Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@beatkab25 ja nie som neznala bazarovych pomeroch na MK. Myslim, ze serioznost by mala ist z oboch stran. Nie raz sa mi stalo, ze sa mi ozvalo viac zaujemkyn. Mam pochopenie pre to, ze ludia maju aj nejake povinnosti a nesedia na internete cely den. preto ak sa ozvali dalsi, ze maju zaujem, som slusne napisala, ze cakam na vyjadrenie predchadzajuceho zaujemcu a v pripade, ze sa do XY casu neozve, dam im vediet, ze tovar je im k dispozicii.
Kazda jedna strana to pochopila a nebol problem. Ak zaujemca cukol, alebo sa neozval za den, tak som mu slusne opat napisala, ze z daneho dovodu posuvam vec dalej. Opat na tom nevidim problem. Ale tu ani bu ani mu a ked nenapisem hned do 2minut, tak to ide dalej,
Nevadi, nic hrozne sa nestalo, ale tak upravim si podmienky, ze bazar mam formou aukcie, bud kto viac sprav posle, alebo ci jeho platba skor nabehne..... ja som sa snazila normalne komunikovat a rovnaky pristup som cakala z druhej strany. Ale je mi jasne, ze su tu aj ludia, co to prosto nevedia
Chcem sa spýtať iných maminiek, či náhodou nečakajú na doručenie tovaru od @mata_murkova ,lebo platbu som poslala ešte 15.7.2013, a odvtedy mi neodpovedá na správy. Uvedené tel.číslo má monentálne nedostupné.
V hodnoteniach som našla takmer samé pozitívne, ale pár-krát sa objavila nespokojnosť so zdĺhavým doručením... 😕
V statuse som nenašla odkaz, že by šla uvedená "pro" predávajúca na dovolenku, neviem, ako funguje aktualizácia inzerátov v "pro" shopoch, ale keďže dnes má vo svojom shope pár inzerátov čerstvo aktualizovaných, domnievam sa, že si mohla prečítať moje otázky v správach...a príde mi to ako ignorácia....
A to som sa tak tešila na autodráhu ☹ 😠
@tehula Taky souhlasím s Tebou, od toho jsi byla první zájemce. Já to teda tak dělá, že čekám, ke všemu když zájemce napíše čas, kdy se mi ozve.. pokud by to bylo už dlouho a neozval se, je to něco jiného. Ono vyptání údajů k platbě taky není žádná záruka, jak je to tady možno číst milionkrát... chápu, že jseš zklamaná.
@katja78 ospravedlnujem sa ak som vas nekontaktovala nie som podvodnicka. vsetkym zakaznikom som sa ospravedlnila pre omeskanie zasielok nakolko nasi dodavatelia maju obdobie dovoleniek, a tento cas vyuzivame na prestahovanie skladu. v najblizsich dnoch budu vsetky objednavky vybavene. ak uz nemate zaujem cakat, prosim napiste mi ci mate zaujem o vratenie penazi. ospravedlnujem sa ak som na vas zabudla, priznam sa ze za tento tyzden nedostal odpoved ziaden nas zakaznik prave pre spominane stahovanie. od buduceho tyzdna by sme mali opat riadne fungovat. prepacte. mata
@mata_murkova ok, v poriadku, len som myslela, že ste na dovolenke 😕 práve o tie hračky mám stále záujem, nepotrebujem ich urgentne, tak počkám. Ďakujem. 🙂
Ahoj, baby! Pred 2,5 tyzdnami som previedla peniazky na ucet za vecicky jednej pani. Písala mi, ked dojdu, posiela balík. Odvtedy nic...Nereaguje na moje správy. Dá sa s tym nieco robit, alebo mozem zabudnut na vecicky aj peniaze...???
