icon

Skúsenosti s britskou mačkou

scarletka34
13. okt 2020

Ahojte plánujem kúpiť britskú mačičku.
Ty čo ju máte aké máte snou skúsenosti? A tiež by ma zaujímalo či je lepší kocúr alebo mačka. A ci ten mačací záchod je cítiť v byte. Môžte pridať aj foto vašich miláčikov budem rada 🥰

Strana
z2
zuzi79
13. okt 2020

@silvia3009 áno, svätá pravda, ja mam 3 britské.

zuzi79
13. okt 2020
krokodil_901
13. okt 2020

My mame britsku vonkajšiu naša je dievčatko a už má skoro 2roky a je aj sterilizovaná. Ja si myslim ze je lepsie kocúra lebo to nema malé mačiatka a nemusí sa kastrovať ale to je len moj nazor. Mame aj mačiatko kocúra a je hravé, bojazlivé ale milé.

krokodil_901
13. okt 2020

Tu je naša britka a volá sa Šťastie, oplatí sa kúpiť aj keď je dosť drahá je to zlatíčko. ❤

coobra
27. dec 2020

Dobrý deň. Uvediem aj ja našho kocúrika, Britský krátkostrstý-modrý, pre mňa šedý 😁. Mi ho máme síce v dome, iba indoor, nikdy ho nepustíme von, aj keď nám raz utiekol ledva sme ho chitili, vôbec nás nepoznal vonku, asi kôli pachom vonkajšieho prostredia, iných mačiek a neznámeho terénu. Nepustíme ho von z dôvodu že vôbec nepozná vonkajší svet a kôli chorobám keďže plánujeme dieťa. Britské mačky by nemali byť naviazané na ľudí, mali by rešpektovať blízke osoby po svojom. Tento náš je nejaký iný prípad. Ja strašne naviazaný nás a hlavne na mňa. Bol som týždeň v zahraničí, kocúr ma hľadal po celom dome, mravkal a volal, dokonca prestal aj papať. Žena si nevedela rady. Hladkať sa skoro nedá, mojkať vôbec, jedino v noci príde aj dva tri krát sa pomojkať a spí mi na hrudi niekedy aj 1-2h, cez deň málo kedy. Čudný postoj britského kocúra ale nevadí mi to lebo mám ho rád. On nebude ani chvíľu sám, keď sme dole tak je aj on dole, keď sme hore (na podkorvý) tak aj on je hore, všade sa prace za nami. A neskutočne je zvedavý, čím koľvek pohnem v dome tak on musí prísť a kontrolovať čo sa deje, lahne si vedľa a sleduje. 😊 Veľmi rád sa chce hrať o schovávačku, ja sa schovám a on ma loví (hľadá) a keď ma nájde tak ja jeho lovím, a potom sa zasa ja schovám a tak dokolečka. 😁😁
Hrať sa chce veľmi ale tak moc že hrizie až do krvi takisto aj škriabe až do krvi, tak mu ostrihame pazúry a je to lepšie ale stisk má aj tak silný. Čistím mu ráno aj večer, nesmrdi a je veľmi čistý až na tie chlpy po dome 😐. Keď prídem z práce tak ma vždy privíta pri dverách a samozrejme, musí si pazuriky roztiahnuť na mojich topánkach "že vitaj" 😃😃😃. Máme problém jedino s papaním, lebo je strašne preberaví, chvíľu niečo papá a potom ho to akoby omrzelo a prestane to úplne jesť, už sme vymenili množstvo značiek a do niektorých ani nezakúsol. 🤦
Zobrali sme si ho hlavne kôli tomu že by nemal byť naviazaný keďže obaja pracujeme a on zostáva sám, no ale v podelok si zvykne že sme v práci tak potom to už ide. Nábytok nám neničý, má všetko čo potrebuje. Je to čudná mačka a preto ho mám rád taký aký je.

