icon

Skúsenosti s predávajúcimi na modrom koníkovi

pluska
28. júl 2010

Ahojte, rada by som sa dozvedela váš názor na takúto situáciu: kúpila som si tu sedačku (v nádeji, že jednám so serióznou predávajucou, veď tú sú iba také), ktorá mi bohužiaľ nesedí do nášho starého fára (krátky pás). Tak smutná, ale v nádeji, volám pani ivetke do trnavy (budem serióznejšia a nenapíšem priezvisko), že sa dohodneme na vrátení tovaru a peňazí. Ale figu borovú, mám proste smolu!!!! Tak mám na predaj autosedačku a bohatú skúsenosť, že nie sú všetci poctiví a neriadia sa tým , že nerob druhému to, čo nechceš, aby oni urobili tebe. Ja som pristúpila na vrátení peňazí jednej mamičke, ktorej tovar, ktorý kúpila, bol malý.

emogeon
8. dec 2011

postu mam prestudovanu.. zaujima ma ako je to v praxi ci to dodrzuju alebo zoberu aj tak....

traktor
8. dec 2011

@emogeon mne zatial zobrali vzdy..nebol problem

nikolca
8. dec 2011

@traktor ahoj ty mi budeš vedieť určite poradiť,robim s jednou predavajucou výmenu,ona si odo mna vybrala novu pokladnu v hodnote 8,90 a ja rifle tiež nove v hodnote 7,90 zrovna v tej sume za aku si vybrala ona nemala v ponuke čo by sa mi hodilo,pisala som jej že jej to zajtra budem posielať doporučene ako list druhej triedy a chcem aby mi to aj ona tak poslala,ona mi napisala že ma v podmienkach uvedene že doporučene neposiela že ona posiela baličky ako list prvej triedy,že neexistuje že aby sa balik stratil že jeden deň pošle a na druhy deň to mam dona,tak ja jej pošlem doporučene a ona mne obyčajne? ☹

emogeon
8. dec 2011

@nikolca no a to ze ty beries v hodnote mensej tak ti mohla aj tu postu uhradit nie?.... a preco neposiela tak ako chce kupujuci?...tak tomuto nerozumiem 😒

traktor
8. dec 2011

@nikolca nesuhlasila by som ..trvaj na tom, ze to chces poslat doporucene..inak..ona si vybrala o 1 euro drahsiu vec od teba..predpokladam, ze neziadas doplatit to euro..a este chce setrit aj na postovnom?..ak sa balicek strati, nebudes mat nic..takze urcite doporucene, ak nie,tak radsej ziaden obchodik..

emogeon
8. dec 2011

@nikolca no a to ze ty beries v hodnote mensej tak ti mohla tu postu uhradit ako doprucene vratane 1 triedy

nikolca
8. dec 2011

@emogeon čakala som že mi take niečo navrhne ale nič ☹ už som raz vymenu robila,pani si vybrala v menšej hodnote ako som si vybrala ja,tak som jej napisala že bud jej ten rozdiel doplatim alebo nech ešte pokuka možno sa jej dačo zapači,tak si mamina ešte myslim že detsky klobučik vybrala,ale dohodli sme sa na tom že obidve pošleme doporučene ako list druhej triedy a tak sme aj poslali 🙂

emogeon
8. dec 2011

jááj ten prispevok 17.54 som chcela zmazat

emogeon
8. dec 2011

@nikolca tak by to malo byt aby to bolo fer nie?...akoze neposiela ok ma to v podmienkach ale toto je ina situacia

nikolca
8. dec 2011

@traktor ona napisala že neexistuje že sa listy pvej triedy sa stratia!!tak to sa akože stracaju len listy druhej triedy?ona praveže už odomna kupovala korčule s chraničmi chcela aby som jej ich poslala obyčajne za 0,60eura!!no nemohla pochopiť že tak to nejde poslať že je to v original krabici,no a to poštovne nakoniec bolo 2,50eura ☹
@emogeon

emogeon
8. dec 2011

@nikolca hej ved korcule su tazke

traktor
8. dec 2011

@nikolca stratit sa môze vselico..aj s podacim listkom !..len tu je rozdiel, ze ked mas podaci listok, môzes to reklamovat na poste..bez podacieho listka si môzes jedine tak zaspievat ..

