icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

macamac
3. dec 2011

@kamilka111 😅 😀 otrasné...nemám slov 😝

monulicka
3. dec 2011

@vejinka akoby si pisala o mne 😉 ...ja som posielala overalik, komunikacia ok, ale spatne info ziadne...pani chcela poslat obycajne, tak som trpla, ci jej to doslo, aj som jej chcela pisat....a tiez som rozmyslala, ci sa jej pacil, ci na nom daco nasla....uz sa viac neozvala, ale tak snad bola spokojna...

Ja ked som si tak spatne premietla svoje obchody; vacsinou prikladam aj daco navyse; tak z tej rady maminiek mi len jedna (!) podakovala za darcek. Pritom neprikladam ziadne handry flakate al.zmolkove, ale aj tak si hovorim ,ci sa maminam vobec pacili ked na ne vobec nereagovali. Neva.

garzonka
3. dec 2011

@nika74 uprimne , teraz som sa pobavila 😀 , hoci uz neviem ci sa smiat alebo sa zlutovat...

zuzana17
3. dec 2011

@vejinka je to dosť blbý pocit, no ale čo už 😒 Ja to riešim asi tak, že ak sa mi do týždňa neozve, tak je všetko asi ok, pretože inak by určite napísala 😀 . Dokonca sa mi nedávno stalo, že sa mi pani neozvala, no po cca 2 týždňoch mi napísala, že balíček došiel v poriadku, lenže ona medzitým už stihla aj porodiť, tak nestihla odpísať 🙂

zuzana_m
3. dec 2011

Baby poradte mi prosim. Vo štvrtok sa mi ozvala na mmb pani,aby som jej predala sveter. Napisala že ho chce,mam jej poslat udaje. Tak som poslala udaje k platbe a pytala adresu. Už ani obraz ani zvuk. Včera sa mi ozvala kupujuca na ten sveter tu na MK. Pisala som tej prvej pani,či ho teda chce,aj mail aj na mmb. Na mmb nebola,stale pozeram. Tejto panej na MK som slubila,že dnes sa jej ozvem. Bojim sa,že ta prva sa na mna vyprdne, a tato druha pani nebude mat trpezlivost a pridem o kupujucu. Lebo tato druha pani,napisala že ho určite chce. Chcem byt ferova predavajuca,ale už sa vela raz stalo, že ako dostali č.ú.,už sa neozvali. Možno tá prvá pani teraz nerieši net,ale ja teraz mam čakať alebo čo? Kym sa vyjadri či ho chce? Prešli už dva dni a ona nič. Hm,neviem,ale mam pocit že to tak dopadne,že nakoniec mi ten svetrik ostane.

macamac
3. dec 2011

@zuzana_m posuň ďalšej. a keď sa prvá ozve-napíš,že si čakala dlho-viac,ako zvykneš,ale keď sa neozývala,brala si to ako nezáujem a posunula ďalej 😉
daj na svoju intuíciu 😉

zuzana_m
3. dec 2011

@macamac No asi to urobim 😒 Vy ako dlho zvyknete čakať? Možno fakt teraz rieši vikend s rodinou alebo čo,hm,ale ja som taka kupujuca,že sa snažim jednať okamžite. A predsa vo štvrtok sme sa dohodli, a v piatok ešte bola na mmb,ale neposlala mi spravu ani ip či poslala peniažky. No idem sa tejto druhej pani ozvať. Ďakujem za radu 😉

monulicka
3. dec 2011

@zuzana_m ja som podobnu situaciu riesila tak, ze som tej prvej napisala, ze ak sa mi neozve do 24h, tak to beriem ze nema zaujem a tovar predavam dalej (ta druha u mna bola ochotna pockat aj dlhsiu dobu bo u mna nakupovala viac veci..) Ta prva sa do 24h neozvala ani nikdy viac a kupila ta po nej...nastastie 😉 cakala som cca 3 dni. a potom som si to dala aj do podmienok...

