Sklamanie z vianočných darčekov
Milé maminky a tehuľky,chcela by som s vami podebatiť ohľadom vianočných darčekov..Zároveň sa chcem spýtať,či sa vám niekedy stalo,že ste boli sklamané,či nespokojné s darčekmi a ako to riešiť.Ja niesom náročná a poteším sa aj maličkosťou,ale keďže darčeky nikdy nedostávam,tak aspoň by som rada podebatila.Ja nedostávam ani od manžela a ani od svokrovcov,akurát tento rok mi dal svokor papuče ale tiež o 3 čísla menšie-neobujem ich.sú to 37 a ja mám nohu 40... ☹
@olifcek moj muz tiez nefajci a nepije.fakt len prilezitostne si da pohar vina.nikdy nie doma.doma alkohol vobec nedrzime.len ak je na sluzobke s kolegomm (co je raz za uhorsky rok)tak si daju pohar cerveneho.ale to tiez kolega iniciuje.inak by si vobec nedal.a aj na svadbe sme mali vstupny drink miesany nealkoholicky a kazdemu chutilo 😉
ja sa ti divim evinkal ze vobec s nim zijes....
no je smutne,ze ti nedava ziadnu pozornost.ako „podakovanie” za vsetko co pre deti a neho robis.moj muz si potrpi na darceky pre mna a tento rok som okrem ineho dostala poukaz na thajsku masaz.uz sa tesim;)
@evinkal Poznam tvoje prispavky už z viacerych tem a všade sa na mm stažuješ a aj na jeho rodinu.Prečo potom s nim zostavaš? Raz spravit je stokrat lepšie ako milion krat napisat,či povedat.Tvoj syn bude raz presne taky isty ako tvoj mm.Ak to nechceš ,tak už konečne sprav razny krok.
ja si myslim, ze to nie je o manzelovi, ale o nej a o jej sebahodnote. Naco kmita okolo jeho sviatkov? ved ked nie je na to z domu zvyknuty, tak nechapem, preco ona mu tie narodeniny robi, objednava torty a kupuje dary a potom caka, ze on to urobi tiez.. ved to je nejake schizo, nie? ked to on neuznava, tak to respektujem a nic mu nekupujem a ked mu chce aj tak nieco kupit, tak nech kupi, ale necaka nic spat. Zrejme bol taky od zaciatku, vedela to, zobrala si ho, vtedy jej to zrejme nevadilo, tak preco teraz? Muzi sa nemenia, zial, to len my zeny si myslime, ze z lasky k nam sa zmenia....nezmenia! urcite veci sa sice daju naucit, ale nie takymto sposobom. A inak, najprv ta hrdost, co vsetko robi pre rodinu, musi vychadzat z nej samej a nie cakat podakovanie od muza, ved to robi dobrovolne a nie preto, aby jej za to muz dakoval a kupoval dary. Ak to prestane od neho cakat, zacne byt na seba hrda a bude robit len to, co citi, tak sa mozno aj muz zmeni. Muzi, ktori su prilis obskakovani svojimi manzelkami si takuto manzelku vacsinou nevazia. Nehovorim, ze toto je tvoj pripad, Evka, len ma to tak napadlo v spojitosti s tym, co ty prenho robis a ako sa on sprava. A tu cokoladu za 35 centov by som vyhodila von oknom 😝, presne ti dal najavo tvoju hodnotu. Prepac, nechcem sa ta v ziadnom pripade dotknut, ale naozaj trochu popracuj sama na sebe a vsetko sa zlepsi, uvidis. Hovorim z vlastnej skusenosti ;-.)
