icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

akika722
1. dec 2011

@mirush01 aj kamoške pisala 😉

mamkakatka
1. dec 2011

poniektore mamicky si tu vybudovali lukrativny biznis " Ako rychlo a lahko sa da prist k peniazom " .... smutne a vyslovene hanba takym zenam!! 😖

mandragora22
1. dec 2011

@gabika7706 juuj, ja by som ti o slovenskej poste vedela pisat hotove romany!! 😀 bohuzial, u nas v sr je to v podstate monopol, tak ju musime strpiet taku, aka je 😝 😝

mirush01
1. dec 2011

@akika722 uz som ju nahlasila... ale akoze obdivujem ju,nevzdava sa,ide hlava nehlava a pekne hra na city...lenze na tomto portaly je uz povedala by som dost znama...aj vdaka svojmu pravopisu...

akika722
1. dec 2011

@mirush01 tak tak...stači pozrieť pravopis a je to jasné 😉 a ver tomu že take osoby dostavaju 3x viac ako my..keby som vedela o niekom že naozaj potrebuje pomoc,ano dam..ale takto nie 🙄

majusina
1. dec 2011

@pattinka ahoj, to som teda nepocula . aj mna by to zaujímalo teda, ale mylsím si ze Tebe ho vadaju az vtedy ked zaplatís, nesmie sa otvorit skor, ale az po zaplatení, tak to aspon býva....ci?

mirush01
1. dec 2011

@akika722 no ved ja tomu verim... a zial verim,ze jej aj niektora mamicka uz naletela... prvy krat som jej aj ja skoro naletela a chcela pomoct 😠

demografka
1. dec 2011

@monulicka ahoj, no ona nereaguje vobec, ani na spravu... proste to ukoncila... zatial neviem co bude dalej, nemam z toho dobry pocit...

akika722
1. dec 2011

@mirush01 mne by musela dokazať že je v nudzi,musela by som to vidieť..tiež ma vedia chytiť take "srdcovky" ale tak ak sa vie človek vyjadrovať..ked čitam a viem čo čitam,nepotrebujem si to dať niekym prekladať..ak si o nom niečo najdem a nevidim napr.na fb opak-že sa ma dobre,až príliž dobre.
to by tu mohla žobroniť každa druha..
ja budem stale tomu veriť že je to jedna a ta ista osoba kt.si meni nicky..to pisanie,vyjadrovanie..ved je to rovnake ak si porovnaš

demografka
1. dec 2011

baby mna take maily a spravy za srdce nechytia, svet je plny klamstva... ja davam kazdy mesiac (mam prikaz v banke) urcitu sumu na dobreho anjela a viem, ze pomaham niekomu, kto to naozaj potrebuje a aj presne viem, komu tie peniaze idu... inac nic, ani na ulici nedam peniaze cudziemu, ved hocjaky preukaz si viem spravit aj sama...

mirush01
1. dec 2011

@akika722 to ze tomu verim patrilo k tomu jak si spominala ze taketo osoby dostavaju 3x viac a maju sa lepsie ako my,aby sme sa rozumeli nie ze verim tej zenskej sibnutej... 🙂
mne je to uz jasne,pisala mi viac krat...a admin by predpokladam tiez potvrdil rovnaku IP

akika722
1. dec 2011

@mirush01 ja som pochopila ako si to myslela 😉

mirush01
1. dec 2011

@demografka len ona nepyta priamo peniaze ale "len" handry... A inak je to od teba velmi pekne,ze takto pomahas...

demografka
1. dec 2011

tak baby, karolinocka1 zrusila vsetko, cely svoj bazar... a ja mam z toho taky pocit, ze uz zajtra (ak nie dnes) uz bude predavat pod novym menom... ale ja som si dnes na obed urobila obrazky z jej bazarika, proste som si ulozila co ukazuje monitor a tak mam tych 22 veci co predavala este dnes na fotkach... a ja prisaham, ze aj ked mam dve deti a skolu, v ktorej by som chcela do roka a pol obhajovat pracu, aj tak si dam tu namahu a budem sledovat taketo veci ako mam na tych fotkach a ked len jednu najdem pod inym menom, nedam jej pokoja... peniaze uz neuvidim, to uz viem... este ma napadlo spojit sa s babami, co od nej nieco posledne kupovali, nech mi da niekto na nu kontakt, ja nemam, obalku som vyhodila cestou z posty, kedze dcerka to chcela rychlo rozbalit, ale aj tak som na nej adresu nevidela (nevsimla som si)... no cert do mna vosiel teraz 😠

