icon

Sen o Bohu

lauriema
4. aug 2020

Ahojte, dlho som dnes rozmýšľala ci tu mam napísať, ale musím vnútorné to tak cítim. Sníval sa mi sen veľmi živý. Kresťania určite budú vedieť o com píšem a nekrestania tu je vysvetlenie:Ježiš Kristus bol zoslany na túto Zem. Zomrel za naše, moje i tvoje hriechy. Aby som ja, ty mohla večne žiť to znamená žiť po smrti . Pri niesol na túto zem lásku, dobrotu i odpustenie nechal nám 10 Božích príkazani podľa ktorých sa mame riadiť. Ide o to ze v tom sne sa stalo toto iste viete že Ježiš ma prísť druhý krát na túto Zem pre ľudí ktorý v neho uverili a žijú ako sa patrí na Kresťanov. Mne sa snívalo ze sa zrazu zotmelo a každý videl Ježiša ako zostupuje k zemi, zrazu začali miznut ľudia aj mne zmizla dcérka najmladšia ale ostatný dvaja syn 8 a dcérka 5 ostala. V tom sne kričím Pane ved aj ja som tvoja a Pan mi povedal veľmi milo a nežné ešte nie si pripravená. Zobudila som sa a v hlave hneď musím toto povedať všetkým ľuďom neviem prečo ale musela som či už za reagujete tak ze ma odsudite alebo hocijako inakšie..

777januska777
4. aug 2020

@perdulka7 no a nie len v mene Boha, ale aj za národ, za pravdu atď. Najdôležitejšie je si nájsť nejaký zmysel svojho konania a musí byť hlavne taký, ktorý znie vznešene. 😀

asfodelka
4. aug 2020

@lauriema raz som v jednej mojej oblubenej knihe citala o snoch ze: sen ktory vyrozpravas sa splni tomu komu ho povies, nie Tebe. Ta len citajte zeny...
Ten film o miznucich ludoch sme minule pozerali. Velmi som nepochopila preco zmizli nahi, preco by bral ludi do neba s telom, ked po smrti ide do neba len dusa... samu seba vnimam ako veriacu, ale mna by nevzali ☹ rozvedena, dieta s druhym... a co je horsie nelutujem to.

alexandraalexandrova
4. aug 2020

@777januska777 o veriacich sa vsade hovori ze su ovecky blbe, lebo veria v rozpravky a o neveriacich zas ti veriaci tvrdia a veria ze su to zbludile ovce, chudaci a nestastnici ktorych treba zas usmernit naspat na cestu viery. Co je lepsie? Presedela som v kostole roky a vypocula si kazne knazov kde vlastne neveriacich zhadzovali a odsudzovali ako tych hriesnych a zabludilych... nepride mi to o nic milsie, ako nazvat veriacich ovcami. Oba tabory si nic nedaruju, su uplne rovnake...

asfodelka
4. aug 2020

@perdulka7 myslis ze 1. A 2. Svetova vojna boli kvoli Bohu? Vybuch jadrovej elektrarne? Hitler bol rasista nie veriaci?! Rozmyslam ake hrozy myslis.. palenie bosoriek? Sranda ze Jezis kazal odpustat nie upalovat. Kriziacke vypravy ? Ake hrozy myslis? A teraz nevyryvam - len cisto zo zvedavosti.

viestta
Odpoveď bola odstránená
ella_price
4. aug 2020

@asfodelka Skús sa pozrieť do minulosti čo robila cirkev 'v mene boha', koľko ľudí bolo upálených. Skús si prečítať napríklad niečo o Giordanovi Brunovi a Borgiovcoch. Nanešťastie, mnoho z vecí, ktoré robili v minulosti si priniesli aj teraz do prítomnosti.

