icon

Skadiaľ vozia obchodné reťazce polotovary?

pp07
21. mar 2025

nie je tu niekto kto pracuje v lidl/kaufland? zaujimalo by ma ci nevie niekto odkial vozia tieto velke obchody polotovary, ci sa to vyraba v slovenskych pekarniach alebo sa to vozi z EU...kedze nasi slovenski pekari vydali jasne stanovisko, tak bude aj bezpecnejsie kupovat pecivo z mensich pekarni....cervy nech si žere Ursula a jej kumpani

https://uzitocna.pravda.sk/spotrebitel/clanok/7...

Strana
z3
janai1
21. mar 2025

@pp07 😂😂
štítok pred pečivom si snáď zvládneš prečítať...

lulubinka
21. mar 2025

Mrazené čo sa dopeka v obchode je z Poľska

pp07
autor
21. mar 2025

@janai1 aha, ty myslis ze vsetko bude pekne ostitkovane a nic nebude na tajnáša ze 🙂

pp07
autor
21. mar 2025

@pp07 hm, upravili mi nadpis temy, myslim ze ten moj nazov bol zaujimavejsi, ale co uz..

januska12323
21. mar 2025

@pp07 aha a ty si myslíš, že to bude tak tajné, že o tom budú vedieť aj zamestnanci?

tetapetra
21. mar 2025

@pp07 ty musíš mať veľmi ťažký život 😅. Máš to na štítku. Nie, nemôžu si len tak natrieskat do jedla zvieratká a neuviest to v popise.

tululu
21. mar 2025

@pp07 ak si myslis,ze to moze byt len tak na "tajnasa",tak ako vies, co jes dnes?

janai1
21. mar 2025

@pp07 vieš čo? Tak v tom prípade si peč chleba doma 😂
tupý národ toto prisámbohu....

kiki68
21. mar 2025

Ved to nekupuj, moze to mat rozny povod v ramci EU. Mas ruky, kuchynu, taky problem spravit si vlastne? Alebo ist do malej pekarne?

7miriam77
21. mar 2025

Mať tvoje problémy 🙄🤔🤣...ty sa musíš strašne nudiť

ekira1
21. mar 2025

@pp07 na lište vedľa cenovky sú informácie, môžeš si prečítať všetko, čo ťa zaujíma.

stanulienkat
21. mar 2025

Skus navstivit psychiatra.

vevesh
21. mar 2025

@pp07 o ursulinej kompetencii pomlcim a tato novinka sa ma dost dotyka, lebo moze sposobit u mna anafylakticky sok- ale prave preto a z tohto dovodu MUSI byt na obale uvedena tato prisada. Takze klud a citat, co je na tovare uvedene...urcite sa nebude nic na tajnasa primiesavat,kedze uz boli avizovane rizika konzumacie pre urcite obyvatelstvo...

ciernysokol
21. mar 2025

Nechapem, co sa donho navazate. Pyta sa normalne, dost dolezitu vec. Komu je jedno, nech sa nezapaja a je, co len chce. Ja si tiez hmyz v pecive neprajem a chcem vediet, ci sa v nom nachadza. Jedina normalna odpoved, ze je z polska a ze treba citat stitky. A pre ostatnych- ked vam EU schvali 3D tlaciarnove ovocie alebo kompletne v labaku vyrobene maso, predpokladam, ze to poslusne prijmete (vsak naco sa zamyslat) a lyncovat vsetkych, ktori to neurobia. A som hrda a vdacna za iniciativu slov.pekarni, ze hmyz v pecive odmietli.

pp07
autor
21. mar 2025

@tululu no viem len to že papame skôr odpad než zdravé potraviny, viď rôzne choroby našej populácie ktoré sa len stále zhoršujú

tetapetra
21. mar 2025

@ciernysokol ešteže chlieb pečú z plesnivej múky, podmienky sú tiež bombové, nevadí,že v múke a po pekárni behajú hlodavce 😉

tinkybinky
21. mar 2025

Mrazené pečivá aj torty určené na dopek sa vyrábajú v Českej republike, Rakúsku , Poľsku, Nemecku dovoz na Slovensko. O fabrike na Slovensku zatiaľ neviem a som z fachu.

pp07
autor
21. mar 2025

@vevesh dik za odpoveď, niečo na tom asi bude..

tetapetra
21. mar 2025

@tinkybinky minit, na Slovensku

pp07
autor
21. mar 2025

@ciernysokol super komentár, aspoň jeden človek na mojej vlne 👍

pp07
autor
21. mar 2025

@tinkybinky ďakujem za info

luccija
21. mar 2025

@pp07 Billa má minit chleby a žemle aj to je na nálepke a nič nezaťažujú😉ak chces kvalitnejšie tak do pekarne

stanulienkat
21. mar 2025

@ciernysokol ty si tiež gigantický konzument všetkých hoaxov a hlúposti. Keby si vedela ako sa vyrábajú konzervy, zaváraniny, ako sa pečie chleba, tak by si absolútne nič nejedla, lebo by si sa pogrcala. To je zaujímavé, že pred pár mesiacmi rusaci vyhlásili že budú predávať hmyz ako normálnu súčasť jedálnička. To si sa tu nezavzdušňovala. 😂 Lebo ruské chrobáky sú asi kvalitnejšie ako tie európske. Rusi sú radi, že môžu vôbec žrať potkany. Tam ľudia skapíňajú od hladu.
A autor tiež asi nebude veľký gurmán, keďže požiera mrazené polotovary. Zrejme pánko na dávkach a tu sa ide hrať na veľkého geroja.

