Silnejšie ženy a letné šaty
Ahojte žienky. Tie, ktoré ste pri sebe, mám na vás otázku. Ako dokážete v lete nosiť šaty, sukne, kraťasy? Priznám sa, ja som celý život pri sebe, a naposledy som mala kraťasy keď som mala 13 rokov. Od vtedy nemám odvahu. Nepekné kolená, veľký zadok, stehná. Nedokážem to. Šaty detto. Bruško sem, zadok tam. Každé leto sa potim v legínach alebo nejakých iných dlhých nohaviciach. Skúšala som aj šaty úplne po zem, ale znechutene pohľady ľudí mi dali jasne na javo že teda ani toto nie. Dokonca ani holé ruky nenosím. Vždy mám nejaký prehoz na sebe ktorý si dám na tielko alebo tričko. Ako prosím vás 🙏 ako so užiť konečne leto a cítiť sa fajn? Ja už nevládzem.
PS. O chudnutí mi tu písať nemusíte, o tom táto téma nieje.
Ako dokadem nosit saty? Normalne. Skor je problem u mna so stehnami,lebo sa mi tru.. a potom sa snazim pod to stale nieco ale je mi v tom teplo. ;D Toto leto predycham a dalsie leto uz budem fit. ;)
Ty nemas problem s satnikom, ty mas problem so sebavedomim a sebaprijatim. Pretoze len ty vidis znechutene pohlady okoloiducich a ti ludia si ta ani nevsimli.
Staci vybrat dobry model, kvalitny material a mozes nosit aj letne saty, aj capri nohavice s vhodnym topom aj saty s kratkym rukavom. Proste vyberiem si to v com sa dobre citim a podla mojho nazoru dobre vyzeram a idem. Naozaj netusm akym pohladom sa na mna ludia pozeraju, som rada ak sa nezrazime na chodniku, teda, ze ma zaregistrovali.
Renáta Názlerová je aj takou motivátorkou pevnejších žien. Vážne pozri jej profil. Určite tam nájdeš zaujímavé myšlienky.
@sszuzu8 nestaviam sa do útoku. Len máte poniektoré problém čítať s porozumením. Ja nepotrebujem múdra, ja som potrebovala názor ženy, ktorá to má ako ja. Iná žena to nepochopi nikdy. Toť vše.
Tak po tvojom prispevku s capslick nechapem na co pytas? Tych spokojnych ci nespokojnych?? Wuut 🙈🙈🙈
Za mna - vekom som sa naucila prijat moju tlustotu (aj ked vzdy sa snazim chudnut) a naucila som sa, aky strih siat mi ide. Rozhodne nenosim kratasy ani minisukne - to nie pre mna.
Cele leto nosim saty. A uz aj jesenne/jarne mam v satniku.
Maxi saty, koselove gro.
@sszuzu8 ako mi môže poradiť žena, ktorá nemá problém s nadváhou ani ho nikdy nemala, a oblečie si čo chce. No nemôže mi poradiť lebo sa nevie vžiť do takej role.
Ja sice nemam nadvahu, ale mam tvar postavy hruska. Bolo obdobie ked som to riesila az moc. Obzerala som sa vo vsetkom, riesila, ci na mna ludia nepozeraju, ze mam velky zadok a stehna. Niekedy som si aj poplakala od nervov co som si "nemala" co obliect. Nebolo to cielene preto, ale tak prirodzene casom som sa prestala tak obzerat stale a zacala som si viac uzivat zivot. Nasla som si hobby, vasen, zamestnala som si viac hlavu pozitivnymi vecami a namiesto toho, aby riesim postavu, tak sa obleciem (tak aby sa citim komfortne vzhladom na pocasie), idem von a venujem sa tam svojmu hobby. A aj som tak schudla z problemovych partii ani neviem ako.
