September 2010 nastupujeme do školy. Pridáte sa?
Ahojte mamičky,chcem vyskušať tu otvoriť temu o deťoch ,ktrore nastupuju v septembry do školy.Ja mam 6 ročnu dceru Viki,ktora teda pojde už do školy 😵
@pacna , je to trošku komplikovane, Soňa ide do 4.tej triedy v jednej košickej škole, je tam spokojná a aj ja - celkove so školou aj s jej triednou. Ale v posledných rokoch tam v okolí začalo pribúdať "sociálne neprispôsobivých občanov" (neviem, ako to inak slušne napísať 😒) a tí tam začali dávať svoje deti do školy, je ich tam čoraz viac a nemám chuť do takej triedy dať Kajku. Niežeby som bola nejaká náročná a hľadala nejakú výberovú školu, ale mať v triede 3/4 tinu takýchto detí sa mi zdá veľa. Takže Kajku som dala do inej, i keď pre mňa by bolo samozrejme jednoduchšie, keby chodili do rovnakej školy. A Soňu nechcem prekladať do Kajkinej školy, tam kde je, je spokojná ,má tam kámošky, úroveň vyučovania je tam myslím dobrá a plus je v takom citlivom veku pred pubertou...
Ináč V Kajkinej škole bol muž pozrieť, tiež už majú vyvesené zoznamy, majú otvorené 3 prvé triedy, Kajka je v I.A, je ich tam 21.
Tak my sme béčkari. Sú otvorené tri triedy po 25 žiakov. Zdá sa mi to dosť, ale nás bolo 34 a prežili sme. Pomôcky žiadne. Stretnutie s učiteľkou máme o 9,00 a otvorenie školského roku je o 9,30. Tak sa dúfam niečo dozvieme.
uz len jeden den 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@renab to je zvláštne, že píšeš že tri triedy po 25 žiakov - veď som niekde čítala, že maximálny počet prvákov v triede je 22, takže podľa toho mali otvoriť štyri triedy, nie?
ja sa už tiež neviem dočkať toho štvrka, lebo moja Nika je už nejaká znudená z tých prádznin - a ešte teraz v tomto počasí a potom sa len s bračekom hašteria 😒
podla zakona by ich malo byt len 22 v prvej tried,potom sa to zvysuje.
nasich je len 11-takze super 🙂
@monikat75 Neviem, či si požiadali o nejakú výnimku, pretože na škole nemajú dosť priestorov na otvorenie štvrtej triedy. Už to urobili ústupok, že otvorili triedy tri. Doteraz mali len po dve triedy v ročníku. Ale o školu je veľký záujem a museli by dosť prváčikov odmietnuť. Ja som rada, že sa tam malý dostal, aj keď ich bude 25. Keby ich teraz dali do štyroch tried, aj tak by ich v druhej triede zlúčili, lebo tam už je povolený počet detí 25. (aspoň si myslím).
my zaciname rano o 8:00...je ich v triede 23 a otvorili 4 triedy...
@monikat75 To dúfam, že mu tam bude dobre. Na zápise boli veľmi ústretoví. Zobrali nás napriek tomu, že nepatrime do obvodu a z obvodu mali veľa detí. Dokonca sme si mohli vybrať učiteľku. Nepoznám ju, ale dala som na rady známych, ktorých deti učila. Tak už môžeme len dúfať, že hoci malý bude musieť chodiť autobusom (škola je v inej mestskej časti ako bývame), bola to dobrá voľba. Aj tvojej malej a vlastne všetkým prváčikom želám dobrý štart.
