Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@maznacik007 mariomolnar predavala pravdepodobne dve, jedno toto na fotke, co ste prilozili a druhe to co ma v inzerate .. na foto v jej inzerate to vyzera fakt ako nove .. avsak hned po vybaleni si clovek vsimne rozdiel, ten pultik je cely doskrabany, a sedatko ma vysuchane, tj aj spinave strany, kde sa dietatko drzi .. osobne by mi to nevadilo, ale keby som si bola toho vedoma ze take kupujem, a hlavne za uplne inu sumu ... ak budem mat viac casu, mozem sem dat fotky ... uz len z dovodu, aby si kupujuce davali vacsi pozor a ziadali detailne fotky ...
@wild_child nahod sem detailné fotky určite sme viaceré zvedavé ako má vypadať "čisto nové ešte v krabici zabalené vhodné tiež ako darček" 😉
@ma_ta1975 jasne, hodim a velmi rada ... len som nechcela byt az taka "nezdvorila" k predavajucej ... avsak, stale ziadna dohoda z jej strany ... vratenie balika na dobierku nepovazujem za korektnu napravu, kedze som bola ja oklamana, nie ona (a este to bolo napisane s takou aroganciou z jej strany) ... dnes som dost zaneprazdnena, mam obe decka chore , ale hned ako dovoli cas hodim to sem
Tak u mna sa dnes vec skoro doriesila, predavajuca mi po tyzdnovom cakani poslala na ucet peniaze. Teraz uz jej len vratim lyziarky a skoncili sme. ale tie nervy 2-mesacne ☹ 😒
@ma_ta1975 pridavam fotky sedatka, ktore mariomolnar predavala ako "čisto nové ešte v krabici zabalené vhodné tiež ako darček" ... snazila som sa pultik fotit proti svetlu, samozrejme je poskrabany po celej ploche , stitok je vysuchany, vyblednuty, popruhy od jedla, bok pultiku tiez, zanesene flaky na sedatku na chrbtovej opierke a aj tam kde sa dietatko drzi (nedalo sa to poriadne odfotit), celkovo je sedatko spinave (ja som vzdy vec poriadne vycistila a vyprala kym som predala) ... je toho viac, ale myslim ze toto postacuje na posudenie, ci to je uplne nove , este v krabici zabalene (samozrejme igelitovy obal v krabici nebol ziadny) 😠
@wild_child cisty podvod. Mal by ti dat minimalne zlavu alebo vziat tovar spat
@vladankaa s takto agresivnou panou este nie ale najlepsie je ignorovat. Ani nereaguj klesla by si na jej uroven. Ty nas pravo zmenit rozhodnutie dokonca ani nie si povinna davat jej vysvetlenia. Kym to neuhradis tak je na tebe ako sa rozhodnes. Teda dobre chapem ze si to este nezaplatila vsak?
@andreaa1981 tak nezaplatila, s takym niecim som sa este nestretla, akoby sa tesila ze moze dat niekomu zle hodnotenie aj ked ziaden obchod neprebehol, hrozne...
@vladankaa no ja som dala raz zle hodnotenie ked bola predavajuca drza a vypisovala mi nevhodne komentare len preto ze som sa pytala na zlavu. Predstav si ze admin jej to moje negativne hodnotenie zmazal a mne napisal ked som sa na to pytala ze nemozem hodnotit kedze obchod neprebehol. Tak napis adminovi a on to negativne hodnotenie zmaze lebo obchod neprebehol. Aj tak mam pocit ze kazdy si vybavi aby im negativne hodnotenia vymazali a potom to tak vyzera s tymi nakupmi.....
@vladankaa Uplne dole v tej sedej kolonke je pisane asmira team a o nas sekcia. Tam si niekoho vyber a napis mu.
@andreaa1981 Dakujem za info, ja si tiez myslim ze hodnotit obchod , ktory ani neprebehol je blbost a to ma na tom celom hneva, normalne som bola z toho taka smutna, ale co uz...
