Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
Ako mozem vymahat svoje peniaze naspat, ked mam len cislo uctu na ktory som posielala peniaze-priamym vkladom v banke,ale na potvrdeni nie je pisaný majitel toho uctu. Mam aj konverzaciu,ale ta je len o tom, ako mi poslala tovar a ze ja som jej za 10 dni napisala, ze ho este nemam a predavajuca hned na mna, ze preco pisem az po 10 dnoch, ked potvrdenia sa uschovavaju 7 dni. Teraz nemoze podat reklamaciu a ja nemam balicek. Neviem o nej vobec nic. Co teraz?
@krasnulka ide o veľa peňazí?ak áno, tak jedine zahlásenie na polícií, ak nie, tak holt smola...je to riziko takto posielať peniaze dopredu na účet, ja to ale tiež tak robím, ale nikdy posielam naraz veľa, ak aj by mi niekto neposlal balík, tak to prežijem...a aké potvrdenia sa uchovávajú 7 dní? na pošte?
@krasnulka je jasné, že ťa chcela okradnúť...ja stále otravujem, nech mi balík rýchlo posielajú, lebo potrebujem ten tovar a ako aj ja ohlasujem každý svoj krok, tak čakám, že aj mne predávajúca oznámi, či došli peniaze, kedy ide na poštu...a také neznášam, že nemám čas, mám choré deti a neviem čo, u nás v obci nie je pošta a posielam teda na poštu niekoho z rodiny...a čo navrhuje teraz? čo si objednala vlastne?
@jonas17 vies, aj ja niekedy posielam neskor, a nie je vyhovorka ze mam chore deti, lebo maleho mavam choreho velmi casto a aj ked nie su chore deti, tak niekedy jednoducho nestiham, a to mame postu u nas v dedine. Ja jej verim ze mi poslala balik, ved dnes kazdy vie, ze ak by neposlala, peniaze sa daju vymahat cez policiu,ale ona vyhodila pod.listok a ja som bez balicku a bez penazi. No a este sme si o nejakom rieseni nepisali, pisala som jej, ze este pockame do uloznej doby 18 dni kedy by sa jej mohol balik vratit alebo prist mne.
@krasnulka tak hadam s takou vecou ako je meno, prip. adresa by mohol pomoct aj admin stranky v tomto pripade...
@jonas17 ja len k "vyhovorkam", ze mam chore deti - myslim, ze kto ma male deti, chore byvaju, vacsinou aj obidvaja naraz, ako u nas, prip. postupne, tak stalo sa aj mne, ze som musela napisat, ze poslem napr. az za 2 dni, zial. Svokru mam na druhom konci mesta, manzel na sluzobke, tak nebudem predsa s teplotujucimi detmi behat na postu, myslim, ze to je pochopitelne a ak aj mne napise predavajuca, ze moze poslat az za 2 dni, tiez z toho vedu nerobim. Ale to je vsetko o otvorenej a uprimnej komunikacii...
@krasnulka ja by som od nej ziadala peniazky naspat. Obcas baliky chodia naozaj dlho. Ja vzdy pockam, kym mi maminka napise, ze balicek uz ma a je v poriadku a az potom podaci listok vyhodim 😉 Si si zaplatila za doporucenu postu, to znamena, ze ked ti balicek nepride, je to JEJ zodpovednost. Nech si ona nahana balicek, kde chce a ako dlho si uchovava podacie listky predsa je len jej problem 😝
je pravda, ze nie kazda napise , ze jej balicek prisiel..ale uz mam aj zlu skusenost , ze mama mi po mesiaci napisala , ze nema tovar..ten mesiac asi spala 😅 ..nastastie , ja si podacie listky odkladam..tak zial mala smolu..a 10 dni mi nepride tak vela..kedze cloveku aj do toho môze nieco prist, môze ist do nemocnice, môze odcestovat..cize myslim..ze je to jej problem..
@gabika7706 ona napisala len ze nestihla poslat, tak jasne v poriadku, nic sa nedeje,ale potom som pisala o 10 dni a to uz bolo neskoro.
@bartokami
@lilliaan aj ja mam podacie listky dlho, este aj z minuleho roka,ale niekedy sa stane, ze nejaky hodim do kosa,ale nie po 7 dnoch. No ale to je zbytocne riesit. A ked mi odmietne vratit peniaze? Je sanca ze ich dostanem naspat len s jej cislom uctu?
@krasnulka
@gabika7706 ja chápem, ak sa nedá, tak dobre, ale si tiež myslím, že niekedy sa treba len trošku viac posnažiť...je predsa v mojom záujme, aby bol kupujúci spokojný, a ak sa nedá, tak jasne, komunikovať...mne sa raz stalo, že som proste zabudla poslať balík...kupujúca bola ticho, chudera a ja som si po týždni spomenula, že ho mám ešte doma...ale zase som raz poslala tiež omylom ešte predtým, ako mi dotyčná zaplatila a už mi potom peniaze neposlala, vypisovala som jej, ona len sľubovala, vymýšľala...no šlo len o necelých 5e, ale aj tak mi to je ľúto...a dotyčná a nakoniec spratala z koňa...
@bartokami
@jonas17 ved to je ludske ze sa balik odosle neskor, alebo ze sa nieked zabudne odoslat balik-ja som tak v piatok posielala balik po 8 dnoch 😅 ale kupujuca bola uzasna a pochopila to, no zabudla som, mala som toho dost. Ale terqaz ide o to, co mam robit,ked mi odmietne vratit peniaze. Pridem na policiu s dokladom o platbe , pripadne s nasou komunikáciou a co dalej? Ked nemam ani jej adresu, co policia? Kde ju bude zhanat? Ved budu vediet to iste ako ja. Ani jej adresu nemam
babulky, prosim o radu. ked posielam topanky v krabici, kolko platim postovne? ako to mam poslat? dakujem
baby aku mate skusenost s postou: nespokojna kupujuca mi poslala spat listobalik 27.10, este mi nic neprislo. posielala to obycajne, 2.tr.
akoze ja ked nieco posielam takto obycajne, tak do 3 dni to dojde... 😒
@krasnulka ja by som asi počkala... od tej predávajúcej som už kupovala ( nie tu, ale na MB) a nemala som s ňou najmenší problém.... tak myslím, že je seriózna. Teda ak ten tovar ešte chceš...
@fialkaa podla kg/g a rozmerov. vies to poslat aj ako listovu zasielku http://cennik.posta.sk/
@krasnulka jáááj sorry odpovedala som na to, čo píšeš na prvej strane, ohľadne Katky H.
, nevšimla som si, že som zle odkliknutá 😀

@wera ahoj, je to znama spekulantska firma. Ani neodpovedaj. Kazdu chvilu vypisuju a maju vymyslene rozne pribehy a rozne mailove adresy.