icon

Seniori a ich účasť vo voľbách: Stereotypy a realita

beataxxx
3. apr 2024

Na MK pribudlo niekolko aktualnych predvolebnych diskusii a mna velmi irituje, ze prevlada vseobecny nazor, ze seniori budu volit Pellegriniho…..toto hadzanie seniorov do jedneho vreca je velmi degradujuce……..mam obrovske mnozstvo znamych, pribuznych atd, ktori su v seniorskom veku, a velmi sa nas vsetkych dotyka momentalne politicka situacia, chodime na vsetky protesty, poznam len zopar ludi, ktori volili smerohlas, ostatni su zhrozeni z toho, co sa u nas deje. Takze by bolo fajn pouzivat pri volicoch smerohlasu ine kriterium, ako vek…..

miskakyska
3. apr 2024

@mapa prepáč,ja som sa nevyjadrovala k politike a ani sa vyjadrovať nebudem...na to sú tu iné herečky,aby " vkladali do úst" ľuďom niečo,čo nikde,nikdy nenapísali

miskakyska
3. apr 2024

@krasavec007 nie som na jamky..stačí?...ak Ti iba o to ide

tomasisa
3. apr 2024

@annm81 opozicia je konzervativna,kut hanby,liberalna a extremne centristicka,ziaden extrem nie je dobry.nemam ani telegram,ani instagram ani FB,aj MK citam uz par rokov a iba dnes som podlahla a otvorila si profil..vynimocne som mala silnu potrebu zareagovat v jednej diskusii o vztahoch...nejak okolo obeda. Neviem ci tu budem a ako dlho,lebo iny nazor,vlastny nazor jednotlivca sa nenosi,a ja nejak nepotrebujem k zivotu negativne emocie cudzich ludi na seba nasavat...a obstrukcie a zakony zavadzat nezakonnym sposobom,to som zachytila skor v obdobi 2020 az 2023

annm81
3. apr 2024

@tomasisa Menuj konkrétne príklady, prečo niektoré iné strany spadajú pod definíciu fašizmu, zatiaľ si nič také nespravila, len obkecávaš.

tomasisa
3. apr 2024

@carolynka totalitny system este len pride ak sa naplni agenda 2030 a greandeal terorizmus z Bruselu a ine chutovky,PS a Korcok su extremny centristi ktori vidia buducnost v jednej a jednotnej europe.To je diktat ..ale ano niekomu moze viac vyhovuje socialna diktatura a niekomu ta Bruselska,ja mam este daleko do dochodku,este chcem dlho uzivat slobody...kazdy sme ini,tvoj pohlad na slobodu moze byt uplne iny...

tomasisa
3. apr 2024

@annm81 predstavitel prodemokratickej strany/stran bezostysne prehlasuje ktore medium ma byt vypnute, na politickych oponentov cez nasadeneho cloveka konstruuju trestne kauzy,uplne mimo zakon v mnohych pripadoch,viem dobre ze v smrre a hlase aj sns aj sas vsade su zlodeji,ale treba im to dokazat zakonne.Opakujem pre upresnenie nie som volic ani Smeru ani Hlasu,a o.i. ludia v Hlase su pre mna nebezpecnejsi co sa tyka korupcie ako Smer,ono strana sa sklada nie z troch ci styroch..a nie len z jeho predsedu...dalej aby som ti odpovedala nalepkovanie a ostrakizovanie ludi s inym nazorom 30.roky minuleho storocia mi to pripomina.A pretlacanie jednej pravdy v mediach bez oponentury. To sa mi zda fasisticke...

tomasisa
3. apr 2024

@annm81 a len tak mimo..mam za to ze je to diskusia tak kecam,obkecavam..neda sa mi vyjadrit na tak komplikovane temy jednou vetou ...aj to ak by sme debatili by si dostala zo mna viac,toto tukanie ma az tak nevyhecuje..je pomale😀

mapa
3. apr 2024

@miskakyska myslela som si, argumenty nemas ziadne, ale aspon 🐒 kreslit vies.
@tomasisa myslis vsetky tie kroky smerohlasns mafie, co robili 12 rokov a teraz v este horsej forme od oktobra? Cenzura verejnopravnych medii, trestanie schopnych ludi v riadiacich statnych funkciach, arogancia moci, zastrasovanie novinarov, ohybanie zakonov v prospech zlocincov, dosadzovanie nekompetentnych, ci dokonca trestne stihanych ludi do funkcii statu, terorizovanie narodnostnych mensin, homofobia, sirenie poplasnych sprav... toto myslis, vsak? Vsak? Trololo...

