Šikanovanie od susedov
Baby chcem sa s vami podeliť o moju skúsenosť a poprosiť vás o názor. Bývame skoro rok v novom byte. Doteraz sme nikdy s nikým nemali žiadne problémy. Ale za posledný mesiac sa do nás obuli susedia čo bývajú pod nami tesne pod nami a ešte pod nimi. Stále im vadí ako chodíme, ako sa naša dieťa hrá a dokonca aj rozprávanie. Rozprávala som sa aj s ostatými suesedmi a nikto nič nepočul a nemá ani žiadny problém okrem hentých dvoch. Neviem čo stále riešia a čo im vadí!!!! Dohovárajú sa stále na nás po telefóne a stále obťažujú telefonátmi cez deň alebo sms. Ja som kľudná povaha, ale už má to začína obťažovať, že ma niekto stále upozorňuje či je deň alebo večer za niečo normálne!!! Nepoviem keby sme tu robili žúrky, hrala by tu hlasno, hudba kričalo by sa tu a robili sa nedajbože horšie veci, ale sme normálni ľudia, ktorí bývajú celý život v paneláku a nikdy sme s nikým nemali žiadne problémy!!!!
@vinea15 ok, nechajme tak, to je zaludnost internetovej komunikacie 😉
Ale uplne ta chapem, ze si z toho na nervy ☹
@hradnapani fakt akože ja som nekonfliktný človek a mne strašne vadia takéto konflikty preto som ani nechcela robiť domovníčku!!!!! ja nemám na to nervy!!! fakt!!!
@vinea15 to by som ti ani neodporucala robit. Moja mama robila par rokov zastupkynu vlastnikov bytov a pripravilo ju to o zdravie, doslova :( Ale nie samotna praca,ale ludska hlupost...
@popelka5000 presne aj ja som sa vždy ospravedlňovala predtým ako na mňa takto začali útočiť lebo viem, že je to aj počuť, ale čo mám urobiť!!! a jedna suseda mi potom poevadala keď som jej to rozprávala, že to mám za to, že som sa ospravedlňovala!!!
@hradnapani a ja som sa práve preto toho vzdala a neuveríš teraz to robí tá suseda čo mi robí zle!!!
@hradnapani No som rada, že si mi dala za pravdu. Skutočne je to tak. Ja idem na budúci týždeň rekonštruovať celý byt, a pri riešení, čo položiť na zem, som ako prvé okamžite vylúčila podlahy. Aj keď mne by to mohlo byť jedno, ale práve preto, že viem, čo všetko si musím už 3 roky vypočuť, z ohľadu k tým podo mnou som sa rozhodla pre inú alternatívu.
@vinea15 ajaj...
aby si ma teraz nepochopila zle, (ze sa idem zastavat tej susedy), ale pokial clovek robi tuto pracu (teda neviem, ci len domovnicku alebo aj zastupkynu vlastnikov), tak sa velmi zvysuje sanca, ze dotycna osoba jednoducho casom strati nervy a bude precitlivela na vsetko. Zrejme je to aj vas pripad... Kto tuto pracu nerobil a nezazil na vlastnej kozi, nepochopi... To je 24 hod sluzba doslova. Skoro kazdy sused ma nejaky rozmar, chce nejaku radu, nevie si sam vybavit to ci ono. atd.. a "domovnikovi" casom z toho vsetkeho proste prepne, a plus ak ma vyssi vek a nejaku chorobu k tomu, tak to je koniec. A robit to niekto musi ale nikto nechce, uplne nevdacna robota. To pisem fakt len na vysvetlenie...
Mozno by si to vsak mohla vyuzit vo svoj prospech v komunikacii s nou, ze ju chapes do istej miery (lebo sa musi starat o vela veci, atd... ale aj musite zit a chcete tam zit bezkonfliktne atd... Tymto ludom naozaj velmi pomaha podpora a ocenenie, mozno to bude cesta. Bud si ista, ze ju tym prekvapis a zaskocis v dobrom, mozno vam to pomoze. Ved casom na nieco uz prides... Drzim palce!
