icon

September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?

lela83
14. máj 2010

Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵

katecameron
10. jan 2011

my sme sa poctivo ucili aj cez prazdniny a dnes bola za to velka pochvala tak sa tesil ked to dieta nepotrebuje ze vsetko vie naco precvicovat ani ja by som nie len zial my doma nemame takeho genia ale nam to nevadí aj tak ho milujeme

bodka70
10. jan 2011

@katecameron , dôležíté je, aby bol malý spokojný a aby mu učenie robilo radosť 😉 .

Ja si myslím, že nemám doma géniov, ale je pravda, že obe moje dievčatá nemajú so školou žiaden problém, ani sa nemusia učiť a majú samé jednotky. Ale neberiem to ako samozrejmosť, ani nejakú moju zásluhu. Skrátka sú také, mám radosť že je to tak, ale viem pochopiť aj mamičky, ktoré to také jednoduché s deťmi nemajú.
Zase my máme problémy iného rázu, hlavne so staršou dcérkou sme od malička museli veľa cvičiť, chodiť na rehabilitácie a podobne. To čo niekto považuje za samozrejmosť, že dieťa normálne chodí, má moja dcérka doslova vydreté, musí na to vynaložiť oveľa viac úsilia, ako zdravé deti a aj tak asi nebude nikdy v živote úplne v poriadku a jej chôdza je trošku iná ako u zdravých detí.

bodka70
10. jan 2011

@katecameron a takisto ako ty svoje deti milujem, také aké sú. Tešia ma ich úspechy a milujem ich aj s ich chybami a nedostatkami. 😉 😉

katecameron
10. jan 2011

@bodka70 nemyslela som to zle len tolko ze keby sme nemuseli neucíme sa ani mi len v dobrom mozem zavidiet ja som tiez bola take dieta mozno aj take iste ako tvoje co sa ucenia tyka o to viac ma mrzí ze moj syncek taky nieje mal by to v zivote jednoduchsie co by som mu dopriala ale zas tazku hlavu si s toho nerobím ved v zivote nejde o ciste jednotky ja som ich síce mala a naco mi to bolo dobre?aj tak svoje kvality dokazujem uz 8rokov iba v domacnosti a staraní sa o deti .Tvojej dcerke prajem len aby jej to vydrzalo v tom ucení aj nadalej.Kazdí je dobry v niecom inom samozrejme.Aj ten moj ma svoje kvality hlavne co sa tyka fyzickej aktivity a iné mozno este neobjavene 😔

bodka70
10. jan 2011

@katecameron , málo smailíkov je tu, ináč by som ti dala do predchádzajúcich príspevkov taký so srdiečkom 🙂. Ja som to nemyslela ironicky, ale presne tak, ako som to napísala. A v tom máš úplnú pravdu, že samé jednotky nie sú zárukou ničoho 😉. Dôležité je hlavne budovať v deťoch zdravé sebavedomie, aby si verili. Tak snáď sa to vám podarí, viem že si písala, že máte trochu problémy aj s učiteľkou 😔 a dobrý učiteľ je na začiatku veľmi dôležitý.

bodka70
12. jan 2011

Včera som bola na rodičovskom združení, všetky deti vraj dostanú na polročné vysvedčenie zo všetkých predmetov jednotky - aj tie, ktorým to ide trošku slabšie - za snahu a na motiváciu 🙂 . Triedna vravela, že až na koncoročnom vysvedčení už potom zohľadní aj skutočné výsledky detí.
Naša triedna mi pripadá čoraz lepšia a milšia, na začiatku roka sa mi zdala trocha odmeraná a prísna 😉 .
Kajku pochválila, že je to ide všetko super, akurát písanie by mohla trošku zlepšiť, tak sme sa dohodli, že jej dá trošku viac úloh z písania, lebo Kajka nie je ochotná písať ani o čiarku viac, ako majú za DÚ - žiadne precvičovanie navyše. Zato šlabikár by čítala aj 3x, hoci to vôbec nepotrebuje, keď už si doma sama číta knižky 😀 .