@vladankaa v pravidlach bazaru sa pise, ze ak prislo k dohode, ze obchod prebehne, tak sa obidve strany zavazuju dohodu splnit a ak jedna strana cuvne, moze jej druha dat hodnotenie. Takze zial, ak si sa ozvala az po troch dnoch a obchod bol dohodnuty, tak ti predavajuca mala pravo dat hodnotenie. Na druhej strane ta nema pravo urazat a hanlivo nazyvat, do hodnotenia ma dat len objektivnu neemotivnu spravu o tom, co sa stalo. a z tohto dovodu by ti malo byt hodnotenie vymazane, ak ho predavajuca sama nebude ochotna upravit
@vladankaa ahoj, hodnotenie, ktoré máš je také "z trucu" ... ale ako píše @pietra v pravidlách bazára sa nozaj píše, že ti ho môže predávajúca dať (aj kupujúca), ak ste sa raz dohodli a napísla ti do správy napr. č. účtu a ty jej adresu, tak ste vlastne splnili podmienky "obchodu" ... pravda je, že veľa predávajúcich takéto zrušenie obchodu zo strany kupujúcej ešte toleruje, aj keď to vie poriadne na...hnevať, lebo ja napr. balíček pekne zabalím, pridám nejaké prekvapko, napíšem adresu a už len čakám na platbu ...a po troch dňoch, kedy by mi mala tá platba už nabehnúť, zrazu správa, že obchod je zrušený ... ja to "predýcham" a hodnotko nepíšem... ale v duchu sa pousmejem, lebo ten dôvod (nič proti, môže to byť aj pravda pravdúca), že "našlo sa v rodine", "doniesla mi také vecičky sesternica" a pod. sa tu používa najčastejšie ako "odôdvodnenie" 😉 stalo sa mi to toľko krát, že sa už nad tým ani nepozastavím a nevidím to ako dôvod na dávanie nejakého hodnotenia... skôr som rada, že sa vôbec kupujúca ozve, lebo sú tu také, čo sa dohodnú a potom ani obraz ani zvuk ... preto som to riešila v mojich PP ...
PS: podľa mňa, každý má právo odstúpiť od "zmluvy", ale ...vždy sú tam nejaké ALE... no, tak ti želám, aby ste sa dohodli...😉 ... lebo ..."svet sa predsa nezrúti, kvôli jednému nezrealizovanému obchodu"... 😅
Baby poradte mi, kúpila som od jednej baby bundu adidas za 20 Eur a ona mi poslala nejakú úplne inú bundu a vôbec nie takej hodnoty. Ide ma poraziť!!! Nemá už žiadny iný inzerát, napísala som jej len internú poštu, ale ak sa mi neozve tak čo? Poradte mi prosím. ďakujem
Ahojte koceny, chcem upozornit na predavajucu jaja1610 . Vo svojom inzerate ponuka lego basic nie duplo a vynachvalene je do neba, velkost uvadza od 1 do10 pocet kusov 100, fotka je fantasticka ako lego s ktorym sa da pekne vyhrat , kocky standartnej velkosti, cena 5,20€. Kupujuca vsak zavadza informaciami takze baby pozor po rozbaleni balika ma cakala mini krabicka s mini kocockami , najvacsia kocka 1cm tak si viete predstavit ako by sa taky drobec s tym mohol zahrat, Ziadala som vratenie penazi kedze kupujuca zavaduzala informaciami jej reakcia bola, ze modry konik nie je kamenny obchod a pre nu je tento obchod uzavrety, nekomunikuje....nedajte sa nou nachytat.....Monika
@ejkam aj mna by zaujimalo ako postupovat v podobnom pripade, mariomolnar zrusila vsetky inzeraty, taktiez profilovu fotku .. takze, ide predavat pod inym nickom ... 😠
@wild_child Máš aspoň jej meno na balíku? Na mojom je uvedené meno, ale to môže byť tiež vymyslené. Rozmýšľam či sa tá overiť majiteľ účtu v banke keď poviem číslo účtu a meno a priezvisko. Vôbec neviem čo robiť🙂 Človek chce ušetriť a narazíš na takéto neseriózne ženské....
