icon

Skadiaľ vozia obchodné reťazce polotovary?

pp07
21. mar 2025

nie je tu niekto kto pracuje v lidl/kaufland? zaujimalo by ma ci nevie niekto odkial vozia tieto velke obchody polotovary, ci sa to vyraba v slovenskych pekarniach alebo sa to vozi z EU...kedze nasi slovenski pekari vydali jasne stanovisko, tak bude aj bezpecnejsie kupovat pecivo z mensich pekarni....cervy nech si žere Ursula a jej kumpani

https://uzitocna.pravda.sk/spotrebitel/clanok/7...

luccija
21. mar 2025

@rozculena
@bosorkabb my máme Billu kde sú len salámy, parky nie mäso.Povedal, že chce tak 1,3 kg a zo skladu ho priniesla.Ok, možno tam majú väčšie balenia vyložené boli menšie.Len ma to prekvapilo, lebo o Bille sa hovorilo, že tam prebaľujú mäso atď, takže tie etikety a vaničky odniekiaľ majú

bosorkabb
21. mar 2025

@luccija robím v obchode celý život. Poznám každý reťazec aj jeho priestory. Robila som kontrolóra. A Billa ak nemá mäsový pult tak má len balené mäso. Vzadu má každá prevádzka (nie len Billa) chladničky, zvlášť rozdelené a mäsové výrobky chodia balené. Ak má obchod mäsový pult má zvlášť chladničku na tieto produkty. Pretože musia byť oddelené.
Tie chladničky nie sú veľké, ledva sa tam hýbeš takže baliť ci prebalovat mäso je tam nemožné. A kontroly sú veľmi často či interné alebo štátne.
Všade máš kamery. Si to veľmi jednoducho predstavuješ. Všetko musí mať svoju vysledovatelnost ktorá sa odkladá.

ekira1
22. mar 2025

@viestta ako tak pozerám tých mysliteľov tu, sme na Slovensku ešte dobre na tom, podľa tejto vzorky sme mohli dopadnúť I horšie 🫣 minule jedna žena v obchode nechcela kúpiť čokoládu, že tam je logo žaby, ja nahlas, že jéj čokoláda s chrobákmi,mňam, tu si kúpim. To zdesenie na nej 😅 pochybujem, že pochopila.

ekira1
22. mar 2025

@bosorkabb ľudia si to predstavujú ako hurvínek válku a pritom máme najprísnejšie normy. Žiaden reťazec nebude riskovať miliónové pokuty, aby ušetril pár eur...

srbskalizzy
22. mar 2025

Na štítku su take male pismenka. Tam, najdes zlozenie vyrobcu, adresu vyrobcu...

majo111222
Odpoveď bola odstránená
srbskalizzy
22. mar 2025

Pracujem v mensom retazci, pecivo cerstve vozi Eri (Skalica) Senicka pekaren Malacka pekaren Sekulska pekaren. Dopek (rozmraz) Cesko/Nemecko/Polsko kde 90% su prave Cr a Sk dovoz.

viestta
22. mar 2025

@ekira1 ja som sa uz niekolkokrat pytala. Ako dostanu tie pomlete chrobaky do bananov s logom zaby? Odpoved som nedostala. Mozno by mi to mohli prave tu vysvetlit.

bosorkabb
22. mar 2025

@ekira1 škoda niektorým vysvetľovať.

srbskalizzy
22. mar 2025

@viestta to nevies? To tie banany tym poprasuju a hnoja 😂🤣

viestta
22. mar 2025

@srbskalizzy asi tak...

basska_b
22. mar 2025

@bosorkabb Ja som raz v českej Bille obzerala nejaké špekáčky a pani predavačka na mňa vybehla, že sa jej nemám opovážiť nejaké 2kg balenie zobrať. Ona to mala v chladničke vedľa lahôdkarskeho pulta a tam si to rozbaľovala

ekira1
22. mar 2025

@viestta to zmazali tí z hora ( mimozemšťania asi 🥰) skôr ako to stihli zdieľať, takže to sa už nedozvieme 🤨

janai1
22. mar 2025

@majo111222 no, tak buď tak múdry a nauč sa používať bodky a čiarky. Však ta súvislá veta ani nedáva zmysel 🤦🏽‍♀️

majo111222
Odpoveď bola odstránená
janai1
22. mar 2025
bosorkabb
22. mar 2025

@basska_b Slovensko a Česka republika sú dve rozdielne krajiny. Každá má iné pravidlá.
Aj u nás vieš kúpiť produkty na pulte. Sú inak balené od výroby. Určené pre pultový predaj.

ekira1
22. mar 2025

@janai1 tak zas musíš uznať,
@majo111222 zvládol jednu bodku v tej šesť riadkovej vete. Vzhľadom na hodnotu obsahu je to celkom úspech.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
janai1
22. mar 2025

@ekira1 😂 vidíš, ozaj. Treba ho pochváliť

majo111222
Odpoveď bola odstránená
janai1
22. mar 2025

@majo111222 nauč sa slovenčinu ak chceš so mnou diskutovať. S opicami to nemá zmysel.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
tosomja22
23. mar 2025

@ekira1 Len si daj a potom sa čuduj, že prečo mám takúto chorobu a toto mi je. Daj pozor, aby ťa karma nedobehla a potom uvidíme ako sa budeš posmievať iným.

viestta
23. mar 2025

@tosomja22 to fakt ides obhajovat hulvata?

pp07
autor
23. mar 2025

@viestta nijak, pretoze sa to robi postrekmi..ale samozrejme podla ich verzie to znamena ze to bolo robene s ohladom na udrzatelnost a dodrzanie standardov na ochranu prirody a ludskych prav...keby verejne oznamili co to v skutocnosti je, tak asi by to nikto nekupoval ze..ale je na kazdom z nas kto comu veri

viestta
23. mar 2025

@pp07 ano, samozrejme. Vysusia chrobaciky, potom ich pomelu, rozrobia s vodou a tym postriekaju banany...🙄

pp07
autor
23. mar 2025

@viestta ver aj jedz co chces, odpoved si dostala 2x

srbskalizzy
23. mar 2025

@viestta 😂vidis, ja som ti o hovorila ze chrobakmy hnoja a postrikuju🤣 zajtra toho bude plny NČ 😂

viestta
23. mar 2025

@srbskalizzy to tak dopadne ked niekto ma vyoperovany zmysale pre ironiu. No nic, aj takych treba, potom by tu bolo moc veselo, mozno az na nevydrzanie 😉