Sklamanie z vianočných darčekov
Milé maminky a tehuľky,chcela by som s vami podebatiť ohľadom vianočných darčekov..Zároveň sa chcem spýtať,či sa vám niekedy stalo,že ste boli sklamané,či nespokojné s darčekmi a ako to riešiť.Ja niesom náročná a poteším sa aj maličkosťou,ale keďže darčeky nikdy nedostávam,tak aspoň by som rada podebatila.Ja nedostávam ani od manžela a ani od svokrovcov,akurát tento rok mi dal svokor papuče ale tiež o 3 čísla menšie-neobujem ich.sú to 37 a ja mám nohu 40... ☹
@kaya60 ahoj,mne mama tiez nakupila plno veci,je pravda,nie vsetky podla mojho vkusu,ale teda nevadilo mi to.vsak vybavicku moze chystat aj na dlsie obdobie,teda napr.vacsie velkosti, tie deti tak rychlo rastu. a ked ide o oblecenie,aspon nebude musiet tolko prat,u nas sa stale peru malej veci-oslinta,ogrcka,prekaka.len si ich nechaj.ja si tiez myslim,ze je len precitlivenejsia tehotenstvom a neskor este vsetky tie veci uvita!
Ďakujem vám žienky,aj ste ma povzbudili.on taký nebol,to len odkedy bývame sami....ale skúsim na neho nemyslieť a uvidíme.. 😉
@kaya60 veru, vyckaj este chvilu... nemusis jej dat vsetko naraz, urcite sa jej tie vecicky raz zidu... podla mna by sa jej to velmi hodilo, to co dostane od teba, nemusi kupovat ona a moze kupit nieco ine. som presvedcena, keby si jej to dala, vybrala by si nieco co sa jej hodi a ostatne, ak by nechcela, az potom by som dala dalej... a ver mi, co by ine zeny dali zato, aby mali taku "babicku" ako si ty...
@estterka dufam aj ja, ze sa vsetko casom vyriesi, horsie ze ja som tiez precitlivena babickovskymi hormonmi 🙂 idem sa upne zblaznit od stastia, o nicom inom neviem ani uvazovat ako o babatku, ktore za chvilku pride medzi nas. Ale niekedy to vsetko tak zle vypali a clovek ani netusi, ako sa zamota do toho vsetkeho. Mozno ked budeme cakat druhe, tretie...uz budem zvladat vsetko inac 🙂 Clovek sa uci cely zivot a veru skola nas na taketo nieco nepripravila.
@kaya60 - urcite vecicky nikam nedavaj, ona si to urcite este rozmysli, ze ta to mrzi jej povedz osobne, ze ju nechces oberat o to, vyberat vybavicku a na najblizsie nakupy ju vezmi proste zo sebou (alebo sa spytaj, ci mozes ist s nou), nech ona si vyberie a ty mozes zaplatit, bude vlk syty a ovca zostane cela, my sme to tak poriesili zo svokrou a spokojnost bola, aj ona mala dusicku na mieste, ze niecim prispela vnucatku, prehrabavali sme spolu tie krasne malinke vecicky 🙂
Nevycitaj si to, ved si to myslela dobre, vies, takych mam je stale menej, väcsina mladych rodin je postavene na vlastnych nohach a pomoc by sa veru casto zisla...
@evinkal necitala som celu diskusiu, ale napadlo ma riesenie. myslim si ze nebude lahke naucit manzela kupovat darceky, ale napada - ak mate spolocne financie, tak az budes mat narodeniny, tak si kup darcek sama a prehlas ze je od neho 😉.
moj manza je zlaty, ale darceky sice kupuje, no vecsinou blbosti. tak to bude riesim tak, ze si nieco konkretne poviem (konkretne musi byt presne co a kde to kupi 😉), alebo si to kupim sama ale je to ako od neho 😉. no a co sa tyka kvetiniek na narodeniny/meniny, tak to vzdy manzelovi nahlasim, ze chcem kvetinky avzdy ich dostanem, nikdy nezabudol 😉.
@anjelicek26 dakujem, urcite je to vyborne riesenie, take spolocne shopingy sme si trosku aj my uzili, ale ja som to potom nejako neodhadla a nazbieralo sa mi toho ozaj neurekom...Ja naozaj necakam ziadnu vdaku, to vobec nie, ved ja by som naopak bola vdacna ze mozem tie malinke vecicky kupovat...Problem je urcite aj v tom, ze byvame daleko od seba (800 km) a ja som si mozno tymi nakupmi pre malinku vynahradzovala ze nemozem byt s nimi castejsie 🙂
Autorka, Tvoj muz je jeden velky chruno, on nie, ze narodeniny a meniny neuznava, on je proste egoisticke hovado.... alebo to prijmes alebo sa budes chovat rovnako, bez ohladu na to, kolko dni dopredu on o svojich narodeninach spieva....