mapa
3. apr 2024

@tomasisa veru, vymenuvanie vsetkych spinavosti a kauz tejto vladnucej luzy by trvalo hodiny a hodiny vypisovania... takze keby si nebola smeracky troll osobny rozhovor by bol prospesnejsi 😉

poppy22
3. apr 2024

seniori si budu volit koho chcu...ako ostatni...o tom je tolko omielana demokracia, slusnost a respekt...a nemali by sa bat volit pellegriniho len preto, lebo sa im mladsi clenovia rodiny otocia chrbtom alebo budu zosmiesneni ze su dezolati alebo ze sa im niekto bude vyhrazat odobranim volebneho prava...poslednu dobu mam pocit, ze na slovensku by sa mali zrusit volby a vsetko odovzdat jednej strane, ktora nevie uznat demokraticke volby...ja nevolim /odkedy som dala hlas kiskovi a povedala si nasledne a dost, vola nikomu robit nebudem/, fica neznasam odkedy existuje-ale mam sto chuti uz len na protest proti nadludom dat hlas pellemu.../nebudem odpovedat na reakcie,lebo invektivy ani nadradenost ma nezaujima/...vypate situacie odhaluju pravy charakter-a to co je tu od cias matovica a od prehry ps z poslednych volieb, je desive a z vela ludi som rozcarovana a doslova sa bojim,nezartujem-viac ako fica a pelleho...a strasne sa smejem,ako je teraz kazdy odbornik na kompetencie,zahranicnu politiku, ekonomiu atd...mimochodom-tiez by sme mohli diskutovat-ucnovkari bez maturity a volby, negramotni osadnici a volby,presidlenci do zahranicia a volby atd...

tom_i
3. apr 2024

Nie som senior, neviem kto má právo niekoho titulovať ako konšpirátor. Budem voliť Pellegrinyho. Veď pokiaľ viem v ústave máme dané volebné právo. Kolegyňa s ktorou obedujem volí Korčoka. Ja akceptujem jej voľbu, ona moju. A tak to má byť. Či?

mapa
3. apr 2024

@poppy22 ano, vsetci seniori v mojom okolo volia korcoka, vazia si demokraciu a spravodlivost, maju vlastny usudok, ktory dokazu vyargumentovat, nie su podplatitelni a pamataju si minulost.

mapa
3. apr 2024

@poppy22 ano, vsetci seniori v mojom okolo volia korcoka, vazia si demokraciu a spravodlivost, maju vlastny usudok, ktory dokazu vyargumentovat, nie su podplatitelni a pamataju si minulost.

carolynka
3. apr 2024

@tomasisa vobec s tebou nesuhlasim a nebojim sa diktatury genderu ani EU. Do EU sme isli dobrovolne za istych podmienok. Nie je to dokonala organizacia ale ja som rada, ze v nej sme. Nebojim sa, ze Korcok je USA agent, nebojim sa ani Simecku. Sledujem vystupenia poslancov PS a SaS v parlamente a som hrda, ze su tam ludia, ktori vedia argumentovat a snazia sa ochranit moju krajinu pred mafiou.
Viac ma trapia tito vrcholovi politici, ktori podporili Pellegriniho:
R. Fico - komunista, ktory tvrdi ze v UA nie je vojna, a potom strasi ludi, ze Korcok posle ludi bojovat na Ukrajinu. Povedal: Pellegriniho som vytvoril ja.
E. Kalinak - prenasleduje v noci novinara. Objavil Sa na zozname kolaborantov s ruskou propagandou, snaziacou sa ovplyvnit EU volby, jeho odpoved na to je, ze dal.dnes pokyn SIS aby prelustrovali (aj osobne) bankove ucty novinarov.
Sutaj Estok - 'ja nechodim do diskusnych relacii aby som odpovedal na vase otazky' . Kryje Danka a jeho semafor. Skvely minister vnutra.
A. Danko - okrem toho, ze horko.tazko zo seba dostane suvislu vetu, usiel z.miesta nehody a skryval sa pred policajtmi. Nenavidi Pellegriniho, Este pred mesiacom ho oznacil za bruselskeho liberala, dnes ho podporuje v kandidature. Za peniaze preda vlastnu matku.
M.simkovicova - vy ste Gdo? Dostala okolo 30tisic hlasov a teraz tu chce cez Rtvs sirit svoje alternativne pravdy.
Mozem pokracovat s dalsimi... Toto ma trapi v tomto state, ze namiesto jeho zveladovania je tu Eldorado pre pochybne existencie platene z dani volicov. Vo vyspelom state by chodili po kanaloch. Ludom ale nevadi,.ze na najvyssich miestach sa kradne lebo vsak vsetci kradnu a kym sa nezbavia tejto predstavy,nikdy tu nebude lepsie.

annm81
3. apr 2024

@tomasisa Ako vravím: dojmy, dojmy a pocity založené na niečom mimo realitu. Ak si si nevšimla, diskusia o regulácii médií sa vedie v celom demokratickom svete a to preto, že Rusko nám tu platí médiám za to, že šíria klamstvá. Nie odlišné názory, ale vyslovené klamstvá. Tiež patríš k tým, čo si myslia, že môžu natárať čokoľvek a neniesť žiadnu zodpovednosť? A nanešťastie, tento problém sa doteraz nepodarilo zákonne vyriešiť a možno to bude zásadným klincom do rakvy demokracie.