@evinkal tak to teda vsetci nie su taky...moj manzel sice fajci, ale na ziadny sviatok nezabudne a ani svokrovci...drahsie dary mi kupuje na vianoce a narodeniny a obycajnejsie na valentina,meniny, mikulasa a podobne... ja s potrpim na sviatky aj darceky...aj robievame velke oslavy a pod...Dokonca aj nase zvieratka dostavaju darceky na vianoce, mikulasa narodeniny a kupujeme to spolu s manzelom...Moji rodicia nam na sviatky vsetky davaju peniaze...a moja mamina peniaze plus darcekt (nasi su rozvedeny) A svokrovci posielaju peniaze a pre Sofiu aj darceky oblecenie a hracky
...tu nejde ci uznava sviatky, ci neuznava..tu ide o nieco ine...tiez to citam aj inde..a po tom vsetkom..by som s toho urcite utiekla...nic neznamenas pre muza, pre jeho rodinu...zle sa to cita, ale je to tak..a najviac si to odnesu tvoje deti...utekaj kym môzes, ak budes sama, bude to tazke / ale horsie ako teraz urcite nie, lebo budes mat pokoj..a aj deti /....este si mlada, mas male deti, môzte zacat od zaciatku..casom aj s inym tatinom...napisala si uz tolko negativ...skus porozmyslat, ci chces aby to tak bolo az do konca vasho spolocneho zivota...mas krasne deti, krasnu malu rodinku, tak dvihni havu, trosku hrdosti a postav sa proti tomu...a ak nechces odist , aspon buchni o stole a urci si pravidla...ved aj ty patris do tejto rodiny, staras sa o nu...tak aj ty mas pravo..ak sa slavia narodeniny, oslavovat, ak nechces aby deti isli ku svokrovcom, tak nepôjdu...a uz len k tomu, co si dostala...no ako pises svokrovci tiez nemôzu vyskakovat..a servitky , utierku...no je to tiez darcek, hlavne , ze si spomenu...urobila by som k tomu aj tortu a krasne si to uzila..a pri najblizsej prilezitosti, ak budu mat oni sviatok, tak krasne , s usmevom, v darcekovom baleni, by som dala podobny darcek, ..mozno aj toaletak... 😉 ..drz sa a hlavu hore..a hlavne to ries...cas rychlo uteka...aby ti raz aj deti nevycitali, ze si si nechala takto po sebe sliapat.....pekne sviatky, ....a vsetko najlepsie k vcerajsim meninam 🙂
skus to teda urobit tak, ze sviatky len kvoli detom, manzelove ignoruj a hotovo....a ked mas sviatok ty, kludne sa obdaruj sama, kup si ak po niecom tuzis, teda v ramci svojich fin. moznosti... odmen sama seba 🙂
ak k tomu totiz manzel nebol vedeny, tak nikdy sa to ani nenauci.... a ak mu chces velmi kupovat darceky ty, tak kup len jeden-symbolicky a hotovo... inak ziadne oslavy a basta...
ja si nemyslim, ze by si mala nebodaj odchadzat od neho, kvoli tomu, ze nekupuje darceky. Urcite v mnohom inom je dobry a mozno lepsi ako ini muzi. Moj muz tiez v rodine neslavi narodky ani meniny ale napr ked sme sa spoznali tak sme si zacali davat k narodkam darceky i ked oslavu nechceme. Aj k Vianociam sme si zacali kupovat darceky i ked take trapkovske ako kremik a olej na brucho a ja jemu sol do kupela a papuce. No uplna slovenska vianocna nadielka. A zasa vieme, ze penazi az tak vela neni a ked raz bude, tak si to vynahradime. A kludne si davaj darceky sama, my to tak robime a paci sa nam to. Aj ja si kupujem darceky aj moj muz si kupuje vlastne. Je to super. Pretoze ked si kupis sama darcek, tak sa Ti velmi musi pacit 😀 .
nuz ja sa ti vazne cudujem ze si stale s nim, ze s nim ostavas.... ono nejde len o tuto temu.... ved to je uz v x temach ake mate vazne problemy a ako velmi zle to vplyva aj na tvojho syna....
toto neni o darcekoch ale o tom ze ta ma za handru za niekoho pre koho nestoji za to venovat mu svoj cas napad a mysliet na neho....
v tomto vyrasta aj tvoj syn a bohuzial je velmi pravdepodobne ze preberie jeho sposoby spravania sa k zenam...
spravanie tvojho muza a jeho rodiny nie je normalne su muzi / aj ja mam takeho aj moje sestry aj moja mama/ ze sa staraju o svoje zeny nakupuju pomahaju s detmi nepiju nefajcia, spomenu si na svoje manzelky aj mimo sviatkov... atd....
