icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

dripik
25. nov 2011

@irriss díky, bohužel tohle mě utvrdilo v tom, že bazárek i tady na MK se stává vydělečný pouze pro podvodníky co si před Vánoci chtějí přilepšit...samozřejmě pokud mě maminka překvapí a balíček dorazí jsem též ochotna se omluvit...ale 5 dnů na příchod balíčku se mi zdá fakt moc...
@henulienka díky, dávám jí do pondělka, vím, že peníze mi to nevrátí a jde o blbé dvě stovky, ale taky jde o princip...

henulienka
25. nov 2011

@dripik ja ťa chápem, aj keby išlo o menej peňazí... ale mne sa už stalo, že balíček blúdil týždeň, preto si myslím, že radšej ešte do toho pondelka, max. utorka počkaj a uvidíš. Bolo by blbé hneď dať negatko a možno tá mamička za to ani nemôže 🙂

irriss
25. nov 2011

@dripik
balicek za 5 dni prijde i z Italie a to je mezitim sobota a nedele..i proto jsem reagovala.. 😉
Jen bych Te jeste rada povzbudila, pracuje se intenzivne na "ochrane proti podvodnikum"- nezoufej a nesnaz sama sebe presvedcit o tom, ze tady na MK nemuze byt ochrana prave jedna z tech nejlepsich...ale je to jako virus v PC..jakmile se odhali a najde "lek"..jsou dalsi nemocni z jineho virusu...
jen prispivejte se svymi navrhy o zlepseni..preci jen i negativni praxe pomuze k zasahu proti podvodnikum...
😉
kazdopadne mi dej vedet.. 🙂
Balicek sel z Plzne..muzu se zeptat kam?
protoze mne sem do Italie prijde balicek posilany v pondeli z Prahy uz ve ctvrtek ☹

nibiru
25. nov 2011

baby inak ak mate v meste second handy textil hose a nakupujete cez bazar odporucam vam tam zajst maju akcie teraz vsetko za 1€ cez vykend za 50centou len treba hladat ja tam malej kupujem rifle,svetre saty suknicky HM a ine znacky max 2-3€ pokial niesu v akcii ak su tak za menej teraz som za 1€ kupila lyziarsku bundu ktora ma v sebe dalsiu bundicku a daju sa pouzivat samoostatne dcerka ju ma na fotke ...ryfle take ze tu na bazare by za ne pytali aj 10€ myslim size kazdej to pomoze v poctate to dovazaju s rakuska kde sa to nakupuje na vahu nerobim reklamu ale ked si zoberiezete ze za postovne mate dalsie oblecenie je to super nie.

irriss
25. nov 2011

@nibiru
Vis ja jsem dost pesimista...podle meho jsou tam prave tyto ceny, protoze zbozi neni nabyto legalnim zpusobem..a prave treba podvodem a nezaplacenym zbozim na bazaru jako je MK..
Dam priklad, abys vedela, co mne k tomu vede:
kdysi jsem si naletela - poslala jsem vecicky po mych dvojcatech tatinkovi, ktery udajne prisel o svoji zenu po porodu, zustal sam s dvojcatama..
Zaver byl ten, ze slo o podvodnici, ktera moje vecicky (a nejen moje) vyuzila do sveho nove otevreneho second-handu.. 😠 😠 😠

piacere
25. nov 2011

@dripik pokiaľ by mala pani čisté svedomie, nemá problém sa ti ozvať... ak sa ozve, pýtaj si číslo zásielky, na sprievodke ju má.... Ja som tak posielala raz balík v pondelok, v piatok ho dotyčná nemala, tak som jej hneď poslala číslo zásielky zo sprievodky, v piatok poobede si zašla na poštu a čuduj sa svete, balík tam bol 🙄 Nie vždy je na vine odosielateľ... aj pošta robí chyby... v poslednej dobe dosť často... Uvidíš, či sa pani ozve....

dripik
25. nov 2011

@irriss Balíček šel do Mikulčic u Hodonína, ještě mi pani odpoledne psala, že jestli to má napsat jen jako Mikulčice a nic k tomu, večer jsme jí odepsala, že ano, že to stačí, že je to okres hodonín, ale že to tam psát nemusí na to mi odpověděla ještě večer že balíček je na cestě(bylo mi divné, že ho odpoledne po své otázce poslala aniž by počkala na odpověd)...děkuji moc...nemyslela jsme to zle, jen se pak spolehlivým nakupujícím a prodávajícím bude těžko po špatných zkušenostech věřit druhé straně tak jsme to myslela...