@kaya60 neboj ono sa vsetko casom vyriesi .. a tiez by som to riesila ako pise anjelicek ,budete spokojne obe .. u nas nam veru nemal kto kupovat veci pre drobcov ,a to obe babicky byvaju od nas cca 15 minut chodze pesi ...
a neboj ked bude na ceste druhe ,tretie vnuca ,mozno ta nakupovacia mania prejde .. . 😉
@kaya60 ja sa vobec neviem vzyt do koze tvojej dcerky. ja som sa zase spoliehala, ze mi mamina a svokra co to pre naseho drobca nakupia 😉. takze ked som rozbalovala vcerajsie darceky, som mala neskutocnu radost s puncosiek, bodiciek, osusiek... neviem, myslim ze to je uplne uzasne, ze si nakupila vnucatku vybavicku.
a rozhodne riesnie anjelicek26 mi pride super. ja som rodinke dala instrukcie ake farby oblecenia vyberat a hlavne som vzdy hlasila, ked nam niekto nieco doniesol, ze uz mame to a to. rozhodne si to nevycitaj, len proste do nakuov zakombinuj dceru.
@kaya60 - to je dobra dialka, tak to mali nasi, ked sme byvali v nemecku, teraz ked sme v anglicku, je to este dalej... mi to casto vycitaju, ze sme tak daleko, ale ked to inak nejde, praca je praca... ale oni ani neprijdu, boli u nas na Saskinych krstinach, a tatino este raz, mamina uz nie... a to ma mala 4,5 roka... ma to aj mrzi niekedy, vzdy lietame my s detmi a to sa proste castejsie ako 3x do roka neda... je to pre deti strasny stres, ked su take male...
Mas moznost byt pri nej po porode? Pomoct jej tie prve tyzdne? U mna boli oba razy moje sestry, je to pomoc na nezaplatenie, pokecat, popratat, navarit... neviem, co by som bola bez nich robila 🙂
@anjelicek26 presne tak, nasi su teraz v nemecku, ja si uz cely cas setrim dovolenku, hned ako sa mlinka narodi, uz aj utekaaaam, na to sa velmi tesim, ze dcerke aj pomozem, aj budem s malinkou. Mne moja mama tiez pomahala velmi pri detoch, a vravela mi ze to mam len pozicane, ze to zase vratim ja mojim detom, tak sa snazim to davat dalej...My chodime casto za nimi aj doteraz, ale ked sa babatko narodi, predpokladam ze mi daju v praci vypoved, asi ma tam casto neuvidia 🙂
@kaya60 mne toto robila moja mama, teda obcas robi aj teraz, napr. ma tendencie kupovat detom take vianocne dary, ze az, a mne z toho byvalo hrozne smutno. V tom zmysle, ze doma by mali byt tie najsam darceky, teda ja si myslim... ALe nejak sa to zlepsuje, dolezite je najst ten spravny pomer, bez babkinej pomoci by nam bolo tazko, ale ak je pomoci privela, citim sa byt obmedzovana - myslim ze hlavne o toto ide. Ja by som s radostou nakupovala s mojou mamou, ale neznasam, ked donesie babam haldy kadecoho, z coho polovica sa mi nepaci alebo s tym nesuhlasim a druhu polovicu si nemozem dovolit 😒 aj take bolo.
Komunikacia je zaklad 🙂 U nas sa to upravuje, mama ma uz aj tretie vnuca a to nasmu vztahu velmi prospieva 😝 😀
@evinkal smutne 😖 Ja by som asi prehodnotila vztahy. 😒
@eustoma jasne, ja som nakupovala presne podla pokynov, farba, znacka, velkost...len som neodhadla mnozstvo, ked tie vecicky su neskutocne krasne a rozkosne a ja neviem odolat. A tak som si uvedomila ze aj ona chce zazit to vyberanie neodolatelneho a ozaj to uz nie je kam vsetko davat ( a to kupili trojdielnu skrinu do detskej izbicky🙂 Ono by bolo idealne, keby sme mohli nakupovat spolu, ona by si vyberala, ale to nejde, lebo byvame velmi daleko od seba, v tom je urcite ten najvacsi problem...
@kaya60 - dolezite je fakt asi najst tu rovnovahu, aby to bola pomoc, aby toho nebolo privela, a ta rovnovaha je u kazdeho niekde inde. Mne ta pomoc chyba, velmi... aj ked, uz som si aj zvykla.
Hlavne to netreba brat tak k srdcu, ked sa nebude chciet o malinku "delit", to su hormony, sialene to po porode s jednym robi veci, viem, co vravim 😀 Po par neprespatych nociach bude rada, ze s malou bude o druhej rano pochodovat hore dolu niekto iny a ona bude moct spat. Hlavne odlahcit v style - pytat sa, co potrebuje, v com jej moze pomoct 🙂 A ostatne nechat na nu, nech si zvykne, pomoc nebude mat vecne 🙂
@evinkal - prosim prehodnocuj to v style - co musim spravit, aby sme sa s detmi z tohoto vztahu co najskor dostali.