@anya1 pozri, ci pripsieva do fora, ci ma nove spravy vo svojom fotoblogu, kedy a ci aktualizovala bazar, ci nema v podmienkach napisane, ze choroba, dovolenka a pod. ..ak nic s toho, skus jej napisat cez ip, nie cez bazar, pripadne tu oznac cez @ jej nick, ak sa ti neozve,oslov mariosmykal, alebo martinjasen
Dakujem. Uz som oslovila, poslali mi vseobecné podmienky, a kopec dalsich veci, ze najskor nech skusim napisat negativne hodnotenie, ak nepomáha,nech napísem sem a pozvem aj druhu stranu, ak nic, tak nech napísem druhej strane ziadost...Tak postupujem podla tohto...Ale zatial sa nic nedeje, a myslím, ze sa ani nebude....
Neodporúčam kupujúcu jankaba1 !!!!Poslala som jej o den neskor zimnú bundu a ona mi napísala neg.hodnotenie za to že jej nedošla do 2dni!!A to som jej vysvetlila situaciu,že v piatok odchádzame na dovolenku a že mám dve malé deti a poštu otvorenú len do 14hod(,v tom čase mi obe spia )a že som to v ten den už fakt nestihla a zaslala som jej ju hned v piatok ráno pred odchodom na dovolenku ešte v zhone aby ju mala čím skor a ona mi v pondelok večer napíše negat.hodnotenie,že som neseriozna a že odchádza na mesiac preč,že jej ju teraz niekto určite ukradne ,pritom v komunikácii nikde neuvádzala že ide preč,ani ju nechcela poslať 1triedou doporučene,dokonca na bundu dostala 5eur zlavu a toto som si fakt nezaslúžila od nej !
ahojte, objednala som si tu kočík poslala pani 150 eur a nemám ani jedno ani druhé, už je to mesiac. Pani mi stále píše, že posle peniaze, ale neviem odkial ich posiela 🙂 ked stáááále nedorazili. a teraz už posledné dva dni ani nereaguje na správy. mám aj jej adresu a telefón/ dala si kočík na bazoš aj s telef. číslom/. manžel jej volal že ked nepošle peniaze podáme na nu trestné oznámenie,ale zrejme jej to nevadí. poradte
@akis01 napisem sem jej nick tu na MK a uvidis ci sa vyjadri ....
predávajúca je pod menom imeon.
milá pani dúfam, že sa vyjadríte aj takto verejne...
bože čo sa zbláznila tá imeon tolko dobrých hodnotení a zrazu toto???nechápem... ☹
Moja skúsenosť-žiaľ chcela som to riešiť normálnou cestou s predavajúcou-ale keď sa nedá tak sa nedá
Pozor na @sasulienka88
V skupine som si vymenila veci s pani s nickom @lubkap07,po dohode sme poslali obyčajne.....po 2 týždňoch ke´d sa neozývala a nekomunikovala ohľadne balíka,som zistila,že požiadala o zmazanie toho nicku.V skupine som požiadala mamičky,ktoré s ňou menili,či nemajú informácie ohľadne tejto osoby.....Zistila som,že ešte jedna mamina má s ňou nedoriešený obchod(poslala jej špinavý sveter) a neozýva sa jej.popritom sa mi ozvala predavajúca @sasulienka88,ktorá mi tvrdila,že ju pozná a je to seriózna osoba.OK.Prešiel další týždeň a vtedy sme zverejnili v skupine celé jej meno+adresu.V tom sa ohradila @sasulienka88 a žiadala,aby sme jej meno zmazali...takto sme sa dozvedeli,že @lubkap07 a @sasulienka88 je tá istá osoba,aj keď tvrdila stále,že to nie je pravda-admin nám to potvrdil!!!!
Po strašnej komunikácii,napokon súhlasila,že vráti tovar......už je to 3 týždne,druhej mamine už tovar vrátila,len mne sa vyhovára,že má deti choré,potom,že je na dovolenke.Stratila som trpezlivosť!!
Pani @sasulienka88 žiadam Vás,aby ste mi vrátili môj tovar..
Kedže mi neodpovedáte na IP,musela som to zverejniť.....
