Šírenie paniky ohľadom narukovania
Ahojte maminy vy viete na všetko odpoveď tak skúsim možno niekto bude vedieť, najmä tie čo majú manželov alebo niekoho v rodine vojaka prípadne policajta. Prišla svokra úplne vytočená že v práci každá žena hovorí o tom že vraj chlapov poberú na vojnu na Ukrajinu (videli to vraj na tiktoku), a že už hromadne podávajú žiadosti aby ich synov a manželov nezobrali. Ja tomu neverím ale svokra je strašne nervózna z toho tak dúfam že niekto bude vedieť či je to pravda alebo šírenie paniky. Ďakujem za odpovede
@kluska ja som sa pýtal hlavne na Rusko a ty mi tu rozprávaš o Amerike.. Ale mňa by zaujímalo, že prečo tam teda tá vojna je? Prečo začala. Ale keď už teda je, ja celkom chápem, prečo Ukrajina nechce mier - no lebo "mier" je vlastne vzdať sa a nechať Rusov ovládnuť ich krajinu, nie? Ja to celkom chápem, prečo Ukrajina bojuje, bráni si vlastnú zem.
@anita1978 Tak za I., ak sa skutocne nieco chysta, vie o tom, len velmi maly okruh ludi a teda, tvoj brat, hoci je dostojnik, urcite nie.
A za II. jeho tam proste nemaju na to, aby mu vsetko vesali na nos, ale na to, aby buzeroval vojakov.
A keby o tom aj vedel, tak je to tajna informacia, ktoru by doma urcite nevyzvonil, lebo si je velmi dobre vedomy toho, ake nasledky, by to pre neho malo.
Takze, nespoliehaj sa na to, co povie tvoj brat.
Ja netvrdim, ani jedno, ani druhe.
Ale z druhej strany, na Slovensku, je mozne vsetko.
Myslim tym, na Slovensku, je mozne cokolvek zle.
@cubo2 no amerika je v tomto spore velmi dolezita tak ci tak. Rovnako ako rusko a ukrajina. Ked chapes, ze ukrajina svoje uzemie brani, tak budes chapat aj rusko preco napadlo ukrajinu. Ci myslis, ze to spravilo bez dovodu? 🙂 Na ukrajine uz davno nie je mier, uz roky a zelensky prave preto bol zvoleny pred par rokmi za prezidenta, aby ten mier nastolil. Ale namiesto mieru ich taha do vojny. Opytala som sa ta ci vies co su minske dohody. Tak v telke bezi americka propaganda, jak chces vediet tu druhu, prokremelsku :D tak si popocuvaj dnesnu infovojnu, tam sa skoro celu relaciu o tom bavia. Tak dobre poznat 2 strany nie 🙂
@anita1978 Ruska armada, je v konvencnej vojne neucinna?
A toto mas odkial???
Videla si ju snad, alebo ti to do hlavy natlacili media?
Aj Hitler si svojho casu namyslal, ze na Rusov moze ist s akousi blitzkrieg, ktora mu fungovala v Europe a nakoniec ho z Ruska hnali svinskym krokom a nezastavili sa, az kym ho nezahnali, az do Berlina.
Rusov sa podcenovat neoplati.
@kluska ale hej, vypocut si druhu stranu urcite nie je na skodu, len treba mat zapnuty detektor lzi na obidvoch stranach. Zelensky, aby nastolil mier? Uvedomujes si, ze to vlastne znamena, vzdat sa Rusom - z coho vyplyva uplny koniec Ukrajiny? Ze jej zem, mesta, obyvatelia, priemysel, vsetko bude po novom Rusko? Alebo si to predstavujes tak, ze Zelensky vyhlasi, ze tak ok, chlapci, kaslime na to, nestrielajme a Ruska armada odide za svoje hranice domov a vsetko bude pekne v mieri ako pred 2014?