s_i_s_a
17. jan 2011

my sme mali rodicovske v stvrtok...ale neviem ci vsetci budu mat jednotky....volali si nas totiz po jednom...ale isla som z rodicka pysna ako pav 🙂 narastla som hadam aj o tri metre od pysnoty 🙂 povedali mi ze Samko pise najkrajsie s chlapcov a krajsie ako vacsina dievcat, cita bez problemov (uz nemusi citat 5-krat ako im kazala na zaciatku, zevraj pre nho je aj 2 krat moc), matika v pohode. Ucitelky ho ohodnotili ako vyslovene studijny typ 🙂 ....a co ma dost prekvapilo ucitelka ho pochvalila, ze je to dieta plne humoru a vtipu (co som na rodicku teda necakala 😀 )....
tak som sa chcela trosku pochvalit 🙂 ...
teraz na piatok pripravuju pre buducich prvacikov program v skolskom klube...budu spievat, sutazit, pripravili pre nich darceky...je to mile...my sme minuly rok pred zapisom nic take nemali..

bodka70
17. jan 2011

@s_i_s_a , tak to je určite super pocit, keď sa malému tak darí, blahoželáme 🙂 🙂 🙂 .

bodka70
17. jan 2011

@s_i_s_a , ináč Kajka minulý týždeň dostala prvú 3, dovtedy mala samé jednotky v žiackej. Muž to bol dokonca s triednou vykonzultovať, lebo v zošite bola tá písomka z matiky a tam mala všetky príklady vypočítané správne, ale pri 4 príkladoch (z 18-tich) jej tam dala otáznik a známku 3. Tak vraj Kajka je trocha tvrdohlavá, matika jej ide až veľmi dobre, ale vraj odmietla precvičovať nejaké príklady, že ona to už vie a keď im to dala do písomky, tak nevedela pri tých príkladoch, čo má počítať a dala tam celkom iné príklady ako bolo zadané. Mala vymyslieť príklady 2 na sčítanie a 2 na odčítanie a použiť čísla 2 a 5 a ona použila čísla 2 a 7.
To že Kajka je tvrdohlavá, vieme s mužom už dávno, nuž a pani učiteľku treba rešpektovať. Len sa mi zdá, že je to trochu pritvrdé "zraziť jej hrebienok" rovno 3, keby jej dala za to aspoň 2-ku. Lebo Kajka to dosť zle znášala, bola z toho až v šoku, ešte aj teraz po týždni sa jej včera večer nahrnuli slzičky do očí, keď si na to spomenula. 😒

monikat75
17. jan 2011

@s_i_s_a blahoželám ku Samkovým úspechom, musíš byť hrdá mamina 😅

@bodka70 to ti musím uznať, že to bolo fakt trošku tvrdé od učiteľky, že dala Kajke 3, naozaj stačila 2 a malá sa ti trápila chúďatko - ale zase ďalšie jednotky podostáva a rýchlo na to zabudne 😉 a na druhej strane ja vám niekedy aj závidím - teda vašim deťom tie skutočné známky, lebo naši nie sú klasifikovaní vôbec - počas celého školského roka budú hodnotení len písomne alebo dostávajú smejkov - akože 1, čudkov - 3 a plačkov - 5, ak chce dať učiteľka akože 2-ku tak dá smejka s výkričníkom a keď chce dať 1 s hviezdičkou tak dá smejka s hviezdičkou - toho má moja dcérka najradšej - a aj preto ma to niekedy štve že nemajú známky, lebo takto keď sa pýtam, tak skoro celá trieda má smejkov, čo si myslím, ak by mali známky, by to určite neboli všetko jednotky - teda nechcem tým povedať, že nie sú šikovní - oni práveže sú 10 detí tam, čo chodili spolu do škôlky a už tam ich učiteľky chválili, že sú veľmi šikovní ale aj tak si myslím, že známky by deťom pridali na snaživosti 😉