Týmto by som chcela upozorniť mamičky na užívateľku pod nickom „majoj“, nakoľko mám veľmi negatívne skúsenosti s obchodovaním na modrom koníku s ňou, plus pár info k tomu
- Väčšina vecí je v dezolátnom stave- fľaky, diery, vyťahané, od lepidla, vyblednutá farba, smradľavé
- Popis balíku neobsahoval info o stave ponúkaných vecí
- V popise bolo uvedené, že sa jedná o značky „Next,Puma“ a z 10 ks bol 2 ks Next, 1 ks Puma
- Predávajúca tvrdila, že poslala v piatok a pritom to poslala len v nasledujúci utorok, aj to len po mojom urgovaní, pričom peniaze mala už 10 dní a vyhovárala sa raz na chorobu mačaťa a potom ostatných členov rodiny ,raz na „neschopnosť“ pošty......
- Podmienky predaja pred krátkym časom upravila s tým, že až dodatočne uviedla, že ponúkané veci sú niektoré po jej deťoch a niektoré z anglického sekáča, pričom nikde neuvádza, že vlastní s manželom Second Hand v Brezne a týmto spôsobom sa vlastne zbavuje tovaru
- Na základe jej zavádzajúceho jednania, už bola vyradená z portálu „Babybazár.sk“ a taktiež bola opakovane kontrolovaná obchodnou inšpekciou, pričom za jej klamlivé jednanie jej bola pridelená pokuta.
- Od kupujúcich vyžaduje telefonický kontakt a sama nie je ochotná svoj kontakt poskytnúť
- Čísla uvedené pri manželových firmách sú vypnuté a ona má sama zrušenú živnosť od apríla tohto roku
- Tvrdí, že balíky posiela kuriérom, nakoľko nemá s poštou dobré skúsenosti a tvrdí, že balíky sa strácajú, avšak ak by to bolo tak, logické by bolo balíky poistiť
- V balíku bol „darček“, úplne nepoužiteľné!!!!
- V podmienkach predaja si uvádza, že veci môžu mať MALÉ chyby po švíkoch, ale veľkú dieru na kolene, neberiem ako malú chybu pri švíku
- V podmienkach si ďalej píše, že pri inzeráte uvádza stav, ktorému ponúknuté veci zodpovedajú, pričom ten inzerát na ktorý som reagovala nemal žiadne upozornenia na poškodenia
- Napriek tomu, že som žiadala, aby mi balík zaslala 1.tr.(za zaslanie som platila 4,50,- pričom ona cca 3,20,-), zaslala tento balík nie 1.tr. ale obyčajne s výhovorkou, že tak-či tak mi to príde v pondelok- ja som sa informovala priamo na pošte, že keby to bolo poslané v piatok, v pondelok by som ho mala, no takto mi prišiel až vo štvrtok!
- A ešte ochotne pri jej komunikácii mi napísala, že keď sa mi nebude páčiť, môžem jej prísť vynadať, že to predsa nemáte k nej až tak ďaleko a keď som ju upozornila, že môj muž je toho schopný, hneď to skúšala otočiť na srandu
- NESERIÓZNA PANI!!!! Mamičky POZOR!!!!ABSOLÚLNA NESPOKOJNOSŤ!!!!Ak máme takýchto podnikateľov na SR, tak sa nedivme, kam tento štát speje!!!!
- Mojou snahou nie je očierniť ju, ale upozorniť ostatné maminky, aby si zvážili či risknú stratu v tejto ťažkej dobe vyhodenie peniažkov za nepoužiteľný tovar..!!

@tehula ja stojim na strane predavajucej. Kazda skusena predavajuca preda tovar prvej zaujemkyni, kt. si vypyta udaje k platbe. Mnohokrat sa mi stalo, ze som mala super serioznu zaujemkynu, ktora sa zial nikdy viac neozvala. prepac, ale predavajuca rozhoduje, komu tovar preda, je to jej majetok, nie tvoj.