@kaya60 ja v tom nevidim ziadny problem... kludne jej to daj a povedz nech si vyberie co potrebuje a co nechce, to zoberies spät a to das niekomu inemu. podla mna sa neurazi... vysvetli jej, ze je to prve vnuca a ty sa strasne tesis... a velmi rada jej pomozes... urcite to pochopi... 😉
@kaya60 urcite tie vecicky nechaj u seba. ono ked mas tak daleko dceru a pride na anvstevu,nemusi tolko toho brat so sebou. pouzije,co je u vas a pekne sa to necha tam. ja som v zahranici a nas caka prave taka dvojita vybava. cosi musime mat aj doma,aby sme vsetko nevlacili,ved to nebude stihat ani schnut pri tak malickych detickach. v nasom pripade sla svokra s nami na nakupy,vybrali sme spolu a ona to zaplatila. takto sa citi ako skutocna babka,ktora sa o svoje,taktiez prve, vnucatko pekne stara 🙂
@evinkal urcite si urob aj sama radost a kup si nieco velmi pekne,aj niekolko darcekov. ja som si povedala,co chcem a nedostala som to,takze si to idem sama kupit,lebo teraz je na to najlepsia cena. a inac,tiez si sama kupujem casto darceky na svoje sviatky,hlavne,ked sa manzel netrafi,lebo to sa stava.
a nezabudni mu pilit usi par dni dni,ze ty mas sviatok,ty si zasluzis pozornost. takze pekne tortu,sviecky,chlebicky a oslava hoci aj s detmi. na svokru kasli,kup jej toaletak,nech sa vciti do tvojej koze za tie vreckovky 😕
@zitaje presne takto to asi vidi moja dcerka, inac velmi mi pomaha tato stranka, aj tvoj nazor a nazory ostatnych dievcat mi pomahaju vsa v tom celom zorientovat. Uz si to zacinam uvedomovat o co dcerke ide. Ona je to najlepsie stvorenie na svete, ma neskutocne dobre srdce a urcite mi nechce ublizit, ale chce si to uzit sama so svojim manzelom , vsetky tie pripravy na prichod babatka. Len mala velmi vela prace, studium a tak... a ja som si myslela ze potrebuje moju pomoc a niekedy aj vela tej pomoci skodi. Musim sa naucit cakat na signal, ci tu moju pomoc vobec potrebuje. Aj u vas to zrejme bolo zo zaciatku podobne, ale tesim sa ze je tu moznost zlepsenia, hadam aj u nas to bude nabeat tento smer 🙂 Musim si pockat kym synovia dostuduju, mozno bude miminiek viac v nasej rodine a ja ani nebudem stihat na vsetky strany pomahat a budeme vsetci spokojni 🙂
@hrozienko11 hej, takto nejako to vyriesime aj my, aspon malinka tie vecicky aj vyuzije, aj sa lahsie pobalia na dlhu cestu...ma to ozaj viac vyhod. Pekne si spravim doma miesto na vecicky a vsetko pekne pripravim 🙂 dakujem
Kaya, dcera je trosku nevdacna, ale vyrastie z toho, casom prehodnoti svoje postoje a mnohe veci bude vidiet inak.... netrap sa.... a neverim, neverim, ze tych veci je tolko, ze ich nechce len a len preto, ze to nie je kam dat... neexistuje.... ked tam pojdes, zober jej tie najmensie vecicky, aby ich ponosili, ostatne si nechaj a davaj jej to postupne, ako bude dieta rast...
@zebricka to nie je o tom 😉 Len ako priklad: Tebe by vyhovovalo, keby ti mama nakupila vsetko pre babatko? Keby ti kupila celu vybavicku, kocik, postielku, zariadila detsku izbu - jasne, jasne, prehanam, viem ze @kaya60 ani zdaleka tolko toho nekupila, pisem to len preto, aby si sa vedela lepsie vztit do toho, ake to je, ked je pomoci privela. Privela pomoci je rovnako neprijemne daco, ako ked je pomoci malo.
Ale zas je pravda, ze sa to iste casom upravi.
Ja som najviac ocenila maminu blizkost po porode, to bolo super. 🙂
Mne to bolo vždy čudné niečo si kúpiť,ale vidím,že to niektoré žienky tiež robia a ja vlastne sama viem,čo potrebujem..a v januári si kúpim tortu a oslávim s deťmi-keďže má aj Saška 5.1. oslavu 1.rôčika,takže budeme sláviť spolu🙂už sa teším
@zitaje To je o tom prehodnoteni.... pred piatimi rokmi by som to strasne prezivala a hrozne by mi vadilo vsetko, co by nebolo po mojom.... dnes viem, ze to su tak nepodstatne veci... a hlavne, maju strasne kratkodoby charakter, ze to ani nestoji za rec..... takze nie, nevadilo by mi to....

dakujem vsetkym za povzbudive slova aj rady, velmi sa im tesim, lebo su to aj nazory mladych dievcat ako je moja dcera, je to predsa iny uhol pohladu ako ten moj. Musim sa aj ja vysporiadat s mojimi babickovskymi hormonmi a casom to snad bude lepsie. A ak by niekto pocitoval nedostatok darcekov, obratte sa na mna, som v tom profesional 🙂