pietra
8. dec 2011

@nikolca ja by som bud od vymeny uplne upustila alebo teda mala aspon poziadavku, nech prva posle ona a az ked budes mat balicek doma, posles ty svoj.

nikolca
8. dec 2011

@traktor toto mi napisala kopirujem: ja mam uvedene aj v podmienkach predaja ze doporucene neposielam.posielam baliky ako list prvej triedy co znamena ze neexistuje ze sa strati a do jedneho dna to mas doma

@emogeon

traktor
8. dec 2011

@nikolca upozornila by som ju, ze ty ako zakaznik mas pravo si ziadat poslat ako ty chces..a zvlast, ked si ona vybrala o 1 euro drahsi tovar ako ty..cize stratova nebude..este ziska..kedze obycajne je 0,60 a doporucene je 1,20..cize ju posta vyjde miesto 0,60 len 0,20 eur..

nikolca
8. dec 2011

@traktor teraz som čitala jej podmienky,pravdupovediac pred tym som ich nečitala a ma to tam uvedene takto:-najradsej poslielam prvou triedou je to iba o par centov drahsie ale je istota ze sa balik niekde nestrati.v pripade nesuhlasu a straty-je mi luto-peniaze nevraciam-mne ten tovar tiez nikto nevrati!pisem to tu preto lebo z tych povedzme 70veci co som tu uz predala sa mi to stalo raz alebo 2 krat.vzdy sa dohodnime radsej.krasny dnik.

zuuzzz
8. dec 2011

aj mne asi stratili list 1.triedy v ktorom bol zaplateny tovar pre maminku,za 8 prac.dni jej nedosiel,co mam teraz robit ja?ci je sanca ze jej este dojde?ja osobne mam najradcej dobierku,tie sa vraj nestracaju,neviem co mam teraz robit,ci olutovat svoj tovar a poslat maminke peniaze spet?

traktor
8. dec 2011

@zuuzzz ziadala si to poslat obycajne?ak ano, nemusis vracat peniazky..ak si ju vsak neupozornila , ze to posielas obycajne, tak jej musis vratit peniazky..bez podacieho listka nevies podat ani reklamaciu..neurobis nic..

garzonka
8. dec 2011

Maminky, chcela by som sa spýtat na váš názor ako by ste to riešili (upozorňujem, že dotyčnú kupujúcu nechcem nijako poškodiť, ide mi naozaj len o váš názor popr. skúsenosť ako ste to riešili vy):
- mám zájemkyňu (registr.) o 2 veci (svetrík a hračka). Pýtala sa na začiatku, či by bolo možné rezervovať si obe veci s tým, že zaplatí až po decembrovej výplate materskej. Ja som s tým súhlasila, ale upozornila som ju, že vecičky jej rezervujem ale musí si to strážiť aby naozaj platba prišla, v opačnom prípade negatko. Dnes presne po 2 týždňoch píše že babka kúpila podobný svetrík ako chcela kúpiť odo mňa, či by to šlo že si vezme len tú druhú vec...Čo byste jej odpísali? Viem, že jej to teraz môže prísť zbytočné, kupovať další svetrík, .....ale na druhej strane to má dlho rezervované a mňa to teorericky mohlo stát odmietnutie ďalších záujemcov...Hm.

traktor
8. dec 2011

@garzonka tu ma hned napadlo..ze do materskej este daleko..cez vikend pride stryko a donesie aj tu druhu vec.. 😅 😀 ..ako nic v zlom..je to velmi caste..musis sa rozhodnut sama, ci to potom spomenies v hodnoteni..ak by nevzala aj tu druhu vec, tak by som jej to napisala do hodnotia, ze ... a tu mi chyba zas ten neutral..ale hodnotenie vies sformulovat aj ako neutral sama..aspon ze komunikuje.. 😖

garzonka
8. dec 2011

@traktor
Ja viem, len to potom každý môže napísať, že už mu to kúpil niekto z rodiny a teda to neberie...aj po tak dlhej dobe, To si zas myslím, že nie je korektné...

