icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

traktor
29. okt 2013

@wnelia ono tato tema je fajn..hlavne, ked sa vyjadria obe strany..niekedy sa ukaze, ze je to trosku inak, ako sa na zaciatku zda.. 😉

wnelia
29. okt 2013

@traktor Len keby o mne nešírila to, že som klamárka a že to nechcem riešiť.... 😠

bounties
30. okt 2013

@evka32 ako ti to dopadlo? vyriesilo sa to nakoniec?

evka32
30. okt 2013

@bounties ahoj..nijako..nereaguje ,neposiela peniaze..dnes ju maju bloknut..ak nepridu eura..pa 😖

d_anica
30. okt 2013

Ahojte baby, vedeli by ste mi poradiť, ako označiť inzerát, keď chcem veci darovať? Videla som také, kde namiesto sumy bolo Darujem, ale pri zadávaní to pýta do kolonky suma čísla. Ďakujem!!!

beatkab25
30. okt 2013

@d_anica daj sumu 0

ewwe
30. okt 2013

@d_anica ak do nazvu zadas darujem

sendynka01
30. okt 2013

Ahojte, som sa dnes vytocila, nedalo mi a musela som reagovat na spravu kupujucej 😀 😀
Ako nechapem, ale slusnost sa tu na bazarikoch akosi vytraca. Niektore uz ani oslovenie, ani bu ani mu nenapisu. Som niekedy normalne odpisovala, ale ked niekomu nestojim ani za dobry den, tak sa s nim uz bavim aj ja. Ale toto ma dorazilo! Podotykam, ze odpisala po vyse 2 tyzdnoch. Akoze komunikacia ma urovni!!! 😠 😠 😠

beatkab25
30. okt 2013

@sendynka01 mne tato mudra slecna pisala na mojasvadba.sk a to dokonca pod viacerymi nikmi, aaj ako neregistrovana, katastrofa

matik1
30. okt 2013

@sendynka01 no super. Ale máš naozaj pravdu, že niektoré sa už asi veľmi nudia a takto si krátia voľný čas. Ja mám aj takú skúsenosť, že od 08.09.2013 žiadam rozmery jedných šiat a predávajúca ma ignoruje. Čakám a nič. Písala som znova 28.09. 2013 a doteraz nič. Pritom aktualizuje inzeráty, má hodnotenia od predávajúcich, šaty sú stále v ponuke, ale totálna ignorácia...Nerozumiem.
@ katka0709 vysvetlíte mi to?

danielllka
30. okt 2013

Všetky oklamané kupujúce- ak Vám dôjde tovar v inom stave, v akom bol opísaný (kúpila som bundu opísanú ako v super stave, prišla špinavá, s viacerými poškodeniami) a predávajúca Vám chce vrátiť peniaze, posielate najprv tovar, alebo počkáte si na peniažky a až tak vrátite tovar? Moja predávajúca si dala podmienku, že jej mám najprv poslať bundu.. no mám obavy, či mi vôbec peniaze vráti (a ak, či v plnej sume, s oboma poštovnými), keď ma už raz oklamala.. Ďakujem za odpovede :*

andreaa1981
30. okt 2013

@sendynka01 Ahoj. Mna to aspon pobavilo uz ked nic ine... Akoby bola dementna ci co.

Mne raz jedna predavajuca vynadala, len preto, ze som si pytala zlavu. Som na to radsej ani neragovala. Vsak je normalne spytat sa na zlavu. Stacilo napisat, ze tovar nepreda lacnejsie. Ja bezne zlavu davam, tak ju zvyknem pytat aj sama ked nakupujem. Tak som jej dala negativne hodnotenie, ze vulgarne komunikuje. Admin mi to vymazal, vraj nemozem hodnotit, ked obchod neprebehol.

sendynka01
30. okt 2013

@matik1 tak tomu nerozumiem ani ja. Ved ako mas vediet ci Ti to bude dobre? Mozno to ma len na okrasu v inzerate a nechce predat 😀

sendynka01
30. okt 2013

@danielllka ved ked si to kupovala tak si jej posielala peniazky predom az potom posielala nie? Tak to urob zak isto. Nech Ti posle prachy a posles jej to naspat 😉

danielllka
30. okt 2013

@sendynka01 áno, presne tak som jej to aj napísala, no ona to prirovnáva k reklamácii v obchode- že tam tiež vrátiš najprv tovar a tak ti dajú nazad peniaze...