zajtra ideme huraaaa len zatial nemame kvet vcera vecer sme mali nacvik vsetci 3museli ist spat o pol 8 sice zyspali o 8 ale dnes uz musia o 8spat tak isto aby zajtra vstali vstavame 6.30hod 😀 😀 😀 😀
nas betar je zaradeny do 1.B. tento rok otvorili na nasej skole dve triedy prvakov, v kazdej je po 23 deti. dnes ideme spolu vybrat kvietok pre pani ucitelku. nechavam to na Kubka, som zvedava, aky nakoniec vyberie. mam normalne take "lechtanie" v zaludku. 🙂
taak my uz mame kyticku...samozrejme ruzovu 😀 ..ja som povodne chcela kupit malu slnecnicu, ale mala ked zbadala tu ruzovu inu nechcela a este si ju dala postriekat trblietkami 🙂
Aj my máme slnečnicu. 🙂 🙂 🙂
pripajam sa k slnecnickam. aj my uz mame jednu doma vo vaze 🙂 to bude asi tym, ze je vonku take skarede pocasie, tak aspon slnecnicou si to chceme naoko vylepsit.
my už máme tiež kytičku, tiež ružovú - sú to kaly skombinované s klinčekami - ale vyzerá super 😉
všetkým prváčikov zajtra prajem šťastnú nôžku pre vstup do začiatku školského roka 😅 😅 😅
Kočky a vaše deti si berú aj tašky?
beru u nas si maju mali sme to napisane aj v zozname lebo dostanu nejake veci 🙂
my tasku neberieme... u nas az v piatok...ozaj davate dievcatkam suknu aj ked bude taketo hnusne pocasie?
aj my berieme tašku, vraj vlani dostávali nejaké knižky už v prvý deň, takže ju bude mať,
silvia chcela som dať malej sukňu ale keďže je taká zima, tak jej dám radšej nohavice a tričko s dlhým rukávom 😉
baby tak ako?nasich je v triede 12 6chlapcov a 6dievčat maju malinku tredu ale tak bokom ze ziadny hluk ich rusit nebude 😀 Beatka sla skackajuci ze sa tesi na zajtra ,maju 3 hodiny 😀 😀
Ahojte! Gabike sa v prvý deň páčilo. V triede je ich asi 20.
aj nasej sa pacilo...zajtra maju tiez len tri hodiny, ale uz ostava v druzine
aj nam sa pacilo, zajtra 4 hodiny... do druziny a na obed od pondelka. A prvy dojem...ucitelka prisnejsia, dosledna, ale velmi mila..tak snad to bude ok.
zajtra alebo v pondelok dostaneme seky...tak uvidim.
tak nas je 21 s toho 10chlapcov moj je 2najmensi 😒 taky velke tie chlapciska ako das ale ja viem ze moj ich dobehne on nema byt po kom malicky mamima 181cm ocik este viac no nevadi hlavne ze sa mu paci zajtra mame 5 hodin
aj my už máme 1.deň za sebou, Kajka má v triede 11 chlapcov a 10 dievčat, tiež je druhá najmenšia (má 113cm) ale je tam viac drobnejších detí, takže zapadne medzi nich 😉. majú tam zo 5 "obríkov", tak 130-135cm im odhadujem. Triedna vyzerá byť OK, z tých 3 prvýckych učiteliek sa mi zdala najmilšia, tak som rada, že sa nám ušla.
za družinu budeme platiť 8,30€ mesačne, majú v tom aj krúžky, asi ju dám na tanečnú, dnes nám dajú rozvrh krúžkov, tak uvidím, či to nebude kolidovať s jej FS, to má v utorok a štvrtok.

nám začína školský rok o 9.00, tiež ešte nevieme presný zoznam žiakov, ale od známej, čo robí na škole učiteľku a má syna tiež prváka, sme sa niektorých spolužiakov aj dozvedeli - tak Nika tam bude mať aj niektorých spolužiakov zo škôlky - spolu asi 7, a v triede budú 16, čiže takmer polovicu bude poznať 😉 my sme zoznam vecí dostali ešte pri zápise, takže už máme našťastie nakúpené komplet všetko 😉 ale teraz to začne s inými výdavkami - strava, krúžky - ktovie aké knižky ešte bude treba platiť, očakávam samé výdavky 😝