icon

September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?

lela83
14. máj 2010

Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵

silvia07
7. jún 2010

@bodka70 tak to je super cena...u nas myslim stoji 50eur na pol roka v klasickej ZUS....

bodka70
7. jún 2010

tak uvidíme, možno na klasickej ZUŠ je iná úroveň, neviem to posúdiť. Ale veď na úplný začiatok - na naučenie základov to myslím stačí a bohvie ako dlho ju to bude baviť. 😉 .

bodka70
7. jún 2010

Ináč druhá dcérka chodí na gitaru - ale v rámci krúžkov na škole a stálo nás to 17eur ročne 🙂 , zvyšok sme mali preplatené cez tie školské kultúrne poukazy. A myslím že jej to celkom ide, hrá krásne akordy, vie už zopár pesničiek zahrať. Ono vždy treba popozerať rozličné možnosti, nie vždy je ten najdrahší krúžok najkvalitnejší.

silvia07
7. jún 2010

inac mne velmi v tomto vyhovuje CVC...dcera tam chodi na vytvarnu od 4 rokov...neskladala ziadne talentove skusky. proste tam moze chodit kazde dieta, co ho to bavi aj ked nema talent...ceny tiez velmi prijatelne...10eur na pol roka....len dufam, ze neprejde ten novy zakon co ma skresat dotacii pre CVC

bluvatko
7. jún 2010

my sme vcera deni kupili tasku do skolicky v maxe.stala 49eur a ma tam pekne tri princeznicky a je lahucka napoly ruzova.

bodka70
7. jún 2010

@silvia07 - aj ja takto uvažujem 😉 . Obe dcérky mi napríklad chodia tancovať do FS Jahôdka, je to široko ďaleko najlacnejší FS tu v Košiciach, platím za obe 10eur mesačne, bežne sa za detský FS platí cca 20eur mesačne za jedno dieťa. A takisto tam nerobia talentovky, zoberú každé dieťa "zo sídliska" , aj tie tzv. netalentované, obézne atď. a môžu si to dovoliť aj menej solventní rodičia.
Moja staršia dcérka mala aj má určité zdravotné problémy (skolióza, hypotonia...), cvičila aj vojtovku, nemá nejaký výrazný pohybový talent, ale za tie roky čo tam chodí sa naučila krásne tancovať a spievať, trénerka ju chváli. A Kajka je zas veľmi talentovaná - tá si to tam užíva.
Proste všetky deti by mali dostať šancu naučiť sa tancovať, vystupovať 😉, ak o to majú záujem a baví ich to. Pritom náš súbor má veľmi dobrú úroveň, nemá síce také materiálne zabezpečenie, ale deti nacvičujú krásne choreografie, majú krásne kroje - veď môžeš pozrieť do môjho albumu...

bodka70
7. jún 2010

@silvia07 - aj u nás na sídlisku funguje CVC - je tam kopec zaujímavých krúžkov ale mne to nevyhovuje z hľadiska dochádzania. Je to síce na rovnakom sídlisku ako bývame, ale na úplne opačnom konci, t.j. asi 4-5 zastáviek autobusu a nechodia tým smerom často spoje. Ja nešoférujem, tak by bol problém s rozvozom detí hore-dole škola, Jahôdka v mestskom stredisku, krúžky v CVC. Snažím sa, aby mali krúžky buď priamo v škole alebo blízko školy alebo blízko nášho bydliska.

monikat75
9. jún 2010

ahojte babenky, tak nám už včera prišla školská taška z Topgalu, dcérka si vybrala takú ružovkastú - je pekná a po zľave aj s poštovným vyšla na 46,50 eura, čo je myslím dobrá cena 😉
a čo sa tých talentoviek v ZUŠ-kách týka, tie sme nestihli, nakoľko sme sa o nich pozde dozvedeli a keď už boli len dva dni - z nich jeden sme boli mimo domu a na druhý dostala dcérka kiahne, takže možno nás vezmú ešte v septembri 😉

silvia07
9. jún 2010

@monikat75 ako ste vyberali tasku?...najprv ste skusili v obchode a potom objednali cez internet?