svetkaadamko
1. dec 2011

@janka196 dufam, ze ti tie peniaze naozaj poslala.....ja som pred par dnami vracala jednej na MMB potrhanu baranicu, ktora ma stala 9 eur aj s postou, chcela som, nech mi vrati cast penazi, ze to zasijem, ale bola uplne sprosta, ze ona sa nebude strapnovat vracanim penazi, ze jej to mam vratit a posle mi peniaze, toto som celkom nepochopila no, ale pytala som sa jej slusne, ci jej to uz prislo, lebo ma totalne ignoruje a ona len tak stroho odpisala, ze "prisla" ... som uplne znechutena z takeho chovania a som zvedava ci mi vobec vrati peniaze ☹ ☹
@pajinka23 pevne verim, ze sa ozve, ale presne ako pises, 10 dni je dost dlha doba na to, aby sadla niekde inde k pc a napisala ti aspon 1 vetu, ale mne sa napriklad ozvala teraz po mesiaci a pol pani, ktorej som posielala balik na dobierku a tiez ani obraz ani zvuk a teraz mi napisala, ze mala nieco s netom.... neviem no 😖
@canama tak to mas teda svatu pravdu, ja casto zasnem nad tymi cenami, podla mna je absurdne pozerat na to, ze som za nejaky kabat dala niekedy pred 5 rokmi 80 Eur, teraz ho fakt nemam preco predavat za 60 😒

@demografka zial aj ja to tak beriem, uz sa neda verit nikomu a nicomu, vsetky tie nadacie a zbierky, proste nemam o nich najlepsiu mienku 😖

mici11
1. dec 2011

ahojte,

no ta hena123 pisala aj mne, uz to rovno mazem, ale ze si neda pokoj...

andilka
1. dec 2011

@canama ja neviem, ale takto by sa to posudzovat nemalo....len taky priklad..kupila som malej topanky za 5eur a po sezone ich mali 70% lacnejsie- ako totalny vypredaj za 1 eur, mam ich teraz predat za 0,50 centov, lebo co ak to nejaka baba videla v obchode a napise to tu? Co ak ale bol tovar kupovany za trosku inu cenu?? Takze si myslim, ze nie je namieste to takto brat.. napisala som to ako priklad.

demografka
1. dec 2011

@mirush01 aj handry nieco stoja, ved ty ich musis svojim detom kupit nie najlacnejsie... a potom kazdy caka, ze ich budes darovat???
a vdaka, ale nepomaham vela... ale toto je podla mna najlepsi sposob... ked vidim na ulici otrcenu ruku, alebo dokonca ako na to vyuziju dieta, je mi zle... hlavne preto, ze viem, ze to nikdy neskonci kde ma, ale na alkohol a ine potesenia... a po minulom soku, ked na mna chlapik za bieleho dna hned vedla namestia doslova skocil a zacal mi tahat kabelku nech mu nieco dam - a ja s malym v kociari - taky strach som dostala, ze uz nikdy nikomu len tak nepomozem, ludia si to totiz vobec nevazia...

mandragora22
1. dec 2011

@andilka ahoj, dufam, ze sa nenahnevas, ale ked tak premyslam nad tym, tak za kolko by si tie topanky predala? po prve: nosili ste ich jednu sezonu. viem, je to par mesiacov, mozno tyzdnov, ale nosili. kazdy tovar, len co opusti obchod, ide okamzite 50-60% dole. aj ked je nenoseny. dokonca aj auta stracaju po vyjazde z predajne polovicu svojej ceny. po druhe: ked si tie topanky od teba niekto kupi a chce mat 100% istotu, ze jej pridu, tak si do da poslat doporucene, co je tusim 1,60 € suma sumarum, vychadza mi to 5-2,50-1,60 cize predajna cena a od nej odpocitana polovica uz len za to, ze je v podstate dalej posuvana ako "second hand" a minus postovne. to mame 0,90 €. a do toho este zapocitaj opotrebovanie, aj ked mierne a co ti vyjde? v podstate tych 0,50 € 🙄 🙄 je to tak... ja ponukam sandalky v podstate takmer nenosene za 7 a 8 eciek, pritom ich povodna cena bola vyse 22,-. co narobis...

mirush01
1. dec 2011

@demografka ja viem prave preto som to dala do uvodzoviek len ide o to,ze skor cloveka ukecas poslat nejake to oblecenie ako peniaze...
aj to malo urcite niekomu pomoze...
ja som tiez zazila podobny sok ked sa jednemu bezdomovcovi malilo co som mu davala ze on chce gastro listok...