luccija
21. mar 2025

@stanulienkat presne tak...lepšie nevedieť.Ja som bola minule vo veľkosklade ovocia zeleniny a majiteľ hovoril zákazníkovi, že tu mám také paradajky to už pôjde na odpis z tých neberte a on to nevadí ja mám pizzeriu to sa vyreze🤣koľko ľudí v robí v potravinárstve, obchode a ani nemajú zdravotný preukaz resp.maju,ale ani vytery im nespravia.Kamaratka chodí vypomáhať do cukrárskej výroby a tiež jej nič nerobili.Stacilo zaplatiť a mala preukaz.Je to choré ráno pred obchodom dovezú chlieb a pečivo hodia to za mrežu a tam vrabce to okusuju.Moj muž bol minule v Bille kúpiť mäso a hovorí predavačke čo ju pozná, že všetko to hovädzie je tak 3/4 kg či nemajú väčšie balíčky a ona, že ide do zadu a prinesie mu koľko chce.Tak som bola šokovaná to oni tam vzadu rezu a dávajú do tých vakuovych obalov?ja som si myslela, že to už originál príde od dodávateľa a nie, že oni to tam balickuju ktovie v akej hygiene.Tiez mi ide všetko hore krkom

viestta
21. mar 2025

@pp07 dalsi co sa boji hmyzu v potravinach a pritom ani len netusi, ze cervene cukriky, ktore cmulal od utleho detstva, mozu byt prifarbene farbivom z hmyzu. (pozri si co je karmin)
A zaroven dalsi, ktory uveril kravinam, pretoze pouzitie mucky z mucnych cervov je len DOVOLENE ale to neznamena, ze sa teraz bude pchat do kazdej potraviny. Pokial viem, tak zatial to chce vyuzivat len jedna potravinarska firma vo Francuzsku, aj to za prisnych podmienok,
Takze spokojne si vyrabaj domace rozteky z muky kupenej v obchode. Ak budes mat stastie nebudu v nej ani zarodky moli ani zarodky mucnych cervov. A pritom si nezabudni spomenut, kolko cervikov si uz pojedol v ceresniach...

44janica44
21. mar 2025

A ako ješ napr čerešne? Dáš si celú do úst a kostku vyplujes alebo predtým kazdu otvoríš a skontrolujes?ak používaš prvý sposob vieš koľko cervikov vrátane ich celozivotnej produkcie hovienok si už pojedol?
Piješ ovocné šťavy? Ješ džem? - sklamem ta ale keďže je to velkovyroba tak do tvojho pohára s jedlom sa už pár červov určite zatulalo a ani neboli uvedené na obale.
O mäsových výrobkoch ani nejdem hovoriť tam by sa našlo plno zaujímavosti tiež.
Mimochodom hmyz je v mnohých krajinách kvalitný zdroj bielkovín. Ja hmyz v jedle nevyhladavam ale viac ma znepokojujú tie humusy v podobe eciek, konzervantov, pesticídov a dusitanov. To škodí určite viac ako nejaký červ. A ver ze tých umelin je aj v "kvalitnych" slovenských potravinách veľa. Dokonca aj v potravinách od malých výrobcov.

karolinakr
21. mar 2025

Ja by som Modrý koník premenovala na Modrý červík

rozculena
21. mar 2025

@luccija v Bille majú aj nebalíčkované mäso,normálne tam majú pult.Určite to tam nebalíčkuju....

ciernysokol
21. mar 2025

@stanulienkat co to trepes zase. O ziadnych ruskych chrobakoch nic neviem a neregistrujem. Na ruskom hmyze mi nezalezi, lebo sa k nam nedovaza. Co schvali unia, je rozdiel, pretoze sme jej sucastou. Vidis v tom aspon rozdiel? A vobec, preco sem pleties rusko? Rozpravame o muke z chrobakov a o aktivite slovenskych pekarni. Nik ta nenuti nic jest a nejest a taktiez sa o svojom jedle chcem rozhodovat sama. A slovnik mas priserne buransky. Ze autor poziera.

bosorkabb
21. mar 2025

@luccija niektoré predajne majú mäsový pult tam majú čerstvé mäso. To čo je balené sa určite nebali v Bille. Chodí to denne už zabalené od výrobcov.
Čo sa dopekov týka vo všetkých obchodoch je to od Hopi z Poľska.

Strana
z3