icon

Sklamanie z vianočných darčekov

evinkal
25. dec 2010

Milé maminky a tehuľky,chcela by som s vami podebatiť ohľadom vianočných darčekov..Zároveň sa chcem spýtať,či sa vám niekedy stalo,že ste boli sklamané,či nespokojné s darčekmi a ako to riešiť.Ja niesom náročná a poteším sa aj maličkosťou,ale keďže darčeky nikdy nedostávam,tak aspoň by som rada podebatila.Ja nedostávam ani od manžela a ani od svokrovcov,akurát tento rok mi dal svokor papuče ale tiež o 3 čísla menšie-neobujem ich.sú to 37 a ja mám nohu 40... ☹

sjuzi
27. dec 2010

@evinkal a kočky, prečítala som pár príspevkov... myslím si, že to, že sa budete navzájom pri svojich narodeninách či Vianociach ignorovať (ako ty mne, tak ja tebe) nie je bohvieaký úžasný príklad pre vaše detičky. Čo si z toho vezmú do života? Ocko s maminou na seba kašlú, tak budeme kašlať i my v budúcnosti na svojich partnerov, rodičov i sami na seba vzájomne, veď tak to má byť... 😒 ☹ No krásne vzťahy.. 😖 ☹

Verím, že vzájomnou diskusiou prídete spolu k riešeniu, aby ste, ak o to stojíte, svojim dietkam dali sami seba za príklad a nielen, čo sa týka vzájomného obdaruvávania, ale napríklad i v tom, že chlap má doma aj vysávať, aj utierať prach, aby deti videli, že aj ockovia také práce robievajú... ak niečo opravuje, zavolá syna, nech sa ide pozerať a pod... proste aby deti odmalička videli, že ocko neleží len niekde pred telkou a maminka ho neobskakuje a nezbiera okolo neho popadané ponožky a nepere, nevarí, nežehlí len ona... 😉 U nás to takto funguje, pritom mm nie je žiadny "podpapučový" typ.
Možno to pre niekoho bude znieť ako utópia, ale ak sa to takto správnym spôsobom vysvetlí a vydiskutuje, tak budete víťazky! 😉

bobocka
27. dec 2010

@renab prepac,ale ja som sa musela smiat 😀 ,ze horcica pod stromcekom 😀 😀 😀 ved to uz koho napadne??? 😀 to musi byt svokrovci riadne trhli 😉))))))) caj je este ten lepsi pripad,ale horcica???? ake "osobne" 😒
my sme si vzdy davali darceky,ale ja nie som velmi zastancom darov,drahych darov ...mne pride byt milsie si spomenut na cloveka,urobit pre neho v ten speci den nieco vynimocne.napr u nas sa meniny oslavuju len tak,ze vsetko najlepsie a sladkost do ruky. a nic viac.velke coromoro z menin robit nebudem. a moj misko sa narodil 26.9 a meniny ma 29.9,tak to budeme robit tak,ze kazde narodeniny dostane tortu a nieco mile a na meniny budeme vzdy robit nejaky rodinny vylet,ci nieco speci rodinne.aby sa nam kazdemu ratalo.vsak to nemusi byt zrovna hmotny dar,aby ten den bol specialny 🙂.teraz na vianoce som dala muzovi lieky na klby,lebo je po operacii uz polroka a stale nejake zlepsenie nie je a vyrobila som mu darceky dva.na maliarske platno som odtlacila miskove rucky a nozicky a do modulitu som vytlacila jeho rucicku a napisala som tam,ze pre tatina vianoce 2010 a dala som tam 13 smilikov (13 je nase stastne cislo) a jedno modulitove srdiecko. a moj muz bol tym nadseny 🙂 nestalo ma to skoro nic a ratalo sa mu to,lebo som do toho vlozila seba a svoj cas a este je to aj pamiatka 🙂 mne sa vzdy vyrobene darceky viac ratali ako kupene drahe.😉

