icon

Šaty robia človeka?

begees
11. nov 2018

Máte skúsenosti s tým, že sa k vám niekto správal odlišne podľa toho, ako ste boli práve oblečení? K vám alebo vášmu partnerovi?

dkethe
12. nov 2018

Na zaklade nejakej starsej diskusie o obliekani som sa rozhodla ze odteraz na kazdu tehotensku poradnu (a hlavne na konci do nemocnice) budem chodit elegantne nahodena. Sice skusenost nemam, ale pohodlne leginy a mikiny uz k doktorom nevezmem...

ellieellie
12. nov 2018

@dkethe Prečo? Čo sa tam v tej diskusii o tom písalo?

dkethe
12. nov 2018

@ellieellie hmmm nieco o obliekani a nejaka mamicka hodila skusenost z ordinacie. A ja som si proste uvedomila ze k doktorom uz inak nie...

diankadop
12. nov 2018

pracovala som manualne, kazde rano som si chodila kupovat ranajky do jedneho nemenovaneho obchodu vo svojom prcovnom obleceni. predavacky boli hnusne, arogantne a robili naozaj len to, co museli. nasla som si novu pracu, robim asistentku vykonnemu riaditeovi jedneho podniku a tak som musela zmenit aj styl obliekania. stale vsak chodim do toho isteho obchodu s ymi istymi predavackami, ale ich pristup sa radikalne zmenil. mile a ochone. neverila, by som, ze saty tak dokazu ovplyvnit postoj druhych ludi.

gladys_07
12. nov 2018

@diankadop pretty woman efekt 🙂

dskjhfdlkdjhl
12. nov 2018

@diankadop no, aspon si si takto otestovala, co su to za zeny😉

jana_eyre
12. nov 2018

@dkethe ja som bezne do ordinacie na poradne chodila oblecena lezerne a pohodlne a nikdy som nemala problem s pristupom..

0silvia0
12. nov 2018

@diankadop toto zasa mne je úplne jedno, či mi predavačka naúčtuje jogurt a koláč s úsmevom alebo so zvesenou gambou alebo s pohľadom pittbula. Toto mne nikdy nevadilo kto na mňa aké pohľady pri pokladni hádže 😎 vyberiem z košíka, zaplatím, poďakujem a za sekundu ani neviem kto a s akým pohľadom stál pri pokladni 🙂

ellieellie
12. nov 2018

@dkethe Ktovie, o čo tam išlo, nepoznáš tú mamičku, ani doktora, ani situáciu. Veď väčšina tehotných v tých posledných mesiacoch chodí na poradne v legínach alebo inom pohodlnom oblečení, je to čudné...ale vlastne si ani nenapísala, akú skúsenosť dotyčná mala.

dkethe
12. nov 2018

@ellieellie sorry ale mozem si ponechat svoj nazor? :D Skusenost nejakej cudzej konikovej mamicky nepovazujem za svatu a smerodajnu uz aninepamatam podrobne o co slo.. . Len mi rozvirila nejake myslienky na zaklade ktorych som sa nejako rozhodla.

vendulka80
12. nov 2018

No k lekárovi treba chodit zasadne trosku inak oblečená ako napr. do potravín o ulicu ďalej. Mna odmalička mama cepovala, ze k lekárovi treba ist ako cukrík, od spodného pradla az po účes. A učím to aj svoju dcéru. Podla mna je to určitá vizitka človeka. A ked som chodila na poradňu tak som bola zhrozená, ako chodili zeny, budúce matky oblečené. To nejde len o legíny... celkovo čistota oblečenia, špinavé tenisky z ktorých vypadávalo suché blato, mastné vlasy, špinavé nechty, lak na nechtoch este od leta.... ale v ruke IPhone. A pohľady nechápavé ked som prisla v šatách a v lodickach. Ono aj k leginam sa moze zena pekne obliecť. Niekedy staci pekný účes, náušnice, manikúra. A hned zena inak vyzera. Netreba na to milióny.

ellieellie
12. nov 2018

@dkethe Kľudne si nechaj svoj názor, prečo by si nemohla? 🙂 Ja ťa o opaku nepresviečam, sama som u lekára nikdy v legínach nebola 🙂 S elegantnejším oblečením k lekárovi súhlasím, tiež tak chodím. Mňa len zaujal dôvod, pre ktorý si sa tak rozhodla, ale tak to už vieš ty sama.

judar
12. nov 2018

hlavne že najlepšie oblečené ženy sú najväčšie svine z chlievu v robení neporiadku aj na verejných záchodoch

adrianebrooks
Autor odpoveď zmazal
tinaa64
Autor odpoveď zmazal
mircalla
12. nov 2018

@tinaa64 ale prosim ta netrep, robim 25 rokov v kancelarii a nieco take ako spinavy zachod som zazila ozaj len sporadicky
Vymachlene ako topmodelky, ty sa zobud dievca, uplne normalne zeny, ziadne topmodelky....
Kamoska ma zjavne nejaky komplex, a ty tiez. Vidno, ze si v kancelarii v zivote nerobila. Nieco tak mimo som uz davno necitala.