@vinea15 sama viem, aki su ludia, mnohym vselico prekaza, ale su ticho, takze ak sa stazuju len 2, neznamena to, ze ini su spokojni, alebo nic nepocuju
dalsia vec je, ze kazdy je citlivy inak, niekto proste nevnima, iny vnima az prilis
u nas sa bezne dialo, ze nejaky najomnik o 2-3 rano pustal hudbu na maximum, a vsetci boli ticho, policajtov som zavolala len ja, pricom to musel pocut kazdy lebo mal aj okna dokoran
ludia su proste ovce, alebo sa boja
@etel1 ja ked vidim reklamy na tie lacne plavacky, tak sa mi otvara nozik 😉 Malokto si to da urobit odborne, izolaciu nepoznaju mnohi (u nas to predchadzajuci majitel vyriesil polozenim holych parkiet na linoelum, ziadna izolacia nic, no horor pre susedov). Navyse je to tvrdy povrch, vsetko na nom pocut...
To pisem teraz len ako odbocenie z temy, nie ze to tak ma urobene zakladatelka temy, ale tie plavacky (ale niekde aj keramicka podlaha) su fakt problem v panelakoch ☹
@hradnapani Áno, máš pravdu, len zas je pravda aj to, že ľudia pozerajú na cenu,....Sama viem , ako to je... Tiež sme vyberali, zvažovali, ale zase sme si povedali, že to nerobím na rok, ani na dva, možno navždy, tak tam sa oplatí zainvestovať do kvality.
@hradnapani Celé tieto diskusie niekedy výjdu úplne nezmyselné a prekrútené, lebo nikto nevie, ako to dotyčný napíše, ako by to v reále povedal, akým tónom,...
@hradnapani niektorí zas robia rýchlo,rýchlo, lebo čas tlačí, nekvalita...., iný zas sa chce vpratať do nejakej ohraničenej sumy,....ťažko je to. A samozrajme tie slávne reklamy, ach jáááááááj
@vinea15
Nezabúdaj, vlastníš len byt,hoci si ho riadne platíš, ale ostatné priestory v dome či v paneláku sú spoločné.Nevyhneš sa tomu, že sa susedia budú do teba starať, a vyžadovať si napríklad aby ste ich nerušili...
Preto ti znova radím "so susedmi len v dobrom", nevieš, kedy ich budeš potrebovať.
@anna0804 v
@etel1
@hradnapani baby ja viem, že so susedmi v dobrom!!!! ja som sa doteraz snažila!!!! Ja uznávam, že nie vždy sme boli ticho, že aj malá robí hluk, ale zas je rozdiel medzi hlukom a hlukom!!!! Myslím, že to nebolo niečo čo by sa nedalo vydržať a pochopiť..... ale tak sto ľudí sto, chutí a ako hovorím všetkým nevyhovieštu v bytovke sú všetko mladí ľudia max. do 40 rokov a tá domovníčka má okolo 30, ja tiež chápem, že každý má svoje problémy a nie vždy má náladu. Taktiež si uvedomujem, že spoločné priestory sú pre všetkých spoločné!!!!!
Ja by som jej povedala...."MILA PANI SUSEDA. BYT SOM SI RIADNE KUPILA, JE TO MOJ MAJETOK A BUDEM SI V NOM ROBIT, CO UZNAM ZA VHODNE. MAM MALE DIETA, JE ZDRAVE A NIE OCHRNUTE, TAK BUDE BEHAT, SKAKAT A HRAT SA AKO ZDRAVE DETI.... A AK SA VAM NIECO NEPACI, CHODTE ZIT PREC Z CIVILIZACIE, ALEBO NA NAJVYSSIE POSCHODIE. A AK NEDATE MOJEJ RODINE KONECNE POKOJ,ZARIADIM SA INAK !!!!!!! A bodka 😉
@01fialka01 ďakujem za pochopenie a uvidíme ako sa to porieši no
Mna by zajimalo, co ti akoze ti susedia mozu? Lebo napr my sme otrasni susedia, mame plavajucu podlahu, svihnutu pubertacku (o 23.30 si zmysli ze je tucna a zacne cvicit nieco ako aerobic, alebo behat hore-dole po schodoch) ktora obcas ked jej pridem o 2-hej v noci vziat smartphone, bo cumi do netu pridlho, tak je schopna zakvilit na cele sidlisko ako keby jej do masa rezali... A naozaj ziadni susedia zatial nic... A to si aj obcas trochu zelam aby niekto zavolal policiu a aby mi socialka toto dieta odobrala,
@dazdovka vieš čo ja neviem o čo im ide?! veď my sme normálni ľudia, manžel chodí do práce a ja som na materskej s malou, a nerobíme tu žiadny nadmerný hluk alebo neviem čo myslím, že to je všetko v norme, ale vieš to sú také typy ľudí čo vyhľadávaju konflikty lebo asi nemajú nič lepšie na práci len otravovať slušných ľudí a bývam celý život na byte a nikdy sa na nás nikto nesťažoval až teraz!!!