sonulienkas
9. jún 2010

čaute 🙂 , my sme kupili tiež tašku zo stranky Topgal asi pred mesiacom za 46 eur, no a dnes som v jednom obchode videla Topgal tašky po 36 eur, no fakt ma to naštvalo. Ináč už som kdesi na mk čítala , že lepšie je pobehať obchody v meste ,že sú tieto tašky lacnejšie ako kupovať Topgalku cez ich oficiálnu stránku , nechápem prečo - ved by to malo byť presne opačne, takže toľko môj postreh, 😵

monikat75
9. jún 2010

@silvia07 my sme tašku vyberali asi tak, že najprv sme tú tašku od Topgalu videli, pretože asi pred rokom som vyhrala v jednej súťaži od nich tašku, ale nakoľko je chlapčenská, tak ju dcérka veľmi nechcela, takže ju necháme synčekovi /hoci má len 2 roky ale veď tomu sa nič nestane/, tak som si ju vedela predstaviť a potom som už len pozerala, že akú má dĺžku, nakoľko Veronika je vysoká, tak som jej objednala až 42 cm dĺžku, lebo menšia by asi na nej vyzerala smiešne a ešte som chcela aby bola trojkomorová - aby mala zvlášť miesto na desiatu a dokonca má vpredu ešte aj komôrku na peračník 😉
a u nás v obchodoch ak majú aj Topgal tašky, tak tie ceny sú zhruba na tej istej úrovni ako na nete - ale tu máme len 2 obchody na školské tašky, my sme malé mestečko - ak nerátam Tesco - ale tam boli len od firmy Bagmaster - a tie sa mi tak nepáčili

bodka70
10. jún 2010

@sonulienkas - dúfam že tie moje príspevky nevyzneli tak, že robím reklamu predaju cez net - 😒 . skrátka každý musí pozisťovať, čo je pre neho výhodnejšie a aj to nezaručí, že vyberie to najlepšie - či už cenou alebo kvalitou. Ináč aj mne sa už veľakrát stalo, že som niečo kúpila a potom som to niekde videla lacnejšie, alebo ťa nejaký "dobrák" na to upozorní, aby ti spravil náladu 😠. To sa stáva. Keď už niečo kúpim, tak už sa snažím tú istú vec nepozerať inde, nech si zbytočne nekazím náladu 😉.

sonulienkas
10. jún 2010

bodka 😵 , akože ma trošku naštvalo , ked som to videla v obchode , ale zase na druhej som nemusela kvôli školskej taške obehať mesto a stratiť tak čas , takže tak ako vravíš , je to rôzne a ľudia sú tiež všelijakí 🙂

maznacik007
10. jún 2010

ahojte...

add taska.. ja som kupila u nas v kamenom papiernictve tasku hama step by step taku modru s akoze diamantikmi... bez vybavy teda prsiplast na tasku tam bol.. za 15 EUR len za to ze to bola dva roky stara kolekcia... mne osobne to bolo jedno neriesim ... taska je lahka vystuzena kvalitna ... a bodka..
kupila som jej aj peracnik topgal trojity prazdny stal 12 Eur a vydrzal len 4 mesaice a rozparal sa.. tak siel na reklamaciu...

na kruzky nasa chodi do ZUS na tanecnu / 2 krat tyzdenne/ na dramaticky... v ramci druziny chodi na moderne tance a vytvarku.. a este do suboru /spev a tance
od septembra chceme pridat este vytvarku v ZUS /buduci tyzden su talentovky/ a akvabely... inak zevraj je nejaky novy zakon ze dieta moze chodit do ZUS aelbo CVC len na jeden skupinovy a jeden indi vindi kruzok...

my uz objednav ame pracovne zosity na dalsi sk. rok... tak platim.. no som zvedava na september.. u nas dost stoji ZUS ale sme spokoni
u nas CVC nefunguje... takze nam ostava statna ZUS kde sa robia prijimacky sukromna ZUS berie vsetkych

maznacik007
10. jún 2010

este nase miery... nam teraz hrozne vyrastla... az nechapem ma 132 cm a 24 kg a nohu uz 33-34
pritom na jesen nosila 30-31 a ja som jej kupila na vianoce tie hellys na kolieskach a uz ich neobuje... 😠

maznacik007
10. jún 2010

dievcata pardon ja som mimo temy... ospravedlnujem sa .... 😉

siouxsie
11. jún 2010

s cenamii tych topgalovych tasiek na nete a v obchodoch je to asi tak.
ked objednavate tasku z topgalu, automaticky ako darcek ku kazdej taske dostavate:
- reflexnu vestu (inak stoji 4,50€),
- vrecusko na prezuvky (inak stoji 4,00€)
- nepremokavu plastenku na tasku (inak stoji 4,50€).
dokopy teda darcek za 13,00€.
nebudme vsak take naivne, ze firma topgal nam chce dat tieto tri vyrobky skutocne uplne zadarmo. mozno len trosku lacnejsie 😉
sonulienkas tu pisala, ze cez net kupovala tasku z topgalu za 46€ a v obchode rovnaka stala 36€, cize rozdiel predstavuje 10€. kedze cena "darceku" od topgalu predstavuje 13,00€, vychadza mi teda, ze nakup z netu vyjde aj tak o 3€ lacnejsie.

