icon

Silnejšie ženy a letné šaty

30. máj 2023

Ahojte žienky. Tie, ktoré ste pri sebe, mám na vás otázku. Ako dokážete v lete nosiť šaty, sukne, kraťasy? Priznám sa, ja som celý život pri sebe, a naposledy som mala kraťasy keď som mala 13 rokov. Od vtedy nemám odvahu. Nepekné kolená, veľký zadok, stehná. Nedokážem to. Šaty detto. Bruško sem, zadok tam. Každé leto sa potim v legínach alebo nejakých iných dlhých nohaviciach. Skúšala som aj šaty úplne po zem, ale znechutene pohľady ľudí mi dali jasne na javo že teda ani toto nie. Dokonca ani holé ruky nenosím. Vždy mám nejaký prehoz na sebe ktorý si dám na tielko alebo tričko. Ako prosím vás 🙏 ako so užiť konečne leto a cítiť sa fajn? Ja už nevládzem.
PS. O chudnutí mi tu písať nemusíte, o tom táto téma nieje.

jaskolka
30. máj 2023

Autorka, ale ja neviem teraz, čo chceš počuť. Píšeš ze chceš rady od ženy, ktorá to má podobné ako ty. Píšeme ti zámer všetky s nadváhou, a každá v podstate to isté, že proste sa oblečiemr a ideme.
Alebo chceš počuť lamentovanie , ako sa rovnako ako ty potime a hanbíme si dat šaty? Lebo skutočne už tetaz neviem, o čo to teda ide.

deedol
30. máj 2023

ak chces riesit, ako si to nastavit v hlave, a nejde ti to samej, tak pokojne skus psychologa, nie je to ziadna hanba. neviem, ci sa da takto cez net poradit, ze ako sa tak nastavit, kedze ten tvoj pocit z niecoho prameni...

mamamasama
30. máj 2023

Nos v čom sa cítiš dobre. Hoci aj v kraťasoch. Na Tiktoku je milion videii o outfitoch pre baculky. To, ze si pri sebe este neznamena, ze musis chodit zahalena. Baculky tiez mozu byt sexy. Ale hlavne to treba zmenit v hlave. ;)

mamamasama
30. máj 2023

@maja22 presne ako pises. Ze tie pohlady vobec nemusia byt odpudzujuce. To moj problem je ten, ze mam hlavu nastavenu na opacny smer. 🤣 Ak na mna niekto pozera, tak si poviem, ze dnes som teda asi kočka 🤣🤣🤣 Takze aj ked som mozno oblečena ako trumpeta, fandim si 😅

simsalabim
30. máj 2023

Ja len, ze ten zadok a brucho nezmiznu v ziadnom type oblecenia, ale oblecenie podla typu postavy vie pekne uhladit postavu. A rozhodne su saty ci sukna lepsia volba ako leginy.

A este mi napadlo, ak si typ postavy hruska, skvele tipy su na modnim pekle. Pihladam a dam link.

nevenka
30. máj 2023

@noemi155 presne, moja mamina ma cely zivot nadvahu a je nizka, ma len 150 cm a to je este problem zohnat saty, v ktorych nevyzera ako gula. A ma aj velke prsia, proste typ jablko. Ja som to iste, vyska 152 cm a isteho casu som mavala aj 43 kg, vacsinou okolo 50, no teraz po 4.porode a v 40 rokoch mam 62 kg, z liekov zadrziavam vodu a co si budeme klamat, energiu dobijam sladkym, kedze spanku mam malo...Takze tiez problem, vo vsetkom som divna, napratana, lebo cez prsia mi je vsetko uzke a ked si kupim volnejsie, tak mi to vsade inde odstava a rozsiri ma to. A mam kratky driek, tak aj saty zohnat je umenie 🙃. Tak nosim par ks, co doma mam. A mozno tu bude niekto namietat, ze nemam 90 kil, ale upozornujem na vysku, zeny, ok? 😅.
No a ludia maju oci, nech sa divaju. Ale ano, tiez mam s tym problem, ze civia na tie obrie prsia. A co s tym spravim? Nic, tak chodit medzi ludi aj tak musim, taka, aka som...Treba len popracovat na sebaprijati...

