icon

Seniori a ich účasť vo voľbách: Stereotypy a realita

beataxxx
3. apr 2024

Na MK pribudlo niekolko aktualnych predvolebnych diskusii a mna velmi irituje, ze prevlada vseobecny nazor, ze seniori budu volit Pellegriniho…..toto hadzanie seniorov do jedneho vreca je velmi degradujuce……..mam obrovske mnozstvo znamych, pribuznych atd, ktori su v seniorskom veku, a velmi sa nas vsetkych dotyka momentalne politicka situacia, chodime na vsetky protesty, poznam len zopar ludi, ktori volili smerohlas, ostatni su zhrozeni z toho, co sa u nas deje. Takze by bolo fajn pouzivat pri volicoch smerohlasu ine kriterium, ako vek…..

thirstymonk
3. apr 2024

@chodec15 Ak by si každý robil čo chce, vieš ako by to tu vyzeralo?

mapa
3. apr 2024

@thirstymonk smeracky troll detected!

thirstymonk
3. apr 2024

@mapa Nie som smeracky troll... od začiatku tvrdim, že pelle je menšie zlo, ale stale je to zlo. Žiaden smeracky troll nie som. V minulosti som volil LSNS. To sa zmenilo tým, ako sa LSNS zachovalo počas kovidu - všetko len hejtovali a neposkytli žiadne ine riešenie. Vtedy som si povedal, že je to fakt len banda vytretych nackov... teraz neviem koho budem voliť...

chodec15
Odpoveď bola odstránená
mapa
3. apr 2024

@thirstymonk preto si sa zaregistroval dnes na MK aby si tu trolling tieto bludy... kolko ti platia?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
oli18
3. apr 2024

@thirstymonk Ty si jasny, skoda ti odpovedat.

oli18
3. apr 2024

@miriam11 tak potom to sme vsetci, ktori volime Korcoka 🤣🤣🤣

beronsche
3. apr 2024

@babababka pises, ze budes sklamana, ak bude zvoleny korcok. To znamena, ze volis pellegriniho. No a z toho vychadzala moja, zrejme chybna dedukcia, ze si volicka smeru.
Tuto logiku nechapem, citujem: "Ak píšeš,že som volila smer,tak ty si ich volila tiež?" Ale odpoviem ti - nikdy som smer nevolila.

stanulienkat
3. apr 2024

@thirstymonk ty ides volit Pellegriniho, lebo si proti drogam????🤣😂😂😅😅😂 Srandunes??? 😂😂😂Ved je to fetak, aj s Kalinakom, aj s celym Smerom. Ty si nevidel video, kde mu vypadla skladacka s drogou? Kalinak je vecne zjety.
Inak to komolenie mien politikov je fakt vizitka menej inteligentnych volicov Smeru, Harabina a pod...

ibatanecnica
3. apr 2024

@beronsche možno nejde voliť, sú ľudia, ktorí tam nechcú ani jedného

beronsche
3. apr 2024

@andymi tento dovod preco nevolit pellegriniho ("teplos") vidim prvy krat.
Skor sa to zvykne objavovat v opacnom kontexte, ked sa ludom, ktori ho idu volit, "lebo je sympaticky" (ano, aj taky su..) a ktori vsade zdoraznuju, Ako nenavidia homosexualov, pripomina fakt, ze udajne je aj on homosexual, ci im to uz nevadi.. kedze vsetci ostatni vadia...

thirstymonk
3. apr 2024

@chodec15 Prave naopak - si myslim, že som to včas pochopil. Osobne som pomohol ukrajinskym rodinam, ktore prišli do mojho mesta a to sumou, ktora sa rovna tvojej vyplate chlapče...

thirstymonk
3. apr 2024

@stanulienkat Už asi desiaty krat opakujem - je uplne šuma fuk, či pelle ťaha, alebo neťaha... ale netvrdi, že to ma byť ľudske pravo. Vodu kaže vino pije? Ano. No a čo? Kto z nas to nerobi? Všetci vodu kažeme a vino pijeme.
Ja neviem, či v tych vašich liberalnych kepkach je fakt tak veľky problem pochopiť zakladne suvislosti? Je uplne jedno, či ktokoľvek droguje. Alebo či nedroguje. Podstatny je jeho nazor a postoj. Pelleho nazor je taky, že drogy su a maju byť ilegalne a dovi dopo. Korčokov nazor je, že drogy su ľudske pravo. A keď aj nie jeho nazor, ale rozhodne nazor strany PS, ktora ho najviac podporuje. S tym ja suhlasiť nemožem.

