icon

Seniori a ich účasť vo voľbách: Stereotypy a realita

beataxxx
3. apr 2024

Na MK pribudlo niekolko aktualnych predvolebnych diskusii a mna velmi irituje, ze prevlada vseobecny nazor, ze seniori budu volit Pellegriniho…..toto hadzanie seniorov do jedneho vreca je velmi degradujuce……..mam obrovske mnozstvo znamych, pribuznych atd, ktori su v seniorskom veku, a velmi sa nas vsetkych dotyka momentalne politicka situacia, chodime na vsetky protesty, poznam len zopar ludi, ktori volili smerohlas, ostatni su zhrozeni z toho, co sa u nas deje. Takze by bolo fajn pouzivat pri volicoch smerohlasu ine kriterium, ako vek…..

miskakyska
3. apr 2024

@ibatanecnica neviem kde nadobudli to ich presvedčenie, že len oni sa môžu vyjadrovať a ostatní majú sklapnúť... niektoré už idú do extrémov

ibatanecnica
3. apr 2024

@miskakyska presne tak to tu bude vyzerať, keď vyhrá určitá strana. Hlavne že sa ozývajú, že skončila demokracia. Tá ešte len skončí. Žiadna tolerancia ale arogancia. Ale kto chce kam, pomôžme mu tam.

dadka1997
3. apr 2024

@beataxxx vidis mas svoj nazor, ale ja som to pocula od korčoka.. a čo urobila čaputova dobré pre slovensko ? Nič .. čiže zufalstvo to bude ak tam bude sediet Korcok

panonia
3. apr 2024

@dadka1997 Dobre nič, len zle...Čaputova je jedna veľká tragédia a Korčok este väčšia..

mapa
3. apr 2024

@miskakyska pouzivam slovnik rovnakej kategorie, ako osoba s ktorou komunikujem. 🐒🐵😉
V tomto pripade to je troll, ktory sa vyjadroval rovnako, alebo horsie ako fetak pelko...
Nepovazujem za odvazlivca nikoho, kto nevie argumentovat a obhajit svoje nazory. Nikto z obhajcov smerohlasns mafie mi nedal ziaden argument, ani fakt, preco obhajuje tuto zberbu. Das mi ich ty? 🐒

petronelag
3. apr 2024

Ich netreba obhajovať, ľudia jasne videli, ako tu vládla vláda z roku 2020, hádky Matovič-Sulík, úradnicka vláda zbytočne na dlho až bola SR najhoršie ekonomicky hodnotená, obrana rozdaná, na špec.súde šef vrah s podmienkou, v RTVS riaditeľ s osobným bankrotom. Aj mladší ľudia pochopili, že je to ešte horšie ako keď vládol Smer.
To je isté, že za roky vládnutia je niečo aj nie celkom dobre urobené, ale napr. keď Sulík zorganizoval jednu akciu v Dubaji, už tam bolo chýb, aj Korčok bol súčasťou tejto vlády a bol skoro neviditeľný, nejaký krok, ktorý by sa dal hodnotiť dobre neurobil.

oli18
3. apr 2024

@dadka1997
@panonia a co take tragicke urobila Caputova? Ved dajte argumenty, politologičky 🤣

beronsche
3. apr 2024

@dadka1997 tak ty sama pises, ze tu nechces ziadnych duhovych.. ziadnych az na neho.
taka zvlastna logika.. to aplikujes homofobiu podla nejakeho kluca?

Na dalsie otazky si mi neodpovedala, skoda.
Fakt by ma zaujimalo, ako by poslal korcok nasich muzov a synov do vojny, ked to realne nemoze.
A Ako by zariadil kontroverznu vyucbu v skolkach..

Ako beriem, ze chce niekto volit pellegriniho, z x roznych dovodov.
Ale pouzit toto (vojnu, "duhovych", LGBT vyucbu v skolkach) ako dovod, to velmi smrdi uverenim v nezmysly z hlupej a ucelovej agendy... A Prepac, ale aj nedostatkom kritickeho myslenia.

annm81
3. apr 2024

@dadka1997 To nič, čo urobila Čaputová pre Slovensko je presne to, čo má napisáne v Ústave SR:
1. reprezentovala nás v zahraničí na tak vysokej úrovni, aká medzi slovenskými prezidentmi rozhodne nie je štandardom
2. dohliada na ústavnosť a riadny chod ústavných orgánov.

