icon

Šaty robia človeka?

begees
11. nov 2018

Máte skúsenosti s tým, že sa k vám niekto správal odlišne podľa toho, ako ste boli práve oblečení? K vám alebo vášmu partnerovi?

Strana
z6
bmuller
13. nov 2018

@dskjhfdlkdjhl kde nie je reakcia, nie je diskusia. takze tych x stranok o zachodoch bol pingpong viacerych osob - keby to stale nezivili svojimi reakciami, skoncilo by to po par prispevkoch 😉

dskjhfdlkdjhl
13. nov 2018

@bmuller to mas isto pravdu, ale ja tiez😉

begees
autor
13. nov 2018

Ja si myslím, že najlepšie by bolo držať sa témy tejto diskusie🙂

bluka2
16. nov 2018

Najmarkantnejšie je to pre mňa na letiskách. Zvyčajne sa oblečiem do teplákov, aby som sa v lietadle vyspala. Keď som raz musela ísť v business štýle (nejaký kostým tuším), ponúkali mi na každom kroku parfumy a zlaté kreditky, čo sa zvyčajne nestáva 😂

seahorse27
16. nov 2018

Moja osobna skusenost je taka, ze vzdy chodim medzi ludi upravena - davam si na tom zalezat, prisposobujem odev a celkovu vizaz prilezitostiam a mam pocit, ze ludia sa ku mne v drvivej vacsine spravaju s respektom...Uprava zovnajsku a oblecenie vytvaraju prvy dojem, otvaraju (alebo aj zatvaraju) dvere prilezitostiam...to je predsa zname oddavna. Nehovorim o charaktere cloveka, aj ked co-to moze oblecko napovedat, ale podla toho by som nesudila.

barborkabar
16. nov 2018

@seahorse27 o charaktere sa v tomto prípade ani hovoriť nedá si myslím, lebo oblečko to nepovie ani len náhodou, ale sú ľudia, ktorí keď vidia niekoho napríklad v roztrhnutých nohaviciach, tak už si myslia svoje, že už škatuľkujú, ja osobne nie som z tých, nemám to rada, myslím, že každý by si mal hľadieť svojho, starať sa o seba, obliekať si, čo len chceme a hlavne na čo sa cítime 🙂

seahorse27
16. nov 2018

@barborkabar ved hovorim, ze v spolocenskom styku su oblecko a vzhlad dolezite na urovni prveho dojmu, kedy sa ludia rozhoduju, ci si alebo nie si pre nich sympaticka osoba, ci a ako budu s tebou komunikovat. Ja davam sancu vsetkym, pokial su cisti a nesmrdia 😄 Ja nesudim ani neskatulkujem, vela ludi vsak ano 😉

barborkabar
16. nov 2018

@seahorse27 ale vieš na čo prichádzam? že súdia tí, čo väčšinou nie sú práve sami so sebou spokojní, v pohode 🙂

seahorse27
16. nov 2018

@barborkabar To je celkom logicke...je lahsie poukazat na nedokonalost/inakost ostatnych ludi ako sa zaoberat vlastnymi komplexami 😉

begees
autor
18. nov 2018

@seahorse27 Áno, aj ja súhlasím, niektorí ľudia súdia len podľa vizáže, lebo ani seba nevedia presadiť inak ako len cez oblečko a líčenie...

Strana
z6