Pozri sa, kollar ma 20 deti, či koľko, ale vždy sa napr. vyjadroval proti potratom. Taky kade-tade-pich ako kollar by mal prvy bojovať za prava lpg tdi, lebo si sam nevie udržať svojho kanca v trenkoch, nie?

Je uplne nepodstatny osobny život politika. Ale je uplne podstatne ako hlasuje, už to konečne pochopte.

mapa
3. apr 2024

@thirstymonk preco si sa tu dnes zaregistroval a musis tu sirit hoaxy z trolej farmy? Si mi neodpovedal, kolko ti platia? Fakt sa ti to oplati obhajovat sparatkoveho fetaka pelejo?

lizatko1009
3. apr 2024

@thirstymonk si 💩 a sam vytváras svoju ideu

michaela412
3. apr 2024

Spomeňte si keď bol Gašparovič prezidentom a vo vláde Smer aké to bolo ..... Gašparovič nič nekritizoval, so všetkým súhlasil, žiadne prejavy max na začiatku roka. Ak bude Pellegríny prezident som zvedavá ako bude oponovať ak Ficova vláda vymyslí nejaký zákon viď RTVS. Aká on bude protiváha akéjkoľvek vláde, aby to bolo vyvážené. Mne Korčok viac na tú druhú misku váh pasuje, práve kvôli vyváženosti, aj keď vo vláde bude iná strana .... Ak vyhrá Pellegríny a budem vidieť, že naozaj zastáva záujmy ľudí a nie Ficove, tak normálne uznám, že chlapec sa nad sebou zamyslel. No doteraz ma len sklamal a voliť ho nebudem.

carolynka
3. apr 2024

@michaela412 ak vyhra, nebude oponovat. Bude hovorit, ze obcania si zasluzia slusny, pokojny a dostojny zivot a 51% Slovakom jeho slova budu stacit - lebo tak pekne rozprava a je sympaticky.

annm81
3. apr 2024

Toto vychádza z niekdajšieho tradičného rozdelenia voličov. Platilo, že voliči Smeru, SNS, HZDS boli štatisticky starší, s nižším vzdelaním, nižším príjmom a z vidieka alebo maličkého mestečka. V posledných rokoch ale vplyvom sociálnych sietí, dezinfowebov a trollích fariem došlo k prerozdeleniu voličov - starší ľudia majú slabší prístup k internetu a preto dezinformačnej scéne podľahli viac mladší. Súčasne platí, že Smer sa silno radikalizoval a dnes už cieli na úplne inú skupinu voličov ako pred 5+ rokmi.

Moji rodičia ani starí rodičia nikdy nevolili Smer a napriek tomu sa konštatovaním o rôznej voličskej základní rôznych strán necítia dotknutí - netreba brať všetko tak osobne. Ty a tvoji známi seniori predsa viete, že nie ste voliči extrémistickej strany a na druhú stranu, všetci sme si vedomí, že aj seniori majú rozličné nastavenie hodnôt a uroveň kognitívnych schopností a že sa teda pri vyjadreniach o dôchodcoch bavíme len o štatistike (áno, už neaktuálnej), nie o jednotlivcoch.