Či ty si mala na mysli niečo iné? Čo také?

dadka1997
3. apr 2024

@oli18
@beronsche
@annm81
Ja riesim vaše názory? Az tak doslova rýpete, alebo chcete niekomu z okolia vsugerovať niečo v čo veríte vy, ale on nie?
LGBTI+ je o dost rozšírené, ako o lasku medzi rovnakým pohlavím, ale i to, ako sa ludia psychicky chorý citia, raz som žena, tak je logické že som žena, raz som muž tak som muž .. vsetko ostatné neexistuje.. to ze sa môžu mať 2 rovnake pohlavie viac než radi a je tam sexuálna pritazlivost sa neda povedat, ze je to psychická porucha, ale o tom, ze ludia chcu byt psi, tahaju sa za voditka a neviem čo podobne to nie je normálne

Za druhe co Čaputová urobila pre Slovensko ? Okrem toho, že ho dostala na samé dno ? Vy ste spokojní so svojimi životmi ? S platmi ? So zamestnanim? S podmienkami u zamestnávateľa? Snad sa ani nemusim pýtať ohladom ockovania covidu a testovania, ako vsetko to presne bolo, ake vydieranie a natlaky robili na ludi a vsetko to bolo k comu dobré? Len tí silní sa nedali a nevzdali to.. a to nehovorim o tom ako upadá školstvo, zdravotníctvo a všetko ostatne.. chcete mi vziat nazor ? Nevezmete mi ho, a toto je problem ľudí, majú názor, ale tazko je niekomu ho povedať do sveta, ak ho ma niekto urazit.. ja len dufam, ze nevyhrá Korčok.. a ak vyhrá, ako sa hovori po zlom nečakaj lepšie

annm81
3. apr 2024

@dadka1997 Ty si aký tragéd? :D Ty si čo urobila vo svojej práci s našimi platmi a našim zamestnaním? Čo si spravila s upadajúcim školstvom a zdravotnictvom? Mali by ťa vyhodiť z práce, keďže si nás dostala na samé dno.

0silvia0
3. apr 2024

@dadka1997 a preco upada skolstvo a zdravotnictvo? Preco ho este pred Covidom predchadzajuca vlada nepozdvihla? Ved bola pri moci dost dlho...

mircalla
3. apr 2024

@beataxxx Seniori ale naozaj volia najma Pellegriniho, najma v zapadakove. To su proste fakty. Staci si pozriet aj vysledky 1. kola podla okresov, cim vacsia diera, tym vacsia podpora Smerohlasu
Rovnako sucasnu vladni koaliciu volia najma seniori. Vladna koalicia si je toho vedoma, preto robi populisticke opatrenia plytvania peniazmi prave pre seniorov.

carolynka
3. apr 2024

@dadka1997 vychadzas z mylneho nazoru, ze prezident ma vplyv na tvoje zamestnanie, zamestnavatela, na skolstvo, na zdravotnictvo. Toto Sa prejednava vo vlade a parlamente. Vygoogli si pravomoci prezidenta.

stanulienkat
3. apr 2024

@dadka1997 ty si iny frustrat. Typicky volic Harabina, Fica, Kotlebu.

beronsche
3. apr 2024

@dadka1997 toto je internetova diskusia. Cize diskutujem.
Tebe diskusia zrejme vadi..
Preco sem teda pises?
Argumenty dosli, diskutovat nemas zaujem, tak sa stavias do obrannej pozicie a obvinujes tu z utokov na svoju ctenu osobu. Trochu detinske, nemyslis?

Ako presne dostala caputova slovensko na dno?
Ty chapes, ze prezident ma velmi obmedzenu pravomoc? Ze jeho hlavna uloha je reprezentovat krajinu?
Evidentne absolutne nechapes.

Slovensko je v... , to je pravda. 12r smeru nam nijako nepomohlo. 2r pajaca matovica tiez nie. A ten ludi tak nasrdil, ze sa radsej vratili k smeru. Pardon, tentokrat to je smero-hlas.
Ved nevadi, ze je na figu, hlavne, ze stabilne na figu.
Nevadi, ze zdravotnictvo, skolstvo, infrastruktura , vsetko upada roky rokuce... Nic nevadi.