cele je to len a len na tebe... ci takto chces zit dlhodobo a v takomto duchu vychovat aj svoje deti... ked je vola najde sa aj cesta
@evinkal u nas ma to iste mama - otec neuznava ziadne sviatky a nikomu ziadne darceky nekupuje...zase on si ani seba nepotrpi...ale zase nam da ine veci, navari, nakupi, stara sa...len mal cudnu rodinu a kopa divnych zvykov mu ostala 😖
ja si myslim ze na to si bud zvyknes alebo ta to bude stale hnevat...moja mama je rada ze my deti na nu nezabudame a vie sa potesit darcekom aj sama....od svokrovcov tiez nikdy nic nedostala, len ich oboch doopatrovala, natrapila sa dost...tak skus aj ty kupit sebe vzdy nieco pekne a pochval si to 😉 nebude to sice ono, ale nebudes smutna ze nemas ziaden darcek....vsak si to zasluzis, staras sa o vsetkych 😉
nedostavat darceky od manzela je smutne ked ta to trapi...ja sa vzdy potesim vsetkemu co mi da o to viac ze viem ze to nie je samozrejmost u vsetkych...
inak citam ze uz ti nieco kupil ked si mu to vyslovene povedala...tak to tak stale skusaj a pripadne mu rovno povedz ze takto budes vsetky sviatky ohlasovat vopred...nech sa nauci...
a pripadne na muz skus ist s tym ze chces aby deti pochytili nejake pekne navyky = nech vidia ze si navzajp, davate darceky...snad nechce aby jeho syn v buducnosti robil to co on alebo aby sa to stalo jeho dcere...
@evikal ja byť na tvojom mieste tak si kúpim darček za manželové prachy a dám si ho pod stromšek.Ja by som si určite nemyslela že ma nelúbi ,lebo určite niekde v kútiku duše sa nachádza aj miesto pre teba len pri jeho zakomplexovanosti to nechce vyjadriť.Určite by si ťa nebral keby ťa nelúbil.
jehoooooooooo no ta toto vzdy ja poviem ze chlap nie je hlupy alebo zly alebo zakerny ked sa takto sprava to zena je hlupa a nema pravo sa ani stazovat lebo sama si je na vine...
kto si zo sebou ako neha zaobchadzat je uz na kazdom z nas a ked ja si neham pri sebe takoho muza co si ma nevazi a nenosi ma na rukach tak nemam pravo ani frflat ani stazovat sa.....
nikto nie je dokonaly ale vsetko ma svoje hranice...
"neuznava" meniny, narodeniny, vianoce - pre inych, ci rovnakym metrom mera aj sebe?
Suhlasim uplne s @maznacik007 - co pri takom cloveku a jeho rodine este robis?? Vyplakavat sa ti tu nepomoze, treba pozbierat odvahu a spravit razny krok, lebo to, ako sa k tebe spravaju, normalne nie je ani nahodou. Najdes, ver tomu, milion krat lepsieho chlapa, ak po tom budes tuzit a ak nie, mas deti, ktore ta budu milovat. Vyvazenu, spokojnu, usmiatu maminu, co nebude mat len oci pre plac.
Prosim skus svoj zivot zmenit, si este mlada, ved aj mne je to luto, len co to citam, byvat niekde pri vas, osobne mu prijdem nieco povedat, aby sa spamätal 😠
citala som par tvojich prispevkov v teme o svokrach a poviem ti, cudujem sa ti, ze si s takym manzelom, ktory si ta nevazi, ale to je tvoja vec, o tom nie je tato tema, co sa tyka darcekov, ani moj muz velmi nevie, co mi kupit, ale podporujem ho v tom, aby mi kupil nieco prakticke, pripadne to, co potrebujem a ako spiklenca mam starsiu dceru, ktora mu to posuska, pripadne mu pomoze vybrat, minuly rok som to nechala len na nom a tak to aj dopadlo, tyzden pred porodom som dostala opasok a troje ponozky, tieto vianoce to bolo o cosi lepsie a dostala som parfem, salku pre super kocku a ponozky a uz sestoro 😀 😀 😀
@bambi2 Súhlasím s Vaším názorom aj v rodine sestrinho manžela nebolo zvykom ani len zagratulovať si na meniny a na narodeniny a o darčekoch ani nehovorím.Som rada,že moja sestra ho to naučila a jemu to teraz nerobí problém a jeho mama a otec,keď im príde zagratulovať a ešte donesie fľašku,alebo bonboniéru sú z toho päť minú vedľa.Podľa mňa je to pekné keď si na niekoho spomenieme a obzvlášť,keď má sviatok.Ja si také niečo ani neviem predstaviť,ja mám v činžiaku takú super susedu s troma detičkami,že aj ich vždy drobnosťami potešíme a oni potom mojej slečne kúpia trošku väčšiu,drahšiu vec.Super vec.