ajka23
27. dec 2010

ja som napisala "list Jeziskovi" a mali sme po probleme... 😀 😀 😀 😀

sonicka25
27. dec 2010

Ahojte
Manzel je z krajiny kde na vianoce zdobia dvere palmovymi listami a namiesto darcekov si dozicia hojnost jedla a rodiny ktora je vzdy cela pokope 😀 Takties neoslavuju narodeniny a ani meniny a neobdaruvaju sa vobec 😉
Od prvych spolocnych vianoc som manzelovi ukazala slovenske vianoce,ozdobeny stromcek kopu darcekov pod nim (ja som v detstve dostala vzdy len jeden darcek a pretoze som si ich priala viac tak si to dozicim teraz) 😀
Takties k narodeninam,manzel dostava vzdy nejake veci,zboznujem ho prekvapovat a on sa vzdy moc potesi 😉
Velmi rychlo zabudol svoje rodinne tradicie,pretoze nase su krajsie,su to vianoce ake sme si vytvorili MY a je to pre nas jedinecny cas "nas troch" ktory si naplno vychutnavame 😉
Na zaciatku sa nas vzdy pytal co nam ma kupit,teraz to vzdy vie sam 😉

silvia31
27. dec 2010

ahojte, no teda tak tá horčica rozosmiala aj mňa - prepáč.. 😀 ja som dostala od "svokry" (nie sme zobratí) dosku a valček a kuchársku knihu a také dve korenia a svojmu synovi dala takú tú sklenenú zapekaciu misu - aby sa kurča vošlo 😀 my sme si to vyslovene pýtali, lebo sme sa odsťahovali od rodičov a tak postupne kupujeme výbavu 😀 ale malému dali hračky, čo som poprosila 🙂 ja som momentálne bez nápadov na darčeky, ono niekedy to proste nepríde tá múza 😠 tak sme sa dohodli, že píšeme ježiškovi.. a môj drahý chcel ponožky a spodky a trval si na tom, že on iné nepotrebuje a nechce.. tak dostal ponožiek a trenírok na celý rok 😝 boli zľavy.. a ja som si tiež našla veci zo zoznamu pod stromčekom, síce už podľa zabalenia som vedela, že je to to.. ale bola som rada, že si to nemusím ísť kupovať sama
😝 ale asi človeka viac poteší to, že je doma pohoda, má ho kto objať a pohladiť, zahnať smútok.. prípadne len tak si oprieť hlavu o niekoho rameno a pozrieť si film, spomienky zostanú 😉

evinkal
autor
29. dec 2010

Dámy-opravujem...včera som dodatočne dostala darček-pre mňa-AXE for Man-takže môj darček skončil u manžela! 😀 ....no aspoň sme ho "potešili"

renab
29. dec 2010

@evinkal Aj tak nechápem..... Ty si dodatočne dostala AXE pre mužov? 😀 To mi pripadá, ako keď mi mm kúpi niečo na oblečenie a potom to môže nosiť len naša dcéra, alebo v opačnom prípade obor. Nikdy neodhadne veľkosť.

evinkal
autor
29. dec 2010

@renab 😀 ani môj to nedokáže....no neviem čo mi tým chceli naznačiť.... 😉

mamavera
29. dec 2010

je rozdiel mať partnera ako má renab - tiež takého muža poznám, ako partner je úžasný, ale nepraktický a keby mal vybrať darček, tak by to bola katastrofa, jemu naozaj ani nepríde, že by sa mohol s niekým poradiť, čo kúpiť. Ale má tisíc iných vlastností, pre ktoré si ho jeho manželka váži a je s ním rada. Na narodeniny ho zoberie do obchodu a ukáže mu, čo sa jej páči. Jemu zjavne odľahne a spokojnosť je na oboch stranách. Ale u evinkal ide naozaj o muža egoistu....už som tu písala do inej témy, že lepšie bez takého partnera ako s ním. A to, že robí to, čo mu vidí na očiach len u neho znižuje jej cenu. Evinkal prepáč, ale má ťa za handru...aj preto, lebo sa tak chováš. Bude mať narodeniny? Ignoruj ich. Keby si od neho odišla bude povinný prispievať na deti aj na teba. Takto pri ňom iba prežívaš a mohla by si mať partnera, ktorý by si ťa vážil a mal ťa rád.