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
asfodelka
4. aug 2020

@alexandraalexandrova vsetci sme ovce, jedny v ohrade a druhi za nou

perdulka7
Odpoveď bola odstránená
asia83
4. aug 2020

@lauriema V prvom rade, nie sú to prikázania, ale rady ako sa máme správať, aby sme mali pokoj v duši a boli dobrí. Boh nám nič nekáže, ale pomáha s tými desiatimi (xy ďalšími) radami. Váš sen je váš strach o vaše dieťa.

alexandraalexandrova
4. aug 2020

@asfodelka vsetci co bez rozmyslu a slepo nasleduju, su ovce. Za ohradou alebo za nou, je to jedno. Ti, co pouzivaju vlastny rozum a su ochotni ist aj proti prudu, ovcami nie su...

asfodelka
4. aug 2020

@perdulka7 ten vybuch som dala ako katatrofu, pre mna to je hroza. Ja Ti neberiem nazor. V pohode, nezastavam sa cirkvi, len som sa opytala ... cirkev je zivy organizmus, ak je vo vedeni nespravna osoba niet pomoci. Staci teraz pozriet na papezov, porovnat si napr Jan Pavol 2 a terajsi a sme doma. Terajsi papez je trnom v oku zvysku cirkvi.

zuzka1117
4. aug 2020

@panelacikova úplne si to vystihla, pretože naozaj veriaci ľudia sa o tom nepotrebujú neustále rozprávať, jednoducho majú vieru v srdci , ale takí ti strojeni veriaci neustále potrebujú podporu od ostatných lebo sami majú pochybnosti

asfodelka
4. aug 2020

@alexandraalexandrova to s tymi ovcami som napisala ako vtip 🙂 lebo si pisala ze jedny take jedny take ovce.. a hadaju sa ci trava je zelensia pred ohradou alebo za nou.

777januska777
4. aug 2020

@alexandraalexandrova každý je v niečom ovca a nikto nejde úplne podľa vlastného rozumu, my ľudia sme tak veľmi ovplyvnení inými ľuďmi, médiami a čímkoľvek, že jednoducho neexistuje, aby sme si išli sami podľa seba. Aj rodičia od narodenia ovplyvňujú svoje vlastné deti. Tak to funguje a všetci sme ovce. 🙂

asfodelka
4. aug 2020

@ella_price minule som chcela najst podla coho vyhodnotili niekoho za bosorku. Nasla som to na nete a ani pol slova o Bohu tam nebolo, neviem ci vobec isiel okolo ked ten zoznam pisali.. zena velmi bohata na svoj vek, velmi chudobna, velmi sikovna mudra... proste taka co inemu vadila a dovod na obvinenie sa uz nasiel. No ja Ti neviem ale v pisme Jezis nedal nikoho upalit, to vymyslel nejaky chory clovek co sa dostal k moci v cirkvi. Este stastie ze to zrusili bo polka konika by uz horela 😂

777januska777
4. aug 2020

@asfodelka @perdulka7 tak to nie je o tom, kto bol a nebol vo vedení. Tu sa treba pozerať na celú históriu. V tej dobe musel vždy niekto z významnejšej rodiny ísť za nejakého duchovného, či chcel či nechcel a to preto aby tá rodina mala veľký vplyv, keďže cez Cirkev bol veľmi veľký vplyv (tak ako je to napríklad teraz cez médiá). A upalovanie bosoriek bolo napĺňanie si nevybavených účtov (teraz je to zničenie dobrého mena cez médiá). Toto obdobie nesúvisí vôbec s cirkvou, ale s ľudskou povahou, ktorá tu bola a je vždy rovnaká.

kikusha2212
4. aug 2020

Podľa mňa ti ten sen naznačil, aby si sa stala pripravenou. Popracuj na sebe. Nikto iný ta nenaplni len tým sama. Pises potom, že si stratená, tak sa nájdi, dostan sa do rovnováhy. Sen ta vykoľajil, čomu úplne rozumiem, ale mal ta nasmerovať. Tak sa toho chop, nie je základ slepo veriť, je dôležité byť sama so sebou spokojná a mať ciste srdce. Veľa veriacim to ale nič nehovori... Držím palce 😊

ella_price
4. aug 2020

@asfodelka Myslím , že by si si mala prečítať znova bibliu a spočítať si, kolko ludí tam zabil Boh a kolko Satan.

