Skontrolujete si vždy vlakové priecestia pred prechodom autom?
Ahojte,
Keď je riadne sveteľne označené priecestie vlakové, aj závorami ,aj semaforom,závory sú hore, čiže prejazd voľný.
Keď prechádzate autom,aj tak sa presviedčate, či nejde vlak?
Ja vždy , aj na jednu stranu pozriem ,aj na druhú
Vždy som sa to chcela spýtať 😁
Všímam si,že ľudia to berú automaticky, závory nie sú spustené , nesvieti červená ,tak idem.
Ako to máte vy?
@kulumulu123 vyzerá že je nejaká vedľajšia cesta..... tam veľakrát sa stane že rampa je pokazená
@sisska96 to ci je to vedľajšia cesta nič nemení na tom ze ak ta valcuje vlak v plnej rýchlosti máš iba malú šancu takže ja osobne neriešim hlavná vedľajšia ale vždy sa pozriem... No každí sme zodpovední za, seba... A okrem toho aj keď nefunguje rampa tak svetlá by fungovať mali no očividne nefungovali takže stačí si nevšimnúť a je to...
@kulumulu123 vyzerá že je nejaká vedľajšia cesta..... tam veľakrát sa stane že rampa je pokazená
@sisska96 ziadna vedlajsia cesta, jeden z dvoch hlavnych vyjazdov v Ivanke pri Dunaji... rusna cesta, kade chodia denne auta z Ivanky, Zalesia, Bernolakova aj Novej Dedinky, toto foto je smer od Bratislavy..
Zvyknem tam mrknúť, učili nás to tak aj v autoškole, práve preto, že signalizácia môže zlyhať.
@pe_mi toto je fotenie na sk rampy hore žiadna červená a vyruti sa vlak takže áno pozerám sa VŽDY A ZA KAŽDÝCH OKOLNOSTÍ!!!!!!!
@kulumulu123 ak je priecestie v poruche, rušňovodič je o tom vyrozumeny a môže ísť rýchlosťou max 10km/h, a od určitého miesta má prikázané stále trubit . Je veľmi nepravdepodobné, ze sa vlak rúti plnou rýchlosťou cez priecestie ,ktoré je v poruche, možné to je jediné, ak porucha nastala tesne pred prejazdom vlaku. No keď je to priecestie so zavorami a rušňovodič, ktorý vidí závory otvorené, tiež sa bude snažiť znižovať rychlost ako to len pôjde. A nakoniec ,nielen technika ale aj ľudský faktor môže zlyhať, niektoré priecestia sú spustane samocinne, keď vlak vstúpi do určiteho izolovaného úseku, automaticky sa samé spustí, ale sú aj také, ktoré obsluhuje človek .
Nič nie je 100%tne, pre pár minút alebo sekúnd spomalenia nemusím prísť o život, lebo zrážku s vlakom prežije málokto ,takže autorka , ano spomalim asi tak na krokovu rychlost ,na dobre viditeľné miesto kuknem raz ale na to horsie viditelne miesto kukam striedavo, tam a rovno na cestu, až kým neprejdem priecestie .
Samozrejme. Aj ako chodec ked mam zelenú vždy sa pozriem ci sa na mňa neruti auto.
Nikdy, nikdy sa nespoliehajte na svetelnú signalizáciu alebo závory. U nás pri práci v Bytčici sa stalo, že boli spustené závory. Ľudia cakali. Závory sa dozvihli a hneď prešiel vlak!
A tie co pisete ze spomalite a pozriete sa tak ako ked vacsinou okolo tych priecesti nieco je postavene a nie je dobre vidiet? Vacsinu priecesti co poznam tak treba uplne zastavit a az vtedy si vie clovek pozriet ci mozem prejst aj to nie vzdy lebo velakrat je priecestie pred zakrutou a clovek nevidi proste ci za nou nie je vlak.. ja ked som dostala vodicak tak vtedy som vzdy zastavila a snazila sa pozriet ale teraz uz na to tiez kaslem nakolko nikto nikdy nestoji ale mam to stale v hlave ci sa nahodou nieco nestane
@kulumulu123 ak je priecestie v poruche, rušňovodič je o tom vyrozumeny a môže ísť rýchlosťou max 10km/h, a od určitého miesta má prikázané stále trubit . Je veľmi nepravdepodobné, ze sa vlak rúti plnou rýchlosťou cez priecestie ,ktoré je v poruche, možné to je jediné, ak porucha nastala tesne pred prejazdom vlaku. No keď je to priecestie so zavorami a rušňovodič, ktorý vidí závory otvorené, tiež sa bude snažiť znižovať rychlost ako to len pôjde. A nakoniec ,nielen technika ale aj ľudský faktor môže zlyhať, niektoré priecestia sú spustane samocinne, keď vlak vstúpi do určiteho izolovaného úseku, automaticky sa samé spustí, ale sú aj také, ktoré obsluhuje človek .
