icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

katustek
15. nov 2013

@lenocka123 no asi to tu mažú ako na bežiacom páse neverím tomu, že pri takomto jednaní nemala negatívne hodnotenie aj predo mnou... ja jej verím, že je naštvaná že jej ten balík neprišiel ale ja zato nemôžem, postupovala som len podla jej žiadosti chcela obyčajne, poslala som obyčajne. Ja si vždy dávam posielať veci doporučene za tých pár centov navyše mi to zato nestojí... keby sa so mnou jednala slušne, tak by som možno pristúpila aj na nejakú dohodu ale ona hneď do mňa.... 😕 urážky, vyhrážanie, osočovanie ako som už písala vyššie... škoda sa rozčuľovať

lenocka123
15. nov 2013

@katustek jedno tam ma teraz negativne za arogantne spravanie. A mas pravdu, skoda sa rozculovat, vies nechcem nikoho urazit,ale s hlupakom na predok neprides 😀

katustek
15. nov 2013

@lenocka123 na moju otázku prečo jej ho zmazali pridala som aj totok " Užívateľ nemá právo pridať negatívne hodnotenie ako pomstu za negatívne hodnotenie.

Porušenie tohto pravidla berieme veľmi vážne, lebo takéto hodnotenia vytvárajú strach u užívateľov dávať pravdivé negatívne hodnotenia."

Ak sa nema pridavat hodnotenie z pomsty, tak ani otazka, preco som zmazal hodnotenie, by nemala zazniet. Je to rovnaka pomsta.

Dovod na pridanie hodnotenia ste nemali obe strany.

Takže je to tu celé pošahané , vôbec ma nepochopil... ja som jej prvá napísala negatívne hod. nakolko som nebola spokojná s nou ako kupujúcou... a ona mne napísala to hod. z " pomsty".
A milá pani si bude kupovať a predávať pekne len s pozitívnymi hodnoteniami.

lenocka123
15. nov 2013

@katustek vies co, toto je fakt hroza, oni vobec nemaju snahu preverit co a ako, jednoducho vymazu a hotovo. Som sklamana

mmacca
15. nov 2013

Som zvedavá, ako dopadnem ja. Pred pár dňami mi prišla vetrovka - podľa popisu vo výbornom stave bez poškodení. Keď som otvorila balíček, zostala som v šoku. Vetrovka ako vytiahnutá z vreca v sekáči. Prvý pohľad - fuj- ošumelá. Umelá kožušina celá dochlpená, flís vo vetrovke dožvachtaný a popísaný čiernou fixkou, k tomu zopár machúľ od fixky, vonku na rukáve dierka, na chrbte dierka. Sucháče upchaté chĺpkami. A predávajúca - klasika - vraj s i to nevšimla - asi bude slabozraká. A nakoniec z nej vyliezlo, že bunda je z Anglicka - teda sekáč. Nakoľko som ju chcela ako druhú bundu do škôlky a už sa ochladilo, tak vravím nechám si ju a opravím, ale chcem vrátiť aspoň malú sumu. Tak čakám, kedy mi pošle peniaze... A ešte dodám, vraj jej ju môžem poslať späť, ale poštovné mi nevráti (2,05€). Liehom som vyčistila fixku, sucháč vyšpárala, kožušinku prečesala(čo mala urobiť predávajúca pred predajom), už len záplaty. Tak čakám, či dostanem tie peniaze na ne, ak nie, dám milú pani sem aj s fotkami jej vetrovky "vo výbornom stave bez poškodení" a samozrejme ju patrične ohodnotím. Normálne mi zobrala chuť tu nakupovať. 😝 😝 😝

martina1703
15. nov 2013

Ahojte,poslala som peniaze za tovar,ktory mi dotycna neposlala a nevratila ani peniaze.Ako postupovat?Sem mam napisat nick aj adresu?Nereaguje na moje spravy,dakujem za rady.

