Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
@beruska.zuzanka dakujem, tiez som si pozerala stranku www.posta.sk, len nemam skusenosti s posielanim takychto zasielok a nechcela som sa na poste s nejakou "prijemnou" tetou natahovat, tak som chcela vediet, ako to je v skutocnosti od niekoho, kto s tym ma skusenosti...
@emkab ja som tak už niekoľkokrát, aj včera posielala v krabici od malej topánočiek, čo je cca tak veľké ako Beba krabica ako list a v pohodičke 😉 nemajú sa tam s tebou prečo dohadovať... majú poznať svoju prácu 🙂 takže sa nikdy nenechaj na pošte od nejakej tetušky 😉
@beruska.zuzanka ved ja sa ani nedam 😀 a hlavne odkedy som mamina, tak som este o cosi viav asertivnejsia, len nemam rada taketo natahovacky... 😉
@emkab to verím, ani ja 😀 tak držím palce pri obchodovaní 😉
@zuzana1710 ja zasadne nic nevymienam. Ked chcem nieco, vyberiem si sama. Ked nieco ponukam, vzdy na predaj a ked nema dotycny zaujem, tak pride niekto iny.. Tak snad s tebou bude komunikovat a posle ti tie peniaze
@zuzana1710 tato osoba aj mna predcasom oslovila o vymenu z jej stranky a tiez tam boli dake obrazy.Nastastie som nepristupila.
@marianeta prave mi pisala,ze to ja nereagujem na jej spravy nakolko mi uz 3xpisala na konika..vsetko som prelustrovala,ale nikde nic som nenasla a kedze som tu kazdy den,tak vidim kde mi svieti cervene cisielko...napisala,ze portret je hotovy a ze sa mam ja rozhodnut ci ho chcem,alebo mi ma poslat vecicky naspat...akoze dovi a dopo 😖
@zuzana1710 nechcem si jej zastávať,ale v téme Otázky pre adminov padla aj táto vec,že nevidela správy na bazári konkrétne je to @jarunka111 kopírujem : "Prosím adminov o radu: chcela by som vedieť, či vidieť moju správu, ktorú som poslala ako záujemca v bazári? Zaujíma ma to preto, lebo ja som nedostala späť žiadnu odpoveď od tej mamky a vidím, že na MK chodí a prispieva. Písala som jej aj IP a tiež nič. Tak či ma ignoruje alebo jej tie správy nedošli? "
@ani3012 cely zivot mi chodia spravy ako maju a zrazu mi neprisla..no neviem..neodpisovala ani na mail,tak zeby aj tam to haprovalo?? 😀 😀 😀 😀 😀
Baby, ja nechápem, prečo ked sa mi ozve nejaká mamina v bazáriku, chce tovar na dobierku, veď dobierka je drahá a zaplatiť ju musí ona, nechápem tomu. Aký majú tie mamičky na to dôvod zbytočne preplácať poštu. Nechápem. 🙂 Ako to riešite?
@zuzana1710 zuzka a jejej....to ma mrzí....ale vyzerá to tak že si prišla o 15€ 😔 😔 😔
@andzi ahoj tak napriklad ja som na koniku nakupovala zatial len 2krat(uspesne) a tiez som ostala zaskocena ked mi maminy napisali ze na dobierku neposielaju.Sidce si priplatim ale mam istotu ze mi tovar pride na 100% pracovnik posty mi balicek prinesie az domov a tu mu ho zaplatim a nemusim lietat po bankach.predavajucej mamine moze byt jedno ci zaplatim viac nie?
@andzi ja tiež kupujem už iba na dobierku ale niektore predavajuce tak predať nechcu-tak vtedy to padne...dôvod je jednoduchy-ISTOTA..mne sa stalo že jedna mamina predavala peknu supravičku-ale chcela peniaze poslať na učet a až potom mi pošle baliček..tak teda dobre..a vieš čo sa stalo??peniaze som poslala ale baliček mi nikdy neprišiel....a predavajuca neodpovedala a bazarik si uplne zrušila tak som vtedy prišla o 16eur...tak myslím že mamičky aj z tohto dôvodu chcu kupovať na dobierku....baliček pride domov a až ked ho poštarke zaplatí až potom dostane baliček...myslím že predavajuce by mohli posielať na dobierku aspon tym čo su dlhšie registrovane a maju aj pozitivne hodnotenia....už sa mi viac krat stalo že predavajuca nechcela predať na dobierku no a ja zasa už nerobím tak že peniaze pošlem vopred na učet...takže vela krat obchodik padne na tomto....mne je to vždy podozrive ked predavajuca nechce poslať na dobierku?prečo?ved ked si za to priplatím...no jasne môže sa stať že kupujuca balíček neprevezme-možno su aj take...tak to kupujuca pride o poštovne a baliček sa jej vrati..ale podla mna vždy menšia ujma akoby som si mala objednať baliček za 20eur--pošlem ich na učet a baliček nepride...bohužial su všelijake špekulantky na koniku....
