icon

Sklamanie z vianočných darčekov

evinkal
25. dec 2010

Milé maminky a tehuľky,chcela by som s vami podebatiť ohľadom vianočných darčekov..Zároveň sa chcem spýtať,či sa vám niekedy stalo,že ste boli sklamané,či nespokojné s darčekmi a ako to riešiť.Ja niesom náročná a poteším sa aj maličkosťou,ale keďže darčeky nikdy nedostávam,tak aspoň by som rada podebatila.Ja nedostávam ani od manžela a ani od svokrovcov,akurát tento rok mi dal svokor papuče ale tiež o 3 čísla menšie-neobujem ich.sú to 37 a ja mám nohu 40... ☹

anjelicek26
25. dec 2010

@evinkal - cudne je, si nekupit nic... ved aj tak si stale dokupovavas veci, tak predsa na narodky to nie je nijaka vynimka, len by som drahemu podstrcila ucet 😝 Ja neviem, vsak do mesiaca snad vybehne kazda z nas do obchodu a kupi si nejake tricko, gate, topanky, inak sa to ani neda... len to treba legitimovat - pri prilezitosti narodenin, potrebujem na oslavu, velka noc, na vylet do lesa, schudla som ( 😅 )... aj ked moj drahy nastastie nic nekomentuje, ked potrebujem, tak najlepsie viem, ze co 😅 😅

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
fatulda
25. dec 2010

@kaya60 si velmi dobra mamina, ja napriklad by som sa niecomu takemu potesila, je to prejav toho, ako sa na babatko tesis a ako ju mas rada...myslim, ze tvoja dcera to uvidi inak, ked sa male narodi a aj ona sa stane mamou 😉

jabadaba
25. dec 2010

@kaya60 oj, to mi je luto, ze tvoj umysel takto vypalil. Dcera Ti to snad vytkla? Nakupila si hodne veci? Hm, no neviem, ja mam s mamou a celkovo s rodicmi vrucny vztah, taketo nieco by som si skor povazovala. Ale tak je fakt, ze to gro sme si kupovali sami s muzom a nasi cas od casu kupia alebo kupili ak sa im nieco zdalo vhodne, mile, pekne a proste neodolali. Takze, asi to neviem posudit. Asi zalezi ako je takato pomoc podana, ak stylom, ja ti vyberiem vybavicku a uz som zacala nakupovat, tak mozno to vyvola skor opacnu reakciu. Moze vzniknut dojem natlaku, ze buduca mama a jej nazor a vkus idu bokom, ze tu rozhoduje a vybera niekto iny. Mozno sa tvoja dcera citi zahnana do kuta a nadobudla dojem, ze nie ona ale Ty sa realizujes. Skoda. Lebo tvoj umysel bol isto dobry a celkom iny. Verim, ze si to vysvetlite a dcera nakoniec takuto tvoju iniciativu velmi oceni. Nic nepredavaj, nicoho sa nezbavuj, ak si to obe vysvetlite, ak dcera pochopi, ze tvojim umyslom nebolo vnutit svoje rozhodovanie co sa vybavicky tyka, ale skor slo o spontannu radostnu reakciu na jej tehotenstvo, tak sa vam vztah opat napravi. Neboj. Ja Ta aj plne chapem, ked clovek vidi tie vecicky a zrazu je tu prilezitost pre niekoho ich kupit tak je tazke odolat. Predsa len, dnes su uplne ine veci pre deti ako boli za cias kedy si bola v radostnom ocakavani Ty, je z coho vyberat, clovek ani nevie po com skor siahnut. Nedivim sa, ze si sa realizovala. 😉 Drzim palce, aby tvoja snaha nebola zbytocnym svarom medzi vami, ale aby bola zobrata pozitivne. To sa spravi, uvidis. Neunahluj sa. 😉