cervena_ciapocka
29. dec 2010

Nechcela som tu veľmi prispievať, ale súhlasím s @mamavera. Ak by som mala nechať darčeky výlučne na manžela, tak nič nedostanem pretože preň je veľmi ťažké niečo mi vybrať. Ale pritom by pre mňa spravil čokoľvek na svete, tak ho zbytočne netrápim a vždy mu poviem čo presne by som si želala a sme obaja spokojní. A na druhej strane on na sviatky nič nechce, radšej mi povie, že si sám kúpi keď niečo dobré pre seba uvidí, tak ja preň pripravím stále aspoň nejaký koláčik či dobrú večeru. Ale u @evinkal ide o to, že jej muž si ju podľa mňa neváži.

mateson
29. dec 2010

@cervena_ciapocka moj manžel sa ma pred vianocami opýta že maminka čo dostaneš pod stromček ? Ja si kupim sama pretože on na to nie je. To iba tak mimochodom, chcela som tu iné povedať. evinkal už vela žien tu radilo aby odišla od manžela. Čítala som jej príspevky aj v jiných témach a podla toho čo píše jej mm fakt nestojí za vela. Ale na druhu stranu sa velmi lahko druhému povie ukonči tento vztah. Ona podla všetkého nemá kam ísť. Má dve malé deti. Aj keď by sa s ním rozviedla, musela by s ním žit v jednom byte. A to je ozaj to pravé peklo. Ja som tak s ex žila iba tri mesiace pokial si nevyriešil bytovu otázku a stálo to za to. On ju má možno za handru ako píše mamavera ale tá "handra" má dve malé deti. A pod most ísť nemože. Ani ju vyložene netýra aby šla do krízového centra. Aj keď sa rozvedie, z výživného na deti a na nu nemá šancu platit si akýkolvek byt a prežiť keď ju nemá kto jiný podporiť finančne. To je moj názor, možno sa mýlim.Rada by som.

mateson
29. dec 2010

@evinkal prepáč, že som tu tak rozobrala tvoje manželstvo ale nedalo mi to. Ešte ráz prepáč,držím palce 🙂

ela2710
29. dec 2010

ja sa s priatelom nedohadujem na darcekoch, darceky si davame spontanne, on pocas roka spomenie co sa mu paci, alebo vidim o co ma v obchode zaujem a proste mu to na vianoce dam,on tiez nevie co mi ma kupit, a ked aj kupi daco co ma nebavi, som stastna, lebo viem, ze na mna myslel, no tento rok som dostala darceky co ma velmi potesili...mala by si sa s muzom porozpravat, dala si zivot vasim detom a on si to musi vazit

cervena_ciapocka
30. dec 2010

@mateson to áno, máš pravdu, je ľahké radiť, keď vlastne nič nevieme o tom ako žijú.
@ela2710 s inteligentným mužom sa porozprávať môžeš, ale sú muži s ktorými sa nedá normálne rozprávať a už vôbec sa od nich nedá čakať, že by sa tým rozhovorom niečo zmenilo.

mateson
30. dec 2010

@cervena_ciapocka presne tak. Na rozhovor musia byť vždy dvaja.

