Sexuálna orientácia
Poraďte mi prosím ako normálne a citlivo vysvetliť babe, ktorá ma proste mrtne chce ale absolútne to nechce chápať z mojej strany. Neviem čo mám robiť 🙂 Ďakujem vám za rady!
povedať na rovinu...😉
@potkan212 ak ešte nie si pripravený priznať verejne svoju sexuálnu orientáciu, tak jej proste len povedz, že ťa nepriťahuje a hotovo. Kedy s tým vyjdeš na verejnosť, je len na tvojom rozhodnutí a nie na jej "vykecaní"
Povedz jej, že nie je tvoj typ. Jednoduché a pravdivé.
@danica2711 mám už 32 a všetci sa ma stále pýtajú kde mám frajerku :/
To je tak, keď žiješ na Slovensku medzi zaostalými zadubencami, ktorí by radšej videli ľudí vraždiť sa navzájom, ako dvoch ľudí rovnakého pohlavia milovať sa.
@potkan212 asi je cas na ciastocny coming out. Alebo jej proste povedz, ze nemas naozaj zaujem. Mojho muza jedna balila tak, ze musel zmenit pracu. Lebo to bolo priserne, nosila mu darceky na stol v kancli a behala za nim. Myslim, ze ten uz mal sto chuti jej povedat, ze je gay , aj ked je hetero 😂 Takze Ta chapem a moze to byt neprijemne. Tiez rataj s tym, ze tu reakciu bude mat taku, ze si vymyslas a iba nevies co jej uz mas povedat. Takze mozno nakoniec nebude az taka veda z toho. Ja by som bola v tomto neoblomna. Proste nie je nie a je jedno akej je kto orientacie.
@potkan212 no tak sa pýtajú, na Slovensku je to tak... ty musíš vedieť, či si pripravený povedať im pravdu. Len ty vieš posúdiť, v akej normálnej/zadubenej spoločnosti sa pohybuješ, aké budú dôsledky tvojho coming out a či ti na tých dôsledkoch veľmi záleží. Máš blízkych (rodinu či kamarátov), ktorí ti budú zo začiatku oporou? Inak ako sa hovorí, každá senzácia trvá tri dni...
@danica2711 akože aj medzi kamarátmi mám homosexuálov a nikto to nejako extra neriesi, akurat takr blbe poznamky mavaju 🙂 Ale proste ja sa hanbím to niekomu povedať, že sa mi páčia chalani... A našim tak to už vôbec neviem ako...
@potkan212 vzmus sa. Mas 32 a dusis v sebe takuto velku vec. Je mi velmi luto,ze este v 21.storoci musi inak orientovany clovek trpiet. Je nacase to povedat okoliu,prijat sam seba. Nie si vadny,nie je nic vynimocne byt gay,to len nevyspeli jedinci odsudzuju. Uvidis ako sa ti ulavi a aj ludom v okoli. Mam kamarata,ktory to prezradil az po 30 a vtedy vravel,ze taku ulavu nikdy v zivote nepocitil. Rodicia boli v soku,ale prijali to a nakoniec hovorili,ze tak nejako to tusili
@potkan212 marca12 má úplnú pravdu, musíš prijať sám seba takého, aký si, nehanbiť sa sám za seba (áno, páčia sa ti chalani, no a čo, prečo je to hrozný pocit?), nemáš sa prečo. Zatiaľ si asi tento proces sám v sebe celkom nazavŕšil, ale keď sa ti to podarí, zrazu bude svet v poriadku. A pre rodičov si predsa stále ich syn, aj keď prípadne budú zo začiatku rozpačití, ale musíš im ukázať, že si spokojný sám so sebou a so svojím životom - čo chce rodič mať predovšetkým? Šťastné a spokojné dieťa, jedno, aké je staré
@danica2711 Lebo proste sa cítim tak blbo, aj keď sme na pive, tak kamoši sa bavia o babách, kde čo ako dali dole a mne to je také divné a absolútne neviem, ako by som im to mal povedať lebo proste zmeniť mi to nejde akosi.
bolo by dobre si to cim skor sam pred sebou vyjasnit a predstavit si ake by to bolo keby to vsetci vedeli.. koniec sveta? urcite nie.. dnes je to normalne, mam kopu homo kamaratov, tiez vahali s priznanim sa svetu, ale ked to urobili zije sa im o hodne lepsie.. a ak su tvoji kamarati ti pravi tak to v pohode prijmu
@potkan212 cize mas 32 a stale si nemal ziadneho partnera? A ani nechces?
@lindusss2016 mal som ale teraz nemám 🙂 no chceeem
Nemyslis si,ze tvoje okolie to tusi? Ja mam kamarata, ktory mi hovoril ake tazke to bolo povedat mame. Ked jej to povedal, tak ho zaskocilo,ze bola pokojna a povedala mu, ze to tusila. Ved si pozna svoje dieta a ma ho rada, tak isto si oblubila aj jeho partnera. Tak drzim palce, aby si nabral odvahu zdoverit sa najblizsim ludom.
@potkan212 ja čo poznám gejov, tak sa im uľavilo keď svojmu okoliu oznámili ze su gejovia. Aj keď všetci mali veľké obavy, lebo predsa len na Slovensku to ešte stále niektorí berú ako niečo za co by sa mal človek hanbiť. Ale nemáš sa čoho obávať, podľa mňa je najvyšší čas aby to o tebe tvoji blízki vedeli, máš 32 rokov chlape. Tvoji kamaráti to budú s najväčšou pravdepodobnosťou brat v pohode. A ak nie, stojíš o takých kamarátov?
@potkan212 Cítim necítim.
Ty to máš dane geneticky? Ako nejakú poruchu chromozonovu? (Intersex, hormonálne poruchy)
Alebo je to len tvoj vlastný výmysel? (resp vedel by si žiť aj normálne ale nechceš?)
Ak je to ten prvý prípad, tak to normálne vysvetli.
A to si nepovedal ani svojim homosexuálnym kamarátom? Ak nie, začni u nich, budeš mať nejaku podporu a časom sa odvazis povedat aj ostatným.. slečne zatiaľ povedz že ju proste nechceš, musís hovoriť priamo, lebo inak bude mať stále nejaku nádej, resp.si bude myslieť, že si hanblivý..
Ale veď to by ťa nemalo nijako zahanbovat, keď o tebe ľudia povedia- on je gay, páčia sa mu muži. Veď tak to cítiš, tak to vnímaš, to je tvoja pravda. Ja sa tiež nehanbím za to, keď o mne ľudia povedia, že sa mi páčia muži, veď to je môj normálny stav. Takže nehanbi sa a povedz jej 🙂

@potkan212 ak správne rozumiem, ona nevie že si homosexuál a ty jej to nevieš vysvetliť?
Ja by som vsadila na úprimnosť. Možno z nej bude nakoniec tvoja dobrá kamoška. Mne sa tiež môj kamarát páčil, ale potom čo na mňa prehovoril mi bolo hneď jasné, že tento vlak smeruje len do "kamošova" 😀