matik1
30. okt 2013

@sendynka01 keby mala so mnou negatívnu skúsenosť, tak pochopím. Alebo keby mi napísala, že veci nemeria, alebo niečo. Ale ani obraz, ani zvuk. Som zvedavá, či zareaguje aspoň v tejto téme 😀

matik1
30. okt 2013

@danielllka ak máš obavy, že Ti nevráti celú požadovanú sumu, tak jej navrhni, že jej tovar vrátiš dobierkou. Prevezme ho tak, že ho bude musieť zaplatiť a ty si tam daj cenu+2X poštovné...

caoli
30. okt 2013

@danielllka lenže tu je malý rozdiel, ktorý predávajúca zrejme nepostrehla keď kúpiš v overenom e-shope a nie si spokojná, môžeš vrátiť aj bez udania dôvodu. posleš naspäť tovar, peniaze posielajú vracajú po prijatí zásielky. Tu ale ide o úplne niečo iné a reklamáciou sa to ani náhodou nazvať nedá - predávajúca ťa vlastne oklamala tým, že poslala tovar, ktorý nezodpovedal popísanému stavu. Takze by mala mať toľko elementárnej slušnosti, že okamžite uzná pochybenie, a slušne si dohodnete spôsob výmeny tovaru a peňazí. Tiež by som asi ako matik1 išla cestou dobierky. reklamácia? blbosť a k tomu ešte aj drzosť

sendynka01
30. okt 2013

@caoli
@danielllka lenze mne uz sa napriklad stalo , ze som vracala vec naspat po dohode kupujucej na dobierku, lebo ma oklamala a nakoniec ju aj tak neprevzala, takze som prisla o 3x postovne. Ona nereagovala tak som sa na to vykaslala, lebo vtedy som este nevedela, ze s takymito vecami vie pomoct admin 😒

zuzka1.
31. okt 2013

baby viete mi poradit?
pisala mi jedna baba na bolero -pokial sa vjadrila ci berie atd pisali sme tyzden,to je ale jedno, bolero vzala, pytala si miery, ja sommala uvedenu velskot M -podla nej je na noom L,nie somsi toho vedoma,ale je to mozne, sedi vsak na M,ako aj ostatne v tom inzerate. Dolezite je vsak, ze si pytala miery, ktore som jej poskytla.
teraz po takmer dvoch tyzdnoch mi napise, ze bolerko je L a ona ho nechce. po dvoch tyzdnoch?

traktor
31. okt 2013

@zuzka1. tovar si ma nakupujuca skontrolovat hned,ako jej pride..cize uz by som to neriesila, zial..ak by napisala hned a dokazala by ti, ze si urobila chybu / napr. ti poskytla foto../,tak by si to musela riesit..tu presli 2 tyzdne, cize nemusis..ale zas plati, aj môzes 😉 ..je to len na tebe..

zuzka1.
31. okt 2013

@traktor dakujem pekne, tiez mam za to, ze po dvoch tyzdnoch e to nezvykle a skor spekulativne a divne, ze dva tyzdne to nevadi ved kupim, pozriem, napisem. stalosa mi, ze mi pani naisala po asi 4-5dnoch,ze sa este nedostala k balicku, aj ked ho doma ma, potomuz len ok a hotovo,ale po dvoch tyzdnoch?

macamac
31. okt 2013

@luskacik32
@wnelia
mňa by vcelku zaujímalo, ako pokračujete 😉

zuzin78
31. okt 2013

Ahojte ja teraz riesim s jednou pani vratenie penazi. Napisala mi cislo uctu a po par dnoch sa zistilo ze mi poslala zle( pomylila sa) v poslednom cisle, takze moje peniaze odisli inemu. Z banky ziadam o vratenie penazi, takze mi banka z mojho uctu zase stiahla poplatok 16,50€ ☹ . Pisala som to tej dotycnej pani a ona nic, aj cez admini som to riesila, spisala som vcera aj ziadost o komunikaciu a vyriesenie mojho problemu a cakam teraz co bude, myslim si ze sa to nevyriesi, a ja som prisla o peniaze... Nie vlastnou vinou. Ja ked niekomu posielam cislo uctu skontrolujem si ho aj tri krat , kym ho poslem aby nebol problem a ak by nastal problem , tak komunikujem a nehram sa na nemu, vsak @martinkamatejkomimo :-/ bola by som rada, kebyze so mnou komunikujete a odpoviete mi na moju ziadost v IP

