icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

mamkakatka
2. dec 2011

u nas je to tak, ze na vsetko, co sa nevmesti do schranky necha postarka zlty papierik v schranke, teda doklad o ulozeni zasielky....bez ohladu nato, ci je to doporucene alebo obycajne, ci je to balik alebo list.

garzonka
2. dec 2011

@katka.ott
suhlasim s @janka196 vratit cenu za tovar + druhe postovne (doporucene)....tovar sa nevracia obycajne.

nelinka0401
2. dec 2011

mne nosí všetky balíky poštírka domov...má na to špecialny košík 😀 ale ked je to veľmi velké,nechá mi žltý lístok a ked mám balík doporučene tak sa musím podpísať pod zásielku,že mi bol doručený a prevuala som ho

svetkaadamko
2. dec 2011

@pajinka23 ano tak ma napisane, oblast Detva a neukazuje mi cele priezvisko, len Martina K. (karolinocka1) ...myslim, ze by to bola privelka nahoda, aby to nebola ona..... asi najlepsie by si zistila podla inzeratov, nemozes sa na to ist pozriet? alebo mozem ja, len mi povedz aspon nejake inzeraty, ze ake mala, podla toho zistime ci je to ona a ak ano, mozem ju kontaktovat
hej a ako pise @space1 aj ked uz je zmazany inzerat, ale cez tie "moje nakupy" sa k tomu da dostat, aj ked si to ty uz zmazala

svetkaadamko
2. dec 2011

@pajinka23 a pozeram, ze aj tu ma meno Martina takze podla mna je to ona 😉

suzannwega
2. dec 2011

No dnes mi to našťastie prišlo,tak veľmi pekne ďakujem,aj za tie milé darčeky 🙂 . 🙂

piacere
2. dec 2011

@svetkaadamko je to určite ona http://www.mimibazar.sk/bazar.php?strana=2&user... .... má tam v inzerátoch hračku-slona... to mala aj tu na MK

svetkaadamko
2. dec 2011

@pajinka23
@demografka a teraz pozeram, ze to tebe som mala napisat o tych inzeratoch, ze ty si s nou mala problem, nie pajinka, jaaaaj som to poplietla, prepacte baby 🙂
@piacere tak je to jasne, ja som nepozerala, ked tu mala este inzeraty, takze neviem porovnat

inak mne sa velmi casto stava tu na fore, ze idem pisat prispevok a nezobrazi mi tie predosle, ale len nejake spred dna 😠 a potom sa tu pletiem do frasa 😀

piacere
2. dec 2011

@demografka http://www.mimibazar.sk/bazar.php?strana=2&user... podľa inzerátov zistíš, že je to ona...

@svetkaadamko tak aj ja som odkaz na MMB adresovala zlej osobe 😀

mandragora22
2. dec 2011

@andilka
@bodka13 no ved hej, to je tiez pravda 🙂 nech si kupi kto chce, co chce, len nech zaplati a prevezme zasielku 😀 😀 😀

space1
2. dec 2011

@svetkaadamko to aj mne sa stáva, vždy musím kliknúť na predch.stranu a potom mi nabehnú aj ost.príspevky 😒

mamabiba
2. dec 2011

@irriss neviem ako v čechách, ale tu ťa trošku poopravím. Žltý lístoček sa necháva aj pri obyčajnej zásielke, pokiaľ sa nezmestí veľkosťou do schránky. Ony to už majú v oku, tak s tými balíčkami ani nelietajú, rovno si ráno na pošte vypíšu žltý lístok a ten ti hodia do schránky 🙂 . Iné je to na dedinách, kde sa každý pozná a poštárka vie, že je dotyčný doma, tak mu to vezme. Mne domov chodia balíčky aj doporučené...nechá u susedky a tak...ale to je iba v rámci dohody.

irriss
2. dec 2011

@mamabiba
kazda postacka bude zrejme jiny system...

ja bych jen byla pro, aby v Pravidlech v Bazaru MK bylo vyslovne zarazeno jako jediny zpusob zasilky "Doporucena".
Vyresilo by to spousty natahovani a dohledalo by se vzdy vse..v pripade ztraty za to ruci Posta...a tim padem i hadky odpadnou.. 😉

gabika7706
2. dec 2011

Baby, tak ten poisteny balicek,kt. som posielala 23.11. si vraj adresat prevzal 28.11.2011 - tvrdi mi to pani na zakaznickej linke Slov. posty. No kupujuca mi tvrdi, ze ziaden balicek odo mna nedosiel! Takze dnes idem na postu spisat reklamaciu. To je des.

mamabiba
2. dec 2011

@irriss vieš, len niekedy, keď ideš kúpiť jedno bodynko za 1 euro a poštovné dáš 1,20 - to je u nás doporučená zásielka, tak to vyzerá divne a hrozne sa to predraží. každá, ktorá si dá poslať obyčajne si nesie sama riziko a nemala by to tu písať na MK. Ja vždy na to kupujúcu pre istotu upozorním. Myslím, že z každou serióznou predávajúcou sa dá dohodnúť...ja mám na dohody tu MK iba šťastie, nikdy sa mi nestalo, že by som mala problémy s balíčkami, či kupujem alebo predávam.

