icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

gabika7706
21. jún 2011

@cmulinko suhlasim s @kvojtanikova ja pisem hodnotenie az potom, ked mam spatnu vazbu od kupujucej, ked ju do tyzdna nemam, pisem spravu, ci tovar dosiel, ci je vsetko v poriadku...a castokrat sa mi stane, ze napise, ze ano, vsetko je ok, vecicky su super..ale napise mi to v sprave, hodnotenie ziadne. Tak napisem prva ja, ale odpovede sa zas nedockam... 😒

cmulinko
21. jún 2011

@gabika7706 ja ako cisto nakupujuca som vzdy davala info o balikoch.a casto vidim aj v bazaroch inych predavajucich,ze mamicky sa podakovali priamo v hodnoteni a predavajuca iba odpisala,ze dakujem...ale to nie je hodnotenie pre kupujucu.vela predavajucich si mysli,ze ked reaguje na hodnotenie vo vlastnom profile,tak tym dava hodnotenie aj ona nazad....a to nie je pravda.vlastne tak ako kvojtanikova ma tiez problem ako dat hodnotenie kupujucej,tak som si ista,ze nie je tu jedina.

winona24
21. jún 2011

@cmulinko ja konkrétne reagujem poďakovaním pod každé hodnotenie pre mňa...ale píšem obratom aj hodnotenie predávajúcej/kupujúcej....ale je jedna pravda,že niektoré maminy si myslia,že je to považované za hodnotenie

gabika7706
21. jún 2011

ano, niektore to tak robia aj na mmb, to uz ale my neovplyvnime, mal by byt niekde jasne napisany manual 🙂

kvojtanikova
21. jún 2011

uz som sa dopatrala k tomu ako dat hodnotko kupujucej bez inzeratu - treba v bazare dat "hladaj predajcu" a tam zadat nick, potom sa tam uz objavi profil aj s miestom na hodnotka. Mozno to dakomu pomoze.

beruska.zuzanka
21. jún 2011

@cmulinko ahojky, tak ja prevažne predávam, ale aj dosť nakupujem, hodnotenie mojím registrovaným kupujúcim dávam vždy po uzavretí obchodu, väčšinou sa musím ja dožadovať toho, aby mi napísali, či balíček prišiel, je v poriadku, atď + veľa kupujúcich mi hodnotenie nedá.... a ja ako kupujúca som ich tiež veľa nedostala, na to, koľko obchodíkov som urobila....nie sú tu mamičky na to veľmi navyknuté asi, alebo čo... 😕

cmulinko
21. jún 2011

@gabika7706 ten jasny manual by bol dobry podnet pre adminov 😉

cmulinko
21. jún 2011

@beruska.zuzanka moja mama na taketo situacie vzdy odpovie velmi jednoducho....poriadok musi byt aj medzi ponozkami 😀

lucia20
21. jún 2011

ja som mala prvu zlu skusenost pred par dnami. jedna mamina si nasla moj inzerat na predaj zavinovacky. tesne predtym mi jedna pani napisala, ze ju chce a rovnoposielala peniaze. tak som tej druhej napisala, ze tu uz nemam, ale mam velmi podobnu. tka ma poprosila o foto. vylovila som zavinovacku zo skrine, realne odfotila a poslala na mail. videla ju taka aka v skutocnosti je. este som jej pisala, ze je pokrcena, kedze lezi v skrini. napisala,ze ju chce aj s vlozkou,tka som jej este dala 3eura zlavu..... vraj ju nemusim ani prat, ani zehlit, lebo ona si vsetko perie a zehli. opakujem ze na zavinovacke nebol ziadny flak. ona mi po par dnoch napise, ze ako som ju mohla tak strasne oklamat, ze zavinovacka ma obrovsky hnedy flak a ze neni ozehlena. !!!!!!! skoro ma piclo. napisala som jej, ze o zaidnom flaku neviem, co som ani realne nevedela. tak som jej napisala, nech mi posle zavinovacku aj s vlozkou spat, ze to bude najrozumnejsie. /s niektorymi sa neda normalne komunikovat/ pisala som, nech mi ju posle tak ako je, nech to vidim. a cudujte sa aka mi vcera prisla zavinovacka..... snehobiela, rovnako pokrcena ako som ju posielala a bez flaku. este vonala po mojej avivazi. a to mi dotycna pani napisala, ze ona si dala tu namahu, oprala mi ju, vydrhla ten flak a ozehlila. nehnevajte sa na mna, ale keby mne ozaj realne niekto poslal spinavy a chybny tovar, vratil by mi peniaze, tak by ma ani nenapadlo jej to este oprat alebo to nejako riesit. by som to poslala flakate spat. aaaaaaaaaaaaaa, taka som bola nahnevana. . no povedzte mi, co si o tom myslite. ozaj som spravila niekde chybu alebo to muz vystihol, ked mi povedal, ze si to jednoducho rozmyslela a nepaci sa jej.

