icon

Sestrina dcéra chce na medicínu, no nemá na to.

24. feb 2020

Mojej sestry dcera chce ist hrozne na medicinu a nevie si to dat vyhovorit z hlavy. Ma poruchu ucenia,pozonosti adhd. Skolu zvlada z odratymi usami a na vysvedceni ma tak jednu 1 dve 2 a zvysok len 3 a 4. Jej brat stravi nad ucenim max pol.hodinu a ma same 1 no ona musi stravit nad knihami skoro cely den a aj tak to ucivo nezvlada. Ako jej to mame vysvetlit,ze jednoducho na medicinu nema? Ona stale tvrdi,ze bude lekarka a,ze mi ju len zhadzujeme. Rozmyslame aku inu skolu jej vybrat aby bola blizko toho? Za sestricku nie tam by nezvladala riedenie infuzii a podavanie injekcii to by som sa bala,ze by niekoho prizabila.
Poradte ako na nu.

Strana
z3
hyberncia
24. feb 2020

Áno sú ludia,čo mali na strednej zle známky a potom išli na jedinú a dali to, to boli ľudia,čo strednú kašlali a vôbec sa neucili. Ona sa učí a neide jej to. Veľa žien si to tu predstavuje veľmi ruzovo,prvé dva roky nemajú pomaly s medicínou nič spoločné resp s klinikou. Sú to veľmi náročné predmety,kde sa človek učiť musí a veľmi veľa a zaujímať ho to určite ako hoby nebude. Prave tam sa robí to sito. Podporte ju,no nech si nestavia zbytočne vzdušné zámky a pripravujte ju aj na inú cestu. Nedá sa porovnávať medicínu s ostatnymi vysokými školami. Nie je škola,na ktorú sa treba učiť na skúšku mesiac až dva vkuse.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
25. feb 2020

@miriam11 je vidiet, ze si medicinu studovala 👍 😅

pilnovka
9. máj 2020

Nechala by som to tak a neodraďovala od toho, po čom skutočne túži, lebo to je na tom to najhoršie. Sama na to časom príde. Sama som na veľa vecí nemala, taktiež som mala poruchu pozornosti a učenie mi robilo veľké problémy, známky... ale potom prišiel zvrat a teraz navštevujem gymnázium.

ledgerka
9. máj 2020

Co tolko riesite za nu? Nech ide a skusi, nepodari sa tak sa nepodari. Treba jej rovno povedat vyber si 2-3 skoly kam pojdu prihlasky a nech si ich vyberie sama. Ked ju nezoberu alebo vyleti v prvom rocniku bude sa riesit co dalej zo zivotom. Az tak vela casu zase nestrati.

matqa411211
28. aug 2021

No ako to dopadlo?

marca12
28. aug 2021

A teba to preco tak stve? Vsak ju nechaj,pride na prijimacky a tam sa uvidi.

Strana
z3