Sauna - plavky
Je to pravda, že do sauny v aquaparku budem musieť ísť úplne nahá, ani v plavkách?
Ako baby píšu zásada saunovania je bez plaviek kvôli škodlivinam. Niekto je zabalení v plachte, niekto sedí nahí na plachte. Ak Ti to vadí, tak tam skratka nechoď alebo sa nedivaj 🙈 ja som extremne hanblivá, ale napríklad v saune mi to príde uplne prirodzene ist bez plaviek a ak je tam niekto nahí, tak to ani nevnimam(samozrejme ked na nej aspon sedi 😂) ...
Nebolo to myslené, že niekto sa tam ide pretŕčať alebo obzerať druhých. Ale zarazilo ma, že tam sú úplne nezahalení ľudia. Myslela som, že ľudia sú tam zahalení v štýle plaviek. Teda v plachtách, ako píšete. Nie že na nich len sedia.
Prosim ta, nestresuj 🙂 bez tam a uzi si sauny. ❤️ Ver tomu, ze ti bude uplne suma fuk,ci pri tebe sedi niekto zahaleny v plachte alebo bude mat tu plachtu iba pod zadkom. Stav sa, ze po vysaunovani sa nad tvojimi obavami iba pousmejes.
Dostala som pozvanie na wellnes a saunu. Ale predstava, že mám byť nahá medzi nahými ľuďmi mi nie je príjemná. Trochu sa mi uľavilo, že budem v plachte a nik neuvidí, čo nemá, ale aj tak mi príde neštandardné, že tam môže byť niekto nezahalený...
@kuriatko84 ak je niekto v saune bez plachty - nepodlozeny, treba ho upozornit! Ta plachta je na vypodlozenie sa primarne. Lezat alebo sediet bez plachty je sedlactvo! Rovnako ako skocit spoteny do ochladzovacej kade bez predoslej sprchy. Zazila som uz vselijake hovada…
Tak odmietni pozvanie
@bluka2 chcela som ísť aspoň bazény, masáž, ale že bez sauny je to o ničom a nemusíme ani ísť...
Tak nechodte 🤷♀️
To znie divne. Wellness môže byt fajn aj bez sauny. Ja nemám problém s nahotou, ale po ir saune mi naposledy nejako opuchol krk, normálne som mala zrazu samé podbradky na krku… akoby som mala o 40 r. viac na krku alebo bola 120 kg žena, taký krk. Nechápem a už to nechcem zažiť. Rovno som si pozerala plastickú chirurgiu ten večer, ale ráno to bolo našťastie zas v norme
V saune uvidis nahych ludi, nakolko su tam sprchy a su byva tam aj bazen. ALE musim povedat, ze su "sauny" kde sa v ramci welnessu dostanes do sauny aj v plavkach... treba si precitat pravidla a co maju vobec v ponuke a podmienkach. Ano, skodlive to je ale je tam taky pohyb ludi a hlavne v tych velkych, ze tam ani tie teploty nedosahuju co mauju... mne to tam pride ako "Vaclavak"... cize si to pozri, podla toho kam idete.
A pre koho je to bez sauny o nicom? ved nech dotycni ide do sauny, kolko len chce sa moze saunovat... Urcite sa to da uzit aj bez toho🙂 my tam tiez nechodime, nakolko nahotinkovu saunu mam doma :DDD
Baby,zase sa netvarne,že do sauny vôbec nechodia "obzeraci". Lebo chodia,majú beztrestnu možnosť si užívať...či chceme,či nie. Čiže,autorka,normálne si daj plachtu,keď sa necítia komfortne a iných nerieš.
@bluka2 pre neho je wellnes sauna, pre mňa masáž, vírivka a plávanie. Ja by som chcela saunu vyskúšať, ale tá nahota je pre mňa nekomfortná. Keby viem, že tam budú všetci zahalení, nemám problém 🤷🏻♀️
A nemozete ist niekam, kde je sauna v chatke? a wellness v areali?