martina1703
15. nov 2013

Pridavam svoju prvu,zlu skusenost s predavajucou @jana5369,poslala som jej peniaze za tovar,2.11 mi pisala ze peniaze dosli,ze posiela balik.8.11 som pisala ze mi nedosiel,ona ze omylom poslala iny,ze mala toho viac.9.11 mi napisala ze balik uz konecne poslala a do teraz ho nemam.Do IP som jej pisala,nech mi to vysvetli a nech mi vrati peniaze za tovar no nereaguje 😠 😠 .Ako dalej?

ivett1
15. nov 2013

kočky, dosť sa tu rozoberá v poslednej dobe, že ak pošlete balíček obyčajne, tak nedorazí k príjemcovi ... teraz aj ja dosť často posielam takto, 2.triedou bez podacieho lístka - samozrejme, len ak si o to kupujúca požiada ... a niekoľkokrát upozorním, že je to na vlastnú zodpovednosť a už sa mi tiež stalo, že balíčky nedorazili kam mali...ale...našťastie sa vrátili ...preto sa oplatí vždy uvádzať aj adresu odosielateľa ... a ešte si vždy vypýtam potvrdenie o zaplatení poštovného ... nie je tam nič, podľa čoho by sa dalo vypátrať, či a kam balíček dorazil (ako sa dá pri doporučenej pošte) ale, ak sa vás snaží kupujúca obviniť, že ste jej nič neposlali, tak máte aspoň aký taký doklad, že ste v ten deň posielali balíček a za akú sumu .... aj keď najlepšie je, čo už všetci vieme, posielanie zásielok doporučene alebo aj osobný odber ...
ALE...môj názor, ak sa raz balík stratí a bol odoslaný vyslovene na žiadosť kupujúcej obyčajne ... nech sa hnevá ako chce, ja na vine nie som a riešiť to nebudem ...
PS: ak veci neboli poslané a predávajúca chcela len zarobiť, časom sa niekde v bazári objavia (nielen tu) a pravda vyjde najavo...je nás dosť, čo si to sledujeme 😉 ... a zasa naopak, ak boli doručené, ale kupujúca tvrdí že nie, sú telefóny, skúsim pátrať po línii pošta-poštárka ... už sa aj toto osvedčilo a kočky sa dopátrali, že ich balíčky boli odovzdané (ale ja by som takto pátrala, len ak by išlo o nejakú vyššiu sumičku...) a ešte jedna vec...hodnotenie by som určite pridala - pravdivé, vecné ...nie urážlivé ...ak ho zmaže admin a ja si myslím, že bolo oprávnené-dám znova a adminovi znova vysvetlím ... ale aj tak mám obavy, že už to nie je také ako to na bazári bolo pred rokmi...

zuzin78
16. nov 2013

@martina1703 ahoj treba napisat aj admini aby vedel o tom a mozno Ti poradi ako dalej ale je tu coraz viac podvodniciek , takze ja uz po mojej skusenosti nekupujem nic na bazari , uz som sa poucila , 😠
Ja stale riesi peniaze s dotycnou Martinamatejkomimo a nic ... Ale ma cas len do pondelka potom tu zverejnim cele meno a vsade kde sa da aj na Fb kde ma ucet

stefanyj
16. nov 2013

Pridávam svoju negatívnu skúsenosť s predávajúcou @merthy. Kupovala som od nej otepľovačky, ako stálo v inzeráte v super stave. Skutočnosť je taká, že kolienka a zadok sú zodrané, spodky nohavíc tiež, zipsy za predných vačkoch sú zaseknuté v látke tak, že sa s nimi nedá pohnúť, guma na trakoch vzadu začína povoľovať. Celkovo sú otepľovačky v obnosenom stave. Keďže predávajúca neuviedla skutočný stav predávanej veci, žiadala som vrátiť peniaze, čo však predávajúca odmieta. Doma mám tak obnosenú handru za 10 eur.