http://nanicmama.sme.sk/node/42276 pozrite nie som sama
@vinea15 my sme zas s tou nasou pubiskou fakt neprijemni susedia, tiez zvykne upratovat o pol desiatej vecer, rano pred odchodom do skoly trieska dvermi, zuriva beha po byte, este na chodbe zanadava na plnu hubu ak jej zdrhne vytah, krici na mna z chodby co si este zabudla vziat.. A pritom suseda pod nami ma slabe nervy, vselico ju rozrusi, hovnrim jej ze ideme na 2 tyzdne na dovcu, aspon si od nas oddychne a ona ze ved to je v poho, ye horsie bolo ked bolo ked tam byvali stari ludia, ze len ti vedeli spravit to prave peklo na zemi
@dazdovka Ja tiež nehovorím, že sme svätý, ale myslím, že sa to dá vydržať a my často chodíme preč bývame doma iba doobeda a potom až večer a to malá už väčšinou o 20:00 spítak si myslím, že s troškou tolerancie sa to dá vydržať, ale ako hovorím sto ľudí, sto názorov a všetkým nevyhovieš, takže bohužiaľ, ale susedy si budú musieť zvyknúť a ešte som zvážila, že si kúpim koberec do chodby a obývačky a ak ani to nepomôže tak bohužiaľ ja nič nespravím s tým, že nevieme lietať a máme zdravé dieťa, ktoré sa chce hrať!!!!
Mne tiez vadili zo zaciatku susedia s malymi detmi nad nami,ako skakali ,buchali,kricali,casom som to zacala ignorovat,uz to nie je take hrozne,ak aj nieco pocujem,dam si hlasnejsie televizor alebo sluchatka do usi a pekne pozeram internet na malom tablete.
@vinea15 vidis je to vsetko o ludoch, nie ste nejaki neprisposobivi, ani vas zivotny styl nie je vulgarny a predsa maju tetky potrebu vas riesit, to si myslim, ze aj keby si lezecke chyty namontovala a po stene chodila miesto po dlazke, i tak si nieco na teba najdu.. Neboj sa, daj zablokovat cisla z kt ti volaju a pisu sms, ak pridu k dveram, vypocuj ich, neries ani, po case ich to prestane hadam bavit, alebo si najdv inu obet..
Nad nami maju tiez plavacku, a pocujeme vsetko...ako telefonuju, vadia sa, chodia po byte...u nas je dost ticho, kedze mame male dieta, vacsinou som s nim sama, tak nerobime hluk...v panelaku som toto nezazila..toto je bytovka tehlova
a čo mám povedať ja? bývam v dome, a susedia sú rumunská komunita. Ich malé deti behajú po dvore tak, že nám až zo strechy opadáva, večne nám parkujú svoje autá pred bránou a pred oknom, žúrka každý deň a najnovšie si stane 7 chlapov a dve slečny pred naše okno a nahlas kecajú a rehocú sa po 22hej večer. A ak náhodou toto nerobia, tak už 3 deň po sebe začnú svoje autá premiestňovať hore dole v noci o jednej. Policia sa ani raz nedostavila. Za toto by ste menili svoje problemy zo susedmi? Zdajú sa mi veľmi banálne, sorry.

@vinea15 vies ja som sa predtym ako maly vyvadzal bola slusne omluvit u susedov ,aby sa nehnevali ,ze maly ma obdobie vzdoru ,vtedy ze vsetko chapu atd.... a potom vysli na chodbu ked som isla s placucim malym domov ze Pop*ci toto! divam sa jak puk,reku fajn uz ich nezdravim ,ani si ich nevsimam.Akurat jedna vec je ista bozie mlyny melu pomaly ale isto...kazdemu sa vsetko zlo vrati ako bumerang ,ci uz v realnom zivote ,alebo inernetovom.... Pekny den Ti zelam a pevne nervy,keby si sa potrebovala vykecat kludne napis IP. 😉