gabika7706
21. jún 2011

@beruska.zuzanka je to trosku aj o ludoch - prosim, dakujem, dobry den, prepacte - pre niekoho nezname pojmy....na mmb raz mala jedna predavajuca v podmienkach napisane nieco v tom duchu, ze ak si myslime, ze na hodnoteniach stoji svet, tak sme na omyle, lebo ona hodnotenia nedava, nema na to cas a ani ju nezaujima, ci ona nejake dostane, nie kvoli tomu sa tam registrovala... Dodnes lutujem, ze som si to vtedy neskopirovala, lebo toto je uz extrem 🙂

gabika7706
21. jún 2011

@lucia20 myslim si to, co aj Tvoj manzel 😉

ale s niektorymi nepohnes. Mne na jar jedna predavajuca z vlastneho uvazenia (vraj) poslala tenisky obycajne, aby som usetrila na postovnom, pricom som jej zaplatila postovne 1,60 € ... tenisky neprisli. Ona mna ale obvinila, ze som zatajila, ze mi prisli, volala aj na nasu postu, ale ked posiela obycajnu zasielku, tu registr. nema nikde a ze ma ona potvrdenie o postovnom? Co mna je do toho? to mohla posielat hocico hocikam, nie prave mne tenisky. Bola nahnevana na mna, ale ja som bola v prave, ked som zaplatila 1,60 € postovne, myslela som si, ze je to doporucena zasielka, tak ako mala uvedene v podmienkach predaja, ze posiela...Ze sa ona rozhodla mne usetrit postovne? To mohlo byt max 1,20 alebo 1,40 ak by to bola poslala doporucene prvou triedou...odo mna vypytala 1,60 € ale ja som bola ta zla...

beruska.zuzanka
21. jún 2011

@gabika7706 no, mne tu jedna predavajuca tiež raz povedala, že ona žiadne hodnotenia nepotrebuje 😅 😀
lebo mi tovar poslala neskoro a v sáčku mastnom asi od desiatej, alebo od čoho 😕 😅 tak som jej napísala taký neutrál a ona mne negatko 😕 😕 😕 a pritom mala všetko načas, tak som jej povedala, že jej to hodnotenie mažem a bla bla bla, všetko pekne slušne a ona mne hento vyštekla 😀 😀 😀 niektorí sa tu chodia na druhých odbavovať, alebo čo... 😝

beruska.zuzanka
21. jún 2011

@lucia20 vieš, čo by som urobila ja?? nevrátila jej nič, nakoľko máš komunikáciu aj fotky reálne v maili a zásielku od nej by som neprebrala, lebo títo špekulanti to skúšajú potom na ďalších ....
a ak už je to takto, tak an ňu upozorni tu a aj v téme Čierna listina.... 🙄

lauricka
21. jún 2011

@lucia20 muz to vystihol

beruska.zuzanka
21. jún 2011

@gabika7706 akože nechápem, ako Tebe ušetrila poštovné, poslal Ti ho nazad??? to je aké premýšľanie... ach jaj 🙄

winona24
21. jún 2011

@lucia20 myslím že to bolo presne tak , ako povedal Tvoj muž....nič si z toho nerob...aj takí sú ľudia...bohužiaľ 😒

benne
21. jún 2011

@cmulinko ja dávam po nabehnutí penazí.. a to z jednoduchého dôvodu, že potom na to zabúdam 😅 .. nevravím, že sa mi vráti možno tak polovica.. a ak nakupujem.. tak to väčšinou dostanem až ked dám ja.. noa pri mojom šťastí, som väčšinou nespokojná.. takže bud vraciam tovar 😒 nepíšem nič., ak dostanem zlavu.. alebo raz som napísala negatko a to potom bolo ... fúú.. tolko zloby som si o sebe neprečítala ani nepamätam - samozrejme, zmazané a znovu napísané...

lucia20
21. jún 2011

@gabika7706 ja uz robim tak, ze ked niekto chce obycajne, tak ich vyslovene na to upozornim do komunikacie, aby som mala aspon cosi o tom, ze som ich upozornovala. zatial sa nam klop-klop nic nestratilo.

ale je to hnusne, ked si zaplatis doporucene a posielaju obycajne.