andreaa1981
16. nov 2013

@lenocka123 mam rovnaku skusenost. Naco potom tie hodnotenia su ked sa negativne vymazu? Ja som predavajucej napisala ze komunikuje arogantne a oni to vymazali. Dovod bol ze obchod sa nezrealizoval. No po takom jednani by som si od nej ani nic nekupila.

andreaa1981
16. nov 2013

@stefanyj no tusim si ju vydesila lebo to vyzera ze konto si uz zrusila

cristi
16. nov 2013

ja ma tiez podobnu skusenost s hodnoteniami a ich vymazanim, u mna sa konkretne jednalo, ze sme si napisali hodnotka v hneve 😅 😝 tak co uz ,tu sa akceptuju asi len pozitivne a doneba vychvalujuce hodnotenia predavajucich 🤐
@stefanyj

@andreaa1981 predavajuca ma konto,len je napisany aj s bodkou na konci. 😉

martina1703
16. nov 2013

Ahojte este mi prosim vas niektora napiste,ktroreho admina treba oslovit,ked sa jedna o podvod,dakujem

stefanyj
16. nov 2013

@cristi ďakujem za upozornenie, nick vysiel prave na konci vety, preto je tam ta bodka a teraz mi to uz nejde opraviť.
@andreaa1981 obavam sa, ze nie. Dotycna si mysli, ze ked predava v bazari pouzite veci, moze to predat v hocijakom stave, ked to ako nove stalo 30,- eur. Len uz asi pozabudla na to, ze v inzerate uviedla, ze oteplovacky su v super stave, co samozrejme nie su. 😖

pajka7
16. nov 2013

@ivett1 ked niekto chce obycajne-ja to robim tak, ze poprosim pani pri okienku,ked uz ma balicek olepeny-ci si ho mozem odfotit do mobilu. Strate nezabranim,ale mam dôkaz, ze to islo 😉 Prave pre taketo-nejdem menovat- ako sa tu obcas vyskytnu 😉

jovanka0bianka
16. nov 2013

Ahojte,
chcela by som sa opytat na Vas nazor a popripade, ci by ste mi vedeli poradit ako mam dalej postupovat.
Predavala som tielko - pani sa pytala na rozmery a stav tielka. Komunikacia prebiehala na normalnej urovni, stav tielka bol 100% (nechybal ani jeden kamienok, bez zmolkov, a flakov, farba cierna, nevysarena!) Pani chcela tielko so zlavou, tak som pristupila aj na tom, ale s tym, ze jej to poslen obycajne. To nechcela, ze si priplati (nakoniec to bola ta suma, za ktoru som ho predavala ale bez postovneho) s tym, ze ho chcela poslat doporucene I. triedou. Suhlasila som.
Tielko som poslala I. triedou doporucene 7. 11. 2013. Pani si balicek prevzala piatok 8.11. 2013, samozrejme medzi tym bola na MK prihlasena a nic - ani obraz ani zvuk.
Dnes mi pani napisala, ze ako som si mohla dovolit jej poslat balicek obycajne, ked si pripaltila (co nebola pravda, mam este nastastie aj podaci listok!) a ze som jej neuviedla pravdivy stav tielka. Ze je flakate ☹
Naozaj som sa s tymto este nestretla, pani ponosi tyzden tielko a potom sa jej zunuje, a napise mi, ze som jej poslala flakate tielko 😒 😒 😒 Caka na moje stanovisko, ze mi napise zle hodnotko! Nechapem, ked som to zle poslala (co som poslala dobre, mam od toho doklad!) a bolo zle (co nebolo!!!!) co robila doteraz? Vsak bola prihlasena 😒 😒 😒 Poradite mi, co mam urobit? Ake stanovisko mam zaujat?
Dakujem, za vase nazory

garonka
16. nov 2013

@jovanka0bianka ja by som ju neriešila, píšeš, že máš podací lístok tak zasielka bola jej doručená doporučene. A kupujuca pri preberaní balíčka iste podpisovala poštárke, že zasielku prevzala tak čo už mudruje, že to šlo obyčajne. Pravdepodobne s Tebou chce nejako vypiecť.
A druha vec, hneď ako prevzala tielko mala napisať, že na ňom vidí fľaky a nie po toľkych dňoch 🙄 takže ja by som ju už neriešila.