bodka70
18. jan 2011

@monikat75 , staršia dcérka (teraz je už 4.čka) nebola v prvom ročníku hodnotená známkami, tiež mali len pečiatky - slniečka, mráčiky...a nebol žiaden problém zo snaživosťou 🙂. ja si myslím, že deti, ktoré sú prirodzene usilovné, ctižiadostivé sa učia bez ohľadu na to, akým spôsobom sú hodnotené a tie ostatné ani zlé známky neprinútia viac sa učiť. Oni si to tie deti aj tak vedia preložiť - tak ako si aj ty hovorila, takže vedia že ktorá pečiatka je akože jednotka, ktorá dvojka atď.
Ja len trochu nechápem systém našej učiteľky, vravela na rodičovskom, že všetkým deťom dá na polroka samé jednotky, pričom do žiackej deťom už v pohode dáva aj 3, dokonca aj 4 (viem od Kajky). Myslím si, že by bolo pre deti lepšie, ak by za dobrú či aspoň priemernú prácu dala 1 a za horšie či veľmi zlé by stačila 2, výnimočne 3 a adekvátne k týmto známkam by bolo aj vysvečko.
Takto budú z toho tie deti popletené. Tie čo majú v žiackej aj zopár 3 a 4, sa vysvečku so samými 1 potešia, ale nadobudnú dojem, že známky v žiackej nie sú dôležité. A tí čo majú v žiackej samé jednotky, tak možno budú trošku sklamané, že tie jednotky majú vlastne všetky deti a že sa v podstate zbytočne navyše snažili. 😒

silvia07
18. jan 2011

u nas ucitelka dava do ziackej zatial iba 1...kto ma zle nedostane nic, ale mame sa riadit podla toho, ze kolko ma chyb napr. v diktate.....alebo napise horsiu znamku iba do zosita....vraj prvy polrok nebude deti stresovat

bodka70
18. jan 2011

@silvia07 , tak to máte super. Ja zastávam názor, že prváčikovia by sa mali hodnotiť mierne, ale spravodlivo. Nie rýpať im trojky a potom všetkým dať rovnaké vysvedčenie 😒 . Nuž ale ja o tom bohužiaľ nerozhodujem. 😖 .
Naša triedna vravela, že v druhom polroku to bude prísnejšie, aj na koncoročnom vysvedčení už zohľadní viac výsledky, no tak to som zvedavá na tie známky.

s_i_s_a
19. jan 2011

bodka70,monikat75 ďakujem 🙂 ...

neviete niekto poradit nejaku basnicku pre prvacika.... v piatok maju Samko v skole sutaz o najlepsieho prvaka a maju si pripravit basnicku alebo pesnicku ... ale na nete som akosi nic nenasla... dufam ze sa to stihneme naucit lebo nam to povedali len vcera

s_i_s_a
19. jan 2011

nasa pani ucitelka tiez dava uz aj trojky a stvorky... co som dost prekvapena, lebo na rodicovskom smutne hovorila ako jej je tazko hodnotit prvakov a ze prvakovi by napriklad 5 nikdy nedala.... ale ani trojka, stvorka sa mi nezda moc v poriadku pre taketo male deturence

monikat75
19. jan 2011

@s_i_s_a skús túto stránku http://www.alinka.sk/r/detsky-kutik/basnicky-a-...
u nás v škôlke učiteľká učila deti z tejto stránky veľa básničiek a sú dosť ľahko zapamätateľné 😉

tabibibi
24. jan 2011

Ahojte mamicky 🙂 Aj ja mam doma prvacika ucit sa mu velmy nechce ale co musi to sa nauci.Teraz sme mali rodicovske a pani triedna vravela ze da mu jednotku aj zo slov aj z mat lebo z mat je najlepsi vo svojej triede.Co ma nastvala dvojka z ang a ucitelka na ang odkazala ze preto dostane dvojku lebo neuci slovicka.Sice to nie je pravda lebo slovicka ucime vzdy stane sa napriek tomu ze daco nie a ani za svet mu neide do hlavy 🙄na co uz... je to na ucitelke,ze aku znamku dava iba vtom je problem,ze v ziackej ma same jednotky aj z ang!!!!!Tak neviem naco da jednotky,ked to na jednotku nie je!!!Potom z coho mam vediet,ze mu to neide a musime sa to viac ucit?

