Šírenie paniky ohľadom narukovania
Ahojte maminy vy viete na všetko odpoveď tak skúsim možno niekto bude vedieť, najmä tie čo majú manželov alebo niekoho v rodine vojaka prípadne policajta. Prišla svokra úplne vytočená že v práci každá žena hovorí o tom že vraj chlapov poberú na vojnu na Ukrajinu (videli to vraj na tiktoku), a že už hromadne podávajú žiadosti aby ich synov a manželov nezobrali. Ja tomu neverím ale svokra je strašne nervózna z toho tak dúfam že niekto bude vedieť či je to pravda alebo šírenie paniky. Ďakujem za odpovede
:D nelutujem, ja lutujem len nase deti, lebo budu trpiet za nase viny. Vojna este nikomu nic nedala, len zobrala. Jedna aj druha strana ma vinu a slovensko sa samo nici, upada a zanikne a putin tu neposle ani jednu raketu. Sami sa znicime. Peknny vecer a menej nenavisti prajem ;)
@kluska Ak ti ide o slovensko, tak sa snaz, aby bolo nasmerovane na zapad, pretoze vychod a smer rusko znamena upadok. Ak chces aby slovensko patrilo medzi vyspele zapadne staty, tak podporuj demokraticke hodnoty. Rusko je presny opak tohto.
A nie je to o nenavisti k rusku, je to o faktoch - rusko sa nikdy nevymanilo z tych carskych rezimov, nikdy ludia tam nemali moznost rozhodovat, byt slobodni, nepoznaju demokraciu... vsetci ruski predstavitelia, biznismeni davaju svoje deti studovat na zapad, kupuju majetky na zapade, funguju na zapade...
@zmrzlinka2021 nemrhaj casom. Ona je putinov posol. Je od Presova. Na vychode je veeeela putinovych fanusikov a "podporovatelov" mieru. Tam maju asi inu stravu. 🤔🙄
@zuzanka.zuzu vcera tam bol muz zaniesť a spýtal sa pani úradníčky lebo sa bál, že bude sám a povedala mu toto a za ním boli ešte ďalší ľudia to zaniesť... 🤷 Takže asi tak...
@zmrzlinka2021 je to uhol pohladu, nie je vsetko cierne a biele a zapad nie je vzdy ten najlepsi. Ja zijem na zapade, ale zaujima ma aj slovensko a mam tam rodinu, dokonca aj moje deti ucim sk jazyk. Ale stale si mi neposlala video, kde putin vyslovene sa vyhraza, ze napadne aj ine okolite staty, ale nie preto, ze tie posielaju zbrane na uk, ale preto, ze chce moc a chce viacej uzemia ;)
@stanulienkat ty o com tocis? :D
pozatym rusko, aj ukrajina su slovania, presne tak ako slovaci, cesi, poliaci a pod. USA je cudzi element, ktoremu robi dobre to, ze sa slovania medzi sebou natahuju, biju a zabijaju. Mali by sme drzat spolu a nie proti sebe a za spojenca mat USA. Tomu len robi dobre, ked vidi, ze mame medzi sebou konflikty. Rusko im lezi v zaludku, lebo je silne a ma velke nerastne bohatstvo. Tiez chcu rozbit uniu a sp[ravit z europskeho obyvatelstva chudobnych ludi, zavislych na systeme. Ukrajinu len vyuzivaju na svoj ciel, o ukrajincov im vobec neide, nezalezi im na nich. Kto toto nevidi, tak bohuzial.
@kluska Rusko je sice velka krajina a maju tam vela nerastov, avsak zisk z toho ma iba par Putinovych ludi. Ostatni tam skapinaju od hladu. Preco?? Keby tam mal bezny rus zivotnu uroven priemerneho slovaka, tak by sa tam mali ako v raji. Nemaju demokraciu, nemaju slobodu slova, ludi tam zatvaraju za cokolvek, co sa im nepaci. A rusi nie su slovania. Je to zmeska nasilim presidlovanych narodnosti. Dialo sa tak uz za Stalina, lebo nasilnym presidlovanim zabranil, aby sa ludia burili. Tam sa ludia nikdy nrmali dobre a ani nebudu. Je to horda nekulturny, krvilacnych primitivov. Skus si nastudovat historiu, lebo nemas ani zakladne vedomosti. Len papagajujes proputinovku propagandu.
Clovek, ktory podporuje narod a rezim, ktory nas 40 rokov utlacal a v 1968 nas napadol, je bud idiot, alebo vlastizradca.