Ako pises, je to v hlave. Tie pohlady, ktore na sebe citis, vobec nemusia byt odsudzujuce. A keby aj boli, NO A CO! Vzdy sa na kazdeho usmej, bud mila, prijemna, konverzuj nenutene, nevytvaraj si v hlave scenare, co si kto mysli a nemysli, absolutne neries, len sa spravaj nenutene a milo. Krasa zeny vyviera z jej vnutorneho nastavenia, z jej usmevov, jej konverzacie. Ja mam znamu, ktora je fakt "pri sebe", ale z tej zeny ide tolko optimizmu, smiechu a pohody, ze clovek s nou rad travi cas, lebo sa nasmeje a vyzaruje uplnuuu pohoduuu. Oblec si, v com budes posobit zensky, teda saty, sukna, ale aj 3/4 nihavice a tunika, to je jedno, hlavne bud vzdy dobre naladena. To je najviac!
@autorka sú aj štíhle ženy (cca 50kg) ktoré tiež majú problém si obliecť nejaké šaty a hľadajú v com sa cítiť dobre. Nejde len o kila naviac naozaj je to v hlave. Tiež som to tak mala kedysi - mam kŕčovu žilu jednu jedinú ale viditeľnu už od základnej školy. Hanbila som sa nosiť sukne a kratasy. No a čo tak ju mam. Mame to v rodine. Som chudá ale mam jemnu celulitídu. 95 percent žien ju má. Takmer každá naokolo veď si všimni. Čo mám skrývať a za čo sa hanbiť? Za to ze som žena? Nikto nehľadí na naše nedostatky ale tým ze sa cítime nekomfortne tým to z nás vníma aj okolie a vidí nás "skaredsich".
@sszuzu8 áno to je pravda, a keď vidím aj silnejšiu ženu od seba ktorá nemá problém na seba dať hocičo, pohľady na ňu niesu také ako na mňa. Nerozumiem tomu. Vidím na uliciach ženy, ktoré stratili súdnosť ale stále sa ľudia nepozrú na nich tak ako na mňa. To ma dosť hnevá.
Ak nájdeš dobre padnuce šaty nie je možné aby ukazovali viac ako legíny. V šatách vôbec nevidno zadok a stehná kým samozrejme nevyberáš obtiahnute.
A teda aj keď tu chudé ženy urážaš, myslíš, že každá čo je chudá sa vo svojom tele cíti dobre? Ja mám napríklad väčšie brucho, ale namiesto fňukania ako sa musia ostatní na mňa pozerať si kúpim o číslo väčšie veci alebo skúsim schudnúť.
Nenosila som saty, suchali sa mi strhna, bolo mi to neprijemne, nosila som nohavice pod/nad kolena a nejake vzdusne tricko, bluzku, tuniku
V pohode dam suknu nad kolena, saty nad kolena (nie mini). Aj dlhe saty najdem. Ono by to chcelo foto, lebo ja som tucna - nebudeme si klamat slovami ako vacsia, pevna ci baculka (pracujem na chudnuti), ale necitim sa, ze mam skarede nohy. Ano trci mi brucho - aj rok a pol po porode je to des, boky mam jak venusa. Prsia aspiruju na rekord najvacsich v dedine, ale naucila som sa mat rada a obliekat sa primerane. Vhodne strihy a material su zaklad.
Inak mna vzdy prekvapuju tucne zeny, ze leginy a obtiahnure/jemne volne tricko, ktore aj tak vsetko ukaze ANO, ale pekna sukna, tielko a tenka lanova kosela alebo jemne volne saty + riflovka - NIKDY 🤷♀️
Pridavam foto z netu na inspiraciu - ja sa v takom kombe citim najpohodlnejsie.
cau, ja som buchta a nosim pekne saty aj cez rok, a cez leto teda hlavne saty. a nosim aj leginy s tunikami a so satami a vyzera to pekne. tu ked napises, tak sa budes citit este horsie, lebo si ta budu predstavovat ako jaternicu vo vypratych leginach. kasli na reakcie a pohlady inych, kup si pekne saty, napriklad v bonprixe a daj si pekne topanky, kup si stahovacie kratasy a bud sama sebou. nie je dolezita vaha ani pneumatika, dolezite je, aky si clovek, ci sa vies na ludi usmiat, ci vies byt prijemna a dobra. co s chudou zenou, ked je mimo.