monikat75
11. jún 2010

@siouxsie no tak my sme ako darček dostali iba reflexnú vestu, nič iné, takže nie ku každej taške je viac darčekov - a pritom naša taška nepatrila medzi najlacnejšie - zase ani medzi najdrahšie - taká stredne drahá bola 😉 ale nevadí, malej sa páči a to je základ 😉
inak maznáčik, tvoja dcérka meria rovnako ako moja, ale musí byť riadne štíhlučká, keď má len 24 kg, moja Veronika má už 31 kg, a nôžku tiež 33-34, práve dnes som jej kúpila sandálky 34 - a to ja mám 37 - takže to už je sila 😕 ale ona bude zrejme vysoká po manželovi - on má 186 cm 😉

sonulienkas
11. jún 2010

čaute , my sme tiež dostali reflexnú vestu a tvrdý obal na zošity, no neviem , či to tiež v obchode neponúkali 😖

daniela1978
11. jún 2010

ahojte - neviete niekto kedy sas presne začína školský rok 2010/2011?

monikat75
11. jún 2010

@daniela1978 určite 2. 9. 2010 - nakoľko 1. 9. je štátny sviatok - deň ústavy SR, ale o koľkej to ti nepoviem, to zvykne zverejniť škola na internetovej stránke niekedy v druhej polovici augusta myslím - zvyčajne to býva okolo 8.30 až 9.00

sonulienkas
11. jún 2010

v pedagogicko-organizačných pokynoch sa píše , že šk. rok 2010-2011 sa začína 2.9 2010 t.j. vo štvrtok. 😉

sonulienkas
11. jún 2010

on sa začína oficiálne 1.9.2010 , ale nástup detí do školy je 2.9.2010

daniela1978
11. jún 2010

@sonulienkas ďakujem, nevedela som, že či sa začne v ten štvrtok, alebo ich nechajú do pondelka. 🙂

sonulienkas
12. jún 2010

daniela 1987 - no oficialne je začiatok 2.9. a asi len od konkrétnej školy závisí , kedy ozaj začnú. 😵

nocomment
13. jún 2010

Neviem ako u vás - no mne škola poslala rozhodnutie o prijatí dieťaťa na šk. rok 2010/2011 a zároveň s dátumom a časom otvorenia školského roka. Myslím si, že každá škola takéto rozhodnutie posiela.

renca3
14. jún 2010

@nocomment - nie je na kazdom rozhodnuti datum a cas nastupu.

siouxsie
15. jún 2010

kocky nic sa nebojte, ktore ste v rozhodnuti nedostali oznamenie, kedy skola zacina. ved je v zaujme kazdej normalnej skoly, aby vam - rodicom svojich buducich prvacikov dali vcas a vhodnou formou vediet, kedy to bude. teda ako je nad slnko jasne, ze toho 2.9.2010, no mozno budu odchylky len v case. my sme cas zaciatku noveho skolskeho roka dostali v oznameni, povedali nam to aj na rodicovskom a 2 tyzdne pred zaciatkom skoly budeme mat vsetky infosky tiez uverejnene na stranke skoly a vyvesene na dverach hlavneho vchodu do ZS.
inac na rodicovskom sme si uz vybrali triednu ucitelku. este pred rodicovskym sme si zohnali infosky o oboch ucitelkach, kt. maju mat v novom sk. roku prvacikov, takze sme na rodicko isli uz rozhodnuti. pevne verim, ze budeme spokojni a neolutujeme nas vyber. nasa pani ucitelka je vraj velmi akcna zienka. nie je vraj ten typ, co rano pride do skoly, oduci a uteka domov. vraj je zapalena pre mimoskolske aktivity najroznejsieho druhu a cokolvek mimoskolske sa na skole udeje, vo vsetkom ma minimalne namocene prsty, ked uz v tom nie je namocena cela 🙂 vraj to s deckami velmi dobre vie, maju ju radi a hoci ma na rovasi kopec zaujmovych aktivit, neprerasta jej to cez hlavu a je maximalne kludna, pokojna a nekonfliktna osoba.
inac predvcerom som z topgalu objednala uz aj tasku, peracnik a kapsicku na drobnosti pre Kuba, vsetko v jednom motive: http://www.topgal.sk/tasky/skolske/CHI-128/C---...
snator si vybral sam, takze bude urcite spokojny. ostatne veci, co sme dostali na zozname zo skoly pokupim na dalsi mesiac.

silvia07
15. jún 2010

no myslim, ze nasa skola aj vyvesi na dvere na konci prazdnin aj zoznam prvacikov ....kto do akej triedy pojde a s kym...som zvedava, ci budu nejake zname tvare zo skolky 🙂

siouxsie
15. jún 2010

@silvia07
a nedali vam moznost vybrat si, s kym chces, aby tvoja mala chodila do triedy? pride mi totiz velmi vhodne, ked v jednej triede su aspon nejaki spoluziaci z predskoly