asfodelka
4. aug 2020

@ella_price precitam si. Ludia zabijaju pod vplyvom Boha alebo Satana? Hm 😉 uz ked spominas satana, je zvlastne ze ateisti skor uveria ze existuje diabol ako Boh 🙂

ella_price
4. aug 2020

@asfodelka Ja som to napísala pre teba :D Ja neverím na žiadneho satana ani boha, jednorožca, alebo Gandalfa, ale keď sa tu už chceš velice zastávať tej 'dobroty', ktorú cirkev/božia láska porobila, tak si prečítaj poriadne knihu, ktorou kŕmia kresťanov a vďaka ktorej veríte v to, v čo oni chcú aby ste verili.

asfodelka
4. aug 2020

@ella_price ked uz pises pre mna 😉 dakujem, ja som pisala ze sa nezastavam cirkvi. To vies ja som len taka mala cierna ovecka na kraji bez sviatostneho zivota 😉 a dovolila som si zabecat v tejto teme 😃 kava dopita - idem robit daco uzitocne. Neber vsetko tak vazne.

ella_price
4. aug 2020

Nezabudnime však, že nikto nedokáže dať tolko lásky človeku, ako len človek človeku 😂 😂

alexandraalexandrova
4. aug 2020

@777januska777 Nie. Ovce nerozhoduju o tom kto a do akej miery ich ovplyvnuje, nekladu otazky a nezamyslia sa nad tym ci su skutocne stotozneni s tym ako ziju a comu veria. Len nasleduju, bez rozmyslania. Nie kazdy je ovcou. Nastastie...

777januska777
4. aug 2020

@alexandraalexandrova tak no každý, lebo nikto nie je tak inteligentný a tak vzdelaný, aby všetko vedel sám od seba a aby na všetko vedel sám odpovedať a zdôvodniť si.

lenocka12345
4. aug 2020

@777januska777 no lebo my zhoríme v pekle , takže nám nepomôže už nič :D :D :D

sunny8
4. aug 2020

Asi žiješ v hriechu a bojíš sa že nie si pripravená zomrieť .. mala som obdobie keď som sa cítila neskutočne ohrozená mala som paniku z búrky zo smrti a pod .. snívalo sa mi že v najväčšom nebezpečenstve na mňa zostúpil anjel a vzal ma hore do bezpečia ;) odvtedy sa nebojím búrok ani smrti ♥️ mám rešpekt to je jasné ale rozhodne nie strach. Tak sa mi snívalo aj o bielej hmle bola žiarivo biela vstúpila som do nej s tým že som nevidela kam mám ísť čo mám robiť a na konci krásne svetlo ktoré má vyviedlo von a mohla som všetko vidieť a rozumieť. Nádherné sny vnímam to ako požehnanie .. vždy keď sa modlím pýtam Boha nech ma vedie po svojej ceste. A preto si myslím že to čo robím/nerobim je správne. Keď ma babky katolícky nútia dať pokrstiť deti viem že to robiť nemám ! Boh by mi ukázal ak by som to urobiť mala. Mala by som cítenie. Boh mi aj dal taký dar že niekedy mi niečo preblesne mysľou trvá to fakt sekundu a cítim že je to reálne a o pár dní sa to stane. Viac závažných veci sa mi takto stalo podľa toho čo sa.mi zdalo

alexandraalexandrova
4. aug 2020

@777januska777 ak sa citis ako ovca, ja ti to neberiem...

papi30
4. aug 2020

Ja by som tak rada chcela pochopiť, ako mohli paralelne vzniknúť dve teórie o vzniknúť života a Zeme... Chcem veriť v Boha, v stvorení, v náboženstve ako takom, ale ked raz Boh stvoril z každého tvora pár, aby sa rozmnozili, stvoril Adama a Evu, tak potom ako sa da vysvetliť existencia dinosaurov, pracloveka, rôzne doby, celkovo celý vývin existencia ci na Zemy alebo vo vesmíre...ktora je teraz pravda? Viac sa priklanam k vedeckej teórii, len potom mam pocit, že sa dopúšťam bohoruhacstva...

cayz
4. aug 2020

@papi30 Veda víťazi nad náboženstvom v každom smere. Keď sa veriaceho opýtaš prečo je toto takto a toto zas takto, tak ti povie, že Boh to tak chcel. A potom si prečítaš nejakú vedeckú štúdiu na 1 000 strán kde je to vysvetlené prečo je to tak.