icon

September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?

lela83
14. máj 2010

Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵

renab
4. okt 2010

@s_i_s_a 14 detí nedokáže zvládnuť? Nechápem, ako sa tam môžu biť? A čo robí ona? Ja som bola na začiatku roka na prvom rodičku tiež šokovaná, ale po čase zisťujem, že to asi pani učiteľka tak nemyslela, ako to na nás vypálila. Na druhom rodičku po dvoch týždňoch deti chválila, že je veľmi spokojná, že sú šikovní. A na to tempo a požiadavky na nich z 1. rodička akoby úplne zabudla. Deti jednotlivo nehodnotila.

pacna
4. okt 2010

@s_i_s_a ozaj co tam robi neverim ze sa biju ved taka trieda nesikovnych lajdakov je ako z knihy 😠 😠

my mame prve rodicko 11.10

uz pisu e a Beatke sa pacilo ako ho napisala 😀 😀 😀 😀

katecameron
4. okt 2010

my mame v stredu rodicko

ramzesa
5. okt 2010

My sa snažíme chodiť spať max. do 20:00, ale to je samé vymýšľanie 🙄 , ešte toto, ešte tamto 🙄 . A potom ráno nám treba vstávať o 6:00 a to je potom problém. Ale jasné, že cez víkend, sme už o 6:30 hore bez problémov 😀 . Veď dnes mi škôlkarka vstala, že už je hore a pýtam sa jej, že čo? už si vstala? a ona, že dnes kam ideme? a ja že do škôlky a šup pod paplónik a už ju nebolo vidieť 😀 😅 .

monikat75
5. okt 2010

@s_i_s_a tak to je teda prístup tej vašej učiteľky, to fakt neverím, že je to až také zlé, asi si pomýlila povolanie, keď nevie zvládnuť 14 detí ☹ a tvoj synček ju ako vníma - dobre alebo ti rozpráva doma, že kričí po nich a podobne...
my sme mali rodičko minulý týždeň vo štvrtok ale naša učiteľka zase všetkých chválila a aj dcérka je s ňou spokojná, zatiaľ na ňu nepovedala nič zlé, takže je to fajn 😉
moja už píše veľké a malé a, najviac problémov jej robila lastovička dole - ale to podľa učiteľky všetkým a si predstavte, na rodičku som sa dozvedela, že naši budú celý rok len slovne hodnotený, takže žiadnych známok sa tento rok nedočkám, no čo už 😝

bodka70
5. okt 2010

@s_i_s_a , tak to sa mi fakt nechce veriť, že čírou náhodou sa vo vašej triede zhŕkli tie najhoršie deti 🙄 . Pozitívny prístup k deťom asi pani učiteľke nič nehovorí 😖 .
Naša triedna vyzerá byť OK, ale zdá sa mi taká nemastná-neslaná. Čo tak porovnávam so Soničkou, tak tá dostávala každý deň kopu smailíkov a včeličiek, málo úloh, všetko sme v pohode stíhali. Táto nejako odmenami šetrí, pečiatku dostane Kajka len sem tam, zdaleka nie každý deň a pritom vidím, že je rovnako šikovná ako bola Sonička, v písaní jej to ide ešte dokonca lepšie, má lepšiu jemnú motoriku. Úlohami však nešetrí, nejdeme bohvieakým tempom (ešte nezačali ani písať a), ale zato každý deň na DÚ majú 5-6 riadkov napísať. A koľkokrát Kajka napíše krasopisne úlohu, pýta sa ma, že či za to dostane včeličku, ja jej na to, že určite za takú krásnu úlohu a na druhý deň nič.
😒 . Tak už jej radšej ani nič nehovorím, aby nebola sklamaná....

renab
5. okt 2010

@bodka70 Tak to je smutné. Naši dostávajú aj pečiatky aj známky. Keďže však ich tr.učiteľka je už druhý týždeň chorá, tak je toho pomenej. A tiež ešte nepíšeme ani a. Úloh majú na môj vkus málo.

bodka70
5. okt 2010

@renab , bohužiaľ, nič s tým nenarobím, školu človek vyberie, ale učiteľku ťažko, až v septembri sme sa vôbec dozvedeli, kto nás bude učiť. Mne ani tak nevadí viac úloh, Kajka to v pohode zvláda, len to, že jej práca nie je ocenená. ☹

silvia07
5. okt 2010

@bodka70 aj nasi dostavaju peciatky aj znamky....zatial same 1 a usmiate slniecka...este nikto v triede nemal ani len zamracene slniecko, ani poznamku....inac pisu teraz velke i....uz pisali aj "pisomku" z matiky aj zo sj...ale take lahucke...{samozzrejme deti nevedeli, ze to je pisomka} ....kto mal dobre dostal 1 a kto nemal, nedostal nic