a co ti je nekomfortne na to ze tam bde niekto holy? no a? vacsina bude stale v plachte, alebo maju svoje "uteraky" ci ako to nazvat... urcite sa tam nikto len tak z roztopase nespaciruje holy ;)
@bluka2 ja to tam nepoznám, celkovo neviem, aké sú možnosti, čo sa sauny týka 🤷🏻♀️
no nepoznas, chod a uvidis, ved prinajhorsom ty pojdes na masaz (nezabudni objednat vopred, lebo to je vacsinou obsadene vopred...) a zduchnes :DDD ved v saune nik nie je cely den... ;)
ja chodím do sauny do trnavy, senca, bratislavy a vždy to je tak, že ked prechadzas medzi saunami, v spoločných priestoroch, tak máš na sebe plachtu a potom, ked si niektorí ľudia sadnú/ľahnú v saune, tak sa odbalia.. nikdy som ešte nevidela, žeby niekto vyšiel zo sauny úplne holý a prechádzal sa medzi ostatnými :D akurát ked je ten ochladzovaci bazen, tak odložíš plachtu a vlezies, tu chvíľu ta môže niekto vidieť, ale väčšinou bývajú tie bazény/sprchy niekde za rohom, za zábranou, takze tiež sa nevyzliekaš pred publikom.
ale jasne že sa nájdu aj všelijakí uchylaci, raz som bola sama v parnej saune, zabalena, došiel chlap, sadol si rovno vedla mna, odložil plachtu a spustil - no teda, ale tu máš naparene, máš to rada vlhké, že, hahahha
a v trnavskej saune sedel v tme v rohu chlap a honil si! 🤮
Ja som už bola na viacerých miestach v plavkách a nič sa nestalo.😀a aj ostatný ľudia
@janai1 ja som za žial s obzeraním stretla v Poľnom Kesove, kde je spoločný wellness. Som si povedala, že do takej sauny nikdy viac, chlapi na slovensku sú chrapúni. Saunovať sa chodím roky, boli sme tam vtedy s dcérou a ešte rovno si k nám sadol jeden starý chlap s nohami naširoko a vytŕčal celý vercajch. Mi až zle prišlo. Pred 11 ročným dieťaťom. Sme sa odtiaľ rýchlo pratali. My sme sedeli v plachtách, ale keď ideš do sprchy, alebo ochladzovacieho bazéna, odhaľovaniu sa nevyhneš. A práve vtedy úplne nepokryte prítomní chlapi očumovali, dobre, že huby neotvorili. Mám veľké prsia, neviem, či nič také predtým nevideli, ale ako hovorím, kultúra nula bodov. V tejto krajine jedine do oddelených sáun.
@zuzanaam Ja chodim do sauny aj s dcerou a vidi tam muzske pindure. Beriem to tak, ze to je normalne ludske telo. Ak by tam bol chlap s erekciou bez plachty alebo ako pose vyssie niekto, ze sa ukajal, zdvihla by som sa a poprosila obsluhu sauny, nech ho upracu. Inak pozerat na povednute penisy v saune - nic zle na tom nevidim. Ani dcera, nikoho neobzera, nijako sa zbytocne neodhalujeme - sme tam za inym ucellm
@dadis taketo boli aj moje "ocakavania", ale ten chlap sa pri nas vyslovene "rozvalil", na tej jeho poze nic normalneho nebolo. A takisto, ked si ide niekto krk vykrutit, ked zena da zo seba dolu plachtu a ide do chladiaceho bazena sa mi zda viac ako chrapunske... A takych tam bolo hadam aj 10. To som mala ist za obsluhou, nech upracu zo sauny vacsinu chlapov, co tam boli? Radsej sme sa upratali my. A mam poucenie, do zmiesanych saun viac nechodit.
Nie, nemusia byť všetci zahalení v plachtách. Kto chce, dá pod seba plachtu a na ňu sa vyvalí nahý. Komu to vadí alebo má problém s nahotou, nech do sauny nechodí. Nemôžete iných nútiť zahaliť sa v saune od hlavy až po päty len preto, že Vy nemáte rada nudizmus. Ak sa silou-mocou chcete saunovať, ale nahota Vám vadí, máte 2 možnosti: 1. nechať si vybudovať saunu doma a v nej sa pokojne saunujte v teplákoch, svetri a čižmách pod kolená; 2. choďte do sauny v hotelovom zariadení zabalená v plachte, celú dobu majte zavreté oči a ostatných nechajte saunovať sa tak, ako to im vyhovuje...

Treba sa ale pripraviť na to, že tam budú niektorí úplne nahí aj bez plachty. Akože my chodíme do sauny už veeelmi dlho, ale mne osobne to vadí, keď tam ležia a sedia bez plachty a ja si tam mám po nich sadnúť. Neviem čo by sa im stalo si dať aspoň pod zadok a okolo genitálii tú plachtu. Nikto neni na nich zvedaví. A je to nehygienické.