Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Ahojte, ako by ste sa zachovali v situácii, že vám kupujúca 2.6. napíše, že má záujem, ja jej pošlem podklady a pani sa 6.6. ozve, že tovar neberie, lebo už si kúpila nový. Ja som medzitým odmietla 2 ďalších záujemcov s tým, že kupujúca pred nimi si vypýtala podklady, kontaktovala som aj tie 2 ďalšie, ale už našli niečo iné. Doteraz som to nejako neriešila, ale v poslednom čase sa mi to stáva pravidelne a už ma to prestáva baviť, pošlem podklady k platbe a za 3-4 dni napíšu že už neberú, už som takto prišla o viacero záujemcov, ktorý by si tovar kúpili.
Zdravím, také bych se ráda přidala... V poslední době se mi velmi často stává, že se ozve zájemce přímo o koupi nebo případně s doplňujícím dotazem. Já slušně odepíši, doplním informace buď o výrobku nebo o způsobu zaslání a o poštovném a od té doby o zájemci ani vidu ani slechu a já pár dní zbytečně blokuji inzerát a čekám na odpověď... Nevím, ale považuji přinejmenším za slušné, zaslat informaci ve smyslu: díky, už nemám zájem... Co Vy na to? Mám pak takovéhle "zájemce-nezájemce" negativně ohodnotit? Nechci zbytečně prudit, ale trocha slušného chování by neškodila.... Díky. Pěkný den všem...
@loulou ja by som to riešila tak, že by som jej dala hodnotenie a vlastne bolo by to aj upozornenie pre ostatné predávajúce čo môžu od tejto kupujúcej očakávať. Ja som tiež pred niekoľkými dňami riešila takúto kupujúcu, blokovala mi inzerát šesť dni, dokonca som jej napísala tel. číslo aj na mňa aj na manžela, dohodla si obhliadku, manžel poobede čakal na ňu a ani sa neunúvala napísať že nepríde. Ked som jej napísala že sedačku posúvam dalej tak hned odpísala že ona sa nemohla ozvať, že jej manžel si zlomil prst na ruke 🙂 tak som jej naletela a tým si odbila serioznu kupujúcu. Len že milá pani sa zasa raz nevedela vymáčknuť tak som jej znovu napísala či má vôbec záujem alebo mám posunúť ďalej s tým že už jej dám negatívne hodnotenie. No, do desiatych minút mi odpísala že celý víkend nebola na nete preto sa mi neozvala a ešte dodala "Ak ste si priali promptny vyriesenie predaja, mohli ste si vypytat odo mna tel.kontakt , rada by som vam ho poskytla, pripadne by som vam vysvetlila, dovod preco si nemozem vyzdvihnut tovar cez vikend." A zahrala sa úplne na urazenú a dotknutú ako som si vôbec mohla také jej niečo napísať 🙂
Díky 😉 Asi to opravdu začnu řešit hodnocením (jako upozornění pro ostatní). Nevím, ale já když něco chci, tak si to předem pořádně rozmyslím a nevodím pak nikoho za nos. Pokud si někdo myslí, že nakoupí (třeba i pěkné zánovní značkové věci) za pár korun a zaplatit reálné poštovné se mu zdá už moc, tak opravdu stačí napsat storno a neblokovat dál... to ale nevím, kde by pak takovéhle "osoby" chtěly nakupovat - asi jen v rubrice "daruji" 😉
@ewelina Myslím, že to byla odpověď pro tazatelku výše, která řeší, či když si kupující už vyptala podklady k platbě...top je trochu něco jiného, než píšeš, že jen zájemce chtěl doplňující informace... hodnotí se většinou obchody, co proběhly.
Já osobně bych ani v jednom případě ale hodnocení nedala.
Mě by zajímalo, co znamená, když je už několik dní vyvěšený inzerát, u něj několik zájemců a pořád se to nikam nehýbe..prodáno, nebo ne...má cenu se o něco snažit? Těžko říct.
@salomee Jasně, nějak jsem přehlédla... ale když mi zájemce napíše např: mám zájem, pošlete mi to poštou? Napíši: ano, poštovné je tolik a tolik, prosím na účet celkovou částku... no a pak už se nic neděje a já blokuji inzerát... Jinak já považuji inzerát, který je vyvěšený, jako aktuální (ať má kolik chce odpovědí) - v opačném případě má být smazán, aby nemátl ostatní...