zuzana_m
3. dec 2011

@monulicka No ja som jej včera napisala či ho teda berie, nech sa ozve. Neozvala. Teraz neviem či naschval alebo naozaj nemože. Tak ale ja napriklad hned ako mi daju č.ú.,obratom pošlem peniažky alebo sa opytam či mi tovar podrží,ked budem mat, proste komunikujem. Tak si to dobre vyriešila,že sa ti to predalo 😉

kamilka111
3. dec 2011

@macamac aaaaale... myslim, ze modry konik je este v pohode... predavam aj na inom bazare... a tam sa mi uz aj stali take veci, ze komunikacia bola ok, vsetko som premerala... dohodli sme sa... a ked som uviedla cislo uctu (mbank)... tak koniec... niektori sa aj spytaju, co je to za koncovku... a niektori ani nezaplatia... ani sa viac neozvu.... uz len cakam, ze ma udaju ako podvodnicku s falosnym uctom 🙂 zatial nic 🙂 myslim si, ze tu su tie maminky a tatinkovia asi najnormalnejsi a najferovejsi... 🙂

monulicka
3. dec 2011

@zuzana_m ja som taka ista, vacsinou hned robim prevod cez IB nech to mam z krku. Mne sa zas raz stalo, ze sa mi mamina ozvala na inzerat, ale cely den som nebola doma, pisala mi rano, ja som sa k PC dostala az vecer..a na moju spravu mi odpisala, ze si uz nasla daco ine ked som sa neozyvala... 😕 celkom ma to prekvapilo, ja vzdy pockam na odozvu od predavajucej.... ale berem to tak, ze sa jej moja vec (alebo cena) az tak nepacila, ked nepockala...

monulicka
3. dec 2011

A este taka pikoska, dalsia mamina si pytala rozmery overalu..tie som jej poslala asi o 3.hod.neskor ked som si nasla spravu...do 1 min.mi poslala odpoved ze to by im bolo male....moj drobec ma skoro 90cm a je mu dobry, jej este nemal ani rok a zeby mu bol maly?! 😕 ak to je pravda, to musi byt iny macko 🙂

nikolca
3. dec 2011

@monulicka no to s tym overalo som mala aj ja podobne,malu som fotila v overali ked mala dva a pol roka,mala som veľa zaujemcov,všetky maminky mali tak asi dvojročne detičky a vraj maléééé ☹ ,na tom overali bola dlžka od rozkroku po spodok len 26cm,a to my sme nosili vtedy teplačky kde bola dlžka od rozkroku dole takmer 40cm,ten overal bol super šity bol volnejši a nie aky to dieťa tahalo 🙂,potom sa mi ozvala maminka ktora mala tiež dva a pol ročnu dcerku,nechcela ani pomerať,vraj maly určite nebude,a potom mi pisala že je perfektny a super sedi 🙂

monulicka
3. dec 2011

@nikolca no sak toto nechapem, nechcem jej krivdit mozno ma naozaj take velke dieta, ale co ja viem....

henulienka
3. dec 2011

@monulicka no ono je to fakt ťažko niekedy... môj malý má len 5 mesiacov a nosí 80 a dcérka 18 mesiacov a má 86. Máme aj takú súpravičku, že tepláčky nosí ona a vrch zas on 😉
Ja si preto vždy dávam premerať všetko, aj väčšinou premeriam moje veci čo predávam.

benne
3. dec 2011

@monulicka možno je len širšie.. a aj keby dlžka a rukávy sedeli, širka by bola nadoraz 😉 poznam, mam takeho doma 😅 😅 86ku nosí už pomaly rok.. najprv kvôli šírke a teraz ked sa kuštik vytiahol, tak už aj dlžka dobra 😀 😀

pajinka23
4. dec 2011

@macamac no ja tiez neviem co sa deje☹ale viem ze som fakt strasne vytocena☹lebo mama je teras bez bundy a ja bez penazi☹musim mamine kupit inu lebo chuda nema ani v com ist poriadne von 😝

martinka17
4. dec 2011

@zuzana_m daj si do podmienok predaja istý čas, ja mám 24 hodín, ak sa nepredá a ozve sa neskôr, tak sa nič nedeje, ak predám po 24 hodinách, tak viem, že som na to upozornila 😉