Mna je teda hodne, hlavne teraz po dvoch detoch a saty milujem. Neznasam zimu lebo vtedy nemozem nosit saty.
Praveze saty ovela lepsie vyzeraju na plnsich zenach, ja si objednavam saty, ktore maju pas - takze mam och obtiahnute po pas a od pasa dole su uplne volne.
Cez leto, ked sa suchaju stehna, si ich natieram deodorantom. 😉
A to ze na teba ludia pozeraju, je len v tvojej hlave ;) kazdy clovek sa stara len a len o seba a tiez si mysli ako na neho druhi pozeraju ;)
Ja mam o 30kg viac ako ty a teda nevsimla som si, ze by sa na mna pozerali😝
Ono je to v hlave. Nosím v lete šaty z ľahkých vzdušných materiálov. Voľnejšie ho strihu po kolená, sukne do Áčka a nohavice po kolená s vyšším pásom, nosila som ich keď som mala cez 90 kg a aj keď mam o 15 menej
Ja mam 160 cm a 89kg, vyrovnavam sa s tym takto. Ja mam v prdeli, mne je jedno co si kto mysli, saty nosim, mojmu muzovi sa pacim.a aby som nemala odrete stehna,nosim leginove kratasy pod satami.ja sa nebudem cely zivot schovavat aby som nepohorsila ostatnych. A s chudnutim to lahke nie je,povedzme si uprimne.zijeme len tento tento zivot, netrapme sa pi...vinami 🥰
Ahoj, ja som tiež tých väčších. V lete nosievam šaty a pod ne také tie tenučké kraťasy aby sa mi nešúchali stehná a bolo mi pohodlne. Pre mňa je dôležité nájsť vždy správny strih. Šaty skôr A-čkového strihu, zavinovací štýl cez prsia, kratšie rukávy. Alebo tričko s krátkym rukávom zakasané do sukne. Áno zakasané, občas cez to riflovku ak je večer chladno a idem.
Ono jedno múdre porekadlo hovorí, že človek ktorý teba najviac rieši si ty sama. Ľudia sa dívajú rovnako na všetkých, možno len premýšľajú o svojom zlom dni a ty to stiahneš na seba. Ty sa musíš cítiť dobre. Ak sa ti páči čo máš oblečené, hlavu hore a ideš.
Preto sa ti zdá, že na tie čo sú doobliekané sa nikto tak nepozerá ako na teba, pretože sú sebavedomé, alebo sa tak tvária (ono, ľudia navonok nepoznajú či si naozaj sebavedomá alebo si len dala hlavu hore a tváriš sa tak).
Takže, moja rada je: nájdi si oblečenie ktoré sa tebe páči, ktoré ti sadne strihom. Nájdi na sebe niečo pekné čo máš rada zvýrazni to. Hlavu hore a nerieš ľudí a ich pohľady.
Držím palce.
Autorka nebuď útočná, veľa žien ti napísalo celkom pekne rady a ty ich úplne ignoruješ, ale zato reaguješ a útočíš na tie, ktoré ti nenapísali lichotivé slova. Toto inak nikdy nepochopím. Vždy takto vidiet charakter toho človeka. Si impulzívna, nevyrovnaná a staviaš sa do útoku. Skús zmenit pohľad na vec. Inak niektoré moletky vedia byt naozaj šmrncovne a krajšie ako chudé ženy.
Moja skúsenosť- kolegyňa vyslovene kyprá, má xy šiat, všetky jej sedia, ja vysoká a trochu menej kg, mám problém si jedny šaty kúpiť a to myslím doslovne..