Ja by som chcela napisat taku banalnu vec....skusenost,ze ja osobne vzdy davam predavajucim hodnotenie.....este som negativne hodnotenie nedala nikomu,ale len velmi malo mamiciek dava hodnotenie aj na moje konto ako kupujucej. Urcite kazdu mamicku potesi hodnotenie ci uz ako predavajucu alebo kupujucu,tak tymto prosim mamicky,aby vseobecne nie len mne,ale kazdej mamicke davali hodnotenie bez ohladu v akej pozicii- ( predavajuca / kupujuca ) je.Nechcem sa vnucovat nikomu ale tak isto ako ja mam menej hodnoteni ako realnych nakupov,tak isto to moze kludne chybat aj inej mamicke.Mozno,ze niektora mamicka uz aj predala uspesne ci kupila a nema ziadne hodnotenie a tym padom aj mozno ' jej biznis ' ide horsie ako mamicke ,ktorej svieti 20 hodnoteni.Takze este raz prosim o ferove a vzajomne hodnotenia podla moznosti pri kazdej prilezitosti.Dakujem 🙂
@lalia21 to ma mrzí že si mala takú skúsenosť, ale ja si skôr myslím, že oveľa častejšie sa stáva, že mamička balíček nepreberie a akože prísť len tak o 4 eurá na poštovnom nie je sranda, skôr si myslím, že keď má mamina pozitívne hodnotenia tak balíček určite pošle. Aj na mimibazare alebo iných mamičkovských bazároch nikto neposiela na dobierku. Mne sa ešte nikdy nestalo, že by balíček po prevode na účet neprišiel.
@andzi no všelijake su...bohužial aj na dobierku a aj pri prevode na učet sa najdu špekulantky.... 😔 no ale tiež nechapem take čo si ten baliček pri dobierke neprevezmu....ach jaj...ono sa asi treba riadiť hlavne pozitivnymi hodnoteniami ak ich dotyčna ma..... veru tiež neni sranda prisť o 4 eura ked sa ti baliček vrati... 😔
@lalia21 Ahojcek,ja len tolko k tym dobierkam. Chapem, ze sa bojis, ze Ti predavajuca tovar neposle, ale tak isto predavajuca sa boji, ze si balicek neprevezmes. Bolo tu pisane, ze ak si aj dobierku kupujuca neprevezme tak tovar sa jej vrati naspat.To je sice pravda, ale napr. ja som posielala na dobierku hrazdicku, ktoru som predavala za 10 eur. Dobierku som platila 4,5e a kedze si ju pani neprebrala dalsich 2,5e. Takze 7 eur som vyhodila len tak. Tu na MK poslem aj na dobierku, ak ma mamicka dobre hodnotenie, ale inak nie. Snazim sa jednat seriozne, ale najdu sa aj take mamicky, ktore o to zaujem nemaju. Bohuzial, a tym skodia aj mamickam, ktore su naozaj spolahlive. 😉
@littledevil ahojček ano maš pravdu...aj pri dobierke aj pri prevode na učet su pre a proti..ako vravím najlepšie je ked sa dá riadiť pozitívnymi hodnoteniami ak ich dotyčna ma a vtedy neni problem poslať aj peniažky na učet alebo aj na dobierku.... 😉
@cmulinko no ja som prišla tomuto na koreň...ak dajú pozit.hodnotenie,tak potom si vytvárajú asi konkurenciu..... 😀 😀 😀
Tiež mám viac predaných a nakúpených vecí ako hodnotení..ja som hodnotila vždy...a ešte na konci správy,keď som podávala inf. o tovare ,tak som napísala:píšem aj hodnotenie....a nich nenapadlo mi ho teda vrátiť......ale česť výnimkám,niektoré hodnotenia som dostala skôr ako som hodnotila ja 🙂
@ani3012 malo by to fungovat vzajomne...tak je to spravne a ferove voci vsetkym uzivatelkam.Je to prinajmensom sebecke ak niekto ocakava ci si uziva hodnotenia ,ale neunuva sa napisat hodnotenie aj nazad.Neviem z akych pricin sa nemoze za par sekund napisat spatne hodnotenie....este zdoraznim,ze odpoved na hodnotenie nie je rovnocenne s hodnotenim...tym,ze niekto podakuje za hodnotenie neznamena,ze dana podakovana osoba je aj z jej strany tym vybavena a ohodnotena....mnohe mamicky si to mylia.
kocky,prosim vas,jedna pani chce poslat na dobierku a neviem kolko to stoji,7,50 stoja vecicky do kopy,je to urcite do pol kila,kolko mam pripocitat?ja som takto este neposielala,tak som trochu mimo...dakujem pekne
@julianka777 2,02 ak to teda ozaj bude do 500g .. tolko bude poštovné, + si musíš vypísať šek na peniaze na svoje meno aj podací lístok na jej meno
@benne aha,takze to vlastne najskor cele zaplatim ja,a potom mi postarka donesie peniaze...a to sa vsetko na poste vypisuje?ci si mam ist najskor na postu pre ten papier?
@julianka777 zaplatis len postovne a to si pripocitaj na tu poukazku k sume tovaru, ktory posielas... ja platim za dobierku 2,20eur, ked je to 500g
@julianka777 ty zaplatíš len to poštovné 2.02,- no a ja mám šeky aj podacie lístky doma, tak si ich už doma vypisujem, ale ved si šup-šup pred odoslaním na pošte vyplníš... 😉
@benne
@julianka777 sa zmenila tarifa na dobierku, už to nie je 82 ale 85 centíkov 😠 , tak to bude 2,05 😉

@emkab ahojky 🙂
List Slovensko-charakteristika:
* lístok:
min.: 14 x 9 cm, max.: 23,5 x 12 cm
list pravidelných tvarov:
min.: 14 x 9 cm, max: d + š + h (hrúbka) = maximálne 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm
* list nepravidelných tvarov:
min.: vzdialenosť dvoch najvzdialenejších okrajových bodov zásielky je min. 14 cm, max.: vzdialenosť dvoch najvzdialenejších okrajových bodov zásielky je max. 60 cm
list vo zvitku:
* min.: d + 2x priemer je minimálne 17 cm, pričom najväčší rozmer nesmie byť menší ako 10 cm; max.: d + 2x priemer je maximálne 104 cm, pričom najväčší rozmer nesmie byť väčší ako 90 cm