0silvia0
12. nov 2018

@judar
@tinaa64
a vy dve sa tu prečo snažíte zasa zovšeobecňovať? Akože kto robí v kancelárii je automaticky vymachlená humusáčka? A ešte k tomu na upratovačky každá jedna táto vymachlená humusáčka pozerá zvrchu? A taká normálna debata to doteraz celkom bola... ☹

judar
12. nov 2018

@tinaa64 človeku stačí ísť na verejné záchody a tam rovno vidí aká modelka v minisukni, v šatách s drahú kabelku ovešaná bižutériu zbegrená jak strašidlo z domu voskových figurín pred ním vyšla z dverí záchoda..otvorí záchod a tam nespláchnuté, tam smrad, tam hnedý plavák v mise alebo rovno krvavý koktejl...v jednej luxusnej reštaurácii takto predomnou vyšla panička zo zachodu a čúza nehala zakrvavený hajzel....radšej so išla na pánske hanba nehanba...také nič iné nezaujíma len dokonalý styling

dskjhfdlkdjhl
12. nov 2018

No, ja zasnem, co sa tu clovek nedozvie a nevidi🙉

judar
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
12. nov 2018

@judar Ked sa chces hrat na slusnu, tak tu nenadavaj😉

mircalla
12. nov 2018

@judar Ty pracujes ako hajzel baba? Ze mas taky prehlad? Lebo sa zda, ze ano. Ono svoje komplexy si clovek ozaj vie vybijat rozne ako vidim.

0silvia0
12. nov 2018

@judar toto je slovník hodný pohoniča z 18 storočia, končím debatu s tvojou osobou, toto nemá význam ani úroveň. Až mi nevoľno zostalo, že takto bežne komunikuje jedna žena. Asi si frustrovaná z práce, keď musíš upratovať toalety, ale nadávky na paničky ti veľmi nepomôžu...

mircalla
12. nov 2018

@tinaa64 Keby si mala trochu mozgovej kory, tak by si vedela, ze v kancelariach je urcity dress code (pouzi google), teda je nutne sa obliekat slusne a nie vystredne. Co tu pises o vymachlenych top modelkach v minisukniach - ty si tak neskutocne mimo....Tolko bludov som uz dlho necitala
PS: Mala si sa lepsie ucit, mozno by si poznala prostredie kancelarii a zistila, ako hlboko sa mylis. Najlepsie sa vyjadrovat o niecom, kam som v zivote nepachla, lebo kamaratka upratovacka povedala....mam dost

tinaa64
Autor odpoveď zmazal
judar
12. nov 2018

@0silvia0 si snáď psychologička alebo veštica Teodora?...tak to je teda škoda že si sa rovno...nepovracala ty frustrácia :D a záchody teda určite nečistím

tinaa64
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
12. nov 2018

@tinaa64 ber kamarátku radšej s rezervou, snáď tie použité vložky nelepia zo srandy na stenu keď ich ani do koša nehodia. Pozri, ľudia sú všelijakí, či ženy či muži, či ženy v kancelárii či pracovníčky vo výrobnom podniku, ale vypisovať tu o vymachlených paničkách ktoré sú humusáčky a ako by zdechli v smrade a špine keby nebolo super žien upratovačiek, no ja neviem, tebe sa to zdá v pohode reakcia? Mne nie...

mircalla
12. nov 2018

@tinaa64 Asi si nikdy nerobila v kancli, inak by si nepisala kraviny, ze su to same vymachelene topmodelky. To bol fakt gol toto. U nas vo firme je 750 ludi, z toho asi 400 zien, a takuto poznam jedn, co je dost vystredna (netrufam si tvrdit, ze preto nema hygienicke navyky ako ty) a robim tam 12 rokov. Predtym tiez nic. Nic ine ako komplex a zavist v tom nevidim z tvojej strany. S vymachlenymi topmodelkami som za svoj zivot ani neprisla do styku v pracovnom zivote

tinaa64
Autor odpoveď zmazal