s_i_s_a
24. jan 2011

chcem sa spytat?? ked bude polrocne vysvedcenie budete pani ucitelke kupovat kvietok?? ja vobec neviem ci sa to na polroka nosi??

s_i_s_a
24. jan 2011

@monikat75 ďakujem 🙂

bodka70
25. jan 2011

@s_i_s_a , my sme pri prvej dcérke nedávali, nie je to zvykom, len na konci roka a ked má p.u. meniny, tak Sonička jej dala čokoládku. 😉

sonula44
28. jan 2011

Tak ahojte moja malá slečna dnes priniesla svoje prvé polročné vysvedčenie 😀
keďže niesú známkovaní tak mala všade veľmi dobré výsledky a absolvovala.
Dostala sladkú odmenu a tešíme sa že ju škola už veľmi baví. 🙂 🙂

monikat75
28. jan 2011

ahojte, my podobne ako tvoja dcérka sonula 44, tiež nie je dcérka známkovaná, takže tiež máme na vysvedčení iba všade veľmi dobre, a ešte pani učiteľka napísala také slovné hodnotenie každému žiakovi zvlášť a moju pochválila aj za správanie, za čítanie, písanie, matematiku aj angličtinu, takže som hrdá na svoju dcérku, že sa jej tak darí a že do školy chodí fakt veľmi rada 😅

anesim
28. jan 2011

@monikat75 u nássú známkovaní, ale skôr motivačne, malá má v žiackej nejakých 4-5 známok z čítania a takisto aj z matematiky. Keď im niečo nejde, tak dostanú len podpis alebo pečiatku aby sa viac snažili.
Malá do školy chodí veľmi rada, dnes som ju chcela nechať doma, chýba ich učiteľka a aj ja som chorá a chcela som ísť hneď ráno k dr a škola je na opačnom konci , a plakala, že chce ísť do školy a nie zostať doma. Ktovie dokedy jej to vydrží a nebude to naopak 😀 , že bude plakať aby ostala doma, ale to nehrozí

s_i_s_a
1. feb 2011

ja som si myslela ze su znamkovany vsetci prvacikovia...ze to je zo zakona...aspon tak nam to povedala pani ucitelka na rodicovskom...u nas dostali vysvedcenia a znamky mali zo vsetkych predmetov...vsetci mali jednotky...

dara76
1. feb 2011

u nas nie su znamkovany a bola som prekvapena, taktiez som si myslela, ze je to povinne. Dokonca nedostali ani klasicke vysvedcenie, len pochvalu od triednej ucitelky.

silvia07
1. feb 2011

tak nasi zasa boli znamkovany ....dokonca aj z TV, Vv , HV...iba nabozko a etika bola absolvoval

katecameron
2. feb 2011

u nas neboli znamky len slovne

katecameron
2. feb 2011

@anesim tak do 2triedy?aj moja plakala v prvej ked boli prazdniny teraz sa na ne tesí je druhacka

bodka70
2. feb 2011

@silvia07 , @s_i_s_a - u nás to isté, známkované všetko okrem etiky a náboženstva a všetci samé jednotky. Ale do žiackej deti dostávajú aj 3 a 4, Kajka má zatiaľ jednu (už spomínanú) trojku z matiky, ostatné má jednotky (cca 40).
Do školy sa teší tak striedavo, niektoré dni hej a niektoré dni fňuká, že sa jej nechce. A na prázdniny sa vždy teší 😅 . Už si číta svoju prvú knižku, nosí si ju aj do školy a číta cez prestávky spolu s ešte jedným dievčatkom, čo už tiež vedela skôr čítať.

renab
3. feb 2011

Ako to tu čítam, to len naša učiteľka rozdávala na vysvedčení celé spektrum známok. Dokonca aj päťky 😢 😢 😢 . A na rozdiel od @monikat75 sa Maťko do školy neteší vôbec. ☹ Ale zmenili sme triedu, s ňou aj učiteľku, tak dúfam, že sa to upraví.