icon

Skomoleniny - zdrobneniny

8. aug 2023

Ahojte, na aké slovo- skomoleninu/ zdrobneninu ste alergický ? Mne sa nožík vo vrecku otvára pri slove OLIVÁČ (olivový olej) 😖

hama_ba
9. aug 2023

@franica pripájam sa. Som dlho to slovo nevidela, nepočula a teraz mam husiu kožu. Blee 😁

tanyag
9. aug 2023

@0silvia0
Pracovala som s Poliakmi, dupa je zadok 😂 tak ako aj spoko

tanyag
9. aug 2023

Mňa irituje slovo MRTE 🤢

0silvia0
9. aug 2023

@tanyag ahááá, takže to je z polštiny? To som nevedela.

tanyag
9. aug 2023

@0silvia0 áno je 🙂

bylinka25
9. aug 2023

Mne idú na nervy všetky tie poangličtené slová, namiesto tých krásnych slovenských.

nairia
9. aug 2023

"bola som pri lekarovi"/"ideme lekarke" namiesto"bola som u lekara" a "ideme k lekarke". nechapem ako sa toto tak rozmohlo 🤯
snazilka je asi to najohyzdnejsie slovo, co kto kedy vymyslel.
potom klasika, ked nevie niekto ako sa pise "nejaky" a "nijaky".
odkedy mam dieta, ma irituju tie debilne infantilne nazvy ako hapalo, ist si bucnut, nanat, bumbat, nieco je bakane,...

dannieja
9. aug 2023

Synátor, vonka, "ideme vonku" namiesto von, šatky, "odniesť dieťa do škôlky" - pochybujem, že ho tam niekto reálne nosí, tehu, tt, mm, pišať, dupa, snažilka, mamka, tatík, muži (ako manžel)... 🤮 Keď niekto vyslovuje kvoň alebo ósmak (nevyslovuje ô)...

dannieja
9. aug 2023

Aha a ešte: Deti sa dobre vyhrali (alebo prehrali). Kúsok som zmokla. Opľula som mobil. Dekel mám v stratosfére. Vy tu viete všetko. No nemiluj ho. No mohli toto? Ľahšiu otázku nemáš? Piatoček... To je všetko také klišé. 🤮

alickapusinka
9. aug 2023

@0silvia0 presne som n tom rovnako ako TY neznášam tieto skratky.

0silvia0
9. aug 2023

@nairia zabudla si teraz aktualne "ideme pri more" a "ideme mat 5 rôčkov"

aduskatt
9. aug 2023

žienka, nevestička, dník

nairia
9. aug 2023

@0silvia0 jeziiis, no ten mamickovsky plural je kapitola sama o sebe 🙈 btw "ideme pri more" ma isty cas nijak nedrazdilo, lebo pochadzam z oblasti, kde sa to bezna pouziva. ale s pribudajucim vekom sa mi to vzdy "zareze" do ucha 😆

aduskatt
9. aug 2023

@nairia a čo také kakali sme😀DDD

nairia
9. aug 2023

@aduskatt "budeme mat 2 mesiacky a trapia nas prdiky. sme na UM a mliecko nam velmi chuti..."
🤯🙈🤯🤯🤯

aduskatt
10. aug 2023

@nairia určite hlavne mamičke chutí🙂)))

gabrielasofia
10. aug 2023

mňa rozčuluje výraz "duchuje tento test"? čo to jeee? to sloveso neexistuje...fuj

enya00
10. aug 2023

mna irituje, ked dospely clovek pouziva skratku omg …alebo od covidu tu kazda tretia zacala pouzivat- citaj s porozumenim 😂 si pamatam, ako jedna ,,uzasTna” 😂 tu chcela zhovadit niektore zeny, ze strasne, ako necitaju s porozumenim a tie odpovedete v sutazi, cele zle.. idem pozriet otazku, jej odpoved a ona ocividne s porozumenim necitala.Potom to samozrejme vymazala .Vianky, rupsacik,uzastne, konecne sme sa vykakali, manžo, krsny, krsna, moja sefova.Vela mladych teraz pouziva gádžo, to ked pocujem, dviha mi to tlak 😂

cakanka22
10. aug 2023

@simca06022011 alebo ešte v množnom čísle? Papkame, spinkame, kakame 😊 alebo - nosime plienky trojky 🤣

cakanka22
10. aug 2023

@aduskatt a čo ty vieš 😁 možno aj mamička ma prdiky 🤣

selest
10. aug 2023

Džízs

nika185
11. aug 2023

kečup - kepuč, čmeliak - včeliak, knedlik - klednik...

tianna
11. aug 2023

Topka je u mňa vianky a kamky.. 🤣🤣🤣

angel993
11. aug 2023

Mňa najviac vytáča keď sa s deťmi rozprávajú maznavo a zdrobneninky si vymýšľajú aj tam kde sa nedajú dať, napríklad: Vstaňkal si? (Vstal si?), Chceš pijú? (Chceš piť?) , Na spaníčko (pri kychnuti), bolo toho viac, deti už podrástli tak som pozabudala.

angel993
11. aug 2023

@tianna presne aj u mňa, nožík sa mi otvára vo vrecku, len to čítam 🤣🤣🤣

basul1k
11. aug 2023

Šmakocina - nenavidim to slovo a žižo/žižinko ako svetlo 🤦‍♀️

zara0201
11. aug 2023

Toto je najviac.
Toto ja môžem.
🤮

letfenixa
11. aug 2023

Obyčanske rožky.

patka06
11. aug 2023

kúpenské = kúpené v obchode

euka210
11. aug 2023

@0silvia0 dupa je zadok...a ci niekto mysli sedaci sval ci analny otvor zavisi od situacie ako ak "utriem ti zadok" "dam ti na zadok"...utriem ti dupu...dam ti na dupu...nic na nepochpenie u nas 😁
...mna vytaca asi len 2 euri...nic horsie nie je...ani dva piva, uz ani bul mi, cul mi...to je narecie...ani ine skratky ani nespisovne, ktore som sa tu dozvedela.