A ano, som spokojna s pracou, plat.ohodnotenim a prac.podmienkami a aj so svojim zivotom, dakujem za opytanie.
Akurat sa bojim, ze to pojde velmi rychlo cele pekne do prdele, kedze slovensko sa raketovou rychlostou ruti do zahuby.
Natlak pocas covidu sa mi nepacil, ale ako to suvisi? Kde ti do toho vstupoval napr. Korcok?
Inak, vies, ze Pellegrini bol za zavedenie povinneho ockovania?

stanulienkat
3. apr 2024

@beronsche nevysvetluj jej to. Ona si ide svoje. Tito ludia nepotrebuju argumenty. Oni sa riadia pudmi.

beronsche
3. apr 2024

@stanulienkat ja som taka naivka.. stale dufam, ze raz sa niekto predsa len kriticky zamysli, ze niekomu predsa len nejake tie suvislosti docvaknu.. 🙂

annm81
3. apr 2024

@carolynka Smutné je, že všetci, rodičia aj deti, sa tvária, ako je občianska náuka brnkačka. Všetci ju absolvujú s jednotkami, nedaj bože, aby si učiteľka dovolila z náuky dať čo i len dvojku.

A potom je polovica ľudí na tom ako @dadka1997, ktorí síce nanešťastie majú volebné právo aj slobodu prejavu s prístupom na internet, ale nezvládajú ani úplne základy toho, ako funguje deľba moci - toto je učivo asi 8. ročníka ZŠ...

mircalla
3. apr 2024

@dadka1997 Ale nechaj si svoj nazor, nikto ti ho nechce vziat. Aj by som sa na nom zasmiala, keby nebol taky tragicky. Ty si presne dovod preco sa coskoro ocitneneme v totalnej medzinarodnej izolacii a preco vsetky mlade sikovne mozgy poutekaju do inych krajin.
Proste tlupa ci skor masa nevzdelancov vyzenie tych sikovnych

stanulienkat
3. apr 2024

@beronsche nie, nie. 😉U tejto skupiny to tak nechodi. To len u normalnych ludi.😂😂

carolynka
3. apr 2024

@annm81 ja som uprimne sokovana z tohto vsetkeho...ze nad mojou buducnostou rozhoduju aj ludia typu dadka

tomasisa
3. apr 2024

@veronka1996 mala som za to ze fasisticke strany su mimo zakon.Jedna tusim bola rozpustena,lebo tak aj vystupovala,ale narodniara,vlastenca nazyvat fasistom je moc.Co je fasisticke na tom branit narodny,slovensky zaujem.To mi pripomina detstvo, na piesku....ty si taky,onaky a makovy s tebou sa nebudeme hrat..decko dalo nalepku inemu a drviva vacsina to prijala,a bolo jedno mimo..

annm81
3. apr 2024

@tomasisa Smer je dnes už jednoznačne fašistická strana a Hlas sa prezidentskou kampaňou spúšťa na úroveň fašistickej strany.

annm81
3. apr 2024

@tomasisa Fašizmus je charakteristický tým, že presadzuje nastolenie diktatúry, je nacionalistický a ultrakonzervatívny a v súlade s tým sa snaží obmedzovať práva občanov, normalizuje násilie. Všetko toto zdôvodňuje tým, že národ sa údajne ocitol v úplnom úpadku a dekadencii, že nejaký silný vonkajší nepriateľ sa snaží národ zničiť. Aby bol národ zachránený, musí prísť k moci fašistické hnutie, ktoré zabezpečí mýtické znovuzrodenie národa. Čo z toho nesedí na súčasnú koalíciu?

tilly
3. apr 2024

@dadka1997 ako zaviedla konkrétne caputova slovensko na dno? Vieš aké má prezident na Slovensku právomoci a čo je jeho úlohou?

mapa
3. apr 2024

@tomasisa dalsie smerohlasns troll zaregistrovany dnes?

kiwi3
3. apr 2024

@dadka1997 velmi tazke zobrat "nazor" niekomu nevzdelanemu a dezorientovanemu. to su veci, co sa pomaly zacinaju ucit od skolky... ako fakt neviem, kde tie veci beries, ale je to hrozne... :(

tilly
3. apr 2024

Nie všetci dôchodci budú voliť Fica (alias pelleho). Moja svokra (81) a jej kamky určite nie