julie1412
25. nov 2011

@dripik ahoj, nezufaj, skus este pockat, mozno sa balik stratil niekde na poste. Aj ja som raz cakala na balik desat dni. Ked som poprosila pani predavajucu o podacie cislo balika, zistila som, ze balik uz davno prisiel, ale postarka mi zabudla dat do schranky oznamenie. Takze nakoniec to dobre dopadlo a chyba bola v poste a nie v predavajucej.

nibiru
25. nov 2011

@irriss ono znama v jednom pracuje a sama mi povedala ze su to veci dovezene s rakuska len sa kupuju na vahu cikze kg preto je ich mozne predavat tak lacno bezne na rakuskej burze kupis HM kove body za 20-50centou celkovo detcke veci do 3€ vsetkych moznych znaciek tiez tak veci pre dospelych len sa musis do rakuska vybrat.tam beru oblecenie inak ako mi a cenovo su pre nich dostupnejsie ako tu kamoska tiez tak odniesla veci do bazariu samozrejme cena bola za vahu nie kusy.

irriss
25. nov 2011

@dripik
Nechapu jeji otazku, to se bala , ze si vypise pero-mela malo naplne(? 😠 ), kdyz to napise cele..nebo to nevedela?

heni79
25. nov 2011

Baby, tak dadulka2000 sa ozvala, že svetrík vezme späť a pošle peniaze. Bola dosť nepríjemná, útočná voči mne, že je so mnou nejaká zlá komunikácia, či čo. Zrejme jej prekážalo, že som sa jej pýtala, že som jej poslala peniaze pred 4 dňami a ona sa neozvala, že ich už predsa musí mať. Tak potom až napísala, že sa pozrie na účet a potom ten svetrík poslala.
Teraz ráno chcela číslo účtu a dala mi adresu. Číslo účtu som jej dala.
A teraz zrazu chce, aby som jej vrátila svetrík, že potom mi pošle peniaze. 😕 Ja som peniaze posielala vopred a aj som jej odpísala, že to isté očakávam od nej. A aj som jej napísala, že pokiaľ celý spätný obchod prebehne v poriadku, tak jej zamžem moje negatívne hodnotenie.
Ja už neviem.

lulana79
25. nov 2011

@dripik Ja som posielala balík 1. triedou v pondelok a do dnešného dňa nedorazil... Bola to vec, čo som darovala za 80 centov... Išlo to bez doporučenia a obávam sa, že už ho nenájdeme... V živote už nikdy nič nepošlem bez doporučenia... Žiaľ, asi každá druhá mamička, čo sa mi ozve, chce vec poslať obyčajne a keď odmietnem, tak radšej nechce...Neprajem nikomu nič zlé, ale každej jednej, čo chce ušetriť na poštovnom prajem, aby jej aspoň raz neprišiel objednaný balík, aby sa poučila a nechcela ušetriť na tom, na čom by sa šetriť nemalo

nelinka0401
25. nov 2011

@akika722 ahoj ako čítam,tak asi za tú cenu by ti dala asi všetky druhy nálepiek 😀 😀 ale fakt niekrédy kúpiš oveľa lacnejšie v obchode.. 😉

stanislavao
25. nov 2011

@heni79
negativne hodnotenie by ste nemali mazat, potom dalsie nakupujuce nebudu vediet, ze nieco s tou predavajucou nieje v poriadku a oklame zasa dalsiu.

irriss
25. nov 2011

@nibiru
tady jsou sekace zakazane z hygienickych duvodu.....
(spis to vidim ale kvuli "strachu" o zmenseny prodej v normalnich obchodech...)

