icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

andilka
25. nov 2011

@monickapd no tak ten je naozaj vacsi 🙂, drzim vam palce aby sa naozaj dorucil. moj monitor predavajuci nedal poistit, mozno preto sa stratil 🙂

monickapd
25. nov 2011

ani moj kocik nebol poisteny...no hadam to dobre dopadne..aj ked uz neverim..
@andilka

tigri
25. nov 2011

@monickapd

uz to treba reklamovat...bolo to aj poistene?

monickapd
25. nov 2011

@tigri zda sa mi ze nebolo....maminka zatial slubila ze v pondelko mi vrati peniazky, ak nepride dovtedy..

tigri
25. nov 2011

@monickapd

aha, teraz citam, ze nebol :(

monickapd
25. nov 2011

@tigri len teraz nechapem, akoze sa kocik prepadol pod zem???

tigri
25. nov 2011

@monickapd
niekto si ho pozical...

treba rozbehnut reklamacny proces, mozno len niekde stoji v kute zabudnuty na poste alebo to poslali na zlu postu

monickapd
25. nov 2011

@tigri no, uz to pani reklamovala..tak uvidime..

martinka17
25. nov 2011

@akika722 na tých regáloch všetko za 1 € sa to zvyklo povaľovať, ja som to tam už pár krát našla, skoro stále aj nejaké kúpim 😀

heni79
25. nov 2011

Dievčatá poraďte. Ja som už na nervy. Tá predávajúca mala uvedené, že veci predáva vo výbornom stave. A svetrík je úplne zlý. Teraz povedala, že ok, vezme ho späť, ale chce, aby som jej ho najprv poslala a keď jej príde a bude bez poškodení, tak mí vráti peniaze. No ja už voči nej nemám dôveru. kde mám záruku, že ho nepoškodía niečo si nevymyslí? Ja som jej už raz dôverovala a dočkala som sa iba sklamania. Čo by ste spravili vy?
Napadlo mi, že ho pred odoslaním nafotím, aby som mala dôkaz. ja som ho ani neoprala, iba som ho dala na poličku, znechutená a čakajúc, či sa ozve, aby som jej to mohla vrátiť.

nikolca
25. nov 2011

@heni79 nech ti ona najprv vráti peniaze a potom jej to pošli,ja som tiež taj vracala a najprv mi poslala na učet peniaze a ked mi prišli veci som jej poslala späť a žiadala som aj poštovné spätné uhradiť,to bolo 1,80,

traktor
25. nov 2011

@heni79 neviem..ale zväcsa je to tak..ze ty mas vratit tovar a potom ona tebe peniazky..ak sa bojis, svetrik si odfot, nech mas v rukach aspon nieco, keby nahodou ona potom vymyslala.. + nech ti posle aj spätne postovne, kedze ona urobila chybu tym, ze neopisala pravdivo stav veci..

heni79
25. nov 2011

@nikolca
Však to som aj chcela, ale ona trvá na svojom. Už to vidím, že sa nedohodneme. ☹ A čierny peter - žmolkavý spraný svetrík - zostane mne. 😖

heni79
25. nov 2011

@traktor
Vieš, ak do toho ešte aj investujem čas a ďalšie peniaze (poštovné) a napokon sa mi to nevráti, tam mm už asi pobesnie. Riešim to už týždeň, už včera bol nervný, že sa mám na to vykašľať a svetrík dať do koša, kam patrí od začiatku.
A ďakujem za názor. 🙂

pietra
25. nov 2011

@heni79 ale nepisane pravidlo bazarov je ozaj take, ze najprv sa vracia vec a az potom peniaze. Tak ako ti radi traktor, sveter si detailne nafot a posli ho spat.

nikolca
25. nov 2011

@heni79 my sme sa vtedy natahovali tiež ale tri dni no nakoniec sme sa dohodli,a aka bola cena za ten žmolkový sveter? ☹

heni79
25. nov 2011

Idem teda po foťák.

heni79
25. nov 2011

@nikolca Nebolo to veľa, ale ide mi o princíp.

traktor
25. nov 2011

@heni79 dala si jej hodnotenie aspon? ..ono je jedno kolko ta vec stoji..aj keby len cent..ak ma nieco v popise a pride nieco v uplne inom stave, tak to nie je ok..patri je negatko, + ma prebehnut vymena, ty jej posles tovar, ona tebe peniaze + spätne postovne..mne sa velmi *paci*, ked niekto napise..ved to stalo len napr. 5 eur, co by ste chcela..ved v obchode by ste za to dala 10..to co je za poriadok..vec ma byt opisana tak, ako v skutocnosti je..

