nemam, ale pohodlne leginy a mikiny uz k doktorom nevezmem...