mirka414
25. dec 2010

@evinkal v prvom rade ti napisem ze je smutne ako sa tvoj manzel chova k osobe co mu porodila deti 😔 to by som uvazovala ci ma taky zvazok este zmysel lebo je to smutne ak nic nedostanes a ty sa doslova rozdavas....
ja by som to urobila tak,ze jednoducho by som si k narodeninam nieco kupila a ustrizok dala manzelovi na preplatenie.
Ja som to urobila tak teraz na vianoce kupila som si parfem co som chcela a ucet som dala v predajni pekne manzelikovi zabalit darcekovo a teraz ma 30dni na to aby ho zaplatil 😀 😀 a mali sme darceky obaja(ohladom tohoto parfemu som mu naznacila uz vsetko mozne mesiac som mu ho ukazovala,jemu som kupila celu sadu a aj naznacila ze maju aj damsku verziu ale akosi to neprislo az do centralnej mozgovej funkcie , 😀 .to som ale spravila humorne lebo moj mi kupuje stale nejake malickosti alebo pekne veci ale tiez som ho musela naucit,ze ak chce aby sme zili spolu tak bude na vianoce povinne stromcek!
ine oslavy odkedy sa mi narodila mala ani nejak netuzim oslavovat,narodeniny sme vzdy len mi najblizsi pokope teda mi traja,meniny sa vo Svajciarsku skoro vobec neoslavuju.my vystrojime riadnu party dcerke k narodkam vtedy pride aj rodina od nas zo slovenska a to je pre mna ta naj party .

strawberry1
25. dec 2010

moj foter tiez nikomu nikdy nic nedal, ani na Vianoce, ani na meniny, narodeniny, ale on ocakava darceky, nakaze si vzdy najdrahsie a skoro vsetky darceky ofrfle a este vynada ak to nebolo to co chcel najdrahsie, ale lacnejsie, takze viem pochopit evinkal ako sa citi

strawberry1
25. dec 2010

ja si uz kupujem darceky sama, nech nieco pod stromcekom mam 😀

mirka414
25. dec 2010

@kaya60 ak chces niekomu podarovat tu vybavicku tak si skus najst nejaku mamicku co to potrebuje takych je vela alebo trebarz pre deticky napr.to co ulozila maminka do hniezda zachrany chapem ta ja som 1000km od rodiny viem ake to je ked sa na niekoho tesis a to nehovorim ked to bude vase prve vnucatko 😵 dcerka ma stastie ze ma taku maminku aj ja som mala stastie na moju babinku ako mi pomahala a ja som jej za to jej vnucatko uniesla 1000km daleko ale ona to pochopila...

jarunka111
25. dec 2010

@evinkal a prečo sa tak strašne snažíš, pre koho? Len robota navyše a vďaka žiadna 😠 Môže si rozprávať o svojich sviatkoch koľko chce, máš asi dosť povinností postarať sa o deti a domácnosť, tak prečo si ešte pridávaš? Možno sa nám to tu ľahko hovorí (zvlášť ak ho máš rada - čo by bolo pre mňa dosť nepochopiteľné), ale mala by si začať myslieť aj na seba, je najvyšší čas. 😉

estterka
25. dec 2010

@kaya60 ja byvam tiez velmi daleko od rodiny a mama kupuje napriklad vzdy o dost vacsie veci,mohla by si sa popozerat po takych,ked dostanes chut nakupovat. ja sa vzdy velmi tesim,neviem teda ake mnozstvo si nakupila,ale to sa zide vzdy a v najhorsom to babatku nestihne obliect. nemyslim si,ze sa taka strasna vec stala.urcite sa na to o par dni bude pozerat inak 😉

redangel32
25. dec 2010

@evinkal .. a ze ON minie na cigarety a alkohol to je lacne?! Nech si porata kolko za to v priebehu roka vyhodi!!! A ked Ty chces spojit Tvoju oslavu s dcerinou tak ta torta je este lacna ;). Nemaj ziadne vycitky a nenechaj sa nim ovplyvnit a manipulovat.

bobocka
25. dec 2010

@kaya60 tak akoze hop.to ako hlupo sa tvoja dcera zachovala 😢 ty nemas byt preco smutna,ona ma byt.mat maminku co mi pomoze kupit vecicky pre moje dietatko,tak som takou mamou nadsena.vooobec o nic si ju nepripravila.iste je este milion veci,ktore si ty nekupila a tvoja dcera si potrebuje pre babo dokupit.tak ako sa ona tesi na svoje dieta,tak sa ty tesis na svoje vnuca .joj,iba som sa rozculila.takto na sviatky ohrdnut pomoc od svojej mamy a neprijat darcek!!!!moze sa hanbit!!! 😠 ako ti takto mohla pokazit radost.ty si smutna?ty mozes byt nastvana za nevdacnu dceru!!! ked uz aj tie vecicky tvoja dcera nechcela,tak sa mala podakovat a nechat ich bokom a dokupit si sama co este chcela.mne s vybavickou pomahal kto mohol a za kazdu jednu vec som bola veeelmi vdacna aj ked to bola vec,ktoru som uz mala.urcite nerozdavaj ci nepredavaj tie vecicky co si kupila.to si kupila pre svoje vnuca a basta.este to bude tvoja dcera isto potrebovat a naspat pytat.joj,aky nevdak!!!!nastvata som jak slak!!!!! 😠