nevenka
30. máj 2023

@autorka a tuto prirucku si treba zohnat...😉

mane01
30. máj 2023

Vykasli sa na ostatnych! Akoze preto, ze mas kila navyse sa musis potit v dlhom oblecení? Ked sa im nepaci, nech nečumia…

kika147
30. máj 2023

Netreba riesit ludi, ja mam susedku mladú ale dos “pri sebe” a ta nosi kratke sukne , saty ,tielka .. a predstáv si ze som si nikdy nepovedala ze “fuj” a vies preco? Pretoze z nej vyžaruje ze je spokojna s tym ako vyzera a nehanbi sa zato . Ak je z teba citit ze sa hanbis a nemas sebavedomie tak to ludia tiez budu tak brat😊 Takze musis vediet nosit tie veci 😊

gabika0825
30. máj 2023

Xy eshopov a aj niektoré Kamenné obchody ponúkajú sortiment plus-size, niektoré veci mi prídu ešte dokonca oveľa krajsie ako v klasickom dámskom sortimente oblečenia. Treba pochodit alebo popozerať a nájsť si v prvom rade svoj štýl. A legíny na zienke ktorá je plus-size určite nie a podľa mna ani na štíhlych babách na normálne každodenne nosenie nie. Na sport je to niečo iné, ale bežne radšej zvoliť nejaké rifle, popripade nohavice. Na YouTube si napíš plus size haul try on, vyjde ti nespočetne veľa videí od báb, kde si to môžeš nepozerať a sama zistíš čo a aký štýl sa ti páči. Väčšinou davaju do popisu aj link na dane oblecenie ktoré je vo videu, ja som takto minule natrafila na zopár báb a len tak z nudy som to pozerala, aj keď nie som plus size, no ale poviem ti že som odpadla, krasne veci, outfity a hlavne nevedela by som si tie veci predstaviť na štíhlej postave, ako im to sedelo pekne. A hlavne v tejto dobe keď sú skoro všade plus size modelky a téma plus size sa dostáva do povedomia, je tvoja hanblivost zbytočná. Držím palce

katka1389
Autor odpoveď zmazal
veronicka88
30. máj 2023

Nemám nadváhu,ale...mám od puberty zo seba komplexy🙈ako vyjdem von?tak že som začala jesť veci,z ktorých má neboli brucho a cítim sa po nich dobre.vtedy sa cítim aj príťažlivo aj sama s acitim dobre. Akonáhle má menaduva....nohy ako modelka ani zadok nikdy mať nebudem. Ale ani nikto na svete má nedonúti v lete sa snažiť vo vlastnej šťave.nosim svetle vŕšky,šaty pod prsiami a voľne od brucha dole...kraťasy tiež voľnejšie nie opnute...a do nich povytiahnute tričko alebo voľne nech sa vetra...všetko sa dá...skôr si kúp šaty ako legíny,naozaj. Také tie čo visia cez rameno,zakryjú brusko a sú na kolená.

simca06022011
30. máj 2023

Ano dam si s cistym svedomim v lete saty, mam vybratych viac, ktore vyzeraju ok. Pri mori na dovolenke si dam s kludom aj tielko, spagetove ramienka. A nemala som nikdy problem. Pohlady ani nic. Na dvore si dam aj kratasy s kludom Anglicana. Inak nosim lanove nohavice, potom nohavice takeho "jogoveho strihu" - je v tom super aj v lete aj ked su dlhe. lepsie ako leginy bavlnene, hrube. Potom klasika do officu, na vybavovacky si davam klasicke elegantnejsie veci, alebo dzeginy a dlhsie tricka (ale nie po kolena, lebo by som bola ako male pivo, proste tak, ze ak sa zohnem nebodaj nech mi nevylezie polka chrbta a pri chodeni nech sa mi to nevyhrna pod prsia :DD

Zalezi ako vyzeras, kolko vazis, kde je to .. ako je to... ja mam problem hlavne od pasa hore, ale v podstate mam sumernu postavu, vdaka prsiam a vyske. Ale mam saty "puzdrove" aj na slavnostnejsie udalosti, mam aj dlhe saty s velkym vystrihom. Aj letne volnejsie neviem ci nazvat "puzdrove" saty, Ziadne obrovkse volne oblecenie neodporucam, to na zene obeznej vyzera este horsie, proste poviem podla seba.. na velrybu este plachtu hodit.. nech to planta vsade dookola.. este vacsia vyzeram ako v skutocnosti :D Ani kimono a neviem ake srandy by som si na seba nedala :D To co opisujes s pohladmi nechapem, nikdy som to neriesila, ak sa niekomu nepaci nech sa nepozera..
Ja myslim, ze pri skusani, si kazda zena vie najst typ siat pre seba. A to ci sa niekomu na ulici pacim alebo nie, je jeho problem, ja si myslim,ze aj keby som bola v robe, alebo neviem com, ten co ma nieco proti "nadvahe" nebude pekne pozerat, tak ci tak... cize je to viac menej u teba v hlave.