V Praze znam skace, kde si majitele nakoupi pytle na vahu a pak to rozprodavaji..ale uz jsem dlouho nenakupoivala..
Jen si vzpominam na jedno 😉
ze sice to byl pytel na vahu, ale zaroven Kinder vajicko - s prekvapenim..a vzdy jen malo peknych kousku (proto naslepo a na vahu a za malo)..a ty pekne kousky staly dost (podle meho az moc)...
Mozna uz existuji "pytle extra" a pytle smichane - t.j. 4.skupinova -2.jakost..nevim, uz je to dlouho 😉

tilly
25. nov 2011

baby, komu ste pisali, ked ste chceli dat zmazat negatko? jedna mi napisala hodnotko, ze jej neodpisujem, pritom aj v pase aj v podmienkach predaja som mala napisane, ze som skoro dva tyzdne mimo pripojenia na internet...

stanislavao
25. nov 2011

@lulana79
lenze skonci to cele tak, ze kupujuca si bude mysliet, ze si jej to vobec neposlala a nie ze posta jej to stratila. aj tak si myslim, ze balik jej prisiel, len chce, aby si jej vratila aj tych 0,80 centov.

piacere
25. nov 2011

@lulana79 nepreháňaj 😅 Aj ja si väčšinou prosím obyčajné poštovné s uvedením, že je to na moje riziko... mimo drahších vecí, tam si rada priplatím doporučene (aby som ušetrila predávajúcemu vrásky z prípadnej strany balíka)... ale až takto to hrotiť? 🙂 Tento týždeň som v jeden deň posielala dve zásielky... jedna už došla včera, druhá ešte nie (a trošku si hryziem nechty, či dnes príde.... išlo to obyčajne)... ale to neznamená, že zanevriem na obyč. poštovné... koľkokrát je poštovné drahšie al. minim. také isté ako cena tovaru 😅

nibiru
25. nov 2011

@irriss fuha no nam sa uz tiez stalo ze sme chceli dat oblecko na charitu a pytali si blok s cistiarne. 😀

dripik
25. nov 2011

ale tak přeci když vím, že někomu něco posílám tak trošku sleduju PC, i jsem pani psala at mi napíše číslo podacího lístku, že mrknu kde je, ale pani nereaguje...:(

stanislavao
25. nov 2011

@tilly
treba sa obratit na tu, co vam to hodnotko dala a vysvetlit si to s nou. hodnotko maze len admin, ale na to musia byt vazne dovody.

lulana79
25. nov 2011

@stanislavao vieš čo, nie, lebo aj keď som jej napísala, že jej ich vrátim, že sa s nebudeme naťahovať za 80 centov, tak mi napísala, že ešte počká, že sa pôjde opýtať na poštu a že jej nemusím nič vracať, že ani ona nie je odkázaná na 80 centov...

tilly
25. nov 2011

@stanislavao hmm, no pekne... tak teraz tam budem mat negatko, lebo niekto necita.. ☹

piacere
25. nov 2011

@dripik tak pokiaľ si už pýtala číslo zásielky a nič.... Niekoľkopercentná šanca, že im odcvakli net, zhorel počítač alebo iný dôvod na neodpísanie tu je.... ale skôr v tom vidím podvod 😖 😔

lulana79
25. nov 2011

@piacere verím tomu, že ak by vám balík, posielaný obyčajne, za čo i len 5 eur nedorazil, tak prvé obvinenie padne na predajcu, že vám to ani neposlal, lebo "doteraz mi predsa vždy všetko prišlo"... ja som sa asi 5x nechala ukecať a poslala vec bez doporučenia a 2x sa stratil... super skóre, že?

piacere
25. nov 2011

@tilly myslím, že máš právo, aby ti toto smiešne neg. hotnotenie bolo zmazané... kontaktuj admina (martinjasen) 😉

piacere
25. nov 2011

@lulana79 jasné, že je to prvé, čo človeku napadne, ak vec nepríde... ale sama to obyčajným poštovným, ktoré žiadam riskujem, nie? Veď aj preto píšem, že chcem obyčajné pošt. na moje riziko....

monickapd
25. nov 2011

@tigri noo, ja neviem, ale podla mna uz ubehlo dost casu..uz mam nervy v kýbli..... taky velky balik sa predsa nemoze stratit....ci?

andilka
25. nov 2011

@monickapd mne nedosiel monitor, ktory som si objednavla cez iny bazar...na poste povedali, ze sa stratil...a to bol dost velky balik 🙂

monickapd
25. nov 2011

@andilka ja cakam na kocik...