September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?
Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵
Ahoj, prepáčte, že vám sem tak vpadnem, lebo my zatiaľ školáka doma nemáme, ale naša dcérka by mala ísť v septembri budúceho roka do školy a nechceme ju dávať veľmi ďaleko od bydliska, tak pridajú do úvahy len dve školy v blízkom okolí.... ZŠ Žitavská alebo ZŠ Železničná v Bratislave ....možno sa v tejto téme nájdu mamičky, ktorých detičky už navštevujú tieto školy ....budem veľmi vďačná, ak sa ozvú a napíšu svoje osobné skúsenosti, ak nie sem, tak aj do IP....(info zo stránok škôl mám...)...
my sme mali minulý štvrtok šarkaniádu a nezakončili sme ju moc slávne...Samko si zlomil nohu keď bežal so šarkanom...chúďa moje, tak sa snažilo, tak chcelo vyhrať...a vyhral akurát tak minimálne dva týždne so sadričkou doma...
ahojte, obe dcérky majú na budúci týždeň rodičovské, tak som zvedavá, čo sa tam dozviem 😉 . Nie všetky známky majú napísané v žiackej, hlavne diktáty nemám ani potuchu ako Kajka zvláda, lebo diktátové zošity ostávajú v škole, vidím ich až na rodičovskom. Kajka absolútne odmieta niečo doma precvičovať, nepísali sme toho roku doma žiaden diktát ani opis textu, ak nepočítam to minimum, čo majú za DÚ. píše dosť škaredo, hlavne keď sa nesústredí a občas aj nejaká chyba (vynechané písmeno, zabudnutý dĺžeň, mäkčeň). 🙄
ahojte baby, no tak som tu na MK Kajku skritizovala a hneď doniesla domov za 1 test z matematiky aj diktát zo SJ, obe bez chyby 🙂, Horšie však je, že ju bolí hrdlo, asi na ňu niečo lezie, zaspala mi o 7. večer, tak skoro zaspí, len keď je chorá . Od začiatku školského roka nebola chorá, tak som dúfala, že potiahneme až do vianoc. 😒
@bodka70 drzime palce aby sa z toho choroba nevyklula. Ale v takomto pocasi je to asi bezne, ze sa to na deti nalepi. (lepsie teraz ako na Vianoce) Moj sa dva dni stazoval, ze sa citi zle - tak na teplotu. Nic sa mu nechcelo. Ale teplotu nemal, tak chodi pekne do skoly a vysledok.... Vcera priniesol 4ku z matematiky z 5minutovky. 1/2 prikladov vobec nevypocital. V pondelok bude "reparat". Snad sa do vtedy zotavi a neskoli aj jeho nejaka choroba.
@dara76 , boli sme dnes u lekárky, našťastie nie je to angína ani laryngitída, vykľuli sa z toho "iba" afty v ústach a pri mandliach, preto sa jej zle prehĺtalo. Tak je vypísaná len na 2 dni, aby si oddýchla, berie B-komplex a tantum verde pastilky. Keby to bola angína, bolo by to na dlhšie. V sobotu plánujeme jej oslavu narodenín, mala 7.novembra 8 rokov, tak snáď to nebudeme musieť preložiť.
my sme v pondelok boli na kontrole s nohou a ešte dva týždne bude mať Samko sadru a potom ideme zase na kontrolu. Každý deň máme kopu úloh takže o zábavu máme postarané 🙂
pisali uz vasi stvrtrocne previerky?....nasi zo Sj....inac v triede im ide len jeden radiator, tak tam maju riadnu zimu...dufam, ze to rychlo opravia, lebo mala uz sopli a kasle
@s_i_s_a no do Vianoc bude uz snad fit 😉
@silvia07 nasi maju zasa v triede extremne teplo - ale tiez moj sopli a kasle. Ten prehriaty vzduch im vysusuje sliznicu, su spoteni a ked vybehnu von tak je to hotovo.... Uz aj nasi pisu stvrtrocky. Maju hotovu prirodovedu, vlastivedu, vcera pisali z matematiky. Sj este nerobili.
@bodka70 u nas neznamkuju az tak prisne ale Misko je trosku spomaleny a lahko sa necha vyrusit, uz mame papier na ADD od psychologicky a este cakam na spravu od spec. pedagogicky. Tak uvidime co dalej.
Budete mat doma veselo, ale baby su uz velke a rozumne, tak isto pomozu. Moj Misko stale sniva o dalsom surodencovi, no ale nehrozi. Jedine, ze by sa "zadarilo", no verim ze nie. Do nasho maleho bytu, by to bola uz pohroma 😉
Aj u nás boli samé 1, ale ani v triede to nebolo až také zlé. Mali veľa známok - 12, tak bolo dosť dvoják, ale trojky mali len dve deti. To si myslím, že je na 25 detí v triede celkom OK.
@renab , tiež sa u nás všetko známkuje, tak ale tie známky nemajú úplne presnú výpovednú hodnotu, je to škoda, že postupne sa to všetko zvrháva len zbieranie a porovnávanie známok - myslím ten školský systém, ktorý k tomu "núti" učiteľov i deti - a menej už sa berie samotná radosť z učenia a zo školy a snaha detí.
kopirujem sem cast prispevku @mracik
neviem, ci sem este chodi, nasla som ho v starej teme o domacom vzdelavani z roku 2007.
Čo sa týka vysvedčenia, nemôžem s tebou celkom súhlasiť, známkový systém totiž vôbec nerozlišuje, či sa dieťa snaží, alebo je jednoducho nadané, len označuje výsledky dieťa v porovnaní s ostatnými žiakmi. Žiak s nižším intelektom a poruchami učenia sa môže aj roztrhať a nebude mať dobré známky, nemôže v klasickej škole dosahovať pocit úspechu a jeho sebaúcta býva často veľmi narušená. Je už síce možnosť slovného hodnotenia, ale väčšina škôl ho používa len v prvej triede
zdravím všetkých po dlhom čase...no máme to my šikovné detičky...aj náš Samko mal samé jednotky... neviem potom čo sa učitelia stále sťažujú na dnešné deti...veď sú veľmi veľmi šikovné 🙂
u nás v januári chodili všetci poctivo do školy, nemali za celú triedu ani jednu vymeškanú hodinu a včera ich ostalo doma 5 - vrátane nášho Samka...všetci majú teploty

aj nasi mavaju stredu volnu...iba citat
len niekedy ma stve, ze ucitelka dava niektore ulohy viac menej pre rodicov...zhanat obrazky a podobne somariny....keby to nebolo aspon zo dna na den....a este ktomu moje dieta si to spomenie zasadne vzdy pred spanim 😠