petrajancova
18. máj 2021

@severkats mozem sa spytat ako sa “sprava” k nabytku/tavesom a kvetom? Zvazujem britsku macicku, ale mam obavy ... dakujem

luciab987
18. máj 2021

@scarletka34 mame kocurika, kastrovaneho, pritulny je ked chce ON, zachod cistime viac krat do dna, ja si myslim ze clovek co ma doma zvieratko ho tak necíti ako niekto kto pride napr na navstevu. Zerie iba 1 druh konzerviciek, a granulky a maskrty, ine jedlo nechce ani surove maso. Doskrabal nam zarubne, stolicky a gauc-ale to vinim aj seba lebo sme mu to az tak razne nezakazovali 😁. Je cistotny a velmi neplzne. Zo zaciatku vobec asi az po roku. Dokupili sme si k nemu aj mainsku myvaliu macku a az vtedy som zistila co je to mat v byte chlpy. Niekedy by som ich vypustila v lese 😁😁 ale zatial ma az tak nenastvali.

severkats
18. máj 2021

@petrajancova Máme škrabadlo zo stránky zoohit.sk tak nábytok vôbec neškriabe. Závesy jedny pozaťahoval, lebo skáče z parapety na poschodovú posteľ. Záclony som mala v detskej obyčajné z ikea, kým bol malý. Tie išli do koša. Teraz už ich vie krásne podliezť. BTW už máme mesiac k nemu aj parťáčku britku Mišku, je tak stará ako náš Gilbert (1,5 roka), trochu sa bojí ľudí, ale s našim kocúrom (kastrovaný) si rozumejú, cez noc behajú.

asod
14. okt 2023

@scarletka34 Moja znama si kupila psika ktory je tak maly ako macka. Ma pre neho zachod. Nemusi ho vyvencovat.

romanadam1626
14. feb 2024
tina1712
2. feb 2025

@sjuzi dobry den mohla by som sa vas popýtať viac ohladom britskej mačky🙂? ak by ste mala čas zvažujeme kúpu ale musím mať co najviac info🙂

sjuzi
3. feb 2025

@tina1712 zdravím, kľudne sa pýtajte. Hoci nám naša, žiaľ, uhynula. Mala srdovú vadu ☹, na ktorú zvyknú britky trpieť...

nklpkll
25. máj 2025
@luciab987

@scarletka34 mame kocurika, kastrovaneho, pritulny je ked chce ON, zachod cistime viac krat do dna, ja si myslim ze clovek co ma doma zvieratko ho tak necíti ako niekto kto pride napr na navstevu. Zerie iba 1 druh konzerviciek, a granulky a maskrty, ine jedlo nechce ani surove maso. Doskrabal nam zarubne, stolicky a gauc-ale to vinim aj seba lebo sme mu to az tak razne nezakazovali 😁. Je cistotny a velmi neplzne. Zo zaciatku vobec asi az po roku. Dokupili sme si k nemu aj mainsku myvaliu macku a az vtedy som zistila co je to mat v byte chlpy. Niekedy by som ich vypustila v lese 😁😁 ale zatial ma az tak nenastvali.

@luciab987 ako spolu vychádzajú myvalka s britskou ? Rozmýšľame nad britskou k našej myvaliej😊

luciab987
16. sep 2025
@nklpkll

@luciab987 ako spolu vychádzajú myvalka s britskou ? Rozmýšľame nad britskou k našej myvaliej😊

@nklpkll ahoj, už asi mačičku máte, veľmi sem nechodím. Vychádzajú spolu veľmi dobre. Ale je vidno kto je pán - mývaliak 🙂. Tým, že je väčší briťáka vyhodi z parapety, z pelechu,.... Hierarchia je mývaliak, briťák. Ale nie je k nemu nejaký agresívny, len príde, napchá sa kam chce a briťák odíde. Inak všetko ok, sem tam sa klbčia ale nie nejaké bitky alebo agresivita. Briťák je stále flegmoš, a viac prítulný a mývaliak bojko s veľkým srdcom 🙂)

nklpkll
17. sep 2025
@luciab987

@nklpkll ahoj, už asi mačičku máte, veľmi sem nechodím. Vychádzajú spolu veľmi dobre. Ale je vidno kto je pán - mývaliak 🙂. Tým, že je väčší briťáka vyhodi z parapety, z pelechu,.... Hierarchia je mývaliak, briťák. Ale nie je k nemu nejaký agresívny, len príde, napchá sa kam chce a briťák odíde. Inak všetko ok, sem tam sa klbčia ale nie nejaké bitky alebo agresivita. Briťák je stále flegmoš, a viac prítulný a mývaliak bojko s veľkým srdcom 🙂)

@luciab987 nakoniec mame 2 myvalie 😃 ale ďakujem aj tak za odpoved 🙂

Strana
z2