Všetky tu papagájujeme propagandu, asi u nikoho nejde o bezprostredné skúsenosti.
@stanulienkat no my tu mame peknu demokraciu, slobodu slova a pod, ked pravda je len jedna, proamericka a vsetko ostatne je proputinovske a to musi byt hoax teda, ja musim byt dezolatka a mam ist sediet za vlastizdradu a za nazory :D pocuvas sa? 🙂)) Rusi su slovania ci sa ti to paci alebo nie. Inak odsudzujes aj ine narody, ktore nas napadli a utlacali v roku 1968? 🙂 a co take nemecko hm? 🙂 tomu sa nevycita historia? ale inak moj muz je poliak a hovoril o volynskom masakri, pozri si to. Ked sme uz pri historii. Keby si dobre citala s porozumenim, tak ja vobec nie som na strane putina, ja som proti amerike, europskej unii a proti tomu co sa robi na sk, som narodniarka, mne ide o nase slovensko a vlastizdradca je pre mna niekto, kto robi vsetko proti sk a vedie politiku protislovensku, vid prezidentka a vlada.
@mondolina ona to ma trochu pomylene. To sú tí najhorší Hejslováci- národniari, je mi zle z takých ľudí. Este nevie, ze moze byt stastna, ze je v Eu a nie v ZSSR. Tam by tak neblekala.
sorry baby, ale mate to uplne pomylene v hlave, dufam, ze takych ludi jak vy, zije na sk cim najmenej, lebo ani pan boh nepomoze slovensku, majte sa pekne a menej nanavsiti prajem ;)
@kluska mýliš si demokraciu s anarchiou. To je pre takých Slovákov ako si ty príznačné.
@stanulienkat len nazor proti nazoru nic ine, sloboda slova kde sa podela? ci sme v rusku? ;)
obe mate prazne reci o tom ako Slovensko je demokraticka krajina, kde mozno povedat beztrestne svoj nazor a same tu prezentujete kde je vlastne pravda. Pretvarka? Zitie v rozpravke? alebo neviem co. ved nechajte ma mat svoj nazor a zite si kludne so svojim, su ludia co si myslia to co vy a su ludia co si myslia to co ja.
alebo je len ejdna pravda a zijeme tu podoben ako v rusku? v tej nedemokratickej krajine, kde sa ludia boja povedat svoj nazor?
pekny vecer ;)
V mojom užšom okolí to podalo viacero mužov prečo? No asi pre to že Slovensko a Eu sa sprava neštandardné keď rieši vojnu Rusko Ukrajina, štáty mimo EU a mimo NATO. Tak preco ta angazovanost,?Každý kto sleduje situáciu roky späť napr.aj môj otec mi povedal ze ta ropa a plyn z Ruska to už dávno amici tvrdo roky na tom pracujú aby Európa nebola závislá. Prečo sa Nato približovalo k Rusku ved boli zmluvy..a ľudia budú trpieť pre vrchnosť. Ja sa len musím pousmiat nad tým keď niekto napíše aký sú rusi chudobní..
@kluska ak je vojna na Ukrajine konflikt Ameriky, ktorá chce robiť rozbroje medzi Slovanmi, ktorí inak držia spolu v mieri, tak mi prosím ťa vysvetli, že prečo potom Putin zaútočil na Ukrajinu? Prečo tam ruská armáda zabíja obyčajných občanov? To je Putin taký hlupák, že sa nechal nachytať USA do nejakej pasce?
@cubo2 preco ma amerika svoje zakladne kade tade a preco presuvala este pred konfliktom tanky a municiu ku ruskym hraniciam? O minskych dohodach si uz pocul? inac zelensky sa preto aj dostal z pozicie komika na prezidenta (pozri si jeho minulu karieru), lebo slubil svojim ludom, ze bude mier, ze konflikty vyriesi a bude to dodzriavat. Preco amerika a ukrajina nechcu mier? preco kazdy vola po vojne? Preco amerika ma na svojom konte same najazdy, okupacie a vojny a nikto jej nic nevycita? nikto sa nehrnie na pomoc tym neviinym ludoma nikto neprijima sankcie? Vsetko ti sedi? alebo mas otazky? zodpovedali ti na tie otazky v telke? zodpovedala ti na ne prezidentka, vlada a pod? ak to vsetko sedi tak ok, mame iny nazor, ak nesedi, tak sa pytaj a hladaj odpovede.

@kluska
ty si takto v poriadku? kto je na koho území? 🤦♀️
a už ma neoznačuj, ešte chudáka Putina poľutuj.