Vykonštruované kauzy mimo zákon a bez dôkazov? Ktoré konkrétne? Kde a ako sa mimo zákonného rámca súdi a väzní?

Mimochodom, zaujímavé, ako si v týchto dvoch bodoch odporuješ - na jednej strane ťa pohoršuje, ak sa od médií vyžaduje uvádzanie faktov, na druhej sa dožaduješ, aby súdy pracovali len s faktami - prečo jedno áno a druhé nie?

Pretláčanie jednej pravdy bez oponentov? Myslíš v dezinfomédiách? Asi si tiež nestihla postrehnúť, že koalícia sama sa rozhodla ignorovať pozvania, otázky a priestor v štandardných médiách. A už vôbec tu prosím ťa netáraj o nejakom prenasledovaní za názor, keďže nie sme schopní trestať ešte ani očividné klamstvá, nie to nejaké názory.

A na záver samozrejme vrchol toho, ako nevieš o čom hovoríš. Toto má byť dôkaz fašizmu? Odporúčam vrátiť sa do školy a naštudovať si pár definícii - lebo aj keby sme tu mali nedemokratickú vládu porušujúcu všetky občianske práva, ešte to neznamená, že je aj fašistická. Režim v Saudskej Arábii je omnoho tvrdšou diktatúrou ako režim v Rusku, ale napriek tomu Saudská Arábia nemôže byť nazvaná fašistickou, kým Rusko áno.

tomasisa
3. apr 2024

@annm81 fuuu si mi dala,s tak mudrou osobou co vlastni patent na pravdu a ignoruje ocividne len preto ze to narusi tvoju bublinu...posledne roky ide z mainstreamu tolko klamstva,polopravd,zavadzania uvadzania A ale vynechajuc celu abecedu konciac Z a smitec,nic medzi tym..nebudem ti brat tvoj triumf v tejto diskusii...Goebbels by bol na Teba pysny...aj na mapa oni videli svojou optikou zidou,ciganov,homosexualov,komunistov a inych odporcov ich pravdy..stale si tocili svoje az tomu uveril takmer cely nemecky narod,vratane tej vzdelanej a bohatej elity...ano tak vidim ja politiku posledne roky na Slovensku,ale prave tych prozapadnych...popru fakty aj zdravy rozum...lebo Fico,lebo Putin,ciernobiele videnie.Prozapadna propaganda ide na plne obratky.Kedze od Ruska sme odrezany neviem aka je ta ruska...ak mas material posli,a porovnam si ktora propaganda je horsia.Oboje su zle...ale zatial kedze z kazdej strany na mna pada ta prozapadna tak moj postoj je takyto...Dobru noc.Zajtra mozme popoludni pokracovat.Vstavam velmi skoro.

mapa
3. apr 2024

@tomasisa ty si uverila jedinej propagande, ktora sa na teba vyvalila- tej ruSSkej. Alebo si jej sucastou? Poprekrucane fakty a historia. Pripisovanie vlastnych zlocinov oponentom a slobodnemu svetu. Na tom je postaveny ruSSky terorizmus, ktoreho nasledky si tu vyzierame od 2.sv. vojny nonstop...

cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
krasavec007
Odpoveď bola odstránená
annm81
3. apr 2024

@tomasisa Toto je problém mnohých - že majú pocit, že existuje viac právd. Neexistuje. Fakty sú len jedny, názorov mnoho. Pravdivostná hodnota sa dá ale priradiť len faktom, nikdy nie názorom. Teda ten svoj akože výsmech si môžeš vieš čo. Ak chceš diskutovať ako dospelá aspoň priemerne inteligentná žena, tak sa drž vecnej diskusie.

Tak daj teda nejaké tie klamstvá z tzv. mainstreamových médii (na Slovensku je mainstreamom už dezinfoscéna, mimochodom). Ja ti dám taký príklad z top slovenského dezinfowebu, ktorý už ani nemôže byť očividnejší, keďže OBSE nikdy žiadne podobné vyhlásenie nedala a dokonca ani nikdy nemala hovorkyňu daného mena. Nalinkuj niečo podobné. Len tak mimochodom, spomínaš si, ktorému slovenskému médiu bolo dokázané podplácanie za šírenie klamstiev?