renab
5. okt 2010

@bodka70 No ja som tiež zo začiatku nebola učiteľkou nadšená, ale malý to nekomentoval, tak sme to nejak ustáli. Teraz je chorá a malý je spokojný, aj keď ich stále učí niekto iný. Ale zase na tie pečiatky a známky sa nemôžem sťažovať. Má ich dosť, hoci podľa mňa si ich niekedy ani nezaslúži (za písanie). Ale vidím na ňom, že sa teší hlavne z každej jednotky. Má ich zrátané a presne vie, ktorú za čo dostal. Takže je smutné, že tvoja dcérka, hoci sa snaží a ide jej to, odmenu nemá žiadnu. ☹

bodka70
5. okt 2010

@silvia07 , tak Kajka má zatiaľ 1 jednotku v žiackej, cca 8 včeličiek a asi 5medvedíkov a z jedálne dostáva srdiečka za dobré správanie, tých má asi 6. A to je asi tak všetko ☹ - a určite nie preto, že jej to nejde.

silvia07
5. okt 2010

@bodka70 je to naozaj smutne...hlavne zo zaciatku by ich ucitelka mala motivovat...ved potom sa ani nebudu snazit, ked to aj tak neoceni 😒

bodka70
5. okt 2010

ešte som chcela napísať, že aspoň s tou jedálňou sa to zlepšilo, porozprávala som sa s družinárkou, sama ma zastavila pred vchodom školy. Nakoniec sa z nej vykľula celkom milá osôbka, tak som rada,že sme si to vysvetlili, Kajka už nemá s jedlom problémy - je síce najmenej, ale už bez stresu.

bodka70
6. okt 2010

tak včera Kajka dostala 1 včeličku za čítanie, 1 medvedíka za písanie a 1 srdiečko z jedálne. Tak to je zatiaľ rekord!!! 🙂. Žeby sa to konečne rozbehlo?

silvia07
6. okt 2010

@bodka70 Kajka musela byt pysna...u nas sa pisal uz aj diktat....A a I i.. 😀 ....a aj test zo sj....

renab
6. okt 2010

@silvia07 Naši písali zatiaľ len takú písomku (učiteľka to nazvala diktát), najskôr im hovorila vety a oni písali len čiarky miesto slov a na konci bodku, otáznik, výkričník. Potom im hovorila slová a písali čiarky ako počet slabík v slove. Písať písmená sme sa ešte neučili. A váš test zo SJ, to bolo ako o čom?

@bodka70 😀 😀 😀

s_i_s_a
6. okt 2010

@monikat75 nas Samko ked sa ho spytame ze aka je na nich pani ucitelka povie aj dobra aj zla... ale do skoly sa vzdy tesi aj ulohy si robi rad...teda okrem pisania 🙂 .... a obzvlast na na rodicovskom zarazilo, ze zacala v zlom rozpravat o dcere jednej mamicky, ktora na rodicovskom jedina nebola....opisala ju ako nezvladnutelne dieta, ktore kazdemu robi zle a ze si na nu zavola specialnu pedagogicku nech ju sleduje...bolo to take nefer...ked vsetko co hovorila, hovorila vseobecne nikoho nekonkretizovala a o niekom kto tam nie je bude rozpravat...

s_i_s_a
6. okt 2010

Nas Samko zacali vcera citat E. Tam uz boli na citanie cele vety. A pisu slova ako mama, mame,máme. Pisomku zatial nemali...teda aspon sa maly nepochvalil .... u nas ma ucitelka na hodnotenie svoj system, dostavaju znamky aj razitka...niekedy za jeden den su to aj 4 jednotky a 2 razitka....ale nie vsetky znamky zapisuje do klasifikacneho lebo tam ma zevraj malu kolonku.... Do ziackej napise len znamku ale nie je tam konktretne za co, ci za basnicku, citanie, pisanie....lebo ze pri nich nema cas pisat im za co to je. A skoro kazdy den sa musia ucit basnicku zo slabikara...lebo len pisu a citaju a neucia sa nic co si musia zapamatat. Spravanie hodnoti tak, ze im na zaciatku tyzdna rozda 5 karticiek so zvieratkom ...ak za jeden den zobere 2 karticky dostanu poznamku (ale len taku, ze im zakruzkuje smutnu tvaricku v ziackej knizke)...ak im do piatku zoberie vsetkych 5 karticiek napise uz poznamku do ziackej (slovnu)....za tri poznamky dava pokarhanie triedneho ucitela.... a znamky dava uz aj trojky....my sme zatial schytali jednu dvojku...inac ma jednotky....