btw. co sa tyka darcekov, tak drahemu piseme s dcerkou list jeziskovi 🙂 Teda dve veci, co si zelam a vzdy kupi este nejake mile prekvapko 🙂 On je v tomto dost bezradny, proste sa ma spyta, ze co chcem, ze lepsie, nez mi kupit blbost. No a ma pravdu 🙂 Tento rok som chcela fusak na ruky na kocik a externu pamät do pocitaca, nech mam kde zalohovat fotky, keby volaco... ku tomu mi pridal este dva pekne darceky sam od seba 😵 Plus slub, ze ked pojdeme buduci tyzden do obchodov pokupit nejake oblecko, plati on 😅 😅
A ze muz nechlasta a nefajci sa mi zda uplne normalny, zdravy stav, nie ako nieco, co treba extra vyzdvihovat. Ak by boli u niekoho na prvom mieste, tak dovi dopo 😝
@evinkal tak to je smutna vychova, ked bol vedeny k tomu, ze blizkych netreba obdaruvat. Teda, ehm, neviem si predstavit z akej to je rodiny. 😒 Ved darcek, hoc aj malicky za par eur je gestom, ze chcem niekomu urobit radost, niekoho potesit a aj samotny akt obdarovania je radostou. Uz len ten moment, ze niekomu nieco podarujem je pre mna osobne prijemny a radostny. Byt tebou, tak si vazne s manzelom pohovovorim. Kludne mu povedz, ze Ta zranuje ako sa stavia k obdaruvaniu, najma co sa sviatkov ako narodeniny ci Vianoce tyka. Spytaj sa ho v com je problem, preco bol takto vychovavany a ci mu tak strasne robi problem niekomu chciet spravit radost. Nuz, nie kazdy vie obdarovat, niekto to berie ako obtazujucu zalezitost, ale to podla mna o niecom svedci. Jemu neurobi radost ak si niekto na neho spomenie a da mu darcek? 😲 Mna potesi kazda hovadina co mi manzel podaruje pretoze viem, ze nam na myslel, robil si starost cim ma obdarovat a hlavne, ze ma obdarovat chcel aj ked nevedel cim. A napr. to, ze mi dava prakticke darceky beriem velmi pozitivne, pretoze viem, ze chce aby som mala uzitok z darovanej veci, ze si vsima co potrebujem, co postradam a co mi pripadne ulahci zivot. A vazim si ho preto velmi.
@evinkal hm, este citam tvoj prispevok o tom, ze preco chlapi uznavaju len chlast a cigarety....to pises o tom svojom? To on takto vidi? Lebo nie kazdy chlap uznava tebou spomenute veci. Ak je to u toho tvojho takto, no o to smutnejsie. Sa vobecd divim, ze si si takeho vzala. Ved sa musel prejavit uz pred svadbou. O takeho ja osobne by som ani nezavadila, nieto s nim skoncit vo zvazku.
@evinkal no este horsie, tak priebezne citam tie tvoje prispevky - takze na svoje sviatky si potrpi? A teba sa pyta ci ti musi nieco kupovat? Nakopala by som ho po takej otazke rovno do riti. A ako bonus by som sa na jeho narodeniny, meniny i vianoce vykaslala z vysoka. Viac by odo mna nevidel ani kotucik toaletneho papiera. Mas narodky? A co? Asi takto by som najblizsie pripravila pre neho prekvapko. A este by som sa s nim v jeho sviatok nebavila, vzala deti a praskla dverami.