@beruska.zuzanka vies, ja som nemala najmensiu naladu sa s nou o tom hadat. bolo to sprostych 7eur vratane postovneho za zavinovacku a za vlozku. za tie peniaze si nekupi ani jedno ani druhe v obchode. no budem sa s nou hadat? ked viem, ze mam pravdu ja? potom mi bude vypisovat negativne hodnotenia.....a pritom som nic nespravila. tu zavinovacku mam aj v albume a nic jej nie je. ved to poznas s hlupakom sa nedohodnes. keby to bola neviem aka suma, tak nic nepoviem, ale za 7eur? a druha vec, ked uz si ju vraj vyprala a flak zmizol, tka preco si ju nenechala, ked uz bola bez chyby? ja ked predavam nieco s flakom, tak na to upozornujem. aj jedna pani si kupila komplet s HM za 1,5 eur ale som jej povedala, ze je tam flak, ze mozno by siel dolu, ale nechce sa mi s tym hrat. ona si to kupila a na dalsi den mi pisala, ze flak isiel vyprat a ze sa velmi tesia z lacnej supravy....

@lauricka ja som akurat zaplatila zbytocne postovne. 😠

benne
21. jún 2011

@lucia20 len dúfam, že si jej vrátila sumu bez poštovného, ktoré si na tento "obrat" musela vydať 😒

lucia20
21. jún 2011

@winona24 asi ano, ale aj tak som z toho ostala taka trosku sklamana....

benne
21. jún 2011

@lucia20 aha.. tak nič.. nabudúce budeš vedieť.. čo to trepem.. prajem že dalšie takéto nabudúce nebude 😉 (ja som vracala tovar raz, nebola to moja chyba a poštovné som si nechala)

lucia20
21. jún 2011

@benne nie. ☹ ja som jej vratila sumu taku aku mi poslala. kedze mala platit 9eur + postovne a dohodli sme sa na 7eur vratane postovneho. no za dobrotu na zobrotu. ta ne? :D

gabika7706
21. jún 2011

@beruska.zuzanka nie, ona si vypytala 1,60 € za postovne, poslala to ale ako obycajnu zasielku za 60 centov, takze euro mala vo vrecku, po 20 (!) dnoch dohadovania mi vratila komplet celu sumu, ale uz s nou nikdy nic nechcem mat spolocne, vsak to bol des.

lucia20
21. jún 2011

@benne veru, uz nabuduce budem vediet. ale mi to ozaj pride take smiesne, lebo ja v albume nemam ziadne oblecenie drahsie ako 3 eura a dotahovat sa tokto uplne zbytocne... no ma si na to clovek nicit nervy.... no skoda reci. tak som sa tu aspon dobre vyzalovala. :D a pritom ta pani ma same dobre hodnotenia... 😒

benne
21. jún 2011

@lucia20 najhoršie je, že možno nie si prvá, čo si povie.. á, má same dobré hodnotenia, nedám jej ani ja negatko.. 😒

lucia20
21. jún 2011

@benne hm, no si vravim, ze to aspon korektne vratila. ... 😝

benne
21. jún 2011

@lucia20 hej.. správne.. treba sa zamerať na to pozitívnejšie v živote 😀

beruska.zuzanka
21. jún 2011

@gabika7706 ono to bola tak trochu ironická poznámka na adresu tej predávajúcej, nie že skutočne nechápem 😅 😅 😀

@lucia20 hej jasné, chápem a verím, že máš kopu iných starostí, ako riešiť dáke takéto ťapy 🙄 tak nech sa už len darí 😉

lucia20
21. jún 2011

@benne po tom, cim sme si uz presli mi toto pride ako bezvyznamna blbost. :D

@beruska.zuzanka dakujeme aj vam. :D

beruska.zuzanka
21. jún 2011

@lucia20 mne nemusíš vykať 😅 😀 😀 😎