@loulou V tvojom pripade by som zrejme hodnotenie nedala, plus je, ze sa ti aspon ozvala a napisala, ze neberie. Urcite je to lepsie, nez keby sa neozvala vobec...Ale ak mas viac takychto skusenosti, mozes si napr.do podmienok predaja napisat zoznam nickov, ktore boli z tvojho pohladu nespolahlive a zbytocne si kvoli nim stratila dalsich kupujucich. A napisala by som si to do PP, ze kto si bude chciet obchod rozmysliet, ma na to napr. 24 hodin, inak bude na zozname 😝
@ewelina Mas pravdu, ze je slusne odpovedat co najskor, ci ma alebo nema zaujem. Akurat ja inzerat pozastavujem az vtedy ked mi od zaujemkyne nabehne platba na ucet. To, ze inzerat visi medzi ostatnymi a pritom je tam aspon 1 zaujemca, este nemusi znamenat, ze je uz neaktualny. Z vlastnej (a aj inych) skusenosti mozem povedat, ze je to tak lepsie, pretoze ak si ho pozastavim pri prvom zaujme a potom sa to vlecie, lebo zaujemca v tom "nema celkom jasno", tak si inzerat zvytocne blokujem pre dalsich pripadnych zaujemcov. Ten kto by chcel tiez reagovat, vidi ikonu, takze musi ratat s tym, ze uz nie je prvy v poradi. Moze reagovat a uvidi, ci je vec volna alebo uz nie. Naviac, ak predchadzajuci zaujemca nejavi zaujem, vzdy je ho mozne vymazat bez toho aby som mala inzerat pozastaveny 😉
Vacsinou si ale kazdy do podmienok predaja napise, ako dlho caka na vyjadrenie, ak su napr. doplnujuce informacie a ked sa do tej doby neozve, zaujemcu maze a vec je opat volna. Ja mam 24 hodin.
Ja som u seba zaviedla hodnotenie za "nespolahlivost" (dala som tak raz), pretoze pravdila to umoznuju @salomee .
"Právo pridať hodnotenie vzniká až po vzájomnom potvrdení obidvoch strán o predaji/kúpe. Ak k potvrdeniu o predaji oboma stranami nedošlo, užívateľ nemá právo zverejniť hodnotenie."
Cize ak predavajuca napise udaje k platbe, kupujuca prejavi zaujem, potvrdi kupu a potom nic, tak je tato moznost. Kazdy sa uz zariadi podla seba, ci da, ci nie.
@loulou Tiež sa mi to často stáva...
.... ako som na konikovi,aj ako neregistrovana,lacne veci nakupujem ako obycajne postovne,na vlastne riziko...este sa mi nic nestratilo,predavajuca napise ze balicek posiela...a mam ho o 2dni,az teraz...16maja poslem peniaze...ziadna komunikacia,18teho pisem ci jej dosli peniaze...nic...20teho pisem ci ma peniaze...21odpise ze nema adresu,napisem adresu...31maja pisem ci poslala balik. a kedy mi ho poslala....nic vecer odpise ze poslala ...1juna pisem kedy ho poslala...nic,5juna pisem kedy ho poslala,..nic,6juna uz mam nervy pisem jej kedy ho poslala!!!!ona mi vecer odpise ze 24maja ze uz ho musim mat....ma skoro drblo....kazdy den tu je,podla prispevkou-kazdy den som ju sledovala,komunikacia uplne strasna 😠 a nakoniec mi odpise ze ho poslala pred 2tyzdnami...to co?a ona mi kludne odpisala ze mi posle nejaky zdrap papiera s mojou adresou,a razitkom posty ze mi balik poslala 24maja!!!!ja uz nervy 🙄 somjej vecer odpisala ze nech mi da adresu,a poslem jej papier z posty ze som jej tiez poslala balik-ktory jasne ze som nikdy neposlala...viem ide o 4eura,kaslem jej nane,ked ich potrebuje nech si ich necha,ale ten pristup....ak nieco poslem tak hned pri prvej otazke napisem poslany-a nie klame a mota,som jej drisla hodnotko,ale teraz ma to mrzi podla mna si ho zasluzi...ale napisala som pravdu..slaba komunikacia,natahovanie a nakoniec sa balik stratil 😝
teraz som sa kukla znovu na jej hodnotka a pribulo jej negatko,este okrem mojho...tak predsa si ho zasluzila!!!!klamarka 😢 🙄
no a ako tak citam dalej tak mam dost...nie som jedina ktorej akoze poslala balicek,aj v com ho poslala nikomu neodporucam predavajucu @andorko informujem admina 😝
@monulienka1 tak na zaklade jej starsich hodnoteni by som si od nej urcite nic neobjednavala 😖
@monulienka1 ok,ale hodnotenia má za zlý stav predávaných vecí.Ak si si žiadala poslať obyčajne,nesieš riziko straty....ona by mohla obviniť teba,že balíček máš doma ☹ 😉
ahojte, chcem sa s Vami poradit... predavala som kocil, je to starsi typ Peg Perego Centro. seriozne osm pani poslala okrem fotiek, co sm mala v inzerate aj dalsich 6 fotiek, aby videla skutocny stav kocika. ved je pouzivany, tak aby videla kde su skrabance, ze sice je ale minimalny rozdiel vo farbe striesky a potahu (slnko robi svoje, aj ked na tejto oranzovej to bolo fakt malo vidno), detailne kolesa.... proste aby sme sa vyhli tomu, ze si kocik kupi a potom neude spokojna.... no a rozhodla sa, ze ho kupi. este som jej aj vysla v ustrety, postovne som zaplatila ja a poslala jej to kurierom (o co ma aj poziadala), aby nemusela s 2 detmi chodit na postu. a dnes mi mila pani napise sms, ze mi kocik vrati, lebo je velmi opotrebovany a keby chcela taky opotrebovany kocik, tak neda za neho tolko penazi. podotykam, ze kupila sportovy kocik, nanoznik, plastenku a prebalovaciu tasku za 79eur, pricom nove to cele stalo skoro 400eur (ai pozriem aj ucty, kolko stal presne lebo si to pamatam len tak zhruba...).
