Skadiaľ vozia obchodné reťazce polotovary?
nie je tu niekto kto pracuje v lidl/kaufland? zaujimalo by ma ci nevie niekto odkial vozia tieto velke obchody polotovary, ci sa to vyraba v slovenskych pekarniach alebo sa to vozi z EU...kedze nasi slovenski pekari vydali jasne stanovisko, tak bude aj bezpecnejsie kupovat pecivo z mensich pekarni....cervy nech si žere Ursula a jej kumpani
@luccija robím v obchode celý život. Poznám každý reťazec aj jeho priestory. Robila som kontrolóra. A Billa ak nemá mäsový pult tak má len balené mäso. Vzadu má každá prevádzka (nie len Billa) chladničky, zvlášť rozdelené a mäsové výrobky chodia balené. Ak má obchod mäsový pult má zvlášť chladničku na tieto produkty. Pretože musia byť oddelené.
Tie chladničky nie sú veľké, ledva sa tam hýbeš takže baliť ci prebalovat mäso je tam nemožné. A kontroly sú veľmi často či interné alebo štátne.
Všade máš kamery. Si to veľmi jednoducho predstavuješ. Všetko musí mať svoju vysledovatelnost ktorá sa odkladá.
@viestta ako tak pozerám tých mysliteľov tu, sme na Slovensku ešte dobre na tom, podľa tejto vzorky sme mohli dopadnúť I horšie 🫣 minule jedna žena v obchode nechcela kúpiť čokoládu, že tam je logo žaby, ja nahlas, že jéj čokoláda s chrobákmi,mňam, tu si kúpim. To zdesenie na nej 😅 pochybujem, že pochopila.
Na štítku su take male pismenka. Tam, najdes zlozenie vyrobcu, adresu vyrobcu...
Pracujem v mensom retazci, pecivo cerstve vozi Eri (Skalica) Senicka pekaren Malacka pekaren Sekulska pekaren. Dopek (rozmraz) Cesko/Nemecko/Polsko kde 90% su prave Cr a Sk dovoz.
@viestta to nevies? To tie banany tym poprasuju a hnoja 😂🤣
@srbskalizzy asi tak...
@majo111222 no, tak buď tak múdry a nauč sa používať bodky a čiarky. Však ta súvislá veta ani nedáva zmysel 🤦🏽♀️
@majo111222 😘
@janai1 tak zas musíš uznať,
@majo111222 zvládol jednu bodku v tej šesť riadkovej vete. Vzhľadom na hodnotu obsahu je to celkom úspech.
@majo111222 nauč sa slovenčinu ak chceš so mnou diskutovať. S opicami to nemá zmysel.
@viestta nijak, pretoze sa to robi postrekmi..ale samozrejme podla ich verzie to znamena ze to bolo robene s ohladom na udrzatelnost a dodrzanie standardov na ochranu prirody a ludskych prav...keby verejne oznamili co to v skutocnosti je, tak asi by to nikto nekupoval ze..ale je na kazdom z nas kto comu veri
@viestta 😂vidis, ja som ti o hovorila ze chrobakmy hnoja a postrikuju🤣 zajtra toho bude plny NČ 😂
@srbskalizzy to tak dopadne ked niekto ma vyoperovany zmysale pre ironiu. No nic, aj takych treba, potom by tu bolo moc veselo, mozno az na nevydrzanie 😉

@rozculena
@bosorkabb my máme Billu kde sú len salámy, parky nie mäso.Povedal, že chce tak 1,3 kg a zo skladu ho priniesla.Ok, možno tam majú väčšie balenia vyložené boli menšie.Len ma to prekvapilo, lebo o Bille sa hovorilo, že tam prebaľujú mäso atď, takže tie etikety a vaničky odniekiaľ majú