veronicka88
30. máj 2023

Za mňa toto v lete určite lepšie ako aprit sa v leginach

terry658
30. máj 2023

Ja nosím všetko okrem krátkych kraťasov, to musím mať capri. Ale väčšinou si dám šaty pod kolená alebo po zem, pripadne leginy a tuniku.
Ver mi, že druhí ťa budú súdiť, aj keby si mala miery 90-60-90. Kašli na druhých a ich pohľady. Prosto sa obleč tak aby si sa cítila pohodlne. Najpritazlivejsie ženy sú tie, čo majú radosť v očiach a sú plné života,nech už majú akúkoľvek veľkosť. Teš sa zo života a zo seba a uži si leto hoc aj v bikinách 😘

janka743
30. máj 2023

Tiež mám podobný problém. Treba sa naučiť kilá navyše "nosiť". Zvoliť správny strih šiat. Niektoré kilá pridávajú, niektore zvýraznia čo nemajú. Pod dlhé šaty, aby som mala pohodlie si dám leginove šortky.

jana_eyre_2
30. máj 2023

Mám miernu nadváhu, ľudia ju vraj ani v mojom prípade nevnímajú.. (mám šťastie že priberam rovnomerne) napriek tomu som mala dlhé roky problém nosiť šaty, kraťasy.. od určitého veku som totálne stratila sebavedomie, dokonca v čase keď som vôbec nadváhu nemala a mala som peknu postavu.. potom, neskôr som si sama v sebe uvedomila, že akože čo?! Ja sa mám potiť v riflach a pritom čo to akože zmení? Nič.. začala som nosiť šaty, hneď ako sa oteplí a chce sa mi holiť pravidelne nohy 🤣 tak som v šatách.. ja sama sa musím brat pozitívne, to ak ma niekto nevidí ako príťažlivú predsa nie je môj problém... Nosím to v čom sa cítim fajn a to su trickove, jednoduché a jednofarebné saty ktoré končia okolo kolien.. mám už vseliake a nosím ich vlastne celé leto..

Hľadaj najmä strih siat ktorý sa ti hodí a nosí dobre.. ja mám ležérny, športový štýl či cez zimu, či. Cez leto a som tak spokojná.. nie som zrovna typ za ktorým by sa ľudia otáčali, ani nad ktorým by asi ohrnali nos, ale to je úplne jedno.. je predsa dôležité to, že JA sa cítim fajn..

michelle567
30. máj 2023

Trošku asi popracovať na sebavedomi. Postavu meniť nechceš, tak sa treba asi zmieriť so stavom aký je, lebo teda už aká si taká si, meniť nechceš. Skús pozrieť na FB stránku Móda Valentína Italy, baby odtiaľ vozia a predávajú veci pre plnšie postavy, robia live výstupy, kde si veci obliekajú, možno ťa trochu aj inšpirujú, že hanbiť sa netreba a veci sa šiju na každý typ postavy 🤗

vlastnynazor
30. máj 2023

Podla vahy a vysky nemusis mat zo seba take mindraky, ze si kvoli tomu nechces obliect saty. A vlastne dnes rano isla so mnou vo vytahu 1 kolegyna, kt.je vyssia odomna (kludne moze mat 170cm) a vahovo kludne 90kg, mala saty a velmi jej to pristalo. Tiez este pred covidom na pilatesi tam chodila aj 1 kamoska, tiez mohla mat tak podobne (potom sa jej podarilo chudnut) ale bez ohladu na vahu nosievala aj saty aj sukne aj kostymy, a vzdy vyzerala super ohaknuta, mnohokrat lepsie ako vychrtliny, kt.nosili rifle a tricko.
Tym ze so sebou nie si spokojna, tak sama seba vidis resp. si v hlave vytvaras predstavu, ze je to zle a ze ludia sa nad tebou pohorsuju. Najdi si saty, kt.sa ti hodia a hlavne sa v nich citis super a kludne ich nos a druhych ludi ignoruj 🙂.