@petedea Putin nechce Ukrajinu zrovnať so zemou, to máš pravdu. To by šlo jadrovými zbraňami, spálená, toxická, rádioaktívna krajina. To ale Putin nechce. On chce Ukrajinu obsadiť v mene zjednotenia s Ruskom, on považuje Ukrajincov za akýchsi pomýlených Rusov, čo sú omylom v inej krajine.. a chce ich zjednotiť s Ruskom, ako za čias mocného sovietskeho zväzu.. no a to (dobyť Ukrajinu) sa mu nedarí, našťastie
@anita1978 Pre slovac by to bolo lepsie riesenie, pretoze Slovensko je len velmi trapnou a velmi ubohou parodiou na stat, ktory nikdy v nicom poriadne nefungoval, ani fungovat nebude a okolo pravneho statu, ani nechodil a v ktorom si hlupy a nesvojpravny narod voli skorumpovanych vlastizradcov.
Buďme trocha pragmatické, ikeď niektorým zjavne stačí chlácholenie a ubezpečovanie sa, že sa nič nebude diať.
Ako sa podľa vás spor Ukrajina - Rusko ukončí? Po výzve svetových lídrov si Zelenskij s Putinom poslušne sadnú za stôl a dohodnú sa na mierových podmienkach?
Buďme realisti, takto to nepôjde, napriek všemožným sankciám voči Rusku.
Do sporu sa naplno zaangažuje NATO, Rusko sa do defenzívy vďaka svojmu jadrovému zbrojeniu zahnať nedá., bude nasledovať protiútok. Aký to bude mať dopad na Slovensko, môžeme len hádať. Putin zďaleka zatiaľ nepredviedol, čoho je schopný.
@kluska vidim, ze tvoja odpoved mne je uz zmazana, ale este som to mal otvorene v pamati na mobile, pisala si tam toto (kopirujem iba cast): "@cubo2 keby si pocuval aj tu druhu stranu, prokremelsku, tak by si vedel, ze Zelensky moze pristupit na podmienky ruska a zachranit tak zivoty svojich ludi. Nemysli si, ze vsetci na ukrajine maju radi zelenskeho a jeho rezim. "
Ty vole, to co su mi za argumenty toto. Tak Zelensky sa ma vzdat nepriatelovi, ktory ho napadol, v zaujme zachrany zivota svojich ludi? Vzdanie sa znamena uplne vitazstvo nepriatela, ak nevies.. A co, ze ho niektori ludia nemaju radi? Ved ho volilo 74 % volicov (2019), to je snad celkom dost, nie? Ani my, cechoslovaci sme sa nebranili v 68mom a nasledovala tvrda normalizacia.. A to s tym rozsirovanim NATO, to su dobre bachorky, ze sa rusko boji zakladni NATO, tak zautocilo na Ukrajinu.. ved to je totalne chore, Rusko je tu agresor, nie zapad. Finsko vstupuje do NATO, nechce Rusko zautocit aj na nich? Ci z Finska je posrate, na to si netrufa..
Akoze, toto je dost aj na mna, je mi zle z tvojich kolaborantskych reci... keby sem nabehli ruske tanky, aby nas zachranili pred americanmi a liberalnymi fasistami, ved ty by si sa uplne tesila.. fuj
@cubo2 sorry, skoda reci, ale vobec si nepochopil, hras sa tu, ze ti ide o pochopenie oboch stran, ale info a pochopenie mas len pre jednu. Nic v zlom, tvoj nazor, moj nazor je iny. A opakujem ja nechcem vojnu, som za mier, mier je o dohode. Tvojim nazorom tu vojnu podporujes. Este raz, zvolensky bol zvoleny kvoli tomu, ze ludia uz mali dost nedemokratickeho rezimu. Minske dohody si vobec nepochopil, skoda ti pisat veru. Len som povedat, ze to vobec nevyzera dobre, tymto rozmyslanim mozme rovno dat vojensku uniformu svojim chlapcom a muzom. Slava Ukrajine!

@anita1978 samozrejme, ze rusko tiez nie je neviniatko, ale hrat sa na to, ze existuje len jediny agresor na svete je utopia, hlavne ked to tvrdia o nom ini agresori.. ukrajina tiez nie je demokraticky stat, to uz vonkoncom nie a nato zase nie je nevinna ovecka, proste je to len hra, ktora rozdeluje ludi a to siri nenavist, presne taka ko covid