co by ste pani odpovedali a co by ste urobili v takejto situacii? dakujem za kazdu radu a odporucanie.
@simisi juuuj ja som si toho vedoma,len ma ani nenapadlo skumat 98hodnoteni,teraz uz budem ☹
@trnka77 nieje pravda...ma tam aj hodnotka ze balik,sa stratil 😠 a viem ze si to nemysli....lebo ho neposlala 🙄 🙄 ona si je toho vedoma,uz som upozornila admina na nu...ja kaslem na 4eura ale ked takto oblafne 10ludi...po 4eura 😔 dobry biznis
@ivetah ak boli tie fotky detailne,a bola upozornena ☹ tak bohuzial,taktoi sa neda posudit ani poradit,nic nevidime 😉
@monulienka1 aktivovala osm inzerat, ale nie su tam tie dalsie fotky, to som jej do mailu davala
https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/9zf5/pp-...
@luna22 to prave neviem, ako si predstavuje... lebo ja som jedno postovne uz platila a este k tomu kuriera...
ale asi mas pravdu, ze len na osobny odber, lebo je to riziko....
@ivetah no ja osobne by som kocik bez toho aby som ho videla nekupila....a tu si myslim ze je vidiet vyblednutie zo slniecka jasne 🙂
@ivetah pokial si jej poslala aj tie fotky, ktore si tu pridala do temy , tak by som reklamaciu ASI neriesila..je jasne vidiet, ze kocik je pouzivany a uz nie je ako novy...hoc..musim povedat, ze aj tu ma prekvapuje jedna vec..vies a podla tychto fotiek v tejto teme vidiet, ze kocik je vyblednuty, ale v inzerate o tom nepises..preco?taketo veci by tam mali byt napisane a nakupujuci by mal o nich vediet..lebo ked zoberiem len tie fotky , ktore su priamo v inzerate a potom pozriem tu v teme, tak je tam dost rozdiel..cize myslim, ze v tomto to u teba nie je ok..
@traktor ano uznavam, tie fotky som jej poslala aj prave preto, aby videla aky je ten stav. ono ja som inzerat davala este niekedy v aprili a prve fotky - co su v inzerate, boli fotene vnutri a nejako ma nenapadlo, ze ta strieska je vyblednutejsia. tak som pre istotu potom, ked som si to uvedomila, spravila este aj vonku, aby videla aj komplet striesku. v inzerate som fotky nedoplnala, lebo som s nou jednala... ak to vyriesime ako reklamaciu, tak tie fotky samozrejme doplnim. ale kupujuca ich skutocne dostala. a nikdy som netvrdila, ze je ako novy, ale ze je pouzivany....
dakujem vsak za nazor.
@monulienka1 aj tebe dakujem za nazor 😉
som vsak mudrejsia a dam uz len osobny odber, lebo toto fakt nepotrebujem....
ahojte, prepacte, ak moja otazka nebude do tejto temy, len nechcem zakladat novu 🙂, ale neviem sa nejak vymotat..
Da sa prosim vas vymazat inzerat, ked som si ho oznacila tusim do kategorie moj wishlsit, ale predavajuca ho uz medzicasom vymazala?
A este jedna otazka, uz sa nedaju pozriet moje zmazane inzeraty? Nikde to nevidim a neviem ci to je nejaka novinka.
Dakujem za pomoc a rady.

Ahojte zdravim Vas vsetky mne sa to tiez teraz stalo, kupovala som tricka a ani neposlala zo zaciatku sa vyhovarala ( ze sestra zabudla poslat, posle zajtra a da mi info uz vyse tyzdna ani info a ani neodpisala a pritom bola na bazari , lebo som videla jej aktualizaciu... prave som kontaktovala admina .. a predtym pridala negatko