Skomoleniny - zdrobneniny
Ahojte, na aké slovo- skomoleninu/ zdrobneninu ste alergický ? Mne sa nožík vo vrecku otvára pri slove OLIVÁČ (olivový olej) 😖
Mňa irituje slovo MRTE 🤢
Mne idú na nervy všetky tie poangličtené slová, namiesto tých krásnych slovenských.
"bola som pri lekarovi"/"ideme lekarke" namiesto"bola som u lekara" a "ideme k lekarke". nechapem ako sa toto tak rozmohlo 🤯
snazilka je asi to najohyzdnejsie slovo, co kto kedy vymyslel.
potom klasika, ked nevie niekto ako sa pise "nejaky" a "nijaky".
odkedy mam dieta, ma irituju tie debilne infantilne nazvy ako hapalo, ist si bucnut, nanat, bumbat, nieco je bakane,...
Synátor, vonka, "ideme vonku" namiesto von, šatky, "odniesť dieťa do škôlky" - pochybujem, že ho tam niekto reálne nosí, tehu, tt, mm, pišať, dupa, snažilka, mamka, tatík, muži (ako manžel)... 🤮 Keď niekto vyslovuje kvoň alebo ósmak (nevyslovuje ô)...
Aha a ešte: Deti sa dobre vyhrali (alebo prehrali). Kúsok som zmokla. Opľula som mobil. Dekel mám v stratosfére. Vy tu viete všetko. No nemiluj ho. No mohli toto? Ľahšiu otázku nemáš? Piatoček... To je všetko také klišé. 🤮
@0silvia0 presne som n tom rovnako ako TY neznášam tieto skratky.
žienka, nevestička, dník
mňa rozčuluje výraz "duchuje tento test"? čo to jeee? to sloveso neexistuje...fuj
mna irituje, ked dospely clovek pouziva skratku omg …alebo od covidu tu kazda tretia zacala pouzivat- citaj s porozumenim 😂 si pamatam, ako jedna ,,uzasTna” 😂 tu chcela zhovadit niektore zeny, ze strasne, ako necitaju s porozumenim a tie odpovedete v sutazi, cele zle.. idem pozriet otazku, jej odpoved a ona ocividne s porozumenim necitala.Potom to samozrejme vymazala .Vianky, rupsacik,uzastne, konecne sme sa vykakali, manžo, krsny, krsna, moja sefova.Vela mladych teraz pouziva gádžo, to ked pocujem, dviha mi to tlak 😂
@simca06022011 alebo ešte v množnom čísle? Papkame, spinkame, kakame 😊 alebo - nosime plienky trojky 🤣
Džízs
kečup - kepuč, čmeliak - včeliak, knedlik - klednik...
Topka je u mňa vianky a kamky.. 🤣🤣🤣
Mňa najviac vytáča keď sa s deťmi rozprávajú maznavo a zdrobneninky si vymýšľajú aj tam kde sa nedajú dať, napríklad: Vstaňkal si? (Vstal si?), Chceš pijú? (Chceš piť?) , Na spaníčko (pri kychnuti), bolo toho viac, deti už podrástli tak som pozabudala.
Šmakocina - nenavidim to slovo a žižo/žižinko ako svetlo 🤦♀️
Toto je najviac.
Toto ja môžem.
🤮
Obyčanske rožky.
kúpenské = kúpené v obchode
@0silvia0 dupa je zadok...a ci niekto mysli sedaci sval ci analny otvor zavisi od situacie ako ak "utriem ti zadok" "dam ti na zadok"...utriem ti dupu...dam ti na dupu...nic na nepochpenie u nas 😁
...mna vytaca asi len 2 euri...nic horsie nie je...ani dva piva, uz ani bul mi, cul mi...to je narecie...ani ine skratky ani nespisovne, ktore som sa tu dozvedela.

@franica pripájam sa. Som dlho to slovo nevidela, nepočula a teraz mam husiu kožu. Blee 😁