kaya60
26. dec 2010

@jabadaba dakujem velmi pekne za odpoved, myslim ze si to vystihla vsetko uplne presne. Chyba bola uz od sameho zaciatku, ja som sa isla zblaznit od stastia ze cakame prve vnucatko a proste takato bola reakcia...Ale hlavne to bola zle ponuknuta pomoc,ked prvy krat potom prisli domov, ja som vytiahla kraboce plne uz nielen nakupeneho, ale aj oprateho a vyzehleneho detskeho oblecenia, sice nadherneho, ale vyberala som sama, tesila som sa pri tom sama, vonala som to sama....a dcerka bola stale mimo toho vsetkeho. A este som aj cakala, ze bude mat radost. Ja som spravila tu prvu chybu, a uz to ide stale len dalej...Ale uz som sa konecne dufam spamatala, uz som nasla myslim tu spravnu cestu, len sa jej musim drzat. My mame tak krasny vztah, ze urcite tento moj problem zdolame 🙂

kaya60
26. dec 2010

@fatulda v to dufam aj ja, a hlavne ze mi to vsetko odpusti, bolo to len a len z lasky 🙂

kaya60
26. dec 2010

@bobocka aj placem, aj sa smejem,nie, ona ozaj nie je nevdacna, len ja som vsetko vybalila na nu naraz, problem je v tom, ze sme daleko od seba, tak sa toho nejako nazbieralo za ten cas...Oni sice maju vela co kupovat, nabytok do detskej izbicky, kocik,vanicka...milion inych veci treba, ale ja som ju obrala o radost kupovat tie malinkate rozkosne vecicky a v tom je ten problem. Keby sme byvali blizsie k sebe, kupovali by sme spolu a tesili sa spolu, bolo by po probleme, vsetko je to chyba tej vzdialenosti myslim. Ale dufam ze ma omluva to, ze aj ja cakam svoje prve vnucatko a nejake tie hormony tam pracuju 🙂

kaya60
26. dec 2010

@mirka414 presne tak, rozmyslala som aj nad nasou nemocnicou, maju tam hrozne oblecenie pre deticky, 20 rocne, tak by male babuliatka mali aspon krasne vecicky a mamicky by mali radost. Uvidime...

kaya60
26. dec 2010

Dievcata, ste vsetky neskutocne zlate, velmi ste mi pomohli, uz mi nie je tak smutno, ked som mohla rozobrat takto na drobne nas (vlastne moj) problem. Dakujem Vam za Vas cas, ktory ste mi venovali, aj za Vase cenne rady, je to neocenitelna pomoc, toto forum. Asi za hodinku uz odchadzame na tyzden za dcerkou do nemecka, vsetko sa urcite vysvetli a ked sa vratime, dufam ze vam podam same dobre spravy. Prajem vam aj Vasim detickam este krasne sviatky a vela zdravicka a stastia v novom roku

mirka414
26. dec 2010

@kaya60 nasi ked za nami idu do Svajciarska raz za pol roka to vyzera akoby vykradli hrackarstvo 😀 .minule bola u nas jedna maminka vziat si dieta co som jej strazila a zrovna zazila taku chvilku ked prisli nasi a nestacila sa cudovat hraciek a oblecenie nie pre jedno dieta ale aspon pre tri deti.ale ja to nasim tolerujem a pritom maju kopec vnucat ale tu moju maju najdalej takze tiez oni nakupia raz to raz ine a potom sa to nazbiera.
alebo v den ked sa ti narodi vnucatko odnes vecicky do nemocnice kde sa ti narodila dcerka a odovzdaj im to urcite budu mat radost...