traktor
8. dec 2011

@garzonka ja za seba..ano..uz som raz dala za toto hodnotenie..tiez som cakala takto dlho..nepride mi to fer..ze ja viem vyjst v ustrety..a niekto jednoducho takto napise a da ruky prec..

bartokami
8. dec 2011

@garzonka kedze ta poprosila o rezervaciu obidvoch veciciek,tak zda sa mi to nefer ,ze ti teraz povie ze neberie 😒 hm,neviem no nejako by to trebalo spomenut v hodnoteni,co vies ci ta aj neskusala do tej materskej ci sa jej daco nepritrafi tu na MK? 😕 ale to je len moj nazor...

janka196
8. dec 2011

zienky ja som mala tiez cez dva tyzdne rezervacku na rifle.uz sme sa aj dohodli na poste a peniaze mi stale neprisli. dnes som jej pisala ale sa neozvala. rifle som opat aktivovala a co dalej?? dat na ciernu listinu?

piacere
8. dec 2011

ono na jednej strane je to nefér, na druhej strane je to nefér aj voči nej (čo však vzniklo týmito podvodmi na bazáre, že už nikto nikomu neverí ani nos medzi očami)... ale vžite sa do takej situácie... niečo si dáte rezervovať a fakt vám niekto z rodiny medzitým vec, ktorú ste si rezervovali kúpi... jasné, že je vám zbytočná tá z bazáru...

heni79
8. dec 2011

@janka196
Skús jej ďalej písať. Ja som tak raz rezervovala capačky. Nad negatkom som ale neuvažovala, inzerát aktivovala a dožadovala sa vysvetlenia. To bolo napokon prosté. Tie capačky boli viac chalanské. Baba si ich chcela kúpiť, lebo čakala chlapca. A zrazu porodila, nejako prv a - dievča! Ale po návrate z nemocnice - bola tam dlhšie ako štandradné 4 dni, sa mi ozvala, že sa ospravdlňuje.
Ja viem, nemusí ísť o tento prípad. Ale, inzerát aktivuj a žiadaj vysvetlenie. S negatkom by som počkala, lebo život prináša rôzne situácie.
@garzonka To je dosť diskutabilné, či by sa ti ozval aj niekto iný. Ak máš chuť, predaj jej to, o čo má záujem. Ak máš obavy, tak jej to jasne povedz a ukonči komunikáciu. Negatko sa mi zdá prisilné. Veď ťa nepripravila ani o peniaze, ani o tovar. A čo ty vieš, čo mala medzitým.

janka196
8. dec 2011

@heni79 ja by som zato negativne hodnotenie nepisala kedze obchod neprebehol. no skusim este pockat ci mi to vysvetli. skor to vidim na ciernu listinu 😒

zuuzzz
8. dec 2011

@traktor ano,bol to list 1.triedy do 500g,a s postou sme isli na polovicu.ja sa teraz citim hrozne ze sa to stratilo,je mi zle z niektorich prispevkov tu ze ako si to niekde postarky obzeraju a zoberu co sa im hodi...ak aj moj sveter...vlastne uz nie moj ...ci postarkin?to je hrozne ak je pravda co tu zeny pisu a mne je teraz luto tej maminky co odomna kupila nieco co k nej nedoslo 😒

heni79
8. dec 2011

@janka196
Ja ale chápem čiernu listinu, že sú tam predávajúci typu karolinocka1, kotrá tu predala za 7,-€ deravé nohavice a odmietla ich vziať späť a vrátiť peniaze. 😕
Ja nevim, nikdy nevieš, čo sa stalo. A očierniť človeka čiernou listinou bez vysvetlenia...to by nebolo fér. A to ani ty nechceš.
Určite ešte počkaj. Veď inzerát si aktivovala, predávaš ďalej. 😉

traktor
8. dec 2011

ani ja som nedavala na ciernu listinu..podla mna to tam nepatri..toto je ine...ako to nechces dat do hodnotenia ako neutral..tak to nechaj tak a ponukni to dalej..