mamabiba
2. dec 2011

@gabika7706 pani musela pri prevzatí podpísať, že zásielku prevzala. Takže v tomto si krytá.

erikaka
2. dec 2011

ahoj baby, chcem poradiť ako sa mám zachovať, bábäatkovské sandaliky, ktoré som ja darovala, lebo som sa hanbila ich predať, teraz maminka, ich predáva a v popise má uvedené, že sú vôbec nenosené. ano vyzerajú ako nenosené ale pri remienkoch sa začínalo uvoľnovať a vyzeralo, to že sa už každou chvíľou odlepí a samožrejme, že môj sy ich mal v lete zopárkrát obuté. aby sme sa rozumeli, mna netrápi, to že ona ich predáva za určitú cenu, ale to, že uvádza, že sú nenosené. mám jej napísať?

gabika7706
2. dec 2011

@mamabiba to viem, mna len zaraza, co je toto za svet? 😒 Prave dnes som na fb na stranke posty citala kadejake "pribehy", takze som skusila zavolat na tu zakaznicku linku, pytam sa tety, ci ma posta nejaky problem s dorucovanim zasielok za posledny tyzden, tak vraj, ziaden problem nie je, vsetky zasielky su dorucovane vcas 😀 No a potom mi podla podacieho cisla vyhladala, ze zasielka je prevzata a mam ist spisat reklamaciu, ak ju adresat nema. No ak ju nema adresat, tak kto teda? Kupujuca ma na mmb dlhorocne fungujuci bazarik, aj komercny, nemyslim, zeby jej islo o to, aby mi klamala, ze zasielku neprevzala...No som zvedava,kde bude pravda.

helsinka
2. dec 2011

@erikaka Podľa mňa je dosť aj to, že ich predáva . . .

erikaka
2. dec 2011

@helsinka dala si ich pribaliť k balíčku zrejme asi s tým účelom, že ak ich predá vráti sa jej poštovné.

helsinka
2. dec 2011

@erikaka aha, tak to je potom iné . . .som nevedela . . .

traktor
2. dec 2011

@erikaka napis jej..ze ti nevadi, ze ich predava, ved ked si jej ich darovala, je to uz jej vec, co s nimi urobi..ale ze by mala upozornit na nedostatky, ktore maju..

michalag
2. dec 2011

Ahojte kocky, tak dnes sa mi toto stalo prvykrat a neviem sa rozhodnut ci ano alebo nie

V bazariku som predavala bundu, mala som tam aj rozmery a dnes pani ta bunda prisla a pisala mi ze malemu nesedi a chce ju vratit ale rozmery som mala napisane. Co by ste spravili vy? Zobrali by ste ju spat

erikaka
2. dec 2011

@helsinka to si myslím iba ja , mám tam napísané, že ZREJME ASI, nie, že sme sa o tom dohodli.

traktor
2. dec 2011

@michalag mala rozmer..ak si stojis za tym, ze si spravne udala rozmer,nemas preco prijat naspät tovar..mala si ho pomerat pred kupou, na to tam tie rozmery predsa su....cize u mna nie..neprijala by som tovar spät

zuzkazivcak
2. dec 2011

@michalag Ako je to blbe, no ja by som to nevzala. Keď tam boli rozmery tak nieje o čom. Mne sa tiež stalo že som kúpila súpravu a bola malej velka. Ale bola to moja chyba lebo som sa neopýtala na rozmery. A určite by som to nevracala, veď je to moja chyba. A keď tam tie rozmery boli tak.....

stanislavao
2. dec 2011

@michalag
je to na vas. nemuseli by ste ju vobec brat naspat, lebo mala rozmery, tak vedela, aku velkost kupuje. mne sa obcas stalo, ze som mohla vratit tovar, ak by mi nesedel, ale neurobila som to. je to na vas. ako chcete. nemusite jej ju brat a ona sa nema pravo za to na vas hnedat.

michalag
2. dec 2011

@traktor myslim ze sa snazim zmerat to na mm presne a dokonca mam aj uvedene v podmienkach (pisem kazdej kupujucej aby si ich precitala) a mam tam aj uvedene ze treba poriadne premerat a ze tovar naspat neberiem

Ona mi napisala ze aj napriek rozmerom je v nej dieta nacpane, tak ja neviem. Na jednej strane nechcem byt hnusná ale na druhej strane ked mam uvedene nieco v podmienkach tak preco by som mala robit vynimky 😠 , tak nech ju preda 😝

gabika7706
2. dec 2011

@michalag stalo sa mi na mmb to iste a nevzala som tovar spat, ked su rozmery udane spravne, z Tvojej strany k chybe nedoslo. NIe je to komercny predaj...Ved moze posunut dalej, ja to tiez tak robim, vobec by ma nenapadlo posielat tovar spat, lebo nam nesadol. Nafotim a skusim predat dalej.

traktor
2. dec 2011

@michalag ona si mala dieta zmerat riadne a brat do uvahy, ze pri bunde musi pocitat aj s vôlou..ved pod to este musi iste sveter a tak..cize fakt je to uz jej problem, ze si to zle pomerala..to nie je ze vyskusam, nesedi / nepaci sa mi tak vratim..