kepassa
26. dec 2010

@evinkal nie vsetci chlapi su taki, prepac ale ten tvoj je egoista podla toho co pises a co citam je a poriadny! 😠 jasne, ze sa moze jeden rok stat, zeby si nic nedostala /nie je moznost kupit pretoze je napr. na sluzobke alebo nevyjdu peniaze.../ale da sa kupit hocikedy a hocico, moj muz bol napr. teraz pred vianocami na sluzobke nestihol mi nic kupit a bolo mu to hrozne luto, ze ja jedina nic pod stromcekom mat nebudem /zlaty 😀 mne to vobec neprekazalo vsetko mam co potrebujem aj co nie/ tak som mu vkuse do telefonu hovorila, ze nevadi, ze nic nepotrebujem, ze sa na vianoce tesim kvoli malej, pre iskricky v jej ociach ked bude rozbalovat darceky 🙂 a aj tak mi kupil hoci bol v takom zapadakove ze az na konci "sveta" garnier kozmeticku tasticku kedze nic lepsieho v jednych potravinach nemali, nakoniec sa mi aj zisla lebo kozmeticka tasticka je velka mam kde skladovat kila make-upu 😀 a obsahuje kozmetiku na suchu plet ktoru mam a v zime trpim este viac cize nie kazdy manzel je taky! a neuspokojila by som sa s myslienkou vsak je to chlap a bol tak vychovavany....ee! ved ak neuznava meniny a narodeniny tak preco oslavuje tie svoje? a preco sa na ne tak tesi????? ked to neuznava...ak neuznava darceky tak nech ich ani neprijima ci to uz uznava lebo darceky sa s radostou prijimaju....? treba tu jeden poriadny rozhovor teda monolog z tvojej strany pretoze inak sa budes trapit stale, bud trosku "sebec" je pekne, ze si taky dobry a milujuci clovek ale nikto nemoze stale len ustupovat 😒

bobocka
26. dec 2010

@kaya60 o nic si ju neobrala a za tym si stojim!!!! malickych papuciek ci ponozticiek ci bodicok nikdy nie je dost.podbradnickov a ciapociek...to sa vzdy vo velkom nakupuje.to,ze ty si par nakupila este neznamena,ze aj tvoja dcera si to este podokupovat nemoze.stale si myslim,ze je nevdacna a zachovala sa hlupo.na tvojom mieste by som bola riadne na nu nastvata.ty sa na vnucatko tesis a je jasne,ze mu chces aj daco pokupovat.nieze by bola rada,ze si jej takto pomohla-ONA TO ODMIETLA!!!!!strasne ma vytocila!!!!!moze sa hanbit!!!!!!to je az tak mimo,ze si neuvedomila ako tym tebe ublizi??? vsak a len pozri na svoju reakciu teraz-su sviatky a ty si nestastna a ponukas vecicky,ktore si s laskou kupla svojmu vnucatku,inym maminkam!!!!!ja viem,ze ty svoju dceru lubis a vnimas to inak,no ja som treti nestranny clovek a z mojho pohladu si myslim,ze voja dcera je neskutocne nevdacna!!!!!strasne zle sa zachovala a mala by sa za to hanbit!!!!ak to uz zrovna nechcela,tak jej reakcia mohla byt taka,ze :"dakujem maminka,si zlata,ze si si dala s nakupobvanim taku namahu,no ja som si chcela tieto malinke vecicky sama pokupovat,tak ak sa naurazis,tak aj ja vlastnu mini vybavicku babu kupim a budem to kombinovat s vecami od teba"to by bola normalna reakcia.ale povedat ti,ze si ju obrala o radost z nakupovania pre svoje dieta a odmietnut veci od teba!!!!to je vrchol drzosti!!!!ja viem,ze chces byt so svojou dcerou zadobre a mrzi ta jej reakcia.ja som ti len chcela dat takto najavo,ze ty si absolutne nic zle nespravila.prave naopak.zachovala si sa nadherne,kupila si vnucatku vybavicku s laskou a po pravde,keby sa moja mama zachovala pred rokom tak ako ty,tak jej ruky stastim bozkavam!!!!za taku maminku ,akou si ty ,moze byt tvoja dcera neskutocne vdacna. 🙂

evinkal
autor
26. dec 2010

milé maminky,ďakujem veľmi pekne za povzbudivé slová a uvedomujem si,že aj ja robím isto chyby..Ja som bola od malička vedená k tomu,že treba viac dávať,bezohľadu nato,či sa to má vrátiť,alebo nie.Mamina bola rozvedená a bola s nami 4 deťmi sama a vždy sa u nás pod stromčekom niečo našlo-keď aj len mydielko,ale mama vždy vedela,že čo by nás potešilo🙂

evinkal
autor
26. dec 2010

@kaya60 chcem vám len toľko,že ak ste aj nakúpili pre dieťatko veci a niekto si to neváži,neberte to tak..možno nájdete maminku,čo to bude potrebovať a bude vám veľmi vďačná..Je mnoho ľudí,ktorí radi pomôžu a vráti sa im to nevďačnosťou...bohužiaľ.Ja som zasa vďačná za každú drobnosť🙂 a keby mne mamina,alebo niekto iný kúpil niečo pre malú,isto by ma to potešilo viac,ako darček pre mňa...