macamac
4. dec 2011

@zuzana_m ja čakám podľa dohody-alebo max 48hod. 😉
resp. ak na danú vec nemám záujemcu-je to vlastne jedno, ak mám-napíšem prvej,že čo a ako-dám čas 24hod., informujem o tom druhú-a potom, ak sa neozve-posuniem. ale takýchto prípadov som mala málinko 😉

mirka285
4. dec 2011

@monulicka
@nikolca noo prave preto,si myslim,ze miery su obcas blbost 😒 mna vytaca ked mi pisu mamicky na topanocky,hlavne take co maju dieta napr.o pol roka starsie od mojej,no tak asi logicky nemozu byt ich dietatu dobre topanocky,ktore som vyradila lebo mojej dcere su male 😕 vypytaju si vnutornu dlzku a napisu,ze su male... obcas mi pripada,ze mamicky nevedia ake cislo topanok nosi ich dieta...a nech sa nikto na mna nehneva,ale niektore mamicky mi pripadaju jak padnute na hlavu,sto otazok maju k jednej veci a nakoniec sa ani neozvu 😠

nikolca
4. dec 2011

@mirka285 no mne napriklad jedna mamina pisala na detske nohavice,chcela miery,pomerala som,napisala že im budu male,a po dvoch tyždnoch mi napisala,prosim vas a ešte by som chcela vedieť akej su farby,no načo to chcela vedieť ked im to je malé?no niektory ľudkovia su ozaj zvlaštny 🙂 😉

little84
4. dec 2011

ahojte,vcera mi jedna pani napisala na moj inzerat,aby som jej danu vec poslala zadarmo,ze ju vytopilo a nema peniaze a velmi ma prosi aby som sa zlutovala..nema ziaden inzerat,hodnotenie,nic..co si o tom myslite?verit ci neverit?

silvia1983
4. dec 2011

@little84 podla mna nie, uz viacere nieco podobne spominali, ze sa im stalo

sisaha
4. dec 2011

@little84 zobrajuce inzeraty su tu uz ako mor...Jednej sa podarilo vyzobrat a zobre cela ulica..povodne neboli ani nepamatam..v kazdej zatopenej dedine su postihnutí ludia zasobení potrebnými vecami..Ak mas pochybnosti, zavolaj si na obecny urad a informuj sa na tu rodinu, ine ti poradit neviem, kedze tu su s nimi skusenosti iba take, ze su to podvodnicky

little84
4. dec 2011

@silvia1983
@sisaha dakujem..tiez sa mi nezdalo ze by niekto hladal pomoc tu a takto.a podvodnicke posielat nic nebudem.

sisaha
4. dec 2011

@little84 tie sa maju castokrat ovela lepsie ako popisuju...a tymto sposobom sa okrem poberania vysokych prispevkov obohacuju na ukor tych, ktorí by tu pomoc naozaj potrebovali..

cukrik138
4. dec 2011

@ninka1234 ja mam vraj "zajednany"tovar u nonca1 ale vzdy ked jej pisem tak neodpoveda na internu postu,minule som jej pisala ze ci neposle tovar na dobierku a vraj moze,mdodnes mi nic ale neprislo,ale co ma najviac stve su jej sluby a ze vobec neodpisuje 😠 😠 😠

cukrik138
4. dec 2011

@ninka1234 ja mam podobny problem,ako ty

renin
4. dec 2011

@zuzana_m Ja by som ho predala tej druhej pani.načo čakať.Ja sa vyjadrím hneď ten deň,ako som sa rozhodla.Ja som tiež doplatila na neserioznosť ľudí.Napísali mi,že botasky v 100% stave a boli roztrhnuté.zalepila som to sekundovým,tak uvidím.Ale negatívne hodnotenie som nenapísala,len som na to upozornila v IP.

renin
4. dec 2011

@little84 Ja také inzeráty ignorujem.Dostala som ich veľa.A ako to ,že na oblečenie pre deti nemajú a na zaplatenie internetu áno.Podľa mňa ide o podvod.Mne tiež nikto nič nedá zadarmo.