divokykonik
30. máj 2023

Ja som tlustoprd a úplne v pohode si dávam šaty, nie síce krátke, tak skôr pod kolená a nikto na mňa divne nepozerá. Ale ja mám hlavne druhých v paži, ja si častokrát ani nevšimnem známych, keď idú okolo. Niekedy aj dostávam komplimenty, že vyzerám super, keď sa pekne upravím.

mk1111111111
30. máj 2023

Nikto na Teba nepozera, preco by to robil, kazdy ma svojich starosti dost. To si len Ty myslis. Kup si nieco pekne- napr.pekne dlhsie letne satky, tmavsie, pripadne s drobnymi kvietkami a sem tam si to daj, najprv na dvor a postupne aj do obchodu v nich vybehni a uvidis, ze to pojde. Postupne, ale pojde. Za par dni v nicj aj do mesta vybehnes a ani si nevsimnes. Drzim palec.

tanyag
30. máj 2023

Ja som objemnejšia...pre niekoho obézna, tučná...a vieš čo? je mi úplne jedno, či sa to niekomu páči alebo nie...je mi úplne jedno, či je niekomu zo mňa zlé alebo neviem čo...milujem svoje "šunky"...mne je zase zlé z ľudí, ktorí dokážu ponížiť, znechutiť iného človeka...Takže ja si oblečiem, čo chcem a môžem z vysoka "kakať" na ostatných...

komplikovana
30. máj 2023

Ak sa chces oslobodit, skus si najst dobreho terapeuta. Preco si myslis, ze cudzi ludia po tebe skaredo zazeraju. Oni ta nepoznaju. Preco mas potrebu, byt ocenena okolim cudzich ludi. Skor by som sa zamerala ist tym smerom. Citila by si sa stastnejsie, ak by po tebe pozerali tak ako si zelas? Ako bolo pisane, vsetko je len o tvojom nastaveni- v hlave. Mala by si zacat akceptovanim samej seba a zacat mat svoje telo rada. Dostala si kopec krasnych prikladov ako sa pekne obliect. Je na tebe ako sa k tomu postavis. Zeny su silne, dokazu nemozne. Mozno je este nieco co ta v zivote trapi, co si prezila. Skus si zaspominat. Vacsinou su to traumy z detstva, ktore si nosime so sebou a casom vybuchnu. Dufam, ze naberies tu odvahu a vyjdes coskoro von aj v satach 🌞

matabb73
30. máj 2023

Práveže šaty sú najlepšia voľba na leto pre ženy s nadváhou. Aj ja patrím do tejto skupiny a celé leto nosím len šaty. Kedysi som nosila nohavice po kolená a to som bola štihlejšia. Ako som objavila pohodlie v šatách, nohavice nosím len keď je chladnejšie. Treba si nájsť vhodný strih čo je niekedy problém, ale teraz už presne viem aké šaty mi sedia. Aký typ postavy máš? Iné sedia na postave typu jablko, iné na širokých bokoch.

zmrzlinka2021
30. máj 2023

Mám nadváhu asi ako 60 % žien na Slovensku a nosím iba šaty a sukne, som spokojná, šťastná a nehľadám dokonalosť. Kilá navyše neskryjes oblecenim

majlo1234
30. máj 2023

@zmrzlinka2021 presne, suhlasim!

Autorka, musis si povedat(viem, ze je to hrozne), ze vsetci ludia vidia, ze si tucna, ci uz mas leginy, alebo kratase. A potom si na seba daj to, co ti je pohodlne a dovi.
Ja cele lwto prezijem v kratasoch a satach a chuda nie som. Jedine, co riesim, je odieranie stehien, ale to aj chudsie zeny

onedaynick
30. máj 2023

@zmrzlinka2021 to je velmi vysoke percento..

vanda83
30. máj 2023

Ahoj, mam 88 kg (ale to už 2 mesiace chudnem a cvičím, mala som 96)momentálne , výšku 166 a nosím kratasy, sukne tesne pod kolená, aj tričká, šaty(kupujem väčšinou z UK, Esprit ) tielka nenosím len doma.

victory7897
30. máj 2023

Podľa toho jak píšeš ,zazeraju ľudia skôr pre to aká si nepríjemná a nasratá na celý svet , pýtaš sa sprostosť tak čo si čakala ? Nos si čo chceš ,zabaľ sa do deky a poť sa celé leto ,keď Ti nič není dobré čo Ti tu ženy napísali.