prasiatko30
26. dec 2010

bobocka - ono tiez by som nezatracovala uplne 100%dceru - ono kazda minca ma dve strany ako to uz niekto spominal k a nie je vzdy vsetko take cierno biele ako to vypada hlavne ak poznamme znenie len od jednej zo zucastnenych stran - ja som mala a stale mam podobnu situaciu, ked sa mala narodit moja prvorodena moja mamca tiez k tomu pristupila s patricnou iniciativou a nakupila dost veciciek pre miminko pri tom som jej pri kazdom telefonate opakovala ze nnic nechcem, ze mame absolutne odlisny vkus, ze to co ona kupi na slovensku za nekrestansky drahe peniaze sa ani len nepriblizuje k mojim predstavam o kvalite a o dizajne, ze zavinovacku ja asi tazko budem pouzivat, ze dupky su z mojho pohladu tiez malo prakticke lebo nemaju otvaranie medzi nozickami, ze hracky, ktore s velkou iluziou kupila za dost drahe peniaze v normalnom obchode su ako od cinana a este aj s malymi castami ktore su dost nebezpecne pre male dieta - ja som sa s nou vzdy hadala a hadam prave koli tomu lebo tie vecicky len malokedy sadnu aj do mojho gusta moja mamka minie kopec penazi ktore by mohla minut radsej na seba a ja samozrejme vypadam ako ta marha dcera co nevie ocenit snahu babky kupit nieco svojim vnucatom - pri tom vzdy ked sa opyta co kupit vnuckam jej opakujem co chcem a co potrebujeme najviac - sk knizky, dvd a cd a tych kupi vzdy menej ale oblecenie a hracky, ktore len malokedy odhadne kupi vzdy a pri tom mne by fakt lepsie bodla jedna krasna sk knizka pre kazdu babu ako 5triciek alebo teplakov

bobocka
26. dec 2010

@prasiatko30 to ano .iste,ze aj mamina chytila riaden nakupovaci rapel a nemusela tolko minut,kolko minula.mne ide o to,ze ale nakoniec tu mamina (starka)ostala supersmutna a chcela vecicky porozdavat kadekomu.ta dcera to mala prijat,ale povedat mame,ze to nechcela,ze nabuduce ,nech to uz nerobi,ze si chce sama pre male nakupit ,ale nie to uplne odmietnut a nechat mamu z toho uplne hotovu v slzach.to je cisty nevdak! da sa na to reagovat aj inak a nie nechat matku na sviatky uplne znicenu,ze aj ked dobre chcela spravit,tak nakoniec zle z toho je.ja som tiez dostala veci pre maleho,ktore som nechcela a maly na sebe ani raz nemal,no slusne som podakovala a nechala si to,aby sa clovek(v tomto pripade moja starka) neurazila a nebola z toho smutna.moja starka kupila mojmu synovi bledunkomodru siltovecku,kde boli glitrami napisane pink.to som jej to akoze mala vratit,ze to nechcem,ze je to blbost? asi nie.potom kupila malemu pyzamko z dekoviny,ale takej supertvrdej(iste od cinaka) a aj to som jej mala vracat? no nie.podakovala som sa a odlozila som to.maly to na sebe nemal ani raz,no starka je rada,ze nieco pre pravnuca kupila.keby robila supervelke nakupy,tak ako v tomto pripade kaya,tak by som sa s nou o tom porozpravala a nasla nejaky kompromis,no iste by som jej to nevracala,nech to kadekde rozda.vsak ona na to minula iste nemale peniaze,na ktore musela robit,kupila to s laskou a teraz rozmysla kde to da,lebo jej dcera to nechce a este sa boji,aby sa vztahy s dcerou preto nenarusili? ved to je uplne na hlavu!dcera uplne otrasne reagovala a za tym si stojim 😒

klincek
27. dec 2010

mna @kaya60 svojim prvym prispevkom dojala, az som mala slzy v ociach.. urcite babatku nakupila vsetko z lasky a jej dcera to tak nakoniec aj zoberie-ved uvidime, co napise, ked sa vrati, ale snad mam pravdu 😉