dobry vecer, ak mozem vstupit do tejto debaty o darcek, velmi by mi to pomohlo. Ale ja mam opacny problem. Nakupila som vela darcekov, ale hlavne vybacivku pre moje prve vnucatko, ktore sa ma cochvila narodit. Uz teraz viem, ze som spravila radost hlavne sebe, a nemyslela som na dceru, ze ju oberam oradost z pripravy vybavicky. Tazko sa mi to pise, nechcela som nikomu ublizit, a uz vobec nie tym, ktorych mam najradsej na svete, ale stalo sa, uz to tazko napravim...Takze ak by mal niekto zaujem o krasne vecicky pre dievcatko, nech mi napise, mozno spravim niekomu radost, nechcem to mat doma, lebo mi je to velmi luto, a pripomina mi to aka som sebecka. Aspon sa nemisim trapit s vymyslanim predsavzati do noveho roka, uz jedno hlavne mam, musim sa zmenit. Tazko sa mi odolavalo takym krasnym veciam, a dcerku som obrala o tu najvacsiu radost, ze si bude chystat vybavicku pre svoje dievcatko. A rada by som poslala maly darcek aj pre @evinkal, tiekli mi slzy po tvari ked som citala tie slova 😢
@kaya60 tie vecicky si nechaj... dcera je prosto v zajati hormonov... ako kazda nastavajuca matka.... ked sa jej to v hlave rozlozi... a zisti kolko veci pre babetko treba tak isto bude vdacna za vecicky ktore s takou laskou nachystala babka pre prve vnucatko...
@evinkal uff toto som nemala citat sorry ale mas divneho chlapa nechapem to aj ked vchovou bol nauceny nedavat darceky musela si to vediet od zaciatku to ti ani snubny prsten nekupil...?ani za porod dvoch deti? Uff ja by som si s takym clovekom asi ani nic nezacala ved to je narcisticke ze on vyzaduje darcek ale sam nepohne ani prstom no najprv by som si to vybavila so svokrovcami a potom s nim a pekne na tvrdo. Chce sex? Tak nieco za nieco po tolkych rokoch maspravo ziadat bolestne a aby ti na vianoce nic nekupil to je sila nabuducee mu pekne tie vianoce oslad tym ze si tam nenajde nic a odovodni to tym ze ty si tiez nedostala nejako mu to vrat nech pociti co to je.
To je šílené, tomu se ani nechce věřit ale přiznám se, že už jsem četla více podobných diskuzí, kde to mají podobně. Chápu, že není na to zvyklý, ale já bych proti tomu asi protestovala. Vztah je o kompromisech a pro mě Vánoce i narozeniny znamenají hodně. A nemyslím to tak, že vyžaduju drahé dary. Pro mě víc znamenají dary s nápadem, kdy poznám, že člověk mě opravdu zná a ví, co mi udělá radost. To se někdy i rozbrečím štěstím🙂 Teď už ho v tom asi nepřeučíš no, ale tak věřím, že má zase jiné dobré stránky, které třeba ostatní nemají🙂 Přeji vám oběma moc štěstí!
@kaya60 Aj ja si myslím, že by ste si mali vecičky nechať. Ved možno sa aj poteší tomu. Mne nikdy nikto neprispel do výbavy okrem svokry a samozrejme mojho muža, ktorí mi ako jediní pomohli a bola som veľmi rada. tak vecičky odložiť, alebo dcére ich ukázať a nech sa sama rozhodne.
som si precitala celu diskusiu a este dodavam, ako tu uz aj bolo spomenute, autorka, trochu si si na vine aj sama, ja mat takeho chlapa, tak po prve, mu otvorene poviem, ze sa patri na narodky, meniny a na vianoce dat ti darcek a po druhe ak on to odmieta, tak urcite by som mu okolo zadku na jeho sviatok neskakala, no ale ako vidim, viacej veci mu vycitas, vratane jeho rodiny, ja sa ti cudujem, ze s nim este si 😔

@evinkal chcela som... moj mm nefajcil ani nefajci a alkoholu sa v zivote nedotkol... nevypije z nicoho ani len z piva co i len kvapku... nedal si ani na mojich promociach, ci na nasej svadbe /pripitok sme my dvaja mali vineu, mnam/.... som nanho za to hrda 😵 😵