Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi
Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.
ahojte baby, prisla som sa poradit -
pacili sa mi jedny topanky tu na bazare, v inzerate bolo napisane celokozene. ale som dusa nedoverciva, tak som sa opytala predavajucej, ci su naozaj celokozene, lebo umelinu nechcem. uistila ma, ze pravdaze, ze ona si ine nekupuje a ze su jej velke, preto ich predava (necelych 8€). potesila som sa, ze aka dobra kupa, zaplatila som a topanky prisli, akurat ze su cele umele, po kozi niet ani stopy. dokonca maju na podrazke este aj tu nalepku s oznacenim materialov, z ktorych je topanka vyrobena. bola som velmi nahnevana a napisala som predavajucej, ze ma oklamala a ze ziadam peniaze naspat, aj s postovnym, nakolko ma oklamala umyselne - a tym padom urobila chybu. neviem preco by som mala byt stratova...
ona natahuje, ukludnuje ma, ze sa dohodneme na kompromise, atd...
ja hlupa som od nej chcela aj dalsie topanky, tak som jej medzicasom zaplatila dalsich trapnych 2,70€ - tiez za "celokozene", ale kedze ma pri prvom obchode oklamala, ziadam vratit peniaze aj za druhe topanky (este mi ich neodoslala). aj pri nich streckuje, ze ked sa dohodneme, tak mi vrati vsetko naraz.
okrem toho este pise, ze ani v sekaci by mi tovar nevzali naspat a ze ani ona tovar neberie naspat a ze, citujem, "nove stali dost"...
co mam robit?
dakujem za rady.
@valika_val Občianský zákoník
§ 597
(1) Ak dodatočne vyjde najavo vada, na ktorú predávajúci kupujúceho neupozornil, má kupujúci právo na primeranú zľavu z dojednanej ceny zodpovedajúcu povahe a rozsahu vady; ak ide o vadu, ktorá robí vec neupotrebiteľnou, má tiež právo od zmluvy odstúpiť.
(2) Právo odstúpiť od zmluvy má kupujúci aj vtedy, ak ho predávajúci ubezpečil, že vec má určité vlastnosti, najmä vlastnosti vymienené kupujúcim, alebo že nemá žiadne vady, a toto ubezpečenie sa ukáže nepravdivým.
§ 598
Kupujúci má právo na úhradu nevyhnutných nákladov, ktoré mu vznikli v súvislosti s uplatnením práv zo zodpovednosti za vady.
@valika_val napis jej ze upovedomis admna ze ta zavadzala v popise tovaru
niekedy staci taketo bububu
@valika_val kedze ta evidentne a schvalne oklamala, napriek tomu, ze si sa pytala ci su celkozene a neboli, mas pravo odstupit od zmluvy a ziadat peniaze. Vyhovorky, ze tovar späť neberie si môže písať sama na papier, ale nemoze to brať za bernú mincu. Este raz ju poziadaj o vratenie, šupni jej negatko a sem s jej nickom...Ak sa bude nadalej vyhovarat, poziadaj o pomoc adminov
@valika_val všetky peniaze,ktoré si jej poslala spolu s poštovným ti MUSˇI poslať...napíš jej nick(aby sme s ňou neobchodovali) a daj hodnotenie,kde uvedieš čo sa stalo-určite ich bude predávať ďalej
idú vianoce tak sa všetci zbláznili????? ☹ ☹ ☹ malo by to byť predsa naopak 😵
@valika_val napis pretoze aj ine maminky mozu dopadnut ako ty a z tych RP 190 eur je aj 2,7 dost vysoka suma
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/upozornite-na-nespolahlivych-kupujucich-z-bazaru/
@valika_val sem a strucne tam napis ze zavadza v opise tovaru
a teda mala by mi vratit aj peniaze za tie druhe topanky? kedze som obchod stopla?
este ich neodoslala, aj ked peniaze jej dosli - ale ja uz nechcem dalsie topanky od nej, lebo sa bojim, ze zas nebudu celokozene, ako bolo v inzerate uvedene.
mam pravo na zaklade predoslej negativnej skusenosti vymahat od nej peniaze?
@akika722 predstav si!!!ozvala sa mi!! a dokonca telefonicky!! ževraj to ide riešiť!!!téééééééééééééééda!! asi to pomohlo,,no ešte uvidíme čo sa s toho vykluje..Bola ale riadne vyplašená...
@valika_val ano, nick sem a to tie do linku, ktory ti uviedla annie13. A zaroven jej napis negatko, ze neodporucas, lebo ta napriek otazke ci su kozene umyselne zaviedla a predala umelinu.
@valika_val samozrejme jednoducho jej napis ze po prvej skusenosti nechces od nej ziadny tovar ziadas peniaze v plnej sume za obidvoje topanky + postu a postu k nej kedze zlyhanie bolo na jej strane
@valika_val do negatka ak je to tu na MK hlavne ☹ ☹ 😠 😠 😠 smajlikov takychto nejakych to mamickam udrie do oci kedze tu to nedeli na negat a pozitivum
@annie13 no super,že si kukla 😀 ,ale čo už,nech si nabudúce rozmyslí,ako má opisať stav vecí,čo posúva,ja opíšem aj 2mm bodku na tričku,len aby sa predišlo takýmto veciam ☹ ,preto som si naivne myslela,že aj ostatné by mohli opisovať skutočný stav 😠 a pritom je v podmienkach dražby opíšať skutočný stav veci 😝

@mamka78 najhorsie negativum je na MMA pretoze jej cele meno bude svietit cervenym takze urcite jej ho daj