Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@cherry1981 áno, úplne bežne. nestojí na pošte, je na ceste, len o tom nikto neurobí záznam. Možno uvidíš, že zásielka bola prevzatá na doručenie, ale možno ani to nie, len potom, že bola doručená. Záleží to od konkrétnej pošty, ako sa stará o záznamy o zásielke.
@bejka40 a preco pisete o tom az dnes? komunikovali ste s nou na dalsi a dalsi den ?
@papinotata Písala som jej a ona vôbec nereagovala.Viem, že od vtedy ubehol dĺhší čas....neskoro, ale predsa.
@gubcikova to co je? to je asi vtip. ved dupacky za 8e?
posledne dni mam kazdy den otazku k inzeratu, ze ci nedam vec napr co ponukam za 8e+posta, tak ci ju nedam za 6e s postovnym a potobne otazky mam denne. lezie mi to uz na nervy a neviem, ci mam vobec na take spravy reagovat. kupujuce si neuvedomuju, ze postovne je 1,45 a ja to bohuzial nezmenim.
@stanislavao píšem nie a automaticky záujemkyňu odstraňujem, ale tiež ma to vytáča
Mile nakupujuce upozornujem na mamicku bubusik88 rezervue a nezoberie, snad tymto pomozem 🙂)
@stanislavao ja proste slušne napišem, že nie žiaľ tovar je bez poštovného a je nutne si poštovné zaplatiť. Nemám rada take zjednavačky proste beriem tu vec zaplatim za dovoz a basta.
Ak maju problem nech si dôjdu pre vec osobne 😅 a na druhej strane poštovné nieje nam do vrecka ale pošte čo žiaľ niektore kupujuce to pochopiť nechcu 🙄
@caoli tak je mi smiešno, čo píšeš 🙂 robím na pošte a žiaden balík doporučený, len tak sa nemože nedať do záznamu 🙂 proste idem s ním k adresátovi, ráno ho zosnímam do počítača, ked ho nepreberie, nie je doma, nechám oznámenku a opäť zásielku snímam, ukladám s číslom z PC...akože to nie je len tak, že ho nechám na stole 🙂 proste všetko ide cez počítať, ak nejakú zásielku zabudnem zosnímať, musím sa vráátiť a urobiť to. neviem si predstaviť, že a to nedá do záznamu...
@cherry1981 no, podľa mna može stať na pošte...nejde ho poslať bez záznamu...ked si to posielala druhou triedou, tak nemuseli ho poslať v pondelok...bolo veľa dôchodkov, veľa pošty, tak druhú triedu pošlu o den-dva neskor...len rozmýšľam, lebo ak je to prvá trieda, musí to ísť v ten den, ale druhá nie...
@jonas17 Ano slo to prvou triedou.doporucene. Dneska som bola na poste a tam mi povedali iba, ze oni vsetky baliky odosielaju, ze im sa nestane, ze by neodisiel 😠 😠 😠 Nic viac ani to nepozreli v systeme nikde...
Ahojte, zaujímalo by ma ako by ste sa zachovali v prípade, že záujemkyňa prejaví záujem, vypýta si podklady a 10 dní ani mú ani bú. Nereagovala na žiadne správy ani na správu z dnešného rána, až keď som spomenula dnes popoludní negatko okamžitá reakcia. Pani sa začala vykrúcať, najskôr zdravotné problémy, za 5 min. finančné problémy, potom zasa choroba atd. Mám ďalšiu záujemkyňu a chcem tovar posunúť jej, keďže chce okamžite kúpiť, ale predchádzajúca záujemkyňa sa začala vykrúcať že ona ho vezme ale neskôr keď jej vídu peniaze, možno až bud. mesiac atď. Váham ohľadom negatka, či ho dať, nedať, inak už pani nejaké negatká má, v podstate za tento istý problém, ako to vidíte vy?
@loulou Ja nedavam, odomna si vela krat vypytaju aj c.u. daju adresu a potom nic ani bu ani mu, kaslem na nich mazem a tovar posuvam dalej. Urcite by som jej ho nepredala a necakala znova. Ale je to na tebe samozrejme 😉 😉
@sanym Ahoj prosim Ta nechcem otravovat,ale otazocka,je pravda, ze listova zasielka podana prvou triedou doporucene sa neda postou skontrolovat kde sa nachadza? Volala som si na hlavnu postu , zistovala som si kde sa nachadza balik, ale kedze tovar bol posielany ako listova zasielka 1.trieda doporucene tak sa neda skontrolovat, kde momentalne je 😢 😖
Iba mi vedeli povedat, ze v piatok bola poslana z nasej posty nic viac. 😖 😖 A ze nech idem podat reklamaciu 😒
Zevraj iba tovar posielany ako balik sa da prekontrolovat 😖 😖
s tym postovnym to robim tak, ze si ho k tovaru priratam, hned ako davam inzerat do bazariku, pri tych mensich veciach si ale musia kupit aspon tri veci a jedine tak zaplatim postovne ja. dakujem MK, ze takato stranka existuje, neviem co by som robila s tolkymi vecami, z ktorych sme uz odrastli, to jedine niekomu darovat, no ale tie veci tiez dost stali...
@cherry1981 ahoj, každá doporučená zásielka sa dá sledovať, či je prvej alebo druhej triedy na to nemá vplyv, trieda znamená len dodaciu lehotu. Máš podacie číslo? Malo by sa to dať odsledovať aj cez internet. 😕
@cherry1981 doporucene sa a skontrolovat pomocou toho podacieho cisielka co mas vzadu. ved natukaj ho sem: http://tandt.posta.sk/
@loulou negatko - to je na Tebe, ja by som nedala, lebo takýchto "kupujúcich" mám dosť, že keď je tovar už zabalený, tak zrazu kúpili inde...toto už neriešim, lebo posledne je toto nejaká nová móda nákupu. Ale tovar by som jej už určite nedržala. Predaj ho ďalšej záujemkyni. Tá prvá je nespoľahlivá a nemáš záruku, že o mesiac nebude mať zasa nejaké " vážne" problémy....
@vefi89 tak potom sa treba sťažovať, pošta prvej triedy ide ako prvá a musí byť doručená, ked aj ostatná počká do dalšieho dna...
@cherry1981 na našej pošte sa dávajú balíky do debničiek...neexistuje, že dajaký ostane na pošte...
@sanym Ano ved podla podacieho cisla mi stale ukazuje, ze je u nas na poste, tak som bola u nas na poste, a balik bol odoslany uz v piatok. Volala som na hlavnu postu a tam mi povedali, ze balik v piatok odisiel z nasej posty, ale ked som sa ich pytala, kde presne sa nachadza , kedze je streda a balik nikde, tak mi povedali, ze listova zasielka sa neda odsledovat kde sa nachadza
@jonas17 Aj z nasej odisiel, len zrazu ho niet 😕
@bounties baby to ja viem, len mna zaujima preco tovar nikde nieje a bol posielany v piatok prvou triedou doporucene ako listova zasielka. Z nasej posty odisiel, ale po balicku ani stopy.

Chcem sa Vas opytat v piatok som doporucene odoslala balik, sledovala som cislo na listku na stranke posty a ukazuje mi, ze balik bol podany na poste a viac nic. To akoze stale balik stoji od piatku na poste? zajtra idem na postu, ale stretli ste sa s tym? 😒