bodka70
30. dec 2010

@cervena_ciapocka - a niekedy nestačí ani inteligencia, ak tam chýba empatia a ochota komunikovať 😒

mateson
30. dec 2010

@bodka70 práve si napísala profil mojho ex 😉

cervena_ciapocka
30. dec 2010

@bodka70 veru tak

evinkal
autor
30. dec 2010

@mateson v pohode,vieš on nieje na rozhovory a keď s niečim začnem-opuchne sa a smer krčma...inak ma potešil malý darček....prídu krstní rodičia mojich detí-po polroku🙂 najkrajší darček,aký som kedy dostala...ona je moja "nabíjačka bateriek"...najlepší človiečik pod slnkom😀

evinkal
autor
3. jan 2011

dostala som vianočný darček od krstných rodičov mojich detičiek-šampon,sprcháč a telové mliečko...taká som spokojná-taká vec ma vie potešiť vždy 😉 🙂

penn
3. jan 2011

Nooo baby, nikdy nie je neskoro, ja viem, ze to vo vztahu prichadza znenazdajky ale taketo veci treba riesit hned na zaciatku vztahu, ako hovorim nikdy nie je neskor, ale EvinkaL nie ste vy spolu podla deti min. 6 rokov? Co bolo celu tu dobu..

A mozem sa opytat ako to prislo, ze si sa s takymto chlapom zaviazala, ved zda sa mi, ze uz som ta videla vo vela temach, ze z mnohych stranok to nemas ruzove, ... to kvoli detickam, ci ako to, ze ste sa zobrali?

penn
3. jan 2011

Jaaj a samozrejme, ako tu uz nejaka kocka pisala, ja sa tiez nedam, uz mam vybrany darcek na maj 🙂) pre mna teda, xixi.

A na vianoce som tiez drahemu poslala link, co mi ma zaplatit na ebayi... ale keby nie, tak skusi nieco sam vymysliet, niekedy sa mu aj zadari napr. moju prvu bezdrotovu mys mi kupil 🙂

evinkal
autor
3. jan 2011

@penn no,vieš,on taký nebol...poslednú dobu je taký.sme spolu 7 rokov,začíname 8,ale on takýto ostal ako sme začali bývať sami-to sú 2 roky.zmenil sa strašne a pritom som dúfala...ale krstní mojich detí mi vynahradili všetko.... 😉

mimikuku
3. jan 2011

@evinkal moja nic si z toho nerob ja som so svojim 7 rokov mame spolu 2 deti a este ho ani nenapadlo ma pozadat o ruku 🙂 - ani len z principu

evinkal
autor
3. jan 2011

@mimikuku no,tak to teda poteší....no ja keď tak uvažujem,lepšie by bolo s ním žiť len tak "nadivoko...

mimikuku
3. jan 2011

@evinkal ja v tom nevidim rozdiel ci s papierom ci bez, ale ako kazde dievca - zena tuzim aj ja zazit krasnu svadbu, pripravy okolo toho alebo nedajboze aspon tie zasnuby? zeby po 7 rokoch xi xi neviem ci sa dockam, a co sa tyka darcekov ani on ma velmi nezahrna darcekmi, sice je penazi malo, ale niekedy ma vie prekvapit vyjde s malym - no s tym vacsim do lesa co mame za bytovkou a donesu mi kyticku polnych kvetov - potesi

evinkal
autor
3. jan 2011

@mimikuku to áno,aj kvetinky potešia a neboj,určite sa dočkáš🙂chápem,šaty,torta,prípravy....jasne,každé dievča túži byť aspoň raz "princeznou" 🙂

mimikuku
3. jan 2011

@evinkal presne tak si to vystihla, sice ja by som bola princezna xxl 😀 😀 , ale nevadi, aj tie su krasne

evinkal
autor
3. jan 2011

@mimikuku aj ja som taká bola 😀 aj tehotná a aj pucka 😀 ale aspoň ma bolo vidieť

mimikuku
3. jan 2011

@evinkal presne tak aspon nas je vidiet a nemusime behat medzi kvapkami ked prsi ked si chceme umyt hlavu 😀 😀 , staci sa len vystrcit