silvia07
6. okt 2010

@renab mali obr. a mali zakruzkovat, co sa zacina na A....potom mali 3 vety a tiez mali kruzkovat A....potom priradit tlacene A k tlacenemu a pisane k pisanemu

bodka70
6. okt 2010

@s_i_s_a , jááj vy ste už od nás poriadne ďaleko 😉 . Kdeže u nás písanie slov. Budem rada, keď už aspoň prejdeme na písanie prvých písmenok, lebo už mi (aj Kajke) z tých "lastovičiek" šibe 😀 😠.

renab
6. okt 2010

@bodka70 Aj my sme len na lastovičkách. 😝 A v matematike ste ako pokročili? U nás porovnávanie, ale len s bodkami. Zdá sa mi, že do 6. Stále nuda.

silvia07
7. okt 2010

@renab my dnes zaciname pisat male e....v matike tiez porovnavaju a tiez s bodkami, lebo cisla sa este neucili pisat

sonula44
7. okt 2010

Ahojte my píšeme mama, máme , mame, už celé slová , čítame E a krátke vetičky dokreslované
obrázkami. V matike porovnávajú znamienkami > , < , = . majú kartičky s číslami a ukazajú počet
bodiek a razítok.
Hodnotenie majú bez známok len slovne , Dnes má priniesť v žiackej hodnotenie za prípravnú
časť ( september). Inak má samé motýliky čiže jednotky a včera mala ešte aj slovne napísané
KRÁSNE ! tak to potešííí 😀
Prvé rodičko za nami, vcelku ju pochválila tak som rada. 🙂

bodka70
7. okt 2010

@renab , prvá dcérka sa mi nudila celý prvý polrok v škole (čítať vedela od 5 rokov) a v matike sa nudila celý rok 😖 .
Vyzerá to tak, že podobne to bude aj s Kajkou, tiež sa naučila čítať už pred školou. My to máme v rodine, aj ja ako dieťa spolu so sestrou-dvojičkou sme skoro a veľmi dobre čítali. A to som deti k tomu určite netlačila, skrátka pýtali sa na písmená, postupne to spájali a nakoniec začali čítať. Kto pozná našu Kajku, tak je mu jasné, že také niečo, ako učiť ju nasilu niečo dopredu nehrozí, všetko musí ísť len na jej popud. 😀. Také niečo ako dyslexia a podobne - s tým našťastie problémy nemáme.

renab
7. okt 2010

@bodka70 Náš Matej je integrovaný, ale ešte stále mu neurobili individuálny študijný plán na čítanie a matematiku. Majú na to čas do konca októbra. Takže uvidíme potom. Ale tempo sa mi zdá trochu pomalšie ako u starších. Môže to byť spôsobené PN-kou učiteľky ale aj tým, že si to ja už tak nepamätám. Predsa to bolo dávno.

sonula44
7. okt 2010

Ahoj @renab aj naša Sára je integrovaná a má mať indiv. študijný plán ale
zatial ho tiež nemajú vypracovaný , že čakajú na vyjadrenie špecial.
pedagogičky a tá je PN tak je to začarovaný kruh. ☹

renab
7. okt 2010

@sonula44 My už máme všetko schválené, Matej už chodí aj individuálne na 4 vyučovacie hodiny, len ešte čakáme na pracovné listy, ktoré má zostaviť špec.pedagogička na škole. Dlhšie to trvá, lebo najskôr musia odsledovať dieťa, aby vedeli, na čo sa majú zamerať a ako je na tom s učivom. Takže zatiaľ na hodinách spí. Usúdili sme to podľa toho, že nevie ani povedať, čo robili v škole.

sonula44
7. okt 2010

@renab Ak sa môžem opýtať , prečo máte ind . štud plán ? U nás to je tiež schválené len
to dotiahnuť do konca. Problém je v tom že sme malá škola na dedine a tu nieje špec . pedagog
tak to riešime v meste a bojím sa ako to zvládne učitelka či bude vediet ako na to. môžeš aj IP

dara76
8. okt 2010

Maminky, aj vase deti si v skole zabudaju veci. Moj Misko, raz dosiel domov bez knihy (mala ju spoluziacka), potom si nechal v druzine fixky, dalsi den peracnik, vetrovku....

s_i_s_a
8. okt 2010

@dara76 nas Samko ma zase opacny problem. Nosi domov vsetko ....aj ked maju moznost nechavat si zosity a knihy z ktorych nemaju domacu ulohu v skole.... nevie stale co si moze nechat v skole a co zobrat domov aj ked domacu ulohu maju oznacenu bodkou alebo predpisanu....tak vlaci denne dohromady aj 10-12 zositov a knih aj ked ulohu ma len v dvoch...boji sa ze si v skole necha nieco z coho je domaca uloha a dostane potom poznamku ....