macamac
31. okt 2013

@zuzin78 😕
celkovo nechápem
neposlala ti vlastne nič - lebo sa ona pomýlila v čísle účtu
tak akú žiadosť si bola dávať do banky? o aké vrátenie platby, ak si žiadnu nedostala?

ja v tom vidím nový spôsob okrádania ľudí 😒

to aj ja teraz môžem akože ísť od niekoho nakúpiť, ten mi pošle číslo účtu, ja akože prevediem peniaze
potom napíšem, že chcem platbu späť,lebo som sa pomýlila v čísle účtu ? ale veď to potom znamená, že dotyčná nemá peniaze, či?
dotyčná mi má akože vrátiť sumu obchodíku a ak natrafím na niekoho (prepáč) neobozretného, tak ten mi ju aj vráti?
a ja som si prišla k peniazom? 😕 😖

no neviem
premýšľala si vôbec nad situáciou?
alebo ja ju zle chápem?

zuzin78
31. okt 2013

@macamac ja som poslala peniaze na to cislo uctu co mi dotycna poslala, a az o par dni zistila, ze ona sa pomylila, ja som sa nepomylila v cisle uctu ale pani a preco by som ja nemala od nej ziadat peniaze, ked ja som ich poslala a aj hned o par minut dostala dotycna pani potvrdenku o uhrade ??je to teraz uz zamotane ale ja som ta co prisla o peniaze,

Ziadost o vratenie z toho druheho cisla som podala a aj tak nic mi nevrati banka, len ostavajuce asi 1,5 eura, lebo je vysoky poplatok .
Mozno som ten prvy prispevok napisala ako tatar 😀

wnelia
31. okt 2013

@macamac Aj mňa veru.... Mne sa ešte admin neozval, dotyčná tiež nie...takže asi to je z jej strany uzavretá vec, zrejme jej išlo len o pošpinenie mojej povesti, keďže som jej aj vo viacerých správach napísala, že jej peniaze vrátim, ale najskôr nech pošle tovar. To je v jej prípade neprípustné, takže zjavne nemala v úmysle mi ich poslať naspäť 😝

zuzin78
31. okt 2013

@macamac citam si svoj prispevok ale asi sa tam nechapeme podla mna je dobre napisany 🙂)) napisala som aj druhy prispevok mozno ten je zrozumitelne napisany 🙂

cherry1981
31. okt 2013

@zuzin78 Jasne je to podla mna jej chyba, ze ti poslala, zle cislo uctu, lebo aj ja si ho skontrolujem aj 10 krat kym ho odoslem, ale zial ja keby som sa ocitla v situacii tvojej, asi Ti nic ine neostava, len poslat znova peniazky ak tovar chces, prip. nech Ti ho posle na dobierku, Neviem aka suma to bola, ale myslim si, ze peniazky spat ziadat od dotycnej co sa pomylila je asi zbytocne, kedze ona nema ziadne a Ty zial nie svojou vinou si ich poslala niekomu inemu 😢 😢

cherry1981
31. okt 2013

A co sa ´tyka "reklamacie" medzi kupujucim a predavajucim. Odomna si tiez jedna mamina kupila tovar hned v ten den, mi napisala, ze sa jej nepaci farba....atd... mojou dobrou volou bolo to, ze som jej bola ochotna vratit, korunky, ale podtou podmienkou, ze postovne aj jedno aj druhe si zaplati sama, a najskor mi posle tovar. Ked pride moj tovar domov a ja zistitm, ze bol v takom stave v akom som ho ja poslala kupujucej jej vratim peniazky . Tak sme sa dohodli, a bolo. Spokojna aj jedna aj druha strana.