rainee
16. nov 2013

ahojte, viete mi poradit, som pozerala poslany balik podla podacieho cisla, bol prevzaty adresatom a znova je v preprave. mam to chapat akoze sa to vracia spät alebo ho posielaju niekam dalej? je take nieco vobec mozne ak to dotycny uz raz prevzal ,ze balik pochoduje dalej? este som sa s tym nestrela a kupujuca ma zatial neinformovala ani o doruceni, ani o tom ze by nieco nebolo ok 😕

bounties
16. nov 2013

@rainee asi neprebrala, to bolo na dobierku?

caoli
16. nov 2013

@rainee Netráp sa, to je len geniálne odladený portál Sl. pošty. Ja som nedávno mala v preprave balík, ktorý som ešte ani nepodala 🙂 Potom bol podaný, potom v preprave, potom ho mamina prevzala, o čom mi aj napísala a čuduj sa svete, balík bol znova v preprave 😀

rainee
16. nov 2013

@bounties nie, klasicky balik, preto mi je to divne. Bol prevzaty a je znova v preprave.

rainee
16. nov 2013

@caoli aha, ja som uz v strese ze kade to chodi 😉

jovanka0bianka
17. nov 2013

@garonka Dakujem pekne za nazor, som z toho chora, ako mozu niektori ludia vymyslat a spekulovat 😒

pajka7
17. nov 2013

@jovanka0bianka zial stavaju sa aj take veci.100x dobre predas alebo kupis a raz natrafis na spekulantku...a je ich teda neurekom,ved staci kuknut tuto diskusiu...tych 1067 stran isto nie je zapisanych len tak....nedaj sa,myslim, ze argumenty, ktore mas su logicke a uzna ich aj admin. A aj tu omnoho skusenejsie mamicky isto poradia napr.@traktor

jovanka0bianka
17. nov 2013

Dakujem za rady 😉 naozaj cloveku sa az rozum pozastavi, ako dokazu ludia spekulovat . Pisala som uz adminovi,som sama zvedava,co odpise 😕

andreaa1981
17. nov 2013

@jovanka0bianka ak by ti aj dala zle hodnotenie tak napis adminovi nech ho vymaze. Robia to bezne ze vymazavaju negativne hodnotenia aj ked su opodstatnene. V tvojom pripade by to hodnotenie bolo neopodstatnene tak by ho vymazali urcite.
A napis ty kupujucej negativne hodnotenie ako prva. Pise sa tu ze nemozes negativne reagovat na negativne hodnotenie tak nech ti ho nevymazu ked sa ozve kupujuca.....

jovanka0bianka
17. nov 2013

@andreaa1981 Dakujem za radu a podporu 🙂 Naozaj som bola z toho chora, lebo taketo spravanie povazujem za neopodstatnene a ani by ma nenapadlo, ze sa nieco taketo stane 😒
Idem veru napisat .

gubcikova
17. nov 2013

@rainee
@caoli ja som si to tiež všimla,že oni dávajú podacie čísla viacerým balíkom.ja som napr.z NMnV a mala som tam napísané že podané na pošte Trebišov

bejka40
19. nov 2013

5. augusta 2013 som uhradila peniaze a "mimka 2985" mi 6.augusta 2013 odpísala, že kukla na banking a este nedosli ...ked dojdu ozvem sa. No do dnes sa mi už viac neozvala, jej bazárik je zrušený a o tovare môžem snívať. ☹ 😒