@ejkam vobec ma nenapadlo si meno z baliku nechat :( krpec to hned vyhodil do kosa a ten vecer sa smeti vyhodili ... hned v ten vecer som tej zenskej napisala, a riesila to .. na buduce si vzdy necham meno, ked sa mi nebude pacit obsah balika ... nuz, ucime sa na vlastnych chybach 😒
@wild_child veď to🙂 Už teda ozaj nebudem kupovať od predávajúcej bez hodnotenia!
@wild_child tak toto je sila. Pre ňu problém vyriešený. Už sa to tu kopí, naozaj by mali admini niečo vymyslieť, aby nebolo možné sa prihlásiť pod novým nickom. Zrejme sa so zľavou môžeš rozlúčiť....
s mariomolnar mam momentalne ja ja negativnu skusenost...kupila som za drahy peniaz 90eur videopestunku motorla...v inzerate bolo napisane, ze je cisto nova, nepouzivana!!!!!!...akurat na anglickych adapteroch....korektory sa vsak daju kupit, tak sme tu pestunku kupili....avsak: adaptery prilozene k pestunke neboli spravne, ani jeden z nich nebol k danej videopestunke - nesedeli koncovky adapterovv ani napatia na nich....tak sme s mariomolnar po presviedcani, ze kable su naozaj zle (aj odfoteni) zjednali znizenie ceny o 15eur na kupu novych kablov...tie sme si kupili, nastal vsak dalsi problem - po nabiti ppestunky sme zistili, ze bateria je uplne vyslahana a pestunka bez napojenia v sieti nevydrzi ani pol minuty, nie to pisanych 3,5 hod.... nastavanAa, frustrovana som to konzultovala s manzelom a rozhodli sme sa na zaklade nekorektneho jednania obchod zrusit....mariomolnar vsak nekomunikuje a nereaguje momentalne na moju ziadost o zrusenie obchodu a vratenie penazi....
ide mi o princip, ak by sme predom vedeli skutocny stav a mali korektne informacie, bolo by vsetko v poriadku a pestunku by sme aj tak kupili (aj ked nie za taku cenu)...ale tvrdit, ze je cisto nova, nepouzivana a pritom je baterka totalne vybita a vraj original kable nespravne je PODVOD
@grossmann @wild_child určite napíšte admin každá svoj príbeh+opítajte sa či sa mu nedá zistiť či sa neprihlásila pod iným nickom(určite áno)že nové veci mna porazí...ako môžu spávať také ....... ☹
@grossmann a je mozne ze by sa baterka vybila cestou? Predsa len je taka kosa vonku... Mne sa to stalo nedavno ked som posielala noveho stekajuceho psika. Kym dosiel kam mal tak nestekal. Kupujuca este vravela ze asi cestou zachripol 😉
Samo ze aj ked kable nesedeli tak to je uz cudne. Kde ona na tie 'nove' veci chodi?
@grossmann a nebolo treba "pestúnku nabiť" 24 - 48hodín ...alebo niečo podobné, ako sa to pri podobných zariadeniach robieva? ...len to by asi bolo v návode, že pred prvým použitím je to treba zapojiť na nejaký čas do siete ...napr. ako nabíjateľné batérie ... či, vy ste to aj urobili a a aj tak nič ? ... asi by ma porazilo 😠 ...
pestunka sa nabijala podla navodu - no po odpojeni zo siete vydrzala len par sekuund - a z plnej baterky s troma ciarkami bolii zrazu dve, jedna a sup uz trebalo nabit, alebo petunka vypla.....takze bez napojenia a bez kupy novych kablov je pestunka nepouzitelna.....a s kupou baterky je trosku problem - nie je tam obyc baterka, ale trojbaterka s napatim 3,6V - takze nie je to standard

Presvedcte sa radsej dvakrat nez zacnete znova niekoho obvinovat.