@evinkal, ty si zacni viac vazit samu seba, manzel sa bud spamata, alebo ho nepotrebujes..zatial mu oplacaj rovnakou mincou (teda nicim 😝), a s detmi si robte vlastne male oslavy, s darcekmi, a AJ pre teba. okrem peknych spolocnych chvil tym das aj zaklad detom, aby si zvykli, ze na najblizsich si treba vzdy aspon drobnostou spomenut.
aby sa v tomto ohlade nepodali na manzela..

renab
27. dec 2010

@evinkal Papierové vreckovky ako darček od svokrovcov poznám veľmi dobre. Tento rok som však dosiahla vyšší level a dostala som balíček Popradského čaju. Ale roky dozadu som si našla od nich pod stromčekom horčicu. Vraj nevedeli, čo nám majú spoločne kúpiť.
A mm? Bez fantázie. Tento rok: 2 páry ponožiek o číslo menších - dobrých tak pre dcéru a nohavičky - malé, tiež vhodné pre dcéru. Ale čo už s ním. Avšak nie je to tým, že by mi nechcel dopriať, dá mi peňazí, aby som si kúpila. Len ja chcem, aby si trochu aj on potrápil hlavičku. Za 19 rokov spolužitia to však vždy dopadlo podobne, ako tieto Vianoce.

martinka17
27. dec 2010

@evinkal nečítala som celú diskusiu, ale sestra to mala podobné, jej muž tiež vyrastal v tom, že darčeky netreba. Ale naučil sa, teraz už stááále, aj na výročia kupuje darčeky. Sme ho to postupne naučili, hlavne dostával on a stále sme sa pýtali, čo kúpil sestre....najprv sa čudoval, ale po 5 rokoch už viem, že mi zavolá a opýta sa, čo by mal kúpiť. A vždy niečo pekné kúpi 😀 😀 😀 😀 😀

jabadaba
27. dec 2010

@renab coze? Skoda, ze tu nie je smajl s vytrestenymi ocami. Horcica ci caj ako vianocny darcek? To su co za ludia? Ja ziram s dokoran otvorenymi ustami nad tym ako mozu byt ludia tupi. To je lepsie potom nedarovat nic ako Vianoce dohovadit cajom, horcicou alebo inym takto stupidnym artiklom. Baby boze to mate z akych rodin manzelov? To ste si nevsimli pocas chodenia co su zac? Cim vam pre boha imponovali? Nepotrpim si na nakladne darceky, to vobec, potesim sa kdejakej kravinke co je prejavom nieciej pozornosti, drobnostka osobna, ktora je vybrata aj s istym ohladomn na osobnost cloveka....ale co sa fakt da povedat na pohar horcie ci krabicku caju....nemam slov.

renab
27. dec 2010

@jabadaba Zo začiatku som sa divila a mala som z toho nervy, ale teraz ma to už neprekvapí, len sa usmejem. Manželovi rodičia sú jednoduchí ľudia, hoci všetky ich štyri deti vyštudovali s červeným diplomom vysoké školy. Ani oni medzi sebou, ani svojim deťom nikdy nedávali neviem aké darčeky. Jeden druhému si kúpia mydlo a sú spokojní. Keďže nežijeme spolu, nie je čo riešiť. A okrem toho sú veľmi šetrní, len neviem, kde si chcú zobrať tie peniaze.....
Celý život tvrdo makali a na nejaké potešenie či užívanie si, nebol čas. A ja som sa to naučila rešpektovať. Sú to ich peniaze, nech si s nimi robia, čo chcú. Majú na to plné právo.
A čím mi imponoval môj manžel? Je to človek s nadpriemerne vysokou inteligenciou a je taký dobrák, že by si ho mohla na chlieb natierať. Niekedy až priveľa. Len je "trošku menej" praktický.

dadis
27. dec 2010

@renab manzelova babka, nikdy nic detom na Vianoce i sviatky nedala, ale aj tak ju mali velmi radi, nebolo to nic osobne, jednoducho to u nej nebolo zvykom, asi ani nemala peniaze vsetkym vnukom kupovat..oni ani ako deti nic take necakali, moj mm sa iba cudoval, ked moja babka nam dala zo svojho skormneho dochodku svadobny dar 3tis Sk, nechcel to vobec prijat, bolo mu to strasne proti srsti, ze babka, ktora ma na seba mesacne 20x menej nez my, setri pre vsetky vnucata...a hlavne, ked my sme to vobec nepotrebovali...snazili sme sa z toho aspon pre nu kupit nieco do domacnosti...
a mas pravdu, maju na to plne pravo, zivot nie je iba o konzume...