Nič nie je 100%tne, pre pár minút alebo sekúnd spomalenia nemusím prísť o život, lebo zrážku s vlakom prežije málokto ,takže autorka , ano spomalim asi tak na krokovu rychlost ,na dobre viditeľné miesto kuknem raz ale na to horsie viditelne miesto kukam striedavo, tam a rovno na cestu, až kým neprejdem priecestie .
@20erika07 ved v poriadku ty rob ako myslíš ja, som písala za, seba že vždy skontrolujem ci môžem prejsť a je mi fuk kto si o tom co mysli... Ako som písala každý je zodpovedný sám za seba m e tých pár sekúnd za to stojí... Presne ako pozriem na prechode aj keď mam zelenú nestalo sa mi žiaľ raz že ma takmer zostalo auto áno ma prechode a áno mala som zelenú lebo nejaký blbecek sa prave ponáhľa a ma pocit ešte to dám... Za mňa iba toľko.
@20erika07 ved v poriadku ty rob ako myslíš ja, som písala za, seba že vždy skontrolujem ci môžem prejsť a je mi fuk kto si o tom co mysli... Ako som písala každý je zodpovedný sám za seba m e tých pár sekúnd za to stojí... Presne ako pozriem na prechode aj keď mam zelenú nestalo sa mi žiaľ raz že ma takmer zostalo auto áno ma prechode a áno mala som zelenú lebo nejaký blbecek sa prave ponáhľa a ma pocit ešte to dám... Za mňa iba toľko.
@kulumulu123 no napríklad práve včera sme zažili s priateľom, že sme šli po meste a pred nami auto prešlo na červenú na križovatke. Nie tak ze zrovna by naskočila červená ale ona normálne svietila uz dlhšie ked sme tam prišli. Ja neviem ci ten človek bol úplne mimo ale šiel si ako pán.
Ano
@pe_mi toto je fotenie na sk rampy hore žiadna červená a vyruti sa vlak takže áno pozerám sa VŽDY A ZA KAŽDÝCH OKOLNOSTÍ!!!!!!!
@pe_mi áno, aj ja, mn. ma pred pár rokmi upozornil, že je to dobre pozerať, lebo buď technika môže zlyhať, alebo aj ľudský faktor
@kulumulu123 to je sila ... ja by som tú fotku poslala železniciam ....
Samozrejme. Aj ako chodec ked mam zelenú vždy sa pozriem ci sa na mňa neruti auto.
@gerrwie_girl to mi pripomenulo, čo sa mi raz stalo, ja si pekne idem na zelenú a zrazu mi partia pubertiakov prebehla, och, ale som sa zľakla, som na nich zatrúbila, aby si uvedomili...
O starých ľudí ani nevravím ... a potom sú tu správy, že dôchodcu zrazili na prechode, ale A nepovedia, iba B 😒
Ako mn. vraví treba predvídať, predpokladať, pozerať a myslieť na to, že to je jedno, či ty máš prednosť, proste sú drzí šoféri, pre ktorých si nepokazime deň, vlastne vraví život 🙃
@gerrwie_girl to mi pripomenulo, čo sa mi raz stalo, ja si pekne idem na zelenú a zrazu mi partia pubertiakov prebehla, och, ale som sa zľakla, som na nich zatrúbila, aby si uvedomili...
O starých ľudí ani nevravím ... a potom sú tu správy, že dôchodcu zrazili na prechode, ale A nepovedia, iba B 😒
Ako mn. vraví treba predvídať, predpokladať, pozerať a myslieť na to, že to je jedno, či ty máš prednosť, proste sú drzí šoféri, pre ktorých si nepokazime deň, vlastne vraví život 🙃
@elenka.k presne tak 🙂
nezastavujem len pribrzdim a pozriem
@kulumulu123 no ved aj ja to píšem, že kontrolujem 😀 a ze nič nie je 100%tne , asi si si to vysvetlila opačne.
Dávam pozor aj keď svieti biele svetlo, ani tomu netreba veriť na 100% .

@sisska96 toto by sa ale nemalo stávať. Ak je porucha na priecestí, rampy by mali byť permanentne dole a svietiť červené svetlo. Toto je závažný problém, dúfam, že len ojedinelý. Pravdepodobne došlo k výpadku elektriny napr. porušením vedenia, aj to sa už stalo, keď robotníci vykonávajúci výkopové práce presekli kábel zabezpečujúci priecestie.