Ty nemáš až taký problém s nadváhou ako máš problém sama so sebou
Treba sa prijať takú aká si a budes sama spokojná so sebou
Uvidis keď sa prijmes ,tak ti nebudú utekať krásne chvíle pomedzi prsty,ktoré nedokážeš vidieť skrz svoje čierne okuliare…
Všetko si vsimas len preto lebo to máš všetko v hlave
Ja som mala 96kg a nosila som šaty
A si vysoká takze na tebe tie kg úplne inak ukazujú ako na nejakej žene čo má 150cm
Pokial tuniky a legíny alebo v bonprixe majú pekne veci pre väčšie ženy a aj v Kiku by si si mohla čosi vkusne vybrať
Zober kamosku nech ti poradí a uzi si nakúpi a povzbud svoje sebavedomie novým šatníkom a aj novým imidžom napr vlasy
Ps:
Život je príliš krátky,aby sme sa trápili pre pár kíl naviac a utekali nám krásne momenty pomedzi prsty…
Nadváhu už nemám, ale mala som. Nosila som v pohode aj krátke kraťasy aj minisukne. V šatách som sa ale necítila dobre kvôli bruchu. A inak, tie komentáre čo "môžeš a nemôžeš" hádž za hlavu. Dnes som stretla guľatejšiu slečnu s crop-topom a legínami. To, čo som si pomyslela ale nebolo žiadne "fuj", ale to, že je skvelé, že má baba sebavedomie a nosí si to, čo chce a nenechá si od nikoho diktovať čo má a nemá akože zakázané. Za mňa neironicky palec hore 😎
P.S. za mňa si ale tiež zbytočne útočná. Čo to znamená, že niektoré ženy stratili súdnosť a nikto si na nich znechutene neukazuje zatiaľ čo na teba blbo čumia? Toto je hrozne smutné...
Aj ja mam nadvahu, nosim normalne kratasy, aj kratke leginy na bicykel, aj saty. preco by som sa mala obmedzovat len kvoli tomu ze nemam 90-60-90? Mam v pazi, co si o tom ini myslia. Ani oni nie su dokonali, tak co?
A ľuďom v meste je úplne jedno, čo máš na sebe, nemysli si, že len na teba pozerajú a šuškajú si.. Hlavu hore a trochu sebavedomia 👍
Ahoj pozri so saty na Himalife.cz ,maju vzdusne letne saty,dlhe aj kratke ,a teda maju aj siroky vyber vacsich velkosti.Maju aj tuniky a sukne az po zem.Ja som spokojna.
Keď som bola chudá a mala som o dobrých 20kil menej,tak som nenosila skoro nič, žiadne kratasy, žiadne sukne, žiadne šaty, radšej som sa celé leto varila v rifliach. Pretože je to celé len a len v hlave.
Teraz si môžem obliecť všetko, mám krásne oblečenia, ktoré by som si kedysi ani nekupila, nie že obliekla a ešte mi to aj pristane a môžem kdekoľvek v tom ísť😀.
Tiež som mala pocit, že si ma všetci obzeraju a hodnotia, nemohla som ani jesť na verejnosti, lebo každý kto ma videl, ma v mojej hlave hodnotil, či si môžem dovoliť jesť to čo jem, či mi to naozaj treba či by nebolo lepšie napríklad nejesť alebo si dať niečo iné, vhodnejšie.
Zaručene si nikto okoloidúci o Tebe nemyslí, také veci, ako si dokážeš myslieť ty sama. Svoje postoje a presvedčenia premietaš na okolie.
Čo mi pomohlo.... Terapia jednoznačne, prejsť princípy na ktorých fungujem, naučiť sa nové vzorce správania. Hľadať pozitíva a pristupovať k sebe, ako k osobe ktorú milujem.... Povedala by si kamarátke, v lete 40stupnov, daj si ty moja radšej sveter? Nie, daj si tričko, aby ti nebolo teplo, pristane ti. Táto farba ti svedčí. Dnes od rána vyzeráš ukážkovo. Treba sa vedieť pochváliť a robiť to dôsledne, pravidelne a nahlas. Na začiatku to znie vyslovene hlupo, aspoň pre mňa určite, lebo som nebola zvyknutá na to, že ma niekto chváli, len na kritiku v mnohých formách. A zmeny vo vnímaní samej seba sa časom dostavia.

Inak môj postreh - nech ti napíšu ženy hocičo stavias sa do útoku. Prečo? Chcela si názory a máš ich.