Môžeš mať názor na to, že si želáš víťazstvo Ruska na Ukrajine. Ale nemôžeš mať alternatívne fakty, že žiadna vojna nie je, alebo že tam dochádzalo ku genocíde ruskej menšiny. Môžeš mať názor, že sa nechceš očkovať, lebo sa bojíš, ale nie alternatívne fakty, že do roka všetci očkovaní umrú. Si schopná pochopiť rozdiel medzi názorom a pravdou?

A kde je ten tvoj fašizmus? Už keď nie si schopná sama sformulovať nejaký relevantný názor, tak daj aspoň zdroj, z akej definície vychádzaš. Asi nie z definície Roberta Owen Paxtona, alebo snáď odborníkmi najširšie uznávanej definície podľa Rogera Griffina. Koho teda? Či si si zaviedla vlastnú definíciu?

krasavec007
Odpoveď bola odstránená
annm81
3. apr 2024

@krasavec007 Čítajú to aj ľudia, ktorí nie sú trollovia, ani nemajú hlavu vymletú dezinfomédiami, ale ani nie sú rozhodnutí, na ktorú stranu sa pripojiť, napr. preto, že ich nebaví sledovať politiku. Ak nebudeme trollom oponovať, potom tu ostane len ich názor a nerozhodnutí nebudú mať možnosť čítať a rozhodovať sa na základe argumentov z druhej strany.

krasavec007
Odpoveď bola odstránená
cukorfalat
Odpoveď bola odstránená
krasavec007
Odpoveď bola odstránená
tomasisa
4. apr 2024

@mapa je mi ta luto, velmi a uprimne....

tomasisa
4. apr 2024

@annm81 nic z vyssie tebou spomenute som nikdy netvrdila, a ty mi podsuvas nieco co ja netvrdim, a tieto noviny som nikdy necitala... a odkial beries ty istotu ze pravdou a faktami su prave tie zo studnice mudra co ty cerpas...covid bol je a bude, a nie je tu nahodou, nezelam si vytazstvo Ruska, ale mieru, k tej genocide zalezi ci tam mas rodinu a priatelov ci nie, moje korene sihaju az k Donu mama je polovicna ukrajinka a nie vsetko na N ku,Markoze a podobnych je uplna pravda....Ty si presvedcena ze ja cerpam z HN a ja ze cerpas Ty hlavne z medii hlavneho prudu, ktore tu 30 rokov vytvaraju podmienky na debilizaciu spolocnosti. S rozumnymi ludmi sa da dikutovat, ale zo zapadnymi progandistami videnim len cierno bielo, podla nalinajkovaneho uz nie...A len tak bokom PRAVDA JE DCEROU CASU. O lahodkach roznych mocnosti co pachali, sme sa dozvedeli az neskor....a 79 rokov sirit nenavist voci krajine ,len preto ze v nej vladli despoti...to chce bud mocenske chutky alebo tucne klapky na ociach...ked amici bojovali a servirovali demokraciu takmer po celom svete ...kydali na Rusko ci tam bol taky onaky a makovy.Klapky na ociach a prehliadanie pravdy o tom ako po dlhej izolacii od konca vojny od kedy je zly ujo Putin na cele Ruska, ako dvihal uroven rusov, to moze len clovek s ockovanim vakcinou pfujrusko...Moj dedo otec mojej maminy bojoval v SNP, babka jej mama inak z ciganskej rodiny pracovala ako osetrovatelka v cervenom krizi...Mam Ruske korene a nehanbim sa za to...Necitam HN a nepocuvam Infovojnu. Nezobudila som sa od kedy zomrel u nas novinar a politiku u nas ale aj geopolitiku sledujem uz dve desatrocia. Mama bola v politike, moj parttner bol v Politike ,ale v AT....mozno necerpam zo studnic mudra ako Ty...ale mam nejake skusenosti a nieco odzite.

annm81
4. apr 2024

@tomasisa tak dáš mi ten príklad klamstiev štandardných médií, či zas len samé omáčky? A dáš mi na základe akých faktov súdiš to o fašizme, príp. z akej definície fašizmu vychádzaš? K tej genocíde je zas len tvoja dojmológia - nie, nezavisi to od toho, či tam máš rodinu. Genocída má vcelku presnú definíciu a nič, čo by zodpovedalo genocíde nehlásil ani jeden z pozorovateľov misie OBSE. Takže ostávaš pri svojich ničím nepodložených pocitoch a ignoruješ fakty.

mapa
4. apr 2024

@tomasisa o akekolvek tvoje emocie k mojej osobe absolutne nestojim. Ale mozes konkretizovat, preco som ich v tebe vzbudila 😁? Lebo argumenty nemas, tak len to "srdiecko" si vylej 😉

eva8
4. apr 2024

@dadka1997 vies co robi diplomat? Brani hadkam, brani vojne. Presadzuje zaujmy neagresivnou cestou.