garzonka
1. dec 2011

@demografka je mi to luto ak s tebou takto vybabrala, verim ze sa ti ju podari odhalit a mozno jej zakazu nadobro pristup sem, hoci tebe to peniaze asi nevrati 😒
Tí ktorí pytaju peniaze na ulici, ..no mne je ich vlastne luto, aj mne sa stalo ze v Rime v metre chodila mlada zena so spiacim dievcatkom v satke a len obracala k ludom dlane, bez slova, bez emocii....je to smutne, vidiet tychto ludi, ...a ked ma niekto prosi o peniaze (ze chce jedlo alebo na listok na autobus) tak nedam peniaze . Rovno poviem, OK, idem vam to kupit , OK, pockam s vami na ten bus a ja to zaplatim...a by ste videli, ze z tych vsetkych len 1 na to pristal a kupili sme mu jedlo (bol prave prepusteny z vazenia a nemal kam ist, bez penazi, rodina ho nechcela.....smutne).....ale to uz som trochu mimo temu 😕

demografka
1. dec 2011

@mirush01 pochopili sme sa... dnes je fakt svet cudny...

andilka
1. dec 2011

@mandragora22 ale nie nehnevam sa 🙂, ja som to pisala ako priklad...len ma stale prekvapuje, ze sa na to podotyka..ked niekto predava draho, je to jeho vec, mne ked sa to zda vela, idem si hladat dalej ale nepisem o tom, kto co predava.
Ale mohlo by sa to brat aj tak, ze niekto nema moznost si kupit taku vec..nie vsade su take obchody a je rad, ked zachovalu vec a mozno aj nenosenu si tu kupi za prenho dobru cenu..a je spokojny.
A k tej cene za postovne, myslim ze kazda ktora si takto kupujeme cez bazar ja zaplatim za postovne a predavajuca zase musi balik zabalit a odniest na postu..takto to proste chodi, musime si same zvazit, ci sa nam to oplati.

bodka13
1. dec 2011

@mandragora22 @canama
...už sa to tu písalo veľakrát.,každý môže predávať za koľko chce...a ono je to potom na zvážení kupujúcej,či za to toľko dá -však všetky premýšľame a prepočítavame 😉 🙂 ...keď nevadí predávajúcej,že jej ten drahý tovar stojí je to jej vec 😉 pomyslite si o tom svoje a pustite sa do ďalšieho hľadania 😉

katka.ott
1. dec 2011

ahojte, prednedavnom som tu riesila problem, pripomeniem: predavala som hniezda do postielky, 2 kusy, ikeacke. inzerat bol velmi strohy, obcas nestiham(moja chyba). kupujuca sa len opytala, ci je to aktualne a hned si vypytal c. uctu. nasledne poslala adresu. peniaze dorazili, balik som odoslala. nebola spokojna, vyriesili sme to spatnym poslanim a vratenim penazi. 1.x to posielala obycajne, 2. triedou. bohuzial posta mi nedala do schranky ozanmenie o ulozeni zasielky, tak som nemohla vediet, ci balik bol doruceny alebo nie, ci bol vobec poslany. isla som sa aj pytat na postu, ale ziaden balik na moje meno tam nebol. nasledne mi pisala, ze balik dostala spat ako neprebranu postu a navrh akym sposobom vyriesime situaciu. moj navrh bol, nech to opat posle, tentokrat doporucene a 50% postovneho uhradim.
takze listo-balik bol posielany 28.11, dnes este neprisiel. opat cakam.
a moj navrh 50% postovneho by mal platit len pre posledne doporucene posielanie, nie? 😕 . alebo aj predosle neuspesne, o ktorom nemam doklad, ze bolo vobec uskutocnene...
samzrejme, ze jej vratim povodnu sumu 10 + postovne 2,60+ 50% terajsieho postovneho 1,30

svetkaadamko
1. dec 2011

@demografka hladala si karolinocku1 na MMB, nasla som tam presne taky nick, meno je Martina K., oblast Detva, ma len 3 hodnotenia aj to posledne je z aprila, pozri si ci je to ona, ma tam 29 inzeratov a dnes tam bola ....tak skus takto 😉 a presne ako pises, bombraduj ju

space1
1. dec 2011

@demografka z aké mesta je?

space1
1. dec 2011

@demografka a ešte , ked pozrieš "moje nákupy" tak by si tam mala mať celú korešpondenciu s ňou,aj ked uz inzerát vymazala

pajinka23
2. dec 2011

@svetkaadamko oblast Detva?ja som z Detvy mozem zistit🙂nevies jej meno?

koniarova
2. dec 2011

@canama Niektorýn osobám stále nedošlo, o čom je bazárik. 😉 😉 😉 😉 😉