zuzu101
25. nov 2011

Baby, ako dlho čakáte? - pani mala záujem o tovar, vypýtala si č.ú. a ja som si od nej pýtala adresu.Ona na to, že keď odošle peniaze, tak ma informuje.Dnes je to štvrtý deň.Mám ešte počkať, alebo napísať nech sa rozhodne?

traktor
25. nov 2011

@zuzu101 no..ja by som necakala tolko.urcite jej napis, ci uz poslala peniaze..ak sa neozve, maz ju

nikolca
25. nov 2011

@traktor no ja som kupila rolaky dva kusy za euro+jeden kus za eru,čiže tri rolaky za dve eura,pri jednom bolo pisane že peknučky a bolo to všetko žmolkove a bolo mi povedané že preto bola aj taka nizka cenano dohodli sme sa ale mna to nejako odradilo a odvtedy som tu nič nekúpila ☹ ☹

zuzu101
25. nov 2011

@traktor ďakujem, ja som pôvodne myslela že počkám do pondelka, veď môžu byť nejakú problémy,... ale dnes som už z toho aj vytočená, lebo ja si všetko hneď zaplatím aby som to mala z krku a niekto fakt naťahuje čas a nakoniec nič nevezme.

ivett1
25. nov 2011

@heni79 prepáč, že sa sem zamiešam, ale obdivujem ťa, že dokážeš už pomaly týždeň, ako sama píšeš, investovať čas a možno aj peniaze do "svetríka", ktorý možno za to ani nestojí...a to len z princípu🙂...klobúk dolu...ja by som šupla len negatívne hodnotko a svetrík do "koša" ako hovorí tvoj mm (prípadne na záhradu...čo by mi zasa poradil ten môj) ...držím palce, aby si to dotiahla do úspešného konca 😉

heni79
25. nov 2011

@traktor Dala som jej ho a je zaň urazená. Tvrdí, že svetrík je v poriadku. No zároveň ho chce späť, čo by myslím nerobila, keby si nebola svojej chyby vedomá. Čakám, že negatívne hodnotenie šupne teraz mne.

traktor
25. nov 2011

@nikolca ale to je len blba vyhovorka..tovar ma byt riadne opisany..a ak nie je..tak to dam vediet potom aj v hodnoteni / teda u mna zavazi dost aj to, ci a ako to chce predavajuca riesit/..a teda , ja ked nieco kupujem, vzdy sa opytam v akom stave je ta vec, ci ma poskodenia, flaky..a az tak kupujem..no ale stalo sa mi uz aj to..ze napriek tomu mi prisla handra dobra snad na vycistenie topanok..len ma zaraza..ze je to väcsinou u predavajucich, co maju strasne vela dobrych hodnoteni..vtedy fakt nechapem, odkial ich maju..

traktor
25. nov 2011

@heni79 nema byt za co urazena..a ked ti ho vrati..hned pis adminom, zmazu ti ho..a svetrik jej vrat a nech ti vrati peniaze + postovne..preco platit za nieco, co si nechcela...

nikolca
25. nov 2011

@traktor ved ona mala tiež okolo 70pozitývnych hodnotení,tak som sa spoliehala že to bude ok,potom bola ochotna peniaze vrátiť a hodnotením som to neriešila,no lenže ked to spravi každy ako ja tak potom su ozaj za seriozne predavajúce a maju len tie naj hodnotenia

traktor
25. nov 2011

@zuzu101 ale aj ked ma problem, nema peniaze, nedosla vyplata / hocico sa môze diet/, tak predsa komunikujem..

ivett1
25. nov 2011

@zuzu101 ahoj, aj ja súhlasím s @traktor, je to už dosť dlhý čas na to, aby zaplatila...ak by sa aj niečo stalo, tak by ti mala aspoň oznámiť, že zatiaľ nemôže zaplatiť...alebo niečo v tom zmysle...ak si niekto vypýta už číslo účtu (čo je vlastne už údaj k samotnej platbe), považujem to za záväzné a mal by uhradiť resp. zaslať peniažky čo najskôr a hlavne by mal o to tiež informovať, aby sa náhodou nestalo, že už zaplatil a počas "dlhšieho" presunu peňazí z jedného účtu na druhý, predáš vecičku ďalšiemu záujemcovi, pretože si vlastne nemala žiadnu správu....a hlavne, veď aj ty sama hneď zaplatíš (aj ja si účty vyrovnávam radšej hneď, alebo ešte v ten deň...aby som náhodou nezabudla 😅 ), tak prečo by si mala byť až tak tolerantná...(štyri dni.... 😕 ) 😉