thirstymonk
3. apr 2024

@mapa Registroval som sa preto, že som musel s administratormi riešiť moje telefonne čislo. Registroval som sa kvoli teme s urologom a kvoli problemu s rečou mojho syna. Do tejto politickej debaty ste ma vtiahli vy hehe. Ale už stačilo, nemá to tu význam. Viac už tu komentovať nebudem, ani túto tému si všímať, zablokujem notifikacie, aby ma to nedraždilo. :D Takže pripravte si na nedeľu ráno vreckovky na plačkanie a čááááu

krasavec007
Odpoveď bola odstránená
michaela412
3. apr 2024

@carolynka no veď tiež si myslím, že to takto bude

ika11123
3. apr 2024

Ja čo tak sledujem nie len tu ale aj inde Instagram alebo FB nevoliš Korčoka tak všetci do teba a spustia urážky ... dezolat,chudobný,starý alebo nevzdelany no je toho habadej.Ja rešpektujem keď niekto volí Korčoka prečo oni nemôžu rešpektovať nás... veď nech si každý voli čo uzná za vhodné...predsa tá nezačnem urážať a ponižovať lebo máš iný názor ako ja je to normálne nemôžme mať všetci rovnaké názory 🙈

dadka1997
3. apr 2024

@beronsche Pelegrini moze byt akokolvek orientovaný, nepresadzuje svoju orientaciu na verejnosť.. samzorjeme, že je na každom koho bude voliť, ale to je problem dnešnej doby, stale sa deliť na dve kapitoly, urážať sa ponižovať, lebo sa nezhodujeme s rovnakým názorom, to nie je naivita ľudí, len každý voli menšie zlo, tak ako si uzná za vhodné

veronka1996
3. apr 2024

@krasavec007 Áno, a navyše keď bude Korčok prezidentom, pošle všetkých našich mužov a chlapcov - manželov, otcov, bratov, švargov, svatov, bratrancov atď. bojovať za americké záujmy na Ukrajinu, kde zomrú. To samozrejme povedie k rozpútaniu tretej svetovej vojny.
Ako ďalej povedal pán Tomáš, Korčok zoškrtá všetky sociálne dávky a dôchodci a invalidi nebudú mať ani na základné potraviny a lieky.
Preto volím pána Pellegriniho. Je pekný, chrumkavý, má sexy jamky na lícach, skromný, má neskutočné sociálne cítenie a solidaritu s chorými a chudobnými, vie sadiť zemiaky i šoférovať traktor, variť guláš, čapovať pivo aj upliesť korbáč. Pelle NA HRAD!!!

mapa
3. apr 2024

@thirstymonk trepes ako fetak pelko, ake telefonne cislo s adminom si riesil?

petronelag
3. apr 2024

Ja nikoho neodsudzujem za to koho bude voliť, raz tu písali, že Pelegríni nemá prvú dámu, no ale Korčoková manželka tiež jemu nepridala nejaké +, skôr to boli mínusové komentáre.

miskakyska
3. apr 2024

@mapa ty by si už mohla skludniť hormón s tým Tvojím slovníkom piatej cenovej...len preto, že niekto nepíše čo chceš ty čítať ,tu nemusíš skákať ako 🐒na gumičke...a týka sa to aj ostatných fanatičiek, ktoré hneď z pismeniek vyveštia kto,koho volí.. neznamená, keď Vám niekto oponuje, že je hneď Fico volič , ruský troll a dezolat.. Vaše veľmi obľúbené slová, ktorými tu častujete ľudí, čo nájdu odvahu vám oponovať
@ibatanecnica presne🙄.. mám voliť "menšie zlo"len preto,aby som volila?
Títo dvaja kandidáti=dve🍇...si môžu ruky podať a nie kydať jeden na druhého...vidno tu aj na Korčokovych fanynkach.. samé osočovanie,výsmech, urážky..nevedia absolútne slušne komunikovať

ibatanecnica
3. apr 2024

@miskakyska Korčokové fanynky 😂👍. To si vystihla.

beataxxx
autor
3. apr 2024

@dadka1997 prepac, ale mala by si pozornejsie pocuvat, co kto hovori….nic z toho Korcok, ani progresivci nepovedali-toto vsetko im podsuvaju clenovia koalicie, bohuzial noblesa a kultura z nasej politiky vymizla, ostala agresivita a klamstvo, pani prezidentka nam odchadza